Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika da CDC, halka maske takmalarını önermeyi düşünüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika da CDC, halka maske takmalarını önermeyi düşünüyor

BB11Wcyq.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Hepimiz maske takmalı mıyız? Bu basit soru, ABD hükümetindeki yetkililer tarafından inceleniyor ve temel bir maske yanlısı hareket başlattı. Ancak, yüz kaplamalarının yaygın kullanımının önemli bir fark yaratıp yaratmayacağı konusunda hala bir fikir birliği yoktur ve bazı bulaşıcı hastalık uzmanları, maskelerin insanları sahte bir güvenlik duygusuna sürükleyebileceğinden ve sosyal mesafeler konusunda daha az disiplinli hale getirebileceğinden endişe duymaktadır.

Son günlerde, kişisel seçim tarafından yönlendirilen bir saçılma stratejisi olarak kalmasına rağmen, daha fazla insan yüzlerini örtmeye başladı. Hükümet bunu önermiyor.

Bu değişebilir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerindeki yetkililer, anonimlik durumu hakkında konuşan federal bir yetkiliye göre, insanları koronavirüs pandemisi sırasında yüzlerini örtmek için önlemler almaya teşvik etmek için resmi rehberliği değiştirmeyi düşünüyor. ve hiçbir şey sonuçlandırılmadı.

Federal yetkililer, CDC'nin maskelerle ilgili rehberliğinin geliştirilme aşamasında olduğunu belirtti. Yetkili, yeni rehberin, halkın umutsuzca yetersiz tedarik edilen ve sağlık çalışanlarının ihtiyaç duyduğu tıbbi maskeleri (cerrahi ve N95 maskeleri dahil) kullanmaması gerektiğini açıkça belirtti.

Bunun yerine, bu düşünceyi kişisel bir Facebook hesabında paylaşan ikinci bir yetkiliye göre, göz önünde bulundurulan tavsiye, kendin yap kumaş kaplamalarını kullanma çağrısını yapıyor. Yetkili, “eğriyi düzleştirmeye” yardımcı olmanın bir yolu olacağını belirtti.

Bu tür DIY kumaş maskeleri, kullanıcının enfekte olması durumunda virüsü diğer insanlara iletme riskini azaltacaktır. Güncel CDC rehberliği, sağlıklı insanların maskelere veya yüz kaplamalarına ihtiyaç duymadığıdır.

Pazartesi günü düzenlenen Beyaz Saray brifinginde, Başkan Trump'a herkesin tıbbi olmayan kumaş maskeleri giymesi gerekip gerekmediği soruldu. "Bu kesinlikle tartışabileceğimiz bir şey," dedi Trump, "sınırlı bir süre için böyle bir şey olabilir."

Son günlerde, çeşitli bilim adamları, sağlık uzmanları, punditler ve etkileyiciler, halka açık veya kalabalık yerlere giren herkesin, ev yapımı bir maske bile olsa, bir maske veya yüz kalkanı - ev yapımı bir maske - kullanması gerektiği pozisyonunu şiddetle geliştirdi. 19, koronavirüsün neden olduğu hastalık.

Johns Hopkins Sağlık Güvenliği Merkezi müdürü Thomas Inglesby, bir röportajda CDC'nin insanları tıbbi olmayan maskeler veya yüz kaplamaları kullanmaya teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Enfekte olan ancak semptomları olmayan kişiler tarafından “bulaşmayı azaltmak için hepimizin atabileceği ihtiyatlı bir adım olacağını düşünüyorum” dedi. DIY kaplamaları - çocuklarının ailesi için eski kıyafetlerden modaya uygun olanlar gibi - mükemmel olmadığını ve sosyal mesafeyi durdurmak için bir bahane olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Bu fikri iten insanlar arasında öne çıkan, Trump yönetiminde Gıda ve İlaç İdaresi'nin iç hastalıkları uzmanı ve eski bir komiseri olan Scott Gottlieb. Gottlieb Pazar günü Amerikan Girişim Enstitüsü, muhafazakâr eğilimli bir Washington düşünce kuruluşu tarafından yayınlanan ve ekonomiyi aşamalı olarak normale döndürmek için bir yol haritası olarak çerçevelenen bir pandemik müdahale planının baş yazarıydı. Yol haritası, koronavirüsün hızlı toplum iletiminin bu ilk aşamasında, “semptomları olmayan insanlar da dahil olmak üzere, herkesin halka açıkken tıbbi olmayan kumaş yüz maskeleri giymesi için teşvik edilmesi gerektiğini” söyledi.

Pazar günü CBS’nin “Face the Nation” ında Gottlieb daha spesifikti: “Pamuk maskesi - CDC’den kendi başınıza nasıl maske geliştirebileceğiniz konusunda yönergeler koymalıyız.”

Gottlieb ve müttefikleri, bandana veya hatta cerrahi bir maskeye benzeyen bir şey de dahil olmak üzere doğaçlama bir maskenin virüs bulaşmasından korunmadığını kabul eder. Bununla birlikte, maskeyi takan kişinin yaydığı solunum damlacıklarının miktarını sınırlayabilir. Epidemiyologlar, enfekte olmuş kişilerin semptomları olmasa bile covid-19'u yayabileceğine inanırlar.

İki hafta önce CDC, “yüz maskelerinin arzını optimize etme” stratejilerini güncelledi. Yüz maskelerinin artık bulunmadığı sağlık bakım ortamlarında, sağlayıcılar, covid-19 "son çare" olan hastaların bakımı için bandanalar ve eşarplar gibi ev yapımı maskeleri kullanabilirler.

Şimdilik, CDC herkesi sosyal mesafeye girmeye ve başka bir kişinin, özellikle de hasta olduğundan şüphelenilen birinin altı metre yakınında durmaya teşvik eder. Koronavirüs solunum damlacıkları ile yayılır. Damlacıklar aerosol haline getirilmez ve bu nedenle bir odadan süzülmez, daha sonra hızlı bir şekilde yere düşer. Bu tür damlacıklar konuşarak üretilebilse de, öksürük veya hapşırma yoluyla daha uzaklara gitme olasılığı daha yüksektir.

Sağlık uzmanları arasındaki korku, yüz koruması isteyen sıradan insanların sınırlı stoktan gerekli maskeleri sifonlayacağıdır. Bu yüzden cerrah general Jerome Adams, Şubat ayı sonlarında Twitter'a gitti ve “SATIN ALMA MASKELERİ!” Yazdı.

Maske takma ve covid-19'un yayılması üzerinde gerçekten olumlu bir etki olup olmayacağı konusunda daha ince endişeler var. Önemli bir endişe, maske takmanın bir kişiye yanlış bir güvenlik hissi verebilmesi ve birisinin sosyal mesafeden daha az disiplinli olmasına yol açmasıdır.

Ayrıca, bir maskenin virüsle kontamine olabileceği, düzgün temizlenmediği veya atılmadığı ve başka biri tarafından ele alınabileceği ve koronavirüs bulaşmasına yol açabileceği düşünülebilir.

Irvine epidemiyologunda bir Kaliforniya Üniversitesi olan Ilhem Messaoudi, koronavirüsün esas olarak nispeten ağır solunum damlacıkları yoluyla yayıldığını belirtiyor. Yetkili, altı metrelik mesafeyi ve sık sık el yıkamayı sürdürmenin, enfeksiyonları durdurmanın en etkili yolları olduğunu söyledi.

“Sağlık iş gücümüzde mevcut olan KKD eksikliği göz önüne alındığında, herkesin maskeler yapmamızı önermesi sorumsuzdur, bu da 6 metreden semptomatik, çok hasta hastaları tedavi etme lüksüne sahip olmayan hemşire ve doktorların arzını azaltır. , ”Dedi Messaoudi bir e-posta ile.

Seattle ve King County'deki en iyi sağlık görevlisi Jeffrey Duchin, ABD'de ilk yaygın covid-19 salgınına katlandı, sağlık departmanının hastalıksız kişilerin maske takmasını önermediğini söyledi. fayda belirsizdir ve sağlık çalışanları için yüz maskeleri sıkıntısı vardır.

“Ev yapımı maskeler, malzemeler ve uyum optimize edilmişse teorik olarak biraz koruma sunabilir, ancak bu belirsizdir,” dedi Duchin bir e-postayla. “Diğer önerilerin (el yıkama ve mesafeden çıkarma gibi) takip edilmesi daha az olası ise veya maske kirlenmiş ve dokunulmuşsa, maske takmanın enfeksiyon riskini artırabilmesi de mümkündür.”

Ancak maskeleri kesinlikle dışlamadı. Duchin, “Sağlık çalışanları tarafından ihtiyaç duyulan arzdan faydalanmayan halk için iyi tasarlanmış ev yapımı veya ticari olarak üretilmiş maskeler potansiyel olarak biraz koruma sağlayabilir” dedi.

Dergide yakın zamanda yayımlanan bir makale, bu salgın sırasında hükümetler tarafından gezegendeki farklı tavsiyeleri topladı. Hong Kong'da, insanlar toplu taşıma veya kalabalık bir yerdeyken cerrahi maske takmaya teşvik edilir. Ancak Dünya Sağlık Örgütü, sağlıklı insanların sadece virüse sahip olduğundan şüphelenilen bir kişiye bakmaları durumunda maske takmaları gerektiğini belirtmektedir.

Lancet incelemesinin yazarları belirli koşullar altında maskeleri onayladılar: “Korunmasız kişilerin kalabalık alanlardan kaçınmaları ve yüksek riskli alanlara maruz kaldıklarında rasyonel olarak cerrahi yüz maskeleri kullanmaları önerilebilir. Kanıtların COVID-19'un semptom başlamadan önce iletilebileceği gibi, enfekte olan ancak asemptomatik ve bulaşıcı olan kişiler de dahil olmak üzere herkes yüz maskeleri takarsa toplumun iletimi azaltılabilir. ”

Son günlerde, bir videonun YouTube aracılığıyla yayıldığı, konuşmanın damlacık üretme şeklini incelemek için karanlık bir laboratuvarda lazer ışınları kullanan anonim araştırmacıları gösteriyor. Araştırmacılar insanları konuşmaların neden olduğu damlacıkları engellemek için yüzlerini örtmeye çağırıyorlar. Video, insanları Ulusal Konuşma Enstitüleri ve Ulusal Kanser Enstitüsü eski direktörü Harold Varmus'un insanları sanal olarak konuşmaya ve yüz yüze konuşmaya teşvik eden gayri resmi bir görünümle bitiyor.

“Lazer ışını deneyleri, önemli bir bulaşıcı virüs kaynağı olması muhtemel sıvı damlacıklarını üretmek için öksürmeniz veya hapşırmanız gerekmediğini açıkça göstermektedir: Onları üretmek için basit konuşma yeterlidir” dedi.

“Maske takmak aynı zamanda kriz durumunda olduğumuzu ve ağızlarımızı örterek iyi vatandaşlar olmaya çalıştığımızı hatırlatır” dedi.

Sokakta yürüyen insanların enfeksiyon riski çok düşük olduğunu belirtti.

“Riskinizi sıfıra çevirmek için yapabileceğiniz hiçbir şey yok, ancak davranışları ve kaynakları rasyonel bir şekilde dengelemeliyiz ve 20 saniye boyunca biriyle tanışırsanız, 20 saat boyunca buluşmanızdan farklıdır” dedi.

NIH, videonun önemini vurgulayan bir açıklama yayınladı ve insanlara CDC yönergelerini izlemelerini tavsiye etti.

“Bu, merak uyandırırken çok ön olan erken bir temel bilimsel deney. Çalışma doğrulanmadı, emsal incelemeleri yapılmadı veya yayınlanmadı ”dedi. “Bunun koronavirüsün yayılması için derhal halk sağlığı üzerindeki etkileri olduğunu öne sürmek yanıltıcı olacaktır.”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.