Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Önemli': Amerika da FDA, Abbott Laboratuvarı'nın yaptığı 5 dakika da Koronavirüs testi yapan tost makinesi büyüklüğünde taşınabilir test makinesini onayladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

'Önemli': Amerika da FDA, Abbott Laboratuvarı'nın yaptığı 5 dakika da Koronavirüs testi yapan tost makinesi büyüklüğünde taşınabilir test makinesini onayladı

92bdb365-89f3-432f-9abd-52d2a7d45dc3-Abb

Şikago - Gelecek hafta acil bakım kliniklerine beş dakikalık bir bakım noktası koronavirüs testi gelebilir ve uzmanlar bunun "oyunu değiştirebileceğini" söylüyorlar.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Cuma günü Illinois merkezli tıbbi cihaz üreticisi Abbott Labs'a beş dakika gibi kısa bir sürede pozitif sonuçlar ve 13 dakikada negatif sonuçlar veren bir koronavirüs testi için Acil Kullanım Yetkisi verdi.

Şirket, testlerin önümüzdeki hafta hazır olmasını bekliyor ve günde 50.000 test yapmak için üretimi hızlandırmayı bekliyor.

 

1585424686-4877.jpg

FDA Komiseri Steve Hahn yaptığı açıklamada, "FDA'nın dün Abbott'un bakım noktası testine izin vermesinden memnunum. Bu büyük bir haber ve bu testlerin daha hızlı bir şekilde sahada yapılmasına yardımcı olacak." "Sahada hızlı bir şekilde bakım noktası testlerini çıkarmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Hızla sonuç verebilen bu testler COVID-19 tanısında bir oyun değiştirici olabilir."

Eski FDA komiseri Scott Gottlieb, Hahn'ın Twitter'daki yorumlarını yineledi ve geliştirmeye "oyun değiştirici" adını verdi. Gottlieb ayrıca, bunun arkasındaki bakım noktası teşhisi için ek onaylar göreceğimizi ve bunun da ABD'deki doktor ofislerine testleri genişlettiğini "büyük olasılıkla" söyledi.

Abbott'un araştırma ve geliştirme başkan yardımcısı John Frels, yeni testin avucunuza uyan küçük bir kartuş şeklinde geldiğini söyledi.

Test, şirketin ID NOW platformunda, küçük bir ekmek kızartma makinesi boyutunda 6,6 kiloluk taşınabilir bir cihazda çalışıyor. Frels, şu anda ABD'de yaklaşık 18.000 ID NOW enstrümanı bulunduğunu söylüyor - ülkedeki en yaygın moleküler bakım noktası test platformu.

Bir seferde yüzlerce test gerçekleştirebilen ancak birkaç saat süren yüksek verimli parti test platformlarının aksine, ID NOW platformu doktor ofislerinde ve acil bakım kliniklerinde kullanılan tezgah üstü bir cihazdır. Platform tipik olarak grip, strep ve RSV gibi diğer solunum yolu hastalıkları için testler yapmak için kullanılır ve benzer şekilde boğaz ve burun çubuklarından örnekler kullanır.

Geçen hafta, FDA, üniversite ve toplum hastanelerinde büyük parti testleri için kullanılan m2000 RealTime SARS CoV-2 EUA testi olan Abbott'tan başka bir koronavirüs testini onayladı. İki platform arasında, Abbott ayda yaklaşık 5 milyon test üretmeyi bekliyor.

"Bu pandeminin, teşhis cephesinin testteki biriken birikintileri temizleyebilmesinden başlayarak, çeşitli seviyelerde gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Bu, yüksek hacimli verim testlerini kullanılabilir hale getirerek ve hastalar kendilerini sundukça ön hatlarda yapılır. acil bakımda, "dedi Frels.

Halk sağlığı laboratuvarlarının yanı sıra onaylı özel laboratuvarlar, üniversiteler ve hastaneler testleri yapabilir. CDC'ye göre, 26 Mart itibarıyla, 50 eyalette 92 halk sağlığı laboratuvarı artı Washington D.C., Guam ve Porto Riko COVID-19 tanı testlerini başarıyla doğruladı ve test teklifinde bulundu.

Ülke çapında resmi sınav toplamı olmasa da, ABD'de yürütülen sınav sayısını izlemek için iki gazetecinin başlattığı çevrimiçi bir çaba olan COVID İzleme Projesi, Cuma günü yaptığı açıklamada, ülke çapında 620.000'den fazla testin tamamlandığını söyledi. ülke.

Ancak yaklaşık 329 milyon nüfusa sahip ABD, kişi başına yapılan test sayısında dünyaya liderlik etmiyor. Sağlık yetkililerine göre, yaklaşık 51 milyonluk bir ülke olan Güney Kore, Cuma gününden itibaren 370.000'den fazla kişiyi test etti. Sağlık yetkililerine göre, 60 milyonluk bir nüfusa sahip olan ve en fazla koronavirüsle ilgili ölüm bildiren İtalya, 390.000'den fazla insanı test etti.

Beyaz Saray'ın koronavirüs yanıt koordinatörü Dr. Deborah Birx, Cuma günü yapılan bir brifingde ABD'deki testlerin yaklaşık% 95'inin ticari laboratuarlarda yapıldığını söyledi. Birx, Cuma günü onaylanan 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketinin bu laboratuvarların toplam test numaralarını bildirmesini gerektireceğini söyledi.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.