Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İtalyan hemşireler 13 saatlik vardiyalardan sonra yüzlerinde oluşan izleri gösteren öz çekimlerini (Selfie) paylaşıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İtalyan hemşireler 13 saatlik vardiyalardan sonra yüzlerinde oluşan izleri gösteren öz çekimlerini (Selfie) paylaşıyor - çürüğe varan izler - morarmış yüzler (maskelerden veya diğer koruyucu yüz maskelerinden)

İtalya en büyük Koronavirüs salgınlarından biriyle karşı karşıya kaldıkça, İtalyan hemşireler küresel salgını sırasında hayat kurtarmaya çalışmanın nasıl bir şey olduğunu paylaşmak için sosyal medyaya başvuruyorlar.

BB11E629.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yorgun ve çürük yüzlerini içeren selfie'ler sosyal medyada viral hale geldi. Bu yaralanmalar günden güne, saatlerce kişisel koruyucu ekipman (KKD) giyiyor. Yine de umut mesajlarını ve COVID-19'un yayılmasını yavaşlatmak için insanların evde kalmaları için bir uyarı paylaşıyorlar.

İtalya'da bir hemşire olan Nicola Sgarbi, Facebook'taki deneyimini yazdı. Yazısı İtalyanca yazılmıştır ve 74.000 kez paylaşılmıştır. İşte mesajının kaba bir çevirisi:

“Selfie'leri sevmiyorum. Ama dün bu fotoğrafı çektim. 13 saat sonra tüm koruyucu cihazları çıkardıktan sonra yoğun bakım ünitesinde. Bir kahraman gibi hissetmiyorum ... İşini seven ve şimdi her zamankinden daha fazla, diğer harika insanlarla birlikte ön saflarda kendini vererek gurur duyan ve gurur duyan normal bir insanım ( doktorlar, hemşireler, oss, teknisyenler, temizleyiciler). "

90017101_10221828032240966_6710356946496

Sgarbi ve diğer hemşireler, COVID-19 hastalarının tedavisine yardımcı olan sağlık çalışanlarının deneyimleri hakkında farkındalık yaratmaktadır. ABD dahil olmak üzere birçok ülke, maskelerin ve diğer KKD cihazlarının kritik eksiklikleriyle karşı karşıyadır. Sgarbi ve diğerleri korkunç bir geleceğin resmini çizerken, umut da sunuyor.

“Bu ayrıca siz ve sıkı çalışmanız ve fedakarlıklarınız sayesinde geçecek” diye yazdı. “Eğer birleşirsek geçecek… pes etme.”

Martina Benedetti Toskana'da yoğun bakım hemşiresidir. Çürüklerinin bir resmini sosyal medyada paylaştı ve görüntü hızla viral oldu. Facebook gönderisi, COVID-19 hastalarını tedavi ederken kendisinin ve meslektaşlarının her gün tuttukları çılgın hızı anlatıyor.

“Yüzünüzden düşen ter damlaları, yüzeyin altında eriyen bir yüz… maske, plastik gözlük, vizör, kapak, su geçirmez bir kaplamaya sarılmış, belki iki boyut (çok büyük),” yazısının çevirisi okuyor. 56.000 kez paylaşıldı. “Hasta hasta entübasyona girmeli”… “Desaturat yapıyor”… “Hipotansif”… Koş, terlemeye devam et… İlacı el alışkanlık hareketlerini sınırlayan iki çift eldivenle hazırla. ”

88344339_10157439866748611_6310354693621

Diğerleri gibi, Benedetti yüzüne dokunmamaya çalışıyor, ancak bunu yapmanın kendisinin ve hastalarının sağlığını ve güvenliğini koruduğunu biliyor.

“Saç esnekliğiniz ağrıyorsa, burnunuz kaşınıyorsa, kafanıza dokunamayacağınızı sürekli olarak tekrar etmelisiniz,” mesajının çevirisi okuyor. “(Sen) işini bitir.”

Benedetti, evde kalmaları gerektiğini düşünmeyenlere de hastalanmayacakları için bir uyarı paylaştı. Koronavirüsün “böyle değil” dedi ve dışarı çıkmaya devam ederlerse, diğer insanları tehlikeye atıyorlar, yardım etmek için uzun vardiyalar yapıyorlar.
 

sağlık ve sıhhat

“'Neden çalışacağım?' Sorusuna ahlaki olarak cevap veriyorum. Bunu, diğer insanların sorumsuzluğu ve yükümlülüğünün yan etkileri haline gelen tüm insanlar için yapıyorum çünkü sağlık bakım sistemimiz şu anda bize yardımcı olamıyor ”diye yazdı.

Benedetti, COVID-19'un İtalyan sağlık sistemini nasıl vurguladığını hayal kırıklığına uğratırken, neden geri döndüğünü açıklıyor.

“İçinde sahip olduğun gücü arıyorsun,” dedi. “Bu zor günlerde (uzanan) basit bir mesajla bile teşekkür ediyorum.”

Zaten Amerikalılar, insanların kapılarını açtığı ve minnettarlıkla tencere ve tavalara çarptığı # Solidarityat8 ile ABD'deki sağlık çalışanları için gösteri desteği vermeye çalışıyorlar.

“Kocam ve ben sağlık profesyonellerini, ilk müdahale ekiplerini, bilim insanlarını ve kamyon şoförlerini alkışlamak ve neşelendirmek için ön verandaya gittik” bir Twitter kullanıcısı paylaştı. “Onlara ve daha birçok 'yardımcıya' teşekkür ederim.”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.