Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Koronavirüs Pandemi Sırasında Evinize Gönderilen Kargo Paketleri Nasıl Açmalısınız?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Koronavirüs Pandemi Sırasında Evinize Gönderilen Kargo Paketleri Nasıl Açmalısınız?

coronaviruspackages-lowres-2x1-1-1024x51

Koronavirüs pandemisi sırasında sosyal uzaklaşma ve kendi kendine tecrit gittikçe artan bir şekilde norm haline geldi (ve birçok durumda bir hükümet yetkisi). (Ve elbette, burada Wirecutter'da önerdiğimiz ürünlerin çoğu çevrimiçi olarak satın alınır ve kapınıza teslim edilir.)

Ancak İnternet'te sipariş ettiğiniz paketler tam olarak steril değildir. Muhtemelen her birine birden fazla kişi dokunmuştur - yemeğinizi veya öğenizi pakete koyan kişi, bir kamyona yükleyen kişi, çantanızı veya kutunuzu tutan kişi vb. Ne kadar dikkatli olmalısın?

Koronavirüs paketlerde ne kadar süre yaşar?

COVID-19 vakalarından şüphelenilen veya teyit edilen hanelerde temizlik ve dezenfeksiyon kılavuzunda, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), “yeni koronavirüsün çeşitli malzemelerden yapılmış yüzeylerde saatlerce günlerce yaşayabileceğini söylüyor .”

Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü (NIAID) ve Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) ile Viroloji Laboratuvarı üyeleriyle yapılan bir araştırmaya göre, COVID-19'a neden olan yeni koronavirüs, kartonda 24 saate kadar hayatta kalabilir. ), MIT Technology Review tarafından bildirildiği gibi. Bununla birlikte, bu rakam baskı öncesi çok küçük çaplı bir çalışmaya dayanmaktadır, yani henüz yayınlanmamıştır ve hakem değerlendirilmemiştir.

Üç kez yapılan karton testi ile çalışma, test edilen diğer yüzeylerden daha “belirgin bir şekilde daha gürültülü” olduğunu ve “yorumlama konusunda dikkatli olmasını tavsiye ettiğini” söylüyor.

COVID-19 SSS'de CDC özellikle Çin'den gönderilen paketler ve ürünler hakkında konuşuyor. CDC, rehberlik amacıyla önceki koronavirüslere baktı ve “Genel olarak, bu koronavirüslerin yüzeyler üzerindeki hayatta kalma sürelerinin yetersiz olması nedeniyle, ortamlarda günler veya haftalar içinde gönderilen ürünlerden veya ambalajlardan yayılma riski çok düşüktür. sıcaklıklar.”
Paketlerinizi dezenfekte etmeli misiniz?

CDC'nin kendinizi korumaya ilişkin tavsiyeleri, paketlerin dezenfekte edilmesi hakkında tavsiyeler içermez. Genel öneri standları: Ellerinizi sık sık yıkayın ve insanlarla yakın temastan kaçının.

COVID-19'un nasıl yayıldığına dair kılavuzunda CDC, yeni koronavirüsün nasıl aktarıldığını tam olarak bilmediğimizi, ancak esas olarak birbirlerinin 6 feet içindeki insanlar arasındaki “solunum damlacıkları” yoluyla olduğu düşünülmektedir. CDC, “Bir kişinin virüsü olan bir yüzeye veya nesneye dokunup sonra kendi ağız, burun veya muhtemelen gözlerine dokunarak COVID-19'u elde etmesi mümkün olabilir,” diyor CDC, “ama bu düşünülmüyor virüsün ana yolu olmak. ”

İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi, benzer şekilde, kontrol ve önleme kılavuzunda, “Şu anda, COVID-19'un kontamine yüzeylerle temas etmek gibi çevresel maruziyetlerden yayıldığına dair bir kanıt yoktur.”

Ekstra dikkatli olmak için, özellikle daha yüksek risk grubundaysanız, dış ambalajı evinizin dışına atabilir ve kullandıktan hemen sonra ellerinizi yıkayabilirsiniz. Ancak bu, çoğu insanın çoğu karton paketi kullanması için gerekli değildir.

Paketinizi teslim alırken, bir ofis binasındaki asansör düğmesi, ön kapıdaki paylaşılan kapı tokmağı gibi “sık dokunan yüzeyler” olarak nitelendirilen bir dizi şeye dokunuyor olabileceğinizi unutmayın. bir paketi imzalamak için kullandığınız dijital kalem. Bu yüzeylerle temasınızın farkında olmak, paketleri kullanma yönteminiz kadar önemlidir - ve belki de daha önemlidir. Ellerinizi yıkamak kapı tokmağı gibi yüzeylerden de enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olacaktır.

Paketlerinizin güvenliğini sağlamak için dağıtım hizmetleri ne yapıyor?

Tabii ki, paketinize en son dokunan kişi muhtemelen teslimat görevlisidir ve sağlıklı kaldıklarından emin olmak herkesin yararınadır.

Paket güvenliği ve teslimat sürücüsü sağlığı hakkında soru sormak için UPS'e ulaştığımızda, temsilcisi bizi UPS sitesinde bir açıklama yaptı; derhal tıbbi yardım isteyin. ” Teslim edilecek kişi ile teması sınırlamak isterseniz, teslimatlarınızda talimat bırakmak için UPS My Choice'u ücretsiz kullanabilirsiniz.

4 Mart'ta yayınlanan web sitesinde yer alan bir açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Posta Servisi CDC'nin güvenlik yönergelerini izlediğini söyledi.

FedEx, sitesindeki bir açıklamada, çalışanları sağlıklarını izlemeye teşvik ettiğini ve grip ve benzeri semptomları olan herkesten evde kalmasını ve mağaza ve kamyonları düzenli olarak dezenfekte ettiğini söylüyor.

Her hizmet, Çin ve Hong Kong'a gidip gelen ve bazı gecikmeler gören paketler dışında teslimatların kesintisiz devam ettiğini söylüyor. Yerel ve federal hükümet kılavuzları değiştikçe bu durum değişebilir. Ayrıca birçok COVID-19 operatörünün hasta olduklarını fark etmeden önce günlerce asemptomatik olduğunu biliyoruz. Paketlerinizi size ulaştırmak için çok çalışan insanlara karşı nazik olun ve dokundukları şeylere dokunduğunuzda iyi hijyen uygulayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.