Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Virüs Yayılırken Global Petrol Talebindeki Düşüşte Bir Rekora Koşuyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Virüs Yayılırken Global Petrol Talebindeki Düşüşte Bir Rekora Koşuyor

Daha fazla ülke koronavirüs salgınıyla mücadele etmek için benzeri görülmemiş önlemler getirdiği için, küresel petrol tüketimi serbest düşüştedir.

BB10BjnT.img?h=629&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Seyahat yasakları, evden çalışma, iptal edilen tatiller ve kesintili tedarik zincirleri yakıt talebinin azalması anlamına gelir. Toplumlar virüse yanıt verirken, Çin'in ekonominin biçimlerini kapatma kararıyla daha önce kırılan petrol talebi daha da düşüyor. Petrol tüccarları, yöneticiler, riskten korunma fonu yöneticileri ve danışmanları tahminlerini önemli ölçüde gözden geçiriyor.

Birçok tüccar arasında artan korku, 2019'da günde 100 milyon varilin üzerinde ortalama petrol talebinin, bu yılki en çok daralan ve 2009'daki büyük durgunluk sırasında günde neredeyse 1 milyon varil kaybını kolayca aşabileceği ve ikinci petrol krizinden sonra dünya ekonomisinin çöktüğü 1980 yılında kayıtlı 2,65 milyon varili bile aştı.

Petrol hedge fonu Andurand Capital Management LLP'yi yöneten Pierre Andurand, “Bu küresel salgın, dünyanın 1918'den beri tanık olmadığı bir şey” dedi. “Talep düşüşünün küresel mali kriz sırasında tanık olan düşüşün katları olmayacağını görmüyorum.”

Virüsün küresel ekonomi üzerindeki kötüleşen etkisi büyük bir arz şoku ile çakıştığı için petrol fiyatları bu yıl neredeyse% 50 düştü: Suudi Arabistan ve Rusya daha kaba pompalamak için tüm fiyat savaşındalar. Pazartesi günü Brent ham petrolü, 1991'de Körfez Savaşı'ndan bu yana bir günlük en büyük düşüş olan% 20'yi düşürdü. Özel olarak, bazı tüccarlar, Suudi Arabistan arasındaki 1997-99 petrol fiyatı savaşından bu yana petrol fiyatlarının ilk kez tek haneye düşebileceğine inanıyorlar. ve Venezuela.

Haberdar olmak için. Güvende kalmak için tavsiye.
Microsoft Haberler'den tam koronavirüs kapsamı için buraya tıklayın

Petrol ticaret devi Trafigura Group'un baş ekonomisti Saad Rahim, “Tarihte böyle bir talep olayı görmedik” dedi. "Her gün bir süre talep için daha kötü olacak."

Wall Street'teki en büyük emtia ticareti işlerinden birini işleten Goldman Sachs, şimdi petrol talebinin her ay Şubat'tan Nisan'a kadar günde 4 milyondan fazla varille daracağını öngörüyor. Diğer yatırımcılar kısa vadede daha büyük talep düşüşleri görüyorlar.

Andurand, talebin bu çeyrekte ve hatta ötesinde günde 10 milyon varile kolayca düşebileceğini tahmin ediyor.

Dünyanın en büyük bağımsız petrol tüccarı Vitol Group'un baş ekonomisti Giovanni Serio, “Petrol talebinde önemli bir düşüş göreceğiz” dedi. “Talep etmek ani bir şok.”

Petrol talebinde hızlanan düşüş, Avrupa ve ABD hükümetleri, insanların para harcamalarını ve hareket etmelerini engelleyen sosyal davranışlara kısıtlamalar getirmesiyle dünya ekonomisinin kötüleşen durumuna bir pencere sunmaktadır.

Düşük petrol talebinin anekdot kanıtı her yerde: Alman taşıyıcı Lufthansa, önümüzdeki birkaç gün içinde uçuş sayısını% 70'e kadar azaltabileceğini söyledi. TomTom International BV'nin veri formuna göre, Seattle'dan Milano ve Madrid'e şehirlerde trafik sıkışıklığı daha az yolculuk gösteriyor. Çevrimiçi bir restoran rezervasyon hizmeti olan OpenTable'a göre, New York, Boston, San Francisco ve Seattle'daki restoran rezervasyonları bir yıl öncesine göre% 50 oranında düştü.

İtalya ve İspanya nüfuslarını etkili bir şekilde kilitledi, 100 milyondan fazla insan birleşti ve diğer bazı Avrupa ülkeleri okulları kapattı. ABD'de, birçok eyalet de neredeyse tüm sosyal aktiviteleri kapatmak için harekete geçiyor.

Petrol piyasası için, bu yılın başlarında Çin'de olanların bir aynası, ancak çok daha geniş bir ölçekte. Şubat ayında Çin'deki koronavirüs salgınının zirvesinde, ülkenin petrol talebi günde en az% 20 veya yaklaşık 3 milyon varil düştü. ABD, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İngiltere ve Kanada günde 31 milyon varil tüketiyor ve bu da tüketimde Çin'in yaşadığı birine benzer bir yüzde düşüşün talebi günde yaklaşık altı milyon varil azaltacağını ima ediyor.

Trafigura, dünyanın en iyi üç bağımsız petrol tüccarı arasında, halkın talep konusunda en düşkünü olduğunu ve tüketimin yakında yakında 10 milyon varile veya küresel talebin% 10'una yaklaşacağını ve belki de daha fazlasının geleceğini söyledi. Tahmini, üç aylık veya yıllık bir tahmin yerine nispeten kısa bir süre içindir. Ancak bu, tüketimdeki ani düşüşü göstermektedir.

Petrol danışmanları, son iki gün içinde talep tahminlerini önemli ölçüde azalttı. IHS Markit, tüketimin bu yıl ortalama günde 1,42 milyon varil azalacağına inanıyor - ve günde 2,8 milyon varil düşüş için daha kötü bir senaryoya sahip. Başka bir petrol danışmanı olan FGE, şu an için yılda ortalama 1,3 milyon varil düşüş öngörüyor. Uluslararası Enerji Ajansı, zaten tarihli bir tahminle, 9 Mart'ta 2020 petrol talebinin günde yaklaşık 90.000 varil azalacağını söyledi.

Boston Consulting Group'tan Jamie Webster, “talep düşüşü gerçekten hızlanıyor” dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.