Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Koronavirüs'e Yakalandınız Ne Yapmanız Gerekiyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Koronavirüs'e Yakalandınız Ne Yapmanız Gerekiyor

Doktorunuzu arayın: COVID-19'a maruz kaldığınızı düşünüyorsanız ve öksürük veya nefes almada güçlük gibi bir ateş ve semptom geliştirirseniz, tıbbi tavsiye için sağlık uzmanınızı arayın.

Hastaysanız COVID-19'un yayılmasını önlemeye yardımcı olacak adımlar

Aşağıdaki adımları izleyin: COVID-19 hastasıysanız veya COVID-19'a neden olan virüs bulaştığından şüpheleniyorsanız, hastalığın evinizdeki ve toplumunuzdaki insanlara yayılmasını önlemek için aşağıdaki adımları izleyin.

COVIDweb_02_bed.png

Tıbbi yardım almak dışında evde kalın

     Evde kalın: COVID-19 ile hafif hasta olan insanlar, hastalıkları sırasında evde tecrit edebilirler. Tıbbi bakım almak dışında evinizin dışındaki faaliyetleri kısıtlamalısınız.
     Ortak alanlardan kaçının: İşe, okula veya halka açık alanlara gitmeyin.
     Toplu taşıma araçlarından kaçının: Toplu taşıma, binicilik paylaşımı veya taksileri kullanmaktan kaçının.

COVIDweb_03_separate.png

Kendinizi evinizdeki diğer insanlardan ve hayvanlardan ayırın

    Ev Ahalisinden uzak durun: Mümkün olduğunca, belirli bir odada ve evinizdeki diğer insanlardan uzak durmalısınız. Ayrıca, varsa ayrı bir banyo kullanmalısınız.
    Evcil hayvanlar ve hayvanlarla teması sınırlandırın: COVID-19 ile hasta olduğunuzda, tıpkı diğer insanlarda olduğu gibi evcil hayvanlarla ve diğer hayvanlarla teması kısıtlamalısınız. Her ne kadar evcil hayvanların veya diğer hayvanların COVID-19 ile hastalandığına dair raporlar olmamasına rağmen, COVID-19 ile hasta olan kişilerin virüs hakkında daha fazla bilgi öğrenilene kadar hayvanlarla temasını sınırlamaları önerilir.
    Mümkün olduğunda, hastalanırken hayvanlarınız için başka bir evde bakım görevlisine başvurun. COVID-19 ile hastaysanız, evcil hayvan, yatmak, öpmek veya yalamak ve yiyecek paylaşmak da dahil olmak üzere evcil hayvanınızla temastan kaçının. Hasta olduğunuzda evcil hayvanınıza bakmanız veya hayvanların etrafında olmanız gerekiyorsa, evcil hayvanlarla etkileşime girmeden önce ve sonra ellerinizi yıkayın ve bir yüz maskesi takın.

COVIDweb_04_CallDoc.png

Doktorunuzu ziyaret etmeden önce önceden arayın

     Hemen arayın: Tıbbi randevunuz varsa, sağlık uzmanını arayın ve COVID-19'a sahip olduğunuzu veya sahip olabileceğinizi söyleyin. Bu, sağlık uzmanının ofisinin diğer insanların enfekte veya maruz kalmasını önlemek için adımlar atmasına yardımcı olacaktır.

COVIDweb_05_mask.png

Eğer hastaysan bir yüz maskesi tak

     Hastaysanız: Başkalarının (örneğin bir odayı veya aracı paylaşma) veya evcil hayvanların yakınındayken ve bir sağlık hizmeti sağlayıcısının ofisine girmeden önce bir yüz maskesi takmalısınız.
     Başkalarını önemsiyorsanız: Hasta olan kişi bir yüz maskesi takamazsa (örneğin, nefes darlığına neden olduğu için), o zaman hasta olan kişiyle yaşayan insanlar onlarla aynı odada kalmamalıdır veya hasta olan kişiyle bir odaya girmeleri durumunda bir yüz maskesi takmaları gerekir.

COVIDweb_06_coverCough.png

Öksürüklerinizi ve hapşırmalarınızı örtün

     Örtü: Öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda ağzınızı ve burnunuzu bir mendille örtün.
     Atma: Kullanılmış dokuları astarlı bir çöp kutusuna atın.
     Ellerinizi yıkayın: Ellerinizi hemen en az 20 saniye sabun ve suyla yıkayın veya sabun ve su yoksa, ellerinizi en az% 60 alkol içeren alkol bazlı bir el dezenfektanı ile temizleyin.

COVIDweb_07_wash.png

Ellerinizi sık sık temizleyin

     Ellerinizi yıkayın: Özellikle burnunuzu üfledikten, öksürdüğünüzde veya hapşırdıktan sonra ellerinizi en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkayın; banyoya gitmek; ve yemek yemeden veya yemek hazırlamadan önce.
     El dezenfektanı: Sabun ve su halihazırda mevcut değilse, ellerinizin tüm yüzeylerini kaplayan ve kuruyana kadar birbirine sürtünen en az% 60 alkollü alkol bazlı bir el dezenfektanı kullanın.
     Sabun ve su: Eller görünür şekilde kirliyse, sabun ve su en iyi seçenektir.
     Dokunmaktan kaçının: Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza yıkanmamış ellerle dokunmaktan kaçının.

COVIDweb_08_DontShare.png

Kişisel ev eşyalarını paylaşmaktan kaçının

     Paylaşmayın: Evinizdeki diğer insanlarla veya evcil hayvanlarla bulaşıkları, bardakları, bardakları, yemek kaplarını, havluları veya yatak takımlarını paylaşmamalısınız.
     Kullanımdan sonra iyice yıkayın: Bu maddeleri kullandıktan sonra su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.

COVIDweb_09_clean.png

Tüm “yüksek temas” yüzeylerini her gün temizleyin

     Temizleyin ve dezenfekte edin: Yüksek temas yüzeylerinin rutin temizliğini uygulayın.

Yüksek dokunma yüzeyleri sayaçlar, masa tablaları, kapı kolları, banyo armatürleri, tuvaletler, telefonlar, klavyeler, tabletler ve komodinleri içerir.

     Alanları vücut sıvılarıyla dezenfekte edin: Ayrıca, üzerinde kan, dışkı veya vücut sıvıları olabilecek yüzeyleri temizleyin.
     Ev temizleyicileri: Etiketteki talimatlara göre bir ev temizlik spreyi kullanın veya silin. Etiketler, eldiven giymek ve ürünün kullanımı sırasında iyi bir havalandırma olduğundan emin olmak gibi ürünü uygularken almanız gereken önlemler de dahil olmak üzere temizlik ürününün güvenli ve etkili kullanımı için talimatlar içerir.

COVIDweb_10_temperature.png

Belirtilerinizi izleyin / Kontrol altında tutun

     Tıbbi yardım alın: Hastalığınız kötüleşiyorsa derhal tıbbi yardım alın (örn. Nefes darlığı).
     Doktorunuzu arayın: Bakım aramadan önce sağlık uzmanınızı arayın ve COVID-19'a sahip olduğunuzu veya değerlendirildiğinizi söyleyin.
     Hastalandığında bir yüz maskesi takın: Tesise girmeden önce bir yüz maskesi takın. Bu adımlar, sağlık uzmanının ofisinin, ofis veya bekleme odasında bulunan diğer kişilerin enfekte veya maruz kalmasını önlemesine yardımcı olacaktır.
     Uyarı sağlık departmanı: Sağlık uzmanınızdan yerel veya eyalet sağlık departmanını aramasını isteyin. Aktif izleme altına alınan veya kendi kendini izlemeyi kolaylaştıran kişiler, yerel sağlık departmanları veya iş sağlığı profesyonelleri tarafından uygun şekilde verilen talimatlara uymalıdır.

COVIDweb_12_endQuar2.png

Ev izolasyonunu bırakma

     Ayrılma talimatı verene kadar evde kalın: COVID-19 onaylı hastalar, başkalarına sekonder bulaşma riskinin düşük olduğu düşünülene kadar evde izolasyon önlemleri altında kalmalıdır.
     Sağlık hizmeti sağlayıcınızla konuşun: Evde izolasyon önlemlerini bırakma kararı, sağlık hizmeti sağlayıcıları ile eyalet ve yerel sağlık departmanlarına danışılarak, duruma göre yapılmalıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.