Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Adam 20 Bin Parça LEGO Kullanarak Yıldız Savaşlarının Star Destroyer Uzay Gemisini İnşa Etmiş


Önerilen İletiler

  • Admin

Adam 20 Bin Parça LEGO Kullanarak Yıldız Savaşlarının Star Destroyer Uzay Gemisini İnşa Etmiş 

20 Kilo ağırlığında 1.5 Metre uzunluğunda. LEGO modellerinde yeni bir döneme öncülük edecek. 

40430907173_7a965ae89f_b.jpg

Charles Anderson'ın Yıldız Destroyer'ı neredeyse 1.5 metre uzunluğunda uzanıyor, ancak büyüklüğün karşısında detaylara dikkat ediliyor - LEGO heykelcik ellerinin telsiz yuvası bağlantı istasyonunu çalıyor; gemileri sanatsal, mimari bir mucize kılan, hava deliklerini, boruları ve topları oluşturan boruların ahır benzeri bir alanı.

Charles'ın ikonik Imperial Star Destroyer'ın LEGO versiyonunu tasarlaması ve inşa etmesi 15 ay ve 500 saatten fazla sürdü, ilk olarak 1977'de Star Wars'ın açılış atışında sürünerek kolektif bilince baskı yaptı. Filmdeki gemi gibi, Charles'ın muhripi büyüklüğü ile gözdağı veriyor. 44 kilo ağırlığında, yaratılan LEGO'nun şimdiye kadar yayınladığı en büyük setin üç katı kadar yaklaşık 20.000 LEGO tuğlasına sahip (2017 Yıldız Savaşları: Millennium Falcon seti, 800 $ fiyatla).

Ama Charles’ın yıldız gemisini bu kadar dikkat çekici yapan şey kitle, ağırlık veya saplantılı ayrıntı değil. Kuzey Carolina, Raleigh'de üst düzey bir teknik animatör olan Charles, “Orada kesinlikle daha büyük ve daha etkileyici LEGO Star Destroyers var” diyor. “10 feet uzunluğunda bir tane gördüm.” Yapısı farklıdır, çünkü özeldir, inşa ettiği ilk LEGO modeli.

Charles, Star Destroyer'ı LEGO fandomunu dönüştüren dijital bir devrime borçludur. LEGO'nun 62 yıllık tarihi boyunca, kalıp zorları her zaman plastik hurda yığınlarından vahşi, yaratıcı modeller oluşturdu, ancak yeni bir fan yapımı dijital kaynak dalgası, inşaatçılara, yetkilinin detaylarına ve bütünlüğüne rakip olan özel modeller oluşturma araçları verdi. LEGO setleri. İster bir sonraki projenizi, ister parça parça bir talimat kitapçığı oluşturabilecek bir siteyi tasarlamak için en son yazılımı arıyor olun, muhtemelen dışarıda ücretsiz olarak indirilebilir.

Dijital Araç Kutusu

33520526178_63b6197eea_b.jpg

Çoğu yeni LEGO projesi gibi, Charles’ın gemisi de tuğlaları bir araya tıklamadan önce bir bilgisayarda gerçekleşti.

Bugün, Bricksmith, LDraw ve Studio 2.0 gibi hayranların yazdığı LEGO programları, inşaatçıların “LEGO'ların küvetini kazmaya gerek kalmadan fikirleri denemelerine veya bir garaj satışında parçalar bulmasına” izin veriyor. LEGO hayran forumu, tuğla pazarı ve Studio 2.0 tasarım programının yayıncısı olan BrickLink. Charles, LEGO Group'un şirket içi programı LEGO Digital Designer ile mücadele ettikten sonra Star Destroyer için Studio 2.0'ı kullandı. Geçiş yaptığını söylüyor çünkü fan yazılımı animasyon işinde kullandığı profesyonel programlara benziyordu. Sezgisel sistem onu şaşırttı. “Böyle bir projeyi denememiştim, çünkü önümdeki tüm parçalara ihtiyacım olacağını düşündüm” diyor.

Yıldız Savaşları sahne koleksiyoncu ve hobisi yapan bir usta olarak - Charles, Han Solo'nun karbonite hapsolmuş gerçek boyutlu bir kopyasını bitirdi - Charles'ın ilk endişesi, LEGO Yıldız Destroyer'ın film sadakatine olabildiğince yakın olmasını sağlamaktı. Geminin akut bir üçgen şeklinde olduğu göz önüne alındığında, yapının açıları ile hassasiyet çok önemliydi. Charles, “Başlangıçta her şeyin 5 metre uzunluğunda olmasını istediğime karar verdim” diyor. “Bu oranlar hakkında yapmak zorunda olduğum diğer seçimleri tetikledi.”

Charles, A New Hope Imperial Star Destroyer'ın herkese açık bir 3D taramasını aldı ve yapısının iskeletini tasarlamak için Studio 2.0'a yerleştirdi. Gövdenin haritasını çıkardıktan sonra ayrıntılara geçti. “Bu şeyi tasarlamak ve inşa etmek için harcadığım 15 ay içinde, çoğu bu yazılımda geçti” diyor. “Modelin estetik açıdan hoş kısımlarını - kaplama ve taretleri - yapmak ve hepsinin altında yatan üstyapıyı iyileştirmek arasında ileri geri atladım. Ne zaman bir şey tasarlasam, onu birleştirecek yerler bulmam gerekiyordu. Ayrılmadan yapışmasını umuyordum. ”

40430906323_3438461e9c_b.jpg40430896193_bd603ef7eb_b.jpg

Charles’ın en büyük tasarım zorluğu (ve imtiyaz), geminin köprüsü - kama benzeri gövdenin üzerinde yükselen dikdörtgen altıgen. “Orantılı olarak doğru olmasını istedim” diyor. “Ama vermek zorunda kaldım ve yaklaşık dört saplamayı çok geniş yapmalıydım. Eğer küçülsem uymayan tüm bu güzel tasarım elemanlarına sahiptim ve onları kaybetmeye dayanamadım. ”

40430906163_23ac3f7c98_b.jpg

33520525428_a31f5a92a4_b.jpg

Kaynak: P. Mechanics 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.