Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bir Ayda Hayatınızı İyileştirmenin 31 Yolu


Önerilen İletiler

  • Admin

Bir Ayda Hayatınızı İyileştirmenin 31 Yolu

Dakikalar içinde yapılabilecek bu basit eylemleriyle yeni bir yaşamın olanaklarını hayal edin. İşte başlamak için öneriler.

getty_150327348_103645.jpg

Bu 31 günlük plan bir yaşam tarzı haline gelmeden önce, önce kendi kendine tatmin ve koca tümörleri kaldırmak zorunda kaldım (güven bana, eski günlerde hayatımı yöneten tutum tamamen "benim için ne?" İdi).

Artık kendi planınıza bir göz attığınıza göre, adil bir uyarı: Bu sizinle ilgili değil. Hayatın gerçekten vermek, hizmet etmek ve anlamlı ilişkiler hakkında olduğunu anlamak benim için yıllar aldı.

Hala benimleyseniz, bu şeyler girişimci, mutlu koca, gururlu baba ve topluluk lideri olarak yolumu yeniden şekillendirdi. Birçoğu günde birkaç dakika içinde uygulanabilir. Diğerleri biraz cesaret ve esneme gerektirir. Kendinizi mutluluk ve başarı hayatına alıştırmak için kullanın.

31 Günlük Kişisel Gelişim Planınız

1.Gün: Başka biri için bir şeyler yapın.

Birisi için "beş dakikalık bir iyilik" yapın. Beş dakikalık iyilikler, yardım ettiğiniz insanlardan karşılığında hiçbir şey istemeden, özverili davranma eylemleridir. Beş dakikalık tercihlere örnek olarak şunlar verilebilir: bilgi paylaşımı, tanıtım yapma, kişi, ürün veya hizmet için referans görevi görme veya LinkedIn, Yelp veya başka bir sosyal yerdeki birine tavsiye etme.

2. Gün: Olumlu deneyimlerinizi arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşın ve neşe artışınızı izleyin.

BPS Research'te yayınlanan çalışmalar, hayatınızda gerçekleşen iyi şeyleri paylaşmanın mutluluğun yolu olduğunu buldu. Bir çalışmada, haftada en az iki kez başkalarıyla olumlu deneyimler kaydeden ve paylaşan katılımcılar yaşamdan daha memnun kaldılar.

3.Gün: Başarmak için uğraşmayı bırakın.

Hepimizin çok fazla çalışma, dengeyi kaybetme ve nihayetinde yaşamdaki sevincimiz var. Her gün üretken bir şey yapmazsak, bir şekilde başarısız olduğumuz sağlıksız bir his. Mükemmeliyetçiliğinizin dinlenmesine izin verin. Yavaşlayın ve hayatın şu anda olduğu gibi iyi olduğunu bilin. Çabalama ve mükemmel olma ihtiyacını ortadan kaldırırken, evrene teslim olun. Size neşe veren diğer ihmal edilmiş öncelikleri takdir etmeye ve odaklanmaya başlayacaksınız.

4.Gün: Kendinizi başkasının yerine koyun.

Empati ve merhamet, geliştirebileceğiniz şeylerdir ve diğer insanların koşullarını düşünmek, acılarını ve hayal kırıklıklarını anlamak ve bu duyguların bizimki kadar gerçek olduğunu bilmekle başlar. Bu, perspektif geliştirmenize yardımcı olur ve sizi başkalarına yardım etmeye açar, bu da minnettarlığınızı artırır.

5. Gün: Amacınızı keşfedin ve yolculuğun tadını çıkarın.

Hayatınızın amacının günde 10 saat, 30 yıl boyunca haftada beş gün çalışmak olmadığını, daha sonra Florida'daki bir golf sahasına çekilmek olduğunu sık sık hatırlatın. Gerçek amacınız, hayattaki çağrınızı keşfetmek, yol boyunca yolculuğun keyfine, her seferinde bir adım keşfetmek olmalıdır. Sonunda, mirasınız şu iki soruya bırakılır:

    Başkalarının yaşamları üzerinde nasıl bir etki yarattım?
    Kime hizmet ettim ve daha iyisini yaptım?

6.Gün: Dikkat çekmeyi bırakın ve diğer insanlara odaklayın.

Diğer insanların görkemine sahip olmasına izin verdiğimizde büyülü bir şey var. Bunu okumak egonuzu zedeleyebilir, ancak başka birisine spot ışığı parlattığımızda ve o kişinin görülmesine, duyulmasına, saygı duyulmasına ve özel olarak değerlendirilmesine izin verdiğimizde - bunu yapmak zevkli hale gelir ve bize huzurlu ve sessiz bir güven verir.

7. Gün: Teşekkürler. Durumunuz çok daha kötü olabilir.

Hangi dinden geldiğiniz umurumda değil, gününüze aldığınız şeyler için daha yüksek gücünüze teşekkür ederek başlayın. Sonuç olarak, 30.000 dolardan fazla kazanırsanız, Amerikalıların yüzde 53.2'sinden fazlasını kazanırsınız. 50.000 dolardan fazla kazanırsanız, Amerikalıların yüzde 73.4'ünden fazlasını kazanırsınız. Şimdi minnettar mısın? Biraz dua et ve şükret, sonra da yüzde 73,4 için dua et.

8.Gün: P kelimesinden daha fazla egzersiz yapın.

Sabır, daha fazla insanın çalışmasını dilediğim bir erdemdir. İşler kontrolden çıktığında rahatlamanıza ve yeniden düşünmenize yardımcı olur. O adam seni otoyolda kesti mi? Rahatlayın, derin bir nefes alın ve belki de arka koltukta eşi ile birlikte hastaneye koştuğunu düşünün. Sabır, yumruğun duvarla buluşmasını istediğiniz gerçekten sinir bozucu anlarda diğer insanlarda masumiyeti görmenize yardımcı olur.

9.Gün: Bir tartışmadan sonra ilk ulaşan siz olun.

Birçoğumuz için eğilim, bir tartışma ya da yanlış anlamadan sonra kızgınlığın ilerlemesine izin vermek ve daha sonra kişiyi bir özürle bize ulaşıncaya kadar hayatımızdan ayırmaktır. Bu kullanışlı. Ama aynı zamanda sade aptal. Bir arkadaşlığınızı, aile ilişkinizi veya mükemmel iş bağlantınızı kaybedersiniz, çünkü egonuz kendi yoluna sahip olmalıdır. Bunun yerine, özür dilemeniz gerekse bile, değişiklik yapan ilk kişi olun. Bu mütevazı hareket harikalar yaratacak; diğer kişi yumuşatır, özür diler ve hayatına geri dönmenizi sağlar.

10.Gün: Sadece. Söyle. Hayır.

Gerçekten mutlu insanlar basit bir hayat yaşıyorlar. Basit bir programı var. İşleyebileceklerinden daha fazlasını almıyorlar. Değerlerine ve amaçlarına göre yaşarlar. Hayatlarına girenlerin etrafında güçlü sınırları var. Ve hayır demede bir problemleri yok. Eğer size hizmet etmezse, değeri azsa ve yarın sizi bugün olduğundan daha iyi yapmazsa, sadece ... söyle ... hayır.

11.Gün: İyi haberlere gerçek bir coşku ile tepki verin.

Araştırmacılar buna aktif ve yapıcı yanıt (ACR) diyorlar. Bir arkadaşınız veya iş arkadaşınız iyi haberleri paylaşıyorsa (örneğin, bir tanıtım), bu haberlere yanıt vermenin birçok yolu vardır. Bir ACR yanıtı, "Bu harika! Liderlik ekibinin sıkı çalışmanızı tanıyacağından şüphem yoktu. Bu akşam kutlayalım ve biraz pizza ve bira alalım." Bir ACR yanıtı insanların sevincini ve heyecanını paylaşır ve ilgi ve merak gösterir. Böylece, güçlü kişisel ilişkilerinizi koruyacak ve kendinizi daha olumlu hissedeceksiniz.

12. Gün: Çalışkan olun.

Hiç eylemde bir karınca çiftliğine baktınız mı? Her karınca inanılmaz bir hırs ve öz disipline sahiptir. Onlar gayretli! "Neden bu kadar gevşiyorum?" aynaya uzun, sert bir bakış atmanın zamanı gelmiş olabilir. Seni çalışkan kılan nedir? Genellikle motivasyonun ilk adımı tam olarak budur - sadece ilk adıma odaklanın. Sonra, her seferinde bir adım. Ama ne yaparsan yap, kanepeden in, Snapchatting'i durdur ve bugün gayretli olmayı seç.

13.Gün: Başka birinin bilgeliğini içinize çekin.

Akıllı bir insansanız (ve bu listeyi okuduğunuzdan beri olduğunuza inanıyorum), kendinizi hayatın büyük büyük havuzunda küçük bir balık olarak görmek istersiniz - öğrenmek için bağlantılar ararsınız. Öyleyse hayatınızdaki nüfuzlu insanlar kimler? Birini kahveye davet edin ve bu kişiden yeni bir şey öğrenin. Sizi daha iyi hale getirecek ve ileri ödeme şansını takdir edecektir.

14. Gün: Minnettar olduğunuz üç yeni şey hakkında günlük.

Psikolog Shawn Achor, Oprah'a bunu üst üste 21 gün boyunca beyninizi iyimser olmak için eğittiğinizi söyledi: Her gün minnettar olduğunuz üç yeni şeyi yazın.

15.Gün: Ve siz oradayken, bugün olumlu bir deneyim hakkında günlüğe yazın.

Achor ayrıca Oprah'a son 24 saatte bir olumlu deneyim hakkında günlük olarak iki dakika günlük kaydı yaparsanız, beyninizin bunu yeniden yaşamasına izin verdiğini ve beyninize davranışın önemli olduğunu öğrettiğini söyledi.

16. Gün: 15 dakika egzersiz yapın.

Achor ayrıca Oprah'a egzersizden nefret ederseniz, tek yapmanız gereken 15 dakikalık eğlenceli bir kardiyo aktivitesi olduğunu, bu da bir antidepresan almaya eşdeğer, ancak yüzde 30 daha düşük bir nüksetme oranı olduğunu söyledi.

17.Gün: Nefesinize odaklanın.

Yaptıklarınızı durdurun. Şimdi nefes alın ve nefesinizin iki dakika girip çıkmasını izleyin. Bunu her gün yap. Bu, beyninizin her seferinde bir şeye odaklanmasını sağlar. Achor'un çalışmasında, "doğruluk oranlarını artıracak, mutluluk seviyelerini artıracak ve stres seviyelerini düşürecek" diyor.

Gün 18. Nezaketi bir metin veya e-posta yoluyla ifade edin.

Her gün iki dakikanızı ayırarak olumlu bir e-posta ya da metin övünmek ya da tanıdığınız birine teşekkür etmek. Ve bunu her gün farklı bir kişi için yapın. Achor, bunu yapan insanların uzun vadeli mutluluğun en büyük öngörücüsü olan güçlü sosyal bağlantıları olan pozitif liderler olarak tanındığını söylüyor.

19.Gün: Seni güldürecek bir şey veya birini bul.

Mizah, daha geniş ve yaratıcı düşünmenize yardımcı olur. Psikologlar, Robin Williams'ın stand-up'ı izledikten sonra bulmacaları çözmelerini sağladılar. Önceden korkutucu ya da sıkıcı videolar izleyen öğrencilere kıyasla komedi izleyen öğrencilerin ani içgörüleri ile yüzde yirmi bulmaca daha çözüldü. Başka faydaları da var: Kahkaha, endorfinleri vücuda, morfinden 10 kat daha güçlü bir kimyasal olarak, spor salonunda yoğun bir antrenmanla aynı heyecan verici etkiye sahip olarak serbest bırakır.

20. Gün: İhmal ettiğiniz bir sorunla ilgilenin.

Yani zor bir kişiyi idare etmek ya da bir şeye kapanmak. Çatışmalarla karşılaşıp fırtınanın gözünden geçerek, gelecekteki problemlerle sorunsuz bir şekilde başa çıkmak için esneklik inşa edeceksiniz. Bugün durumla başa çıkmayı seçmeniz, kendinize ve başkalarına karşı daha dürüst olmayı, problemlerle hızlı bir şekilde başa çıkma gücünü ve açıklığını öğretir ve ertelemeyi önlemenize yardımcı olur.

21.Gün: Eğlenceli bir şeyler yapın.

Artık bir çatışmayı çözmekle uğraştığınıza göre, kendinizi eğlenceli bir şeyle ödüllendirin. Bilim, işte eğlenen insanların daha yaratıcı ve üretken olduklarını, daha iyi kararlar aldıklarını ve meslektaşlarıyla daha iyi geçintiklerini buldu. Başka bir çalışma, yaratıcı potansiyelinizin kilidini açmak, ruh halinizi kaldırmak için "dışarı çıkın ve oynayın" ve sonra soruna geri döndüğünü keşfetti.

22.Gün: İnancını geliştir.

Pek çok kişiye taciz edilen dinden bahsetmiyorum. Sizinkinden daha büyük bir güçle derin bir manevi bağlantıdan gelen bir inançtan - inanç sisteminiz ne olursa olsun) bahsediyorum. Seni lütuf, af, sevgiyi genişleten bir güç. Sizi güçlendiren ve denemelerinize katlanmanızı sağlayan bu inanç. Artık seninle ilgili olmadığını fark etmene yardım eden bir inanç.

23.Gün: Birisiyle öğle yemeği yiyin ve o kişiyi özensizce dinleyin.

Birine tam ve bölünmemiş dikkatinizi verin ve hikayesini dinleyin. En iyi dinleyiciler, daha önce de yazdığım gibi, cevap vermeden önce diğer kişiyi sezgisel olarak dinleme yeteneğine sahiptir. Bir modus operandi ile dinliyorlar: Diğer kişiye nasıl yardımcı olabilirim?

Gün 24: Size huzur getiren bir faaliyet sürdürün.

Keyifli bir aktiviteye katılın; adımınızdaki sıçramayı geri getirecek bir şey. Ne yapmayı seversin? Size huzur getiren nedir? İpucu: Hobiler, doğa, arkadaşlar veya egzersiz düşünün. Endorfin salgıladığı için genellikle öğle yemeğini yüzerek alıyorum. Sana barış getirecek ne var?

25.Gün: Gözdeki insanlara bak, gülümse ve merhaba de.

O kadar korkuya dayalı ve yalıtılmış bir kültürde yaşıyoruz ki, sokakta yürürken, metro trenlerinde otururken veya hatta ofis koridorlarından geçerken insanlara bile gözle bakmıyoruz. Sadece bugün için, yabancıları sizin gibi biraz daha düşünün ve onlara hak ettikleri nezaket ve saygıyla davranın: Onlara yumuşakça bakın, gülümseyin ve sıcak bir karşılama yapın.

26. Gün: Yansıması için biraz sessiz zaman ayırın.

30 ila 60 dakika boyunca kendinizi gürültüden, dağınıklıktan, dikkat dağınıklığından, çığlık atan çocuklardan ve hayatın meşguliyetinden çıkarın. Uyandıktan sonra ilk şey yapmanıza yardımcı olur. Sabah durgunluğuna çıkın, rıhtımda, büyük bir ağacın altında veya salıncak tezgahında oturun ve hayatın iyi şeyleri üzerinde meditasyon yapın. Gözlerini kapat, karnından nefes al ve kendini ortala. Bu küçük ritüeli bir kenara bırakmak günün geri kalanını yönetilebilir hale getirir. Omuzlarınızda bir fark ve bir ağırlık göreceksiniz.

27. Gün: Resme bakarak bir duruma bakın.

Biz buna öz farkındalık diyoruz. Farklı bir sonuç için duygularımıza ve başkalarının duygularına dokunarak bir sorunun iki tarafını görmeyi tercih ediyor. İnsanlara tepki vermek yerine yanıt vermemize yardımcı olur. Olumsuz düşünceleri yeniden yönlendirerek ve olumlu düşünceleri vurgulayarak gerçek siz olabilirsiniz ve kişiler arası ilişkilerin keyfini daha iyi çıkarabilirsiniz.

28. Gün: Yeniden Yapılandırmak!

Hiç kafanın içindeki sesin "Tekrar berbat ettim. Değersizim" gibi şeyler söylediğini duydun mu? Veya "Bunu yapamam. Bunu hiç yapamadım; şimdi işe yaramayacak." Bu olumsuz kendi kendine konuşmaktır ve mantıksız düşünceleri güçlendirdiği için toksik olabilir. Negatif kelimeler veya kelime öbekleri kullanarak kendinizi yakalayın ve tetikleyicileri belirleyin. İş yerinde talepler birikiyor mu? Evde işler o kadar şeftali değil mi? Kendinize (veya kafanıza), "Dur!" Sonra içinizden derinlere inin ve varsayımlarınızı yeniden çerçevelendirin. Bir şeyin zorunlu olmadığı durumlarda olumsuz bir olay olduğunu mu düşünüyorsunuz? Durun ve yeniden çerçevelendirin ve nötr veya pozitif bir değiştirme yapıp yapamayacağınızı görün.

29. Gün: Kendinize dayattığınız katı kuralları yeniden ayarlayın.

Mükemmeliyetçi misiniz? Yaşadığınız katı, haksız veya yararsız bir kişisel kuralı tanımlayın. Ardından, daha yararlı, esnek ve bağışlayıcı olacak şekilde yeniden yazın. O zaman yeni kuralınızı uygulamaya koyun!

30.Gün: Rahatlayın ve daha spontane olun.

Sağlıklı yaşam için her ikisini de yapmak gerçekten gereklidir. Eğer işteyseniz, düzenli molalar verin: Germe, nefes egzersizleri yapın, dışarıda yürüyüşe çıkın, 15 dakikalık bir şekerleme yapın, bir oyun oynayın veya sadece eğlenin. Yeni bir etnik restorana eşinizle randevuya çıkarak gün batımını izlemek için durarak hayatınıza kendiliğindenlik katın. Gelecek hafta yeni bir hobi edinmeyi düşünün. Kendinizi şaşırtın!

31. Gün: Yaşlı biriyle kaliteli zaman geçirin.

Yaşlı insanlar, daha basit günlerden hiç düşünmediğiniz hikayeler, deneyimler ve perspektiflerle dolu zengin ve uzun bir tarihe sahiptir. Sizin için birçok kazanç var: Size daha iyi bir dinleyici olmayı (23. gün) öğretir, sabrınızı (8. gün) oluşturur, çünkü yaşlı insanlar tipik olarak daha yavaş konuşur ve yeni bilgelik (13. gün) kazanırsınız. Dikkatinizden (6. gün) ve nezaketten (18, 25 gün) yararlanırlar.
Düşünceleri Kapatma

Bu planı 31 günlük bir döngünün ötesine taşıyarak, her gün bu şeylerden bazılarını uygulasaydınız hayatınız nasıl olurdu? Yolunuza çıkan her şeye yerleşmek yerine her zaman istediğiniz yaşamı yaşamanıza yardımcı olabilir.

Kaynak: Inc.

Daha güzel bir yaşam sürmek için ne yapacaksınız?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.