Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Virüs paniği New York'tan Sydney'e Çin Mahallelerini mahvetti


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Virüs paniği New York'tan Sydney'e Çin Mahallelerini  mahvetti

Çin’in koronavirüs salgınının merkez üssü olan Hubei eyaletinden yaklaşık 5000 mil uzağında çok sayıda Çinli'ye ev sahipliği yapan kuzey Sidney banliyösünün sokakları (Sydney Çin Mahallesi) virüs söylentileri yüzünden neredeyse terkedilmiş durumda. Eastwood'daki küçük bir restoranın dışında neredeyse bomboş. Sokaklarda yürüyen sayısı neredeyse yok denecek kadar azalmış. 

BB10nzuD.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kocasıyla Şangay tarzı restoranın sahibi olan 39 yaşındaki Lily Zhou'ya göre, yeni virüsün ilk vakasının Avustralya'da rapor edildiği Ocak ayından bu yana müşteri sayısında %70 azalma olmuş. İşler şu an olduğu gibi devam ederse, Zhou sadece işinde “en fazla üç ay” kalabileceğini söyledi.

Pek çok Çinli Avustralyalı, Ay Yeni Yılı tatillerinden sonra Çin'de hala mahsur kalmış veya karantinada kapalı kapılar ardında kalmışken, Zhou’nun işi mücadele eden tek kişi değil. İnsanları Çin mahallelerinden uzak tutan paranoya ile ortaya çıkan görünüm o kadar korkunç ki Eastwood'daki yerel konsey 500.000 $ (330.000 $) yardım fonu kurmayı planlıyor.

Salgın dünyaya yayılırken, etkisi Sydney'den New York'a ve San Francisco'dan Toronto'ya Chinatowns'ta hissediliyor. Piyasalar kriz tarafından kırılırken, ekonomistler gayri safi yurtiçi hasıla maliyetini hesaplarken, terk edilmiş şerit yolları ve boş hotpot restoranları sokak düzeyinde yankıları ve topluluklar aracılığıyla sızan kaygıyı gösterir.

Mağaza müdürü Echo Wu'ya göre, Manhattan'ın aşağı kesimindeki Grand Street'te popüler bir hotpot ve barbekü restoranı olan 99 Favor Taste'de müşteriler genellikle hafta içi günlerde en az yarım saat beklemek zorunda. Wu, hemen oturduklarını ve kabinlerin boş olduğunu, hafta sonu gelenekleri ise üçte bir oranında azaldığını söyledi.
İrrasyonel korku

Müşterilerin büyük çoğunluğu Çin'den ziyade tipik olarak “yabancı” dır ve Wu mantıksız korkunun insanları uzak tuttuğuna inanır. Geçen gün bir müşteri, yemeğin doğrudan Çin'den ithal edilmediğini kontrol etmek için telefon etti.

Wu, “Şimdi Çin restoranlarına karşı önyargıları olabilir” dedi. “Umarım insanlar daha makul olabilir. Sonuçta, şehirde henüz vaka yok. ”

Rol, kendisini sadece Ben olarak tanımlayan menajere göre, Rol San dim sum restoranında ticaretin% 30'a kadar düştüğü ve genellikle hareketli kaldırımların sessiz olduğu Toronto'da da benzer. Bunun koronavirüs nedeniyle olup olmadığı sorulduğunda, “Tabii ki” dedi. Yakındaki bir süpermarkette işçiler, müşteri sayısının son haftalarda yarı yarıya azaldığını söyledi.

İngiltere'nin en büyük ikinci şehri olan Manchester'daki Chinatown'da, iş dünyası, Çin'deki yeni yıl tatilinden döndüklerinde ortaya çıkan durdurulan Çinli öğrencilerin - genellikle oradaki müşteri tabanının yaklaşık% 40'ını - gösterdikten sonra ortaya çıktı. , yerel iş derneğinden Raymond Chan'a göre.

“Daha az ziyaretçi, daha az müşteri var. Gerçekten, gerçekten acı çekiyorlar - şu anda henüz bir çözüm bulamadık, ”dedi Chan. Grup, ücretsiz yemek tadımı ve müşterileri geri getirmek için indirimler ile bir hafta sonu pazarı açmak gibi seçenekleri tartışıyor.

San Francisco’nun Çin Mahallesi'ndeki olağan öğle yemeği telaşı buharlaştı ve mahallede girişimde bulunanların çoğu maske taktı. "Genellikle kapının dışında bir hattımız var," dedi Stockton Caddesi'ndeki AA Bakery & Cafe'nin sahibi olan 56 yaşındaki Henry Chen,% 30'luk bir işletme nedeniyle virüs korkusunu suçladı. Sadece iki tablo müşterileri vardı. “Sokakta daha az insan var,” dedi. “Öğle yemeği, akşam yemeği, kahvaltı, iş yok.”

Yine de, batı şehirlerindeki işteki düşüş, okulların kapatıldığı ve binlerce kişinin dairelerinde kapatıldığı Hong Kong'da yaygın bir bozulma ile gölgede kalıyor - yetkililer ve şirketler evlerin yayılmasını durdurmaya çalışırken virüs. Virüs kendini günlük yaşama gömüp tüketici ekonomisini kapattığından sokakların neredeyse boş olması hiç de şaşırtıcı değil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.