Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Neden henüz uzaylı bulamadığımızla ilgili yeni bir teori


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Neden henüz uzaylı bulamadığımızla ilgili yeni bir teori

Belki uyuyorlar.

fdafd94d-8aa3-48c1-95d1-4485df0f31e5.jpg

Onlarca yıl süren aramalardan sonra, hala dünya dışı istihbaratın tek bir işaretini bulamadık. Olasılık bize hayatın orada olması gerektiğini söylüyor, o zaman neden henüz bulamadık?

Sorun, meslektaşlarına bir keresinde öğle yemeğinde bu soruyu soran Nobel Ödülü kazanan fizikçi Enrico Fermi'nin ardından Fermi’nin paradoksu olarak adlandırılıyor. Yıllar boyunca birçok teori önerilmiştir. Evrende yalnız başımızayız veya akıllı yaşamın belirli bir aşamanın ötesine geçmesini engelleyen harika bir filtre olabilir. Belki uzaylı yaşam oradadır, ama onunla iletişim kurmak için çok ilkeliz, ya da gözlemlediğimiz, ancak dış müdahale olmadan gelişmek için yalnız bıraktığımız bazı kozmik hayvanat bahçelerine yerleştirildik. Şimdi, üç araştırmacı Fermi'nin sorusuna başka bir potansiyel cevabı olabileceklerini düşünüyorlar: Uzaylılar var; hepsi uykuda.

İngiliz Gezegenler Derneği Dergisi'nde yayınlanması kabul edilen bir araştırma makalesine göre, dünya dışı insanlar beklerken uyuyorlar. Bu makalede, Oxford’un İnsanlığın Geleceği Enstitüsü ve Belgrad'ın Astronomi Gözlemevi'nden yazarlar Anders Sandberg, Stuart Armstrong ve Milan Cirkovic, evrenin şu anda gelişmiş, dijital medeniyetlerin kaynaklarını en verimli şekilde kullanamayacak kadar sıcak olduğunu savunuyorlar. Çözüm: Uyku ve evrenin soğumasını bekleyin, estetik olarak bilinen bir süreç (hazırda bekletme gibi ama daha soğuk olana kadar uyku).

Yeni hipotezi anlamak için öncelikle kafanızın evrenin en sofistike yaşamının biyolojiyi geride bırakıp dijital olarak yaşamayı seçebileceği fikrinin etrafına sarılması gerekir. Zihinlerini güçlü bilgisayarlara yükledikten sonra, bunu yapmayı seçen medeniyetler entelektüel kapasitelerini artırabilir veya evrendeki en zorlu ortamların bazılarında kolaylıkla yaşayabilir.

Hayatın biyolojik sonrası bir varoluş biçimine geçebileceği fikri uzmanlar arasında zemin kazanmaktadır. Cirkovic bana bir röportajda “Kaçınılmaz olan bir şey değil, ama büyük olasılıkla,” dedi.

Dijital olarak yaşadığınızda Cirkovic, bilgileri verimli bir şekilde işlemek önemlidir. Her hesaplamanın kendisine bağlı belirli bir maliyeti vardır ve bu maliyet sıcaklık ile sıkı bir şekilde birleştirilir. Ne kadar soğuk olursa, maliyet o kadar düşük olur, yani aynı miktarda kaynakla daha fazlasını yapabilirsiniz. Güçlü bilgisayarları soğutmamızın nedenlerinden biri de budur. İnsanlar evreni oldukça soğuk bir yer bulsalar da (arka plan radyasyonu mutlak sıfırın yaklaşık 3 kelvini, sıcaklık ölçeğinin çok alt sınırını taşır), dijital zihinler onu çok sıcak bulabilir.

Peki neden estetik? Elbette, daha verimli işlem yapmak isteyen tüm uzaylılar, bilgisayarlarda olduğu gibi sistemlerini manuel olarak soğutabilir. Makalede yazarlar bunun bir olasılık olduğu görüşündedir. “Bir medeniyetin kendi parçalarını herhangi bir düşük sıcaklığa soğutması mümkün olsa da,” yazarlar da iş gerektiriyor. Dolayısıyla, süreçte enerji israfına yönelik hesaplama kapasitesini en üst düzeye çıkarmak isteyen bir medeniyet için mantıklı olmazdı. Sandberg ve Cirkovic bir blog gönderisinde ayrıntılı olarak hazırlanırken, bu tür yapay yaşamın bugün daha soğuk geleceklerle uyanmaya hazır, korumalı bir uyku modunda olması daha olasıdır.

Eğer bu tür uzaylılar varsa, şanslılar. Evren kendi kendine soğuyor gibi görünüyor. Sonraki trilyonlarca yıl, genişlemeye devam ettikçe ve yeni yıldızların oluşumu yavaşladıkça, arka plan radyasyonu pratik olarak sıfıra inecektir. Bu koşullar altında, Sandberg ve Cirkovic, bu tür yapay yaşamın “çok daha fazla işleneceğini” açıklıyor. Çok muazzam bir ifade de değildir. Araştırmacılar, böyle bir strateji uygulayarak, bugün yapılanlardan 1030 kat daha fazla elde edebileceklerini hesaplıyorlar. Bundan 1 den sonra 30 sıfır demektir.

Ancak uzaylıların uykuda olması, onların işaretlerini bulamayacağımız anlamına gelmez. Herhangi bir estetik medeniyet gelecekte kullanmak istediği kaynakları korumalıdır. Öyleyse, estetiğin müdahalesi sayesinde bu kaynakları boşa çıkaran veya tehdit eden süreçler belirgin bir şekilde yok olmalıdır. (Zihinlerini ve estetiklerini yüklemek için yeterince gelişmişlerse, alanı manipüle edebilmeleri gerekir.) Bu, galaksileri çarpışmayı, maddeyi galaksiler arası boşluğa havalandıran galaktik rüzgarları ve kara deliklere dönüşen yıldızları içerir. uygar uygarlık veya onları daha az kullanışlı biçimlere dönüştürmek

Uyuyan uzaylıları bulmak için bir başka stratejinin de olduğunu söyleyen Cirkoviç, zaten içinde bulunabileceğimiz, gökbilimcilerin eşyalarını ve topraklarını karıştırmaya çalışmak olabilir. Bunu yapmanın bir yolu, evrendeki estetikçilerin şeylerini çalacak kendi kendini kopyalayan problar göndermek olacaktır. Her tür yetkili türün, bu tür tehditlere yanıt vermek için gerekli önlemleri alması gerekir. “Bu son derece tehlikeli bir test olabilir,” diye uyardı, “ama eğer gerçekten çok eski ve çok gelişmiş uygarlıklar varsa, yaptığımız her şeyde tehlike potansiyeli olduğunu varsayabiliriz.”

İlginç bir şekilde, ne Sandberg ne de Cirkovic bir şey bulma konusunda çok fazla inançları olduğunu söylemedi. Blogunda yazan Sandberg, hipotezin olası bir şey olduğuna inanmadığını söylüyor: “Şahsen uzaylıları görmememizin en muhtemel sebebinin onların estetik olmaları değil”. “Mevcut olmadıklarını veya çok uzakta olduklarını” daha muhtemel hissettiğini yazıyor.

Cirkovic aynı fikirde. Röportajımızda “Ben de pek olası değil” dedi. “Dünya dışı toplumlar tarafından kasıtlı kararlar alınmasına dayanmayan hipotezleri tercih ederim. Herhangi bir varsayım son derece spekülatiftir. ” Şu anda kullanmayı bile düşünemediğimiz enerji formları olabilir, “toplu olarak antimadde üreterek, kara delikleri kullanarak buharlaşan kara deliklere dokunarak. Bunlardan herhangi biri, gelişmiş bir teknik uygarlıktan görmeyi umduğumuz şeyleri değiştirebilir.

Yine de, teorinin bir yeri olduğunu söyledi. Mümkün olduğunca fazla zemin kaplamak önemlidir. Gerçeğe yaklaşmak için çok sayıda hipotezi tek tek test etmelisiniz - onları tahrif etmek, budamak -. “Bilim böyle çalışır. Fermi’nin paradoksu için mümkün olduğunca fazla hipotez ve açıklama yapmamız gerekiyor ”dedi.

Artı, tahmin ettikleri yabancılar fikrinin cevabın bir parçası olabileceği konusunda mütevazı bir olasılık var, dedi Cirkovic. Fermi’nin paradoksunu açıklamak için tek bir hipotez beklememeliyiz. Daha çok “patchwork-yorgan gibi bir çözüm” olacak.

Çözümleri araştırmaya devam etmek önemlidir. Fermi’nin paradoksu entelektüel bir alıştırmadan çok daha fazlasıdır. Burada neler olabileceğini ve bunun geçmişimizi nasıl açıklayabileceğini ve geleceğimize nasıl yol gösterebileceğini anlamaya çalışmakla ilgilidir.

Cirkovic, “Tarihsel olarak Fermi’nin paradoksunu açıklamak için önerilen hipotezlerin yüzde 90'ının pratik sonuçları olduğunu söyleyebilirim” dedi. Bir tür olarak karşılaştığımız veya bir gün karşılaşabileceğimiz bazı problemler hakkında proaktif bir şekilde düşünmemize ve insanlık için daha müreffeh ve güvenli bir gelecek şekillendirmek için stratejiler geliştirmemize izin veriyorlar. “Bu akıl yürütmeyi geçmişimize, yaşamın ve karmaşıklığın ortaya çıkışına uygulayabiliriz. Geleceği düşünmek için de benzer mantık uygulayabiliriz. Felaketlerden kaçınmamıza ve evrendeki akıllı türlerin en olası kaderini anlamamıza yardımcı olabilir. ”

Kaynak: R. Hart

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.