Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Araştırmalara Göre Çoğu diyet takviyesi hiçbir işe yaramıyor ama gel gör ki satın almak için 35 milyar dolar harcıyoruz?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Araştırmalara Göre Çoğu diyet takviyesi hiçbir işe yaramıyor ama gel gör ki satın almak için 35 milyar dolar harcıyoruz?

XANISABDJ4I6TNNUDUMN7N5QQQ.jpg&w=1440

Aşılar ve su florizasyonu gibi mükemmel saygın halk sağlığı girişimleri, şüphe ve komplo teorilerine neden olurken, paramızı almak için bize dışarıdan yalanlar söyleyen tüm bir endüstri serbest geçiş kazanıyor?

Her yıl, Amerikalılar vitamin, mineraller, botanikler ve sağlık veren lanse edilen ancak çoğunlukla hiçbir şey yapmayan diğer çeşitli maddelere 35 milyar dolar harcıyorlar. Hiçbir şey!

Tüm kategori gerçekten sadece bir soygun olabilir mi? Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne başvurdum. Diyet Takviyeleri Ofisi ile bilimsel ve sağlık iletişim danışmanı Carol Haggans, vitaminler ve mineraller hakkında ve botanik ve diğer takviyeler hakkında Ulusal Tamamlayıcı ve Bütünleştirici Sağlık Merkezi müdür yardımcısı Craig Hopp ile konuştum.

Benim sorum aynıydı: Hangi diyet takviyelerinin aslında sağlam faydaları var?

"Kısa bir liste," dedi Hopp. “Bulantı için zencefil, mide rahatsızlığı için nane, uyku bozukluğu için melatonin. Ve balık yağı, bazı veriler çelişkili olmasına rağmen, kardiyovasküler hastalık için bazı umut vaat ediyor gibi görünüyor. ”Denemelerde fayda göstermeyen bazı takviyeleri listeledi: zerdeçal, St.John's wort, ginkgo, ekinezya .

Vitamin ve mineral tarafında, Haggans birkaç galibiyete dikkat çekti. Folik asit, fetal nöral tüp defekti riskini azaltır ve hamile kalabilecek kadınlar için yaygın olarak önerilir. Bana yiyeceklerdeki B12 vitamini bazen zayıf bir şekilde emilir, dedi ve takviyeler 50 yaşın üzerindeki insanlara (ve veganlar, çünkü B12 hayvansal ürünlerden geliyor) yardımcı olabilir. Sonra maküler dejenerasyonun ilerlemesini yavaşlatabilecek bir kombinasyon takviyesi var. Günlük multivitamin bazı hastalık riskini azaltabilir.

Bunun ötesinde, diyetinizde yeterli miktarda magnezyum almazsanız, takviyeler bir besin boşluğunu doldurmaya yardımcı olabilir, ancak bunu yapmak için takviyeleri kullanmanın sağlık sonuçlarını iyileştirdiğine dair çok fazla zorlayıcı kanıtımız yoktur. (Burada Amerika Birleşik Devletleri'nden bahsediyorum; eksikliklerin yaygın olduğu gelişmekte olan ülkelerde takviyeler farklı bir rol oynar.)

Ayrıca, bir ek endüstri grubu olan Sorumlu Beslenme Konseyi'nin bilimsel ve düzenleyici işlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Andrea Wong ile de görüştüm. Aynı faydalardan bazılarından bahsetti ve Gıda ve İlaç İdaresi'nin osteoporoz riskini azaltmak için kalsiyum üzerinde bir sağlık iddiasına veya kalsiyum ve D vitamini kombinasyonuna izin verdiğini ekledi.

Bu, hem endüstrinin hem de bağımsız bilim adamlarının en azından bazı yarar kanıtları olduğunu kabul ettikleri tartışmasız bölgeyi kapsar. Bir favoriniz varsa - niasin? Sarımsak? - dava açmayı deneyebilirsin. (Seçim ekinizi araştırmak istiyorsanız, başlamak için iyi bir yer NIH bilgi formlarıdır.) Bu sütun açıkça her birini yargılamak için çok kısa, ancak Hopp’ın değerlendirmesi şu anlama geliyor: Kısa bir liste.

Ancak, listelenenler arasında olmayan diyet takviyelerinin geniş genişliğine ne dersiniz? Size enerji vermeyi, bağışıklık sisteminizi desteklemeyi, saç büyümesini teşvik etmeyi veya penisini büyütmeyi düşünenler mi? Wong, FDA'nın bu iddiaları düzenlediğine dikkat çekiyor; ajans onların kanıtlarının olmasını ve dürüst olmasını gerektirir.

FDA’nın web sitesine atlayabilir ve tam olarak “kanıtlama” yı neyin oluşturduğunu okuyabilirsiniz ve bunun düşük bir çubuk olduğunu göreceksiniz. Diyet takviyesi iddialarını ciddiye alan bir bilim insanıyla henüz konuşmadım, bu yüzden Wong'dan beni bir tanesine yönlendirmesini istedim - diyet takviyeleri üzerine yapılan sağlık iddialarının anlamlı olduğuna inanan endüstriyle hiçbir bağı olmayan biri.

Okuyucular, yapamadı.

Bunu bir saniyeliğine düşün. Diyet takviyeleri sanayi grubu beni kendi yanlarına gelen bağımsız bir bilim insanına yönlendiremedi. Wong, sırf endüstri tarafından yapıldığından araştırmayı elden çıkarmamam gerektiğini söyledi. Katılıyorum, ancak her zaman finansman kaynağını göz önünde bulunduruyorum. Fakat kanıtlar zorlayıcı olsaydı, en azından bazı bağımsız bilim adamları ikna edilirdi. Onlar değil. Sadece değiller.

Bunun üzerine, bazı diyet takviyeleri düpedüz zararlı olabilir. Ek şirketlerin ürünlerini pazarlamadan önce güvenlik oluşturmasına gerek yoktur, ancak ciddi olumsuz olayları bildirmeleri gerekir ve FDA bunları izler. İşler kötüye giderse içeri girerler.

Kamu Yararı İçin Bilim Merkezi başkanı Peter Lurie, efedraya kategorinin yapabileceği zarar için poster takviyesi olarak işaret ediyor. Bazı bitkilerde doğal olarak bulunan bir maddedir ve iştah kesici ve enerji yükseltici olarak pazarlanmıştır. Ama sonra 155 kişi öldü ve FDA 2003 yılında piyasadan çıkardı. Ancak diyet takviyeleri tarihinde yasaklanan tek besin takviyesi.

Lurie, en kötü ihtimalle iyi huylu olduğunu düşündüğümüz vitaminlerin bile hastalık riskini artırabileceğine dikkat çekiyor: Denemelerde, beta-karoten sigara içenlerde akciğer kanseri riskini ve E vitamini prostat kanseri riskini artırdı. Haggans'a göre, yüksek dozlarda A vitamini doğum kusurlarına neden olabilir ve çok fazla demir ölümcül olabilir. “Vitamin ve minerallerle,” diyor “ana risk çok fazla olmak.”

Lurie ayrıca, takviyelerin ne zarar verdiğini bilmenin iyi bir yolunun bulunmadığından endişe duyuyor. Aktif bileşenler hakkında çok az güvenlik bilgimiz var, karıştırma ve kontaminasyon gerçek problemlerdir ve FDA'ya sadece ciddi olumsuz olayların bildirilmesi gerekmektedir. Piyasada tehlikeli ürünler olabileceğine inanmak makul değildir; sadece ne olduklarını bilmiyoruz.

Ama kalbi alın! Lurie, “Bu, olduğu gibi, ürünlerin çoğunlukla etkisiz olmasından kaynaklanıyor” dedi.

Ve bu diyet takviyesi bilmecesi. Çoğu hiçbir şey yapmaz, bu yüzden bunları almamalısınız. Ama aslında bir şey yapan, tehlike arz edenlerdir, bu yüzden de almamalısınız. Bir şey gerçekten penisinizi büyütebilirse, karaciğerinizde yaratabileceği tahribatı hayal edin.

KDGWI5GPGAI6TJRABKIWK3L5WY.jpg&w=1440

Takviyelerin çok az yararı ve bazı ciddi riskleri vardır. Öyleyse neden Amerikalıların dörtte üçü her yıl onlara 35 milyar dolar harcıyor?

James Madison Üniversitesi'nde din profesörü olan Alan Levinovitz'e sordum ve “Doğal: Doğadaki İyiliğin Zararlarının Zararlı Siliklere, Haksız Yasalara ve Kusurlu Bilime Nasıl Yol Açtığını” yazdım. İşaret ettiği ilk şey, şişe üzerindeki meyve ve yaprak resimleri, bitki bazlı bileşenlere vurgu ve doğallığa odaklanma idi. “İlaçların isimlerini düşünün,” dedi. Atorvastatin! Tramadol! “Uzaylı uzay lordları gibi geliyorlar. O halde Nature's Way gibi isimlere sahip takviyelere bakın. ”

İnsanlar otlar ve diğer botaniklerle rahat hissediyorlar ve bu seçimleri kendileri için yaptıkları fikri ile güçlenmiş hissediyorlar. “Büyücü gibisin,” dedi Levinovitz. “Beynimi güçlendirmek veya canlılığımı yenilemek ister miyim? Ek koridordan daha fazla güçlendirici bir yer olamazdı. ”Elbette tek sorun“ hiçbiri doğru değil ”.

Levinovitz takviye almanın ritüelini görür; modern tıbbın güçsüzleşmesini dengelemenin bir yoludur. “Karşılanmayan bir ihtiyaç,” dedi bana ve duayla paralellik görüyor. Bu şeylerin değerini nasıl ölçebiliriz? Bilimsel bir anlam ifade etmiyor, ancak bilimsel anlamda hiçbir anlam ifade etmeyen ama yine de insanlar için önemli olan şeyler hakkında ne yapıyoruz?

İnsanlar takviyeleri sevdiğinden ve genellikle onlarla onlardan daha iyi olduklarını düşündüklerinden, yapabilsem bile, yönetim genelinde bir takviye diktatörü yayınlamak konusunda isteksiz olurum. Ancak insanların bu 35 milyar dolar ile neler yapabileceğini düşünemiyorum. Yeni başlayanlar için, her erkek, kadın ve çocuğa her gün ağır bir mercimek (½ bardak, kuru) porsiyon satın alabilirsiniz. Sadece 24 gram protein ve 10 gram lif değil, aynı zamanda bütün bir gün folat ve ağır dozlarda tiamin, demir, fosfor ve çinko olacaktır. Ayrıca çorba. Al şunu, vitamin hapı.

Ne yazık ki, insanları diyet takviyelerinden konuşabileceğimden daha fazla mercimekle konuşabileceğimi sanmıyorum. Ama belki birileri hapı koymanın bir yolunu bulabilirse. . .

Kaynak: T. Haspel

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.