Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

DSÖ: Hemen 'mükemmel bir aşı' beklemeyin yani hemen olmaz ve virüsün yakında ortadan kaldırılmasını beklemek 'gerçekçi değil'.

Dünya Sağlık Örgütü Pazartesi günü, herhangi bir koronavirüs aşısının kısmen "mükemmel" olmayacağı konusunda uyardı, çünkü "herkes hemen ona erişemeyecektir".
DSÖ, zamanla test edilen diğer halk sağlığı önlemlerinin de olduğunu vurguladı: el yıkama, sosyal uzaklaşma, karantinaya alma ve halkta maske takma, bu arada virüsün yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

WHO'dan Mike Ryan, "Sorunu çevirin ve yüzleşin ve zaman alacağını kabul edin." Dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Hükümetin ve bazı ülkelerdeki bireylerin bunu tersine çevirmek için büyük bir taahhüt gerektirecek."

Daha fazla hikaye için Business Insider ana sayfasını ziyaret edin.

Bir koronavirüs aşısı hala aylar sürmektedir, ancak önde gelen bulaşıcı hastalık uzmanları, herhangi bir nihai aşılamanın bu pandemi için tek ve tek bir düzeltme olmayacağını ve bunun yerine başgösterenlerle yaşamayı öğrenmek zorunda olduğumuzu zaten uyarıyorlar. gelecek yıllar olmasa bile aylarca daha fazla koronavirüs enfeksiyonu tehdidi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlık acil durumları genel müdürü Mike Ryan Pazartesi günü Cenevre'den yayınlanan bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki aylarda bu virüsü yok edeceğimizi veya ortadan kaldıracağımızı beklemek gerçekçi değil." Dedi.

"Ve ayrıca, sihirli bir şekilde herkesin erişebileceği mükemmel bir aşı olacağına inanmak da gerçekçi değil."

Ryan'ın yeni koronavirüsü ve neden olduğu hastalığı (COVID-19) ortadan kaldırma konusunda dikkatli notlar, her gün ABD'de on binlerce yeni insanı enfekte ederken solunum virüsü dünyayı hızla dolaşmaya devam ederken gelir. Florida Pazar günü tek bir günde 15.000'den fazla yeni COVID-19 vakası bildirdi, bu da herhangi bir ABD eyaleti için yeni bir rekor.

Dünyada halihazırda koronavirüsü olan ve iyileşen milyonlarca insanın çalışmaları da hastalığın bir kez alınmasının herhangi bir demir kaplı koruma olmadığını öne sürüyor.

İnsanları virüslerden korumak için sürünün bağışıklığına güvenmek, ya yaygın aşılama veya önceki enfeksiyonlar yoluyla, bu pandemi için çok iyi stratejiler olmayabilir. Muhtemelen, gelecek birkaç ay boyunca daha temel halk sağlığı ve hijyen önlemlerine bağlı kalmamız gerekecek.

"Bir aşı yapabiliriz ve geliştiririz," dedi Ryan. “Soru işareti: 'bu aşı ne kadar etkili olacak?' Ve daha da önemlisi ve daha endişe verici bir şekilde: 'bu aşıyı kim alacak?' Ve: 'bu dağıtım adil ve adil olacak mı?' '

ABD'nin önde gelen bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Anthony Fauci, Stanford Medicine'den Dean Lloyd Minor'a Pazartesi günü yaptığı sanal sohbette, "2021'in başında bir zamanlar, güvenli ve etkilidir. "

Ancak Fauci, Ryan gibi, herhangi bir nihai koronavirüs çekiminin eşit dağılımından endişe duyuyor.

"Açıkçası, nihayetinde herkesi aşılamak istiyorsunuz, ancak dozlar çevrimiçi hale geldikçe, öncelik vermeniz gerekecek," dedi.

Bir süre bu virüsle yaşıyor olacağız

BB16GFES.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Koronavirüs hala birçok ABD eyaletinde ve Brezilya, Rusya, Hindistan ve şimdi Güney Afrika dahil olmak üzere diğer büyük ülkelerde hızla yayılmaktadır.

Ryan, aktarımın açık bir şekilde kontrolden çıktığı "yerlerde" belirli veya coğrafi olarak odaklanmış bazı kilitlenmelerde "herhangi bir addan söz etmeden hala bir rol olabileceğini söyledi.

Birçok Avrupa ve Asya ülkesinin gösterdiği gibi, virüsün yayılmasını çok düşük tutmak için çalışabilecek basit, düşük teknolojili hastalıklarla mücadele stratejileri vardır. El yıkama, sosyal uzaklaşma, maske takma ve onaylanmış koronavirüs vakalarının izolasyonu rol oynayabilir.

"İnsanlar gerekli önlemleri almadan sık sık kalabalık yerlere devam ederse, insanlar fiziksel mesafeyi uygulamazlarsa, insanlar hijyen uygulamıyorsa, insanlar uygun ortamlarda maske takmıyorsa, hastalık bulaşmaya devam edecektir. Dedi Ryan.

Beyaz Saray'ın koronavirüs testi çar, Amiral Brett Giroir Pazar günü yaptığı açıklamada, virüsün yayılmasını da içerecek şekilde şu anda "her şeyin masada olması gerektiğini" söyledi.

Fauci Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Bu şeyler, oldukları kadar basit bir şekilde geri dönebilir" dedi.

ABD Cerrahı General Jerome Adams da hafta sonu boyunca ABD'nin yüz örtüleri giyen, en az 6 feet sosyal mesafeyi uygulayan, etkili olduğunu biliyoruz. "

ABD Başkanı Donald Trump, üç aydan fazla bir süre kendi yönetiminin halk sağlığı tavsiyelerine uymayı reddettikten sonra Cumartesi günü ilk kez yüz maskesi taktı.

"Ateşi çevirip yüz yüze gelen" liderlerin "açık" ve "tutarlı" mesajlaşmaları virüsü yenmeye yardımcı olabilir

BB16GuOV.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Hükümetin üst düzey yetkililerinden, ne zaman ve nasıl en iyi şekilde kamuoyunda olabileceğini en iyi şekilde seçmeyi seçen her vatandaşa kadar her düzeyde açık bir pandemik mücadele stratejisi de anahtardır.

"Açık ve güçlü hükümet liderliğine ihtiyacımız var," dedi Ryan, "Artık çok, çok üstel iletimin yaşandığı ülkelerde çok daha önemli, ki bu çok, çok endişe vericidir."

Ryan, “Ateşi çevir ve ateşle yüzleş. Sorunu çevir ve yüzleş ve zaman alacağını kabul et,” dedi Ryan. Diyerek şöyle devam etti: "Hükümetin ve bazı ülkelerdeki bireylerin bunu tersine çevirmek için büyük bir taahhüt gerektirecek."

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fauci, Beyaz Sarayın kendisine yönelik eleştirilerinden sonra ilk defa Beyaz Saray'a gitti.

WASHINGTON - Başkan Trump'ın basın ofisi, ülkenin en bulaşıcı hastalık uzmanının itibarını, koronavirüsün ilk günlerindeki yanlış yargıları olduğunu söylediği anonim olarak atfedilen bir listeyle baltalamaya çalıştıktan bir gün sonra, Dr. Anthony S. Fauci Pazartesi ilk defa Beyaz Saray'a gitti.

BB16H6v2.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Koronavirüsün neden olduğu hastalık olan Covid-19'lu Amerikalıların sayısı Güneybatıda keskin bir şekilde artmış olsa bile, beş haftadan fazla bir süredir cumhurbaşkanı ile doğrudan temasta bulunmayan Dr. Fauci, Batı Kanadına geri döndü Beyaz Saray genelkurmay başkanı Mark Meadows ile görüşürken, müttefikleri Beyaz Saray'ın onu bulaştırmak için cesaretlendirilmiş ve yanlış yönlendirilmiş bir çaba olarak adlandırdıkları şeyi kınadılar.

Beyaz Saray yetkilileri, ülkenin halk sağlığı uzmanları ve Dr. Fauci'nin sonuçları hakkında uzun süredir şüphelerini dile getiren Bay Meadows arasındaki konuşmada tartışılanlar hakkında yorum yapmayı reddetti, ancak bir yetkili bunu iyi bir konuşma olarak nitelendirdi ve devam ettiklerini söyledi. olumlu bir ilişkiye sahip olmak.

Bay Trump, Dr. Fauci ile çatışmasını şekerlemek için hiçbir çaba sarf etmedi, personelinin eleştirisini reddetmek ve “Her zaman ona katılmıyorum” diyor. Ancak cumhurbaşkanı da Dr. Fauci'den kurtulmanın ne kadar olası olmadığını, ona “çok iyi bir insan” adını verdiğini ve “Ben şahsen onu sevdiğimi” söyledi.

Bay Trump, Dr. Fauci'yi resmi koronavirüs görev kuvvetinden resmi olarak çıkarabilir, ancak bu nispeten anlamsız bir adım olacaktır, çünkü artık Trump yönetiminin valileri sorumluluk almaya ittiği bir pandemi yanıtının sinir merkezi olarak hizmet etmemektedir.

Ulusal Sağlık Enstitülerinde Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nün direktörü olan Dr. Fauci, kariyer memurudur. İşten çıkarılması, kötü niyet sebebi bulmayı gerektirecek ve büyük olasılıkla uzun süren temyizlere bağlanacaktı, ancak başkan yine de anlamsız çalışmalarda Dr.Fauci'yi yan yana getirmeye çalışabilir, başka bir yere transfer edebilir veya bir girişimde bütçesini kesebilir istifa etmesini sağlamak için.

Dr. Fauci aleyhindeki anonim suçlamalar “son derece üzücü ve tamamen uygunsuzdu” diyor Başkan Barack Obama'nın Gıda ve İlaç İdaresi komiseri olarak görev yapan Dr. Fauci'nin eski özel asistanı Dr. Margaret Hamburg. “Asla uzmanlığına ihtiyaç duymadık ve şu andan daha fazla odaklanmadık. Neden onu ve önemli işlerini yapma yeteneğini zayıflatalım ki? ”

Dr.Fauci, federal hükümetteki diğer sağlık görevlilerinden farklı olarak, on yıllardır AIDS ve Ebola gibi hastalıklara verdiği yanıtları organize ettiği bilinen bir kamu figürüdür. N.I.H. kampüsünde Bina 31'deki ofisinde, ünlüler ve başkanlar ile kendi fotoğraflarının bir duvarını tutar.

Zamanla, siyaset ve sağlık arasındaki çarpışmalarda gezinmeyi öğrendi. Bu, bu yönetimden daha zor olmamıştı, ancak Dr. Fauci, etkili kalması için, Bay Trump'ın cıvıl cıvıltılarına yönelmesi ve uzmanlığa saygısızlık yapması gerektiğini kabul etti. İkili bir zamanlar ara sıra şakalaşan bir ilişkiye sahipti ve başkan birkaç kez Dr. Fauci'nin ulusal evde kalma rehberliğini genişletme tavsiyesini izledi. Ama bu gittikçe uzundu; Bay Trump, Dr. Fauci'yi “Anthony” olarak adlandırıyor, daha sıradan bir isim olan “Tony” yi tercih eden biri için az kullanılan bir isim.

Dr. Fauci’nin uluslararası üne kavuşması onu önce Washington Post’unda ve daha sonra diğer haber kuruluşlarında yer alan Beyaz Saray saldırılarından kurtarmadı. Gazetecilere anonim olarak dağıtılan eleştiri, Beyaz Saray'ın inandığı şeyin, virüsün Amerika Birleşik Devletleri'nde öldüğü sırada Dr. Fauci'nin son birkaç ay içinde yaptığı bir dizi erken veya çelişkili öneri olduğunu detaylandırdı.

Örneğin, Beyaz Saray yetkilileri 29 Şubat röportajında Dr. Fauci'nin yaptığı açıklamada, “şu anda günlük olarak yaptığınız hiçbir şeyi değiştirmenize gerek yok” dedi. Ama hemen ardından verdiği bir uyarıyı atladılar.

NBC News tarafından yapılan röportajda “Şu anda risk hala düşük, ancak bu değişebilir” dedi. “Toplumun yayılmasını görmeye başladığınızda, bu durum sizi değiştirebilir ve sizi yayılmaya karşı koruyacak şeyler yapmaya çok daha dikkatli olmaya zorlayabilir.”

Aynı röportajda Dr. Fauci, koronavirüsün “büyük bir salgın” olabileceği konusunda da uyardı.

Beyaz Saray basın sekreteri Kayleigh McEnany Pazartesi günü muhalif araştırma tarzı çabaların mülkiyetini aldı ve Dr.Fauci'nin Dr. Fauci'nin sırasında hata yapıp yapmadığı konusunda Ofisinin sadece “doğrudan bir soruya doğrudan bir cevap verdiğini” söyledi. yanıtın seyri.

Fauci’nin Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bölümü’ndeki kıdemli meslektaşlarından bazıları bile Beyaz Saray’ın yankılanmasına başladı. Sağlık sekreter yardımcısı ve koronavirüs görev gücünün diğer üyesi olan Brett Brett Giroren, Pazar günü NBC'nin "Basınla Tanışın" da Dr.Fauci'nin yüzde 100 doğru olmadığını ve zorunlu olarak - ve bunu kabul ediyor - tüm ulusal çıkarları göz önünde bulundurarak.

Amiral Giroir, Dr. Fauci'nin “ona çok dar bir halk sağlığı bakış açısından baktığını” ekledi.

Dr.Fauci, pandeminin ilk günlerini, cumhurbaşkanının ekonomik yeniden diriliş mesajı ile tutarsız kör yorumlar üzerine federal hükümetin tepkisinde lider bilimsel ses olarak geçirdi. Görev gücü toplantılarında, Dr. Fauci kendini, bazı yetkililerin koronavirüsün endişe verici yörüngesini sallamaya istekli olduğu bir odada yalnız bir kötümser olarak şekillendirdi.

Analizi bazen, salgının daha umutlu bir resmini paketlemek için bir dizi projeksiyon ve modelden yararlanan görev gücü, önemli bir halk sağlığı figürü olan Dr. Deborah L. Birx ile çatıştı.

Salgının ilk günlerinde, genellikle bir gecede sadece beş saat uyuyan Dr. Fauci, çoğunlukla anonim olarak yaşadı ve Washington Metrosunu Beyaz Saray'a ve Capitol Hill'e milletvekillerine götürdü. Hala gece geç saatlerde ev ofisinde, patronu Dr. Francis Collins, N.I.H. yönetmen ve New York valisi Andrew M. Cuomo ve yakın bir arkadaşı gibi politikacılardan.

79 yaşındaki Dr. Fauci, onlarca yıl boyunca Beyaz Saray'a geniş erişime sahipti ve burada bir zamanlar Başkan Ronald Reagan'a yönelik AIDS salgınını açıkladı.

Dr. Hamburg, “Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nün müdürü olmanız konusunda benzersiz veya özel bir şey yok. “Role getirdiği için bu hale geldi.”

Bay Trump'ın Mart ve Nisan aylarında uzun bir görev gücü brifingi ile birlikte durduğunda, virüsün yayılımının vahşeti ve onu ciddiye almaktan memnuniyet duyduğu konusunda uyarılar yayınladı. Ancak mesajı, onu hükümetin korku tacizinin ve aşırı erişimin bir avatarı olarak gören bazı Amerikalılar üzerinde giymeye başladı.

Bir noktada, #FireFauci hashtagini kullanarak Twitter'da sağcı bir hareket buhar aldı ve bir gece Bay Trump, cumhurbaşkanını bir sonraki günün görev gücü brifinginde kendini savunmaya zorlayan bir destekçiyi retweetledi. Fauci inç oturmuş.

Nisan ayı başında Dr. Fauci o kadar çok kişisel tehdit aldı ki kendisine kişisel koruma verildi. N.I.H. ajansın güvenlik gücüne yönelik tehditleri tersine çevirmeye devam ettiğini söyledi.

Dr.Fauci’nin önemi arttıkça, yetkilileri N.I.H.’ye zorlayarak çok sayıda medya ve etkinlik isteği aldı. e-posta gelen kutusunu izlemek için. Kablo haberlerinde her yerde var oldu.

Ancak Dr. Fauci’nin salgına dair kamuoyu değerlendirmeleri gittikçe kötüleştikçe, Bay Meadows ve Beyaz Saray'a getirdiği birkaç basın yetkilisi, televizyon muhabirlerinin kendisine verdiği erişimi sıkılaştırmaya başladı ve N.I.H.

Fauci için yayın haberleri talepleri, hâlâ Dr.Fauci ile dostane ve destekleyici olan cumhurbaşkanının sadık bir müttefiki olan Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bölümü'nün en iyi sözcüsü Michael R. Caputo'dan geçiyor. Pazartesi günü yaptığı bir metinde, Bay Caputo, Dr. Fauci'ye yönelik taleplerin sadece bir kısmının Beyaz Saray tarafından giderilmesi gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray’ın Dr.Fauci’yi itibarsızlaştırma girişimleri Pazartesi günü kendisini halk sağlığının en önemli elçisi olarak tanıyan sağlık uzmanları arasında alarm verdi.

Stanford Üniversitesi'nden bir mikrobiyolog olan Dr. David Relman, Beyaz Saray’ın kendi en iyi sağlık uzmanına karşı yürüttüğü kampanyanın “koyu, koyu leke” olduğunu söyledi.

Fauci ile 20 yılı aşkın süredir çalışan Dr. Relman, “Tony'ye halk sağlığı bilimi konularında saygısızlık yaptığınızda, tüm ABD biliminin karşısında tokat atıyorsunuz” dedi. “Tony bazı açılardan ABD halk sağlığı odaklı bilimin yüzü.”

Harvard'da halk sağlığı profesörü Barry Bloom, Dr.Fauci'nin pandemi boyunca sakin bir halk rolünü sürdüren Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin yokluğunda bilimsel konsensüs için varsayılan sözcüsü haline geldiğini söyledi.

Fauci'yi 40 yılı aşkın süredir tanıyan Dr. Bloom, “Tony'nin temsil ettiği şey, bilimsel bir olay ve fikir birliği hakkında bulabileceği en iyisidir. “Tony, kafasında olduğu an kafasında olanları atmıyor.”

Dr. Relman, Dr. Fauci'nin federal hükümetin AIDS salgınına verdiği yanıttaki rolünün onu, karmaşık salgınlara “kusurlu bilgi” ile cevap verme ikilemine hazırladığını söyledi.

“Bilimin siyasileştirilebileceğini öğrendi,” diye ekledi Dr. Relman, “konuşma partneriniz bilime tapan ve saygı duyan biri olmasa bile.”

Kaynak: The New York Times

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Aşı yapımcılarının 'kar amacı gütmeyen' sözü Amerikan Kongresin'de şüphe uyandırıyor

Covid-19 aşı adayları geliştiren ilaç şirketlerinden bazıları kar etmemeye söz verdi.

BB16viwo.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ancak ne çok şirket ne de ABD hükümeti aşı araştırmasının büyük bir kısmını hesaba katarak, kâr elde etmenin ne anlama geldiğini veya ne kadar süreceğini tam olarak tanımlamamıştır. Ve bu, endüstri izleyicileri ve çok büyük bir sekme olabilecekleri kimin ödeyeceği konusunda Kongre'deki şüpheleri ve belirsizlikleri besliyor.

Bazı milletvekilleri aşı şirketlerini “kar amacı gütmeyen” vaatlerini yerine getirmek istiyor - ya da en azından kârın aşırı olmadığından ve sıradan insanların cebinden çıkmadığından emin olmak istiyor. ABD hükümeti, aşı gelişimini hızlandırmak için şimdiden 4 milyar dolar döktü; milletvekilleri, tıpkı Uygun Bakım Yasası'nın cepten ödemeler olmadan belirli aşılara erişimi artırması gibi, aşı olduğunda ve aşılandığında insanlara engel olmak istemiyorlar.

“Federal hükümet, bir aşının güvenli ve etkili olduğu kanıtlanmış bir zamanlar Amerikalılara bedelsiz olarak dağıtılmaya hazır olmasını sağlamak için şu anda büyük bir finansal risk alıyor,” Temsilci Brett Guthrie (R-Ky.) Önümüzdeki hafta beş aşı üreticisinden haber alacak olan gözetim paneli bir e-posta ile yazdı. Bu ay yapılacak bir başka duruşma güvenliğe bakacak ve daha fazla kongre incelemesi yapılması muhtemel.

Milletvekilleri, koronavirüs aşılarının nasıl fiyatlandırılacağını veya ABD'de ve yurtdışında hükümetlerin salgını durdurmak için milyarlarca olmasa da milyonlarca dozu satın almak için ne kadar para harcaması gerektiğini bilmediklerini söylüyorlar. araştırma ve üretime harcama.

Kongre'de sektörün önde gelen eleştirmeni Temsilci Lloyd Doggett (D-Texas), "Bir ilaç şirketinin maliyette bir aşı sağladığı iddiası, kullanılmış bir araba satıcısınınkiyle aynı şüpheyle görülmelidir." bir e-posta.

“Bu maliyet nasıl belirlendi? Ne kadar süre kullanılabilir olacak? Bu sadece akıllı bir pazarlama stratejisi mi? ” Koronavirüs ilaçları ve aşıları hakkında bilgi almanın zor olduğundan şikayet eden Doggett ekledi, çünkü “eski ilaç yöneticilerinin egemen olduğu Trump yönetimi söylemeyecek.”

Kongre'nin diğer üyeleri, özellikle aşılar devlet fonlarıyla geliştirilip üretildiğinde, karları kısıtlamak istiyorlar.

Senatör Tina Smith (D-Minn.) Bir telefon görüşmesinde, “[aşı geliştiricilerinin] halk sağlığını korumakla ilgisi olmadığını söylemiyorum, ancak işleri yatırımcıların getirilerini en üst düzeye çıkarmakla ilgili” dedi. Herhangi bir kâr “makul” olmalıdır - ve hükümet bunu doğrulayabilmelidir.

Pazartesi günü önde gelen bazı Demokratlar, kârın mütevazı olmasını, hükümet maliyetlerinin yönetilebilir olmasını sağlamak için yeni bir çerçevenin ana hatlarını çizdiler ve Amerikalıların sağlık sigortası olsun ya da olmasın aşılar için cebinden ödeme yapmak zorunda kalmayacaklar.

Senato YARDIM sıralama üyesi Patty Murray (D- "Federal hükümet, tam nüfus için doğrudan yeterli COVID-19 aşılarını satın almazsa, Kongre tüm bireylerin nihai COVID-19 aşılarına ücretsiz olarak erişebilmesini sağlamak için harekete geçmelidir." Wash.), Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer ve diğer Senato Demokratları bir rapor yazdı.

Beyaz rapora yanıt olarak, Senato YARDIM Başkanı Lamar Alexander (R-Tenn.) Demokratları ve Cumhuriyetçileri de aşıların geliştirilmesi ve dağıtımını hızlandırmak için birlikte çalışmaya çağırdı. Kısa açıklaması özellikle kâr amacı gütmeyen kuruluş iddiasını ele almadı.

“Kârsız” sözü zaten politika yapıcılar arasında soru sormuş olsaydı, ABD hükümeti tarafından finanse edilen firmalar arasında yer almayan büyük bir şirket olan Pfizer'in, aşıdan para kazanmayı beklediğini ancak şüpheleri körüklediğini söyledi. .

Tepedeki ve dışındaki endüstri gözlemcileri, bazı büyük şirketlerden gelen “kâr amacı gütmeyen” aşı taahhüdünün - ve daha küçük şirketlerden dünya çapında uygun fiyatlı olmasını sağlamak için ilgili bir sözün - zaten kazanmak için mücadele eden şirketlerden boş bir söz olup olmayacağını soruyorlar. yıllarca artan fiyatlardan sonra halkın güveni.

ABD hükümeti şimdiye kadar hükümetin Biyomedikal Gelişmiş Araştırma ve Geliştirme Kurumu ya da BARDA aracılığıyla altı aşıya yaklaşık 4 milyar dolar yatırım yaptı ve daha yakın zamanda tedavi ve aşı yarışını yönetmek için kurulmuş özel bir hükümet programı olan Operasyon Çözücü Hızı ile. Amaç ABD'ye Ocak ayına kadar 300 milyon aşı dozu sağlamak.

Biotech yatırımcısı Brad Loncar, bu büyük şirketlerin, nesilden nesile bir insani sorunu çözmeye çalışmanın ön saflarında olmak için Covid-19 aşıları üzerinde çalışmadığını söyledi.

Loncar, ve - birçok bilim insanının umduğu ve beklediği gibi - salgına karşı savaşmak için birkaç aşı uygulanacaksa, piyasa güçlerinin fiyatları düşürmeye devam edeceğini söyledi. Aşı alanının son yıllarda cazip bir yatırım olmadığını belirterek, “Bazı şirketlerin insanları korumak için daha iyi olmadığı sürece bazı şirketlerin nasıl premium fiyatlandırma sunabileceğini görmekte zorlanıyorum.

Temsilci Michael Burgess (R-Texas) ayrıca bir e-postada aşıların geçmişte uygun fiyatlı hale getirildiğini ve Covid-19 için bir aşı geliştirmenin "açıkça maliyetini düşündüğünü" belirtti.

Pfizer ve Moderna'dan en az iki aşı adayının bu ay klinik çalışmaların son aşamasına girmesi ve AstraZeneca'dan bir adayın yurtdışında zaten geç aşama çalışmalarına girmesi bekleniyor. Aşı temin eden hükümetler ve uluslararası kuruluşlar, aşıların etkili olduğu kanıtlanmadan önce bile bahislerini korumak ve doz almak istemektedir. Pandeminin ciddiyeti ile, arzı sıralamak için bir zorunluluk vardır, böylece aşılardan biri işe yaradığında bağışıklama hızlı bir şekilde ilerleyebilir.

Pandemi öncesi yıllarda ilaç şirketleri aşı geliştirmeyi bırakmıştı. Araştırma, test ve imalatta büyük masraflar gerektirir ve pazar sınırlı olabilir.

Bununla birlikte Covid-19 için aşı pazarı dünyayı kapsıyor ve üretim ve geliştirme maliyetlerinin çoğu devlet destekli.

Warp Speed Operasyonu geçen hafta Novavax'tan bir aşı adayına 1,6 milyar dolar yatırım yaptı. Araştırma, ABD'nin araştırma tarafından üretilen “100 milyon dozluk araştırma aşısına sahip olacağını” söyledi. Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı ayrıca, aşının güvenli ve etkili olduğu kanıtlanırsa, bu 100 milyon dozun Amerikalılara “ücretsiz” sağlanacağını açıkladı.

ABD fonları almak için altıncı aşı olmasına rağmen, hükümet tarafından fiyatlandırma ve dozlar konusunda verilen ilk ve sadece şimdiye kadar garantidir.

Temsilciler Meclisi Sağlık Departmanları sağlık alt komitesi başkanı Rosa DeLauro (D-Conn.) “Kongrenin, geliştirildikten sonra yüz milyonlarca doz aşı satın almak için ek ödenekler sağlaması gerekeceğini” söyledi. Ev sahipleri, aşı üreticileriyle yapılan mevcut sözleşmelerde kaç dozun garanti edileceğini belirlemek için HHS ile iletişim kurduklarını da sözlerine ekledi.

Bir HHS sözcüsü, “doz fiyatındaki etkenlerden biri, aşıyı geliştirmek için sağlanan herhangi bir federal fondur” diyerek nihai maliyetler konusunda bir miktar güvence sundu. Novavax ile görüldüğü gibi, “federal hükümet bir ürünün tüm geliştirme ve üretimini ödediğinde, federal hükümet vergi dolarları ile üretilen dozların sahibidir” dedi.

Ancak BARDA'nın daha erken atlama başlangıç aşı üretim kapasitesine yatırdığı paranın bir doz alımı içermediğini söyledi.

ABD hükümetinden birlikte 1,5 milyar dolardan fazla para alan AstraZeneca ve Johnson & Johnson, geçtiğimiz ay pandemi sırasında ilgili aşı adaylarını kar amacı gütmeyen bir temelde geliştireceklerini söylediler.

AstraZeneca CEO'su Pascal Soriot, “Tıpkı diğer herkes gibi, bunu da kar amacı gütmeden yapacağız,” dedi. “Başarılı ve sağlıklı bir ilaç endüstrisinin yapabileceği şey budur.”

Ancak şirketlerin “pandemi sırasında” aşıların kârsız olarak sunulacağına dair uyarısı potansiyel olarak salgının ilan edilmesi halinde şirketlerin daha fazla ücret alabileceği bir durum oluşturuyor - insanlar virüsü korumak için güçlendiricilere veya yıllık atışlara ihtiyaç duysalar bile koyda.

POLITICO ile temasa geçildiğinde, iki şirket de özellikle “kâr amacı gütmeden” ne anlama geldikleri hakkında daha fazla ayrıntı sunmaya istekli değildi. Bu ayrıntı eksikliği, özellikle Pfizer’in duruşu göz önüne alındığında, ne olursa olsun, ne olacağını merak ediyor.

Pfizer başlangıçta Mayıs ayı sonlarında bir endüstri medyası brifinginde aşısının fiyatının Johnson & Johnson ve AstraZeneca ile uyumlu olacağını söyledi. Pfizer CEO'su Albert Bourla, finansal getirilerin aşı işini yürütmediğini söyledi.

Ancak daha sonra Bourla, Haziran ayında bir Goldman Sachs konferansında, aşının diğer koşullar için piyasadaki atışlara göre fiyatlandırılacağını söyledi. O ayın ilerleyen saatlerinde, bir Milken Enstitüsü etkinliğinde bunun kar amaçlı üretileceğini ve üretileceğini söyledi.

Pfizer’ın mevcut aşıları 2015'ten beri 20 milyar dolardan fazla getirdi.

ABD hükümetinin aşı geliştiricileriyle yaptığı ilk sözleşmelerle ilgili genel şeffaflık eksikliği, Kongre'nin bile bu aşıların dozlarının garanti edilip edilmediğini bilmediği anlamına geliyor. Milletvekilleri, milletvekillerinin şirketlerin kâr amacı gütmeyen taahhütlerinin ne anlama geldiğini bilmediğini belirtti. Hükümet büyük bir alıcı olacak.

Senatör Maggie Hassan (D-N.H.), POLITICO'ya yönetimin “bu anlaşmaların fiili şartları ve federal hükümetin dozları ne ölçüde güvence altına alacağı konusunda bariz bir şekilde sessiz olduğunu” e-postayla gönderdi.

Aşılar kar amacı gütmeyen bir temelde geliştirilse bile, bu herhangi bir maliyet olmadığı anlamına gelmez. Aslında, maliyetler sigorta primlerine veya daha yüksek kesintilere tabi tutularak tüketicilere dolaylı olarak çarpılabilir.

Daha düşük ilaç fiyatları için baskı yapan avukatlar, aşı projelerine giren milyarlarca vergi mükellefi doların ve geliştiricilerin araştırma, geliştirme ve üretim operasyonlarında ne harcadıklarına dair şeffaflık olmaması nedeniyle kar amacı gütmeyen halka vaadinde bulunacağından endişe duyuyor.

Kâr Amacı Gütmeyen İlaçlar İçin Uygun Fiyatlı Hastaları kuran ve yöneten bir kanser hastası olan David Mitchell, kar amacı gütmeyen “bizi koronavirüsten kurtarmak için cazibenin bir parçası ama milyarlarca vergi mükelleflerinden bu şirketlere gidiyor” dedi. ABD vergi mükelleflerinin etkili olan dozları geri almaya zorlanacağını öngördü.

Sınır Tanımayan Doktorlar'da politika danışmanı olan Kate Elder, Mitchell’in endişelerini yineledi ve ABD'nin bu BARDA işlemleri kapsamında geliştirilen aşılardan arka uçta ne aldığını peşin ödenenlerle hiçbir ilgisi olmayabileceğini belirtti. Ayrıca, BARDA ve aşı geliştiricileri arasındaki anlaşmaların gizli olduğunu, bu nedenle “hiç kimse belirli aşı fiyatlarının bunlara yapılıp pişirilmediğini bilmiyor” dedi.

Tüketici savunuculuğu kâr amacı gütmeyen Kamu Vatandaşı direktörü Peter Maybarduk da benzer şekilde şu sözleri sorguladı: “Yatırım vergi mükellefleri tarafından kapsanıyorsa ve buluş kamu fonlarına dayandığında kar amacı gütmeyen bir fiyat nedir?”

Sivil toplum kuruluşu Knowledge Ecology International, Temmuz ayının başında bazı BARDA aşı sözleşmelerinin düzeltilmiş versiyonlarını elde etti. J&J sözleşmesinin bir versiyonunda, en azından hükümet, bir aşı geliştiricisi makul olmayan bir fiyat talep etse bile müdahale kabiliyetini sınırladı.

Bir aşının aşırı fiyatlandırılması durumunda hükümetin nasıl devreye girebileceği belirsizdir. Yakın zamanda yapılan bir Senato duruşmasında, NIH Direktörü Francis Collins, KEI belgeleri hakkında sorgulandı, ancak Bayh-Dole Yasası'nın kabul edilemez fiyatlara yönelik olmadığını söyledi. Bu 1980 yasası, hükümetin bir patenti kırmasına ve bir ilacın gelişimine önemli ölçüde yatırım yapması durumunda pazara daha ucuz alternatifler getirmesine izin veren bir hüküm içermektedir. Ancak hüküm hiç kullanılmadı.

Kaynak: POLITICO

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

DSÖ, Brezilya, Meksika ve ABD'de COVID-19 vakalarının artması nedeniyle 'çok fazla ülke yanlış yöne gidiyor' dedi

BB16IaLn.img?h=560&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Dünya Sağlık Örgütü başkanı koronavirüsle mücadelede "çok fazla ülke yanlış yöne gidiyor" dedi.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, insanların "liderlerden karışık mesajlar aldıklarını" ve temel önlemler izlenmeden pandeminin "daha da kötüleşeceğini ve daha da kötüleşeceğini" söyledi.

Amerika, virüsün yeni merkez üssü, ABD gibi ülkeler şu anda rekor vakalar görüyor ve Hindistan ve Güney Afrika da artıyor.

DSÖ'nün acil müdahale başkanı, Amerika'daki bazı yerlerin "iletimin açık bir şekilde kontrolden çıktığı belirli alanlarda iletimin bastırılması" için yerel kilitlenmelere ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü başkanı, koronavirüsle mücadelede çok fazla ulusun "yanlış yöne" gittiğini, pandeminin ülkeler adım atmazsa kötüleşmeye devam edebileceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü genel müdürü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus Pazartesi günü şunları söyledi: "Köreleyim, çok fazla ülke yanlış yöne gidiyor, virüs bir numaralı düşman.

Tedros, sosyal uzaklaşma, el yıkama ve uygun durumlarda maske takma gibi önlemlerin ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

"Temel bilgiler takip edilmezse, bu salgının tek yolu - daha da kötüleşecek, daha da kötüleşecek."

BB16IcS8.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bakan, salgını kontrol etme çabalarına duyulan güvenin "liderlerden gelen karışık mesajlar" tarafından zayıflatıldığını söyledi.

"Virüs bir numaralı halk düşmanı olmaya devam ediyor, ancak birçok hükümetin ve halkın eylemleri bunu yansıtmıyor" dedi.

Dünyada 13 milyondan fazla insanın koronavirüs ile enfekte olduğu kaydedildi.

570.000'den fazla insan öldü.

Tedros, İsviçre, Cenevre'deki brifingi sırasında hiçbir ülkeye isim vermedi, ancak Asya ve Avrupa, ikinci bir dalgayı yakından izleseler bile salgınlarını büyük ölçüde kontrol altında tuttukları için Amerika, virüsün yeni merkez üssü haline geldi.

ABD ve Brezilya, toplam dava ve ölümler açısından en kötü etkilenen ülkeler olmuştur.

ABD, Haziran ayı sonlarında ve Haziran başında yeni günlük davalar için tekrar tekrar rekor kırdı ve 10 Temmuz'da 71.000'den fazla yeni vaka kaydedildi ve devletler hastanelerdeki yeni krizler hakkında uyarıyor.

Trump, salgına yanıtını eleştiren ve örgütün Çin'e çok yakın olduğunu ve onu yatıştırdığını iddia ederek ABD'yi DSÖ'den çıkarmak için ilk adımları attı. Diğer ülkeler de buna karşılık kuruluşa fonlarını artırdı.

Brezilya davaları Haziran ve Temmuz aylarında artmaya devam etti ve ülke 11 Temmuz'dan bu yana düşüyor gibi görünse de günde 40.000'den fazla yeni ölüm bildirdi.

BB14yTfq.img?h=776&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Meksika davaları da Temmuz ayında zirveye ulaştı ve 10 Temmuz'da 7.280 yeni dava kaydedildi.

DSÖ'nün acil müdahale başkanı Mike Ryan, Amerika'daki bazı yerlerin "iletimin açık bir şekilde kontrolden çıkmadığı belirli alanlarda iletimi baskılayan sınırlı veya coğrafi olarak odaklanmış kilitlenmelere" ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

12 Temmuz'da rekor 29.108 vakanın kaydedildiği Hindistan'da ve 9 Temmuz'da 13.674 vakanın kaydedildiği Güney Afrika'da da vakalar zirveye çıkıyor.

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çoğu Koronavirüs hastasının bu hayati organı ciddi hasar görür

Koronavirüs, akciğerler üzerinde ciddi etkilere sahip olan bir solunum yolu hastalığı olmasına rağmen, kanıtlar, virüsün vücudun diğer birçok hayati bölümüne korkunç hasar vermekten sorumlu olduğunu göstermektedir. Ve doktorlar dünyanın dört bir yanından daha fazla veriyle çalışmaya ve analiz etmeye başladığında, virüslü bir fırçanın ne kadar travmaya neden olabileceğinin tam resmi odaklanmaya başlıyor. Yakın zamanda yayınlanan bir araştırmaya göre, liste şimdi başka bir büyük organı da içeriyor: kalbiniz. Edinburgh Üniversitesi Kardiyovasküler Bilim Merkezi'nden araştırmacılar, COVID-19'un yüzde 55'inde kalbe ciddi hasar verdiğini buldular.

BB16HiQR.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Araştırma, altı kıtada 69 ülkeden 1.216 koronavirüs hastası örneklemiyle gerçekleştirildi. Tüm deneklerden ekokardiyogramlar (veya kalbin ultrasonları) alındı. Sonuçlar, 667 hastanın (veya yüzde 55'in) anormalliği olduğunu, yüzde 15'inde "ciddi anormallikler" olduğunu gösterdi, ancak koronavirüs ile enfekte olmadan önce hiç kalp düzensizliği yaşamamıştı.

BB16Hld4.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Araştırmacılar, kalbe yönelik travmanın, virüsün neden olduğu akciğerlerdeki sıvının iltihaplanması ve birikmesi nedeniyle meydana geldiğine inanıyorlar. Daha fazla çalışmak zorunda olan kalbin stresinin artması ve oksijen eksikliğinden dolayı doku hasarı potansiyeli COVID hastalarında kalp hasarına hatta kalp yetmezliğine yol açabilir.

European Heart Journal - Cardiovascular Imaging dergisinde yayınlanan çalışmanın ortak yazarları, bulguları göz önüne alındığında koronavirüs hastalarında ekokardiyogramların çalıştırılmasının gerektiği sonucuna varmışlardır.

Ancak hastalığın bulaşıcı doğası göz önüne alındığında prosedürün uygulanması zor olabilir. Edinburgh Üniversitesi'nden çalışma yazarı ve danışman kardiyolog olan Marc Dweck, "Birçok doktor COVID-19 hastaları için ekokardiyogram sipariş etmekten çekiniyor, çünkü hastalarla yakın teması içeren ek bir prosedür." Newsweek'e göre bir açıklama. Ancak, "çalışmalarımız bu taramaların önemli olduğunu gösteriyor."

Ekokardiyogram sonuçlarının bir sonucu olarak, çalışılan hastaların yüzde 33'üne yeni tedaviler ve koşulları için tedavi verildi. Dweck'in sonuçları, “onları alan hastaların üçte biri için tedaviyi geliştirdi” dedi.

Koronavirüsün kalp travmasıyla bağlantısının anlaşılmasının gelecekteki hastaların bakımı için hayati önem taşıdığını açıkladı. Dweck, "Kalpte hasarın şiddetli gripte olduğu biliniyor, ancak COVID-19 ile kalbine zarar veren birçok hasta ve ciddi işlev bozukluğu olan birçok hasta gördüğümüz için şaşırdık." Dedi. "Şimdi bu hasarın tam mekanizmasını, geri dönüşümlü olup olmadığını ve COVID-19 enfeksiyonunun kalpteki uzun vadeli sonuçlarının ne olduğunu anlamamız gerekiyor." COVID-19'un nasıl kalıcı etkilere sahip olabileceği hakkında daha fazla bilgi için Startway Way Coronavirus Beyninizi Değiştirir, Doktorlar Uyarıyor.

Kaynak: Best  Life

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

3M ve MIT COVID-19 için hızlı tanı testi oluşturmak için birlikte çalışıyor

Maplewood Minnesota kökenli 3M ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, COVID-19 için hızlı bir teşhis testi oluşturmak için birlikte çalışıyor.

BB16Js2E.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Seri olarak üretilen bir teşhis cihazının test sonuçlarını dakikalar içinde verip veremeyeceğini görmek için hızlandırılmış araştırmalar devam etmektedir. Ulusal Sağlık Enstitüleri bir panel tarafından gözden geçirildikten sonra hızlandırılmış kalkınma ve ticarileştirme desteği testi seçti.

3M proje yöneticisi Cathy Tarnowski, araştırmanın hala erken aşamalarında olduğunu söyledi. Test, virüsü kağıt tabanlı bir cihaz kullanarak hızlı bir şekilde tespit eder ve test için bir laboratuvara gönderilmesine gerek yoktur.

Tarnowski, “Bu, çok hızlı, düşük maliyetli, son derece hassas bir cihaza sahip olmak Kutsal Kâse, hedef bu,” dedi.

Bir kez geliştirildikten sonra, bir basın açıklamasına göre üretim ekipmanı her gün milyonlarca test üretecek şekilde ölçeklendirilebilir.

3M'in COVID-19 ile mücadelede liderliğini gösteren başka bir adım, ”diyor 3M inovasyon ve liderlik kıdemli başkan yardımcısı ve teknoloji baş sorumlusu John Banovetz.

Tarnowski, bu projeye ek olarak, 3M'nin N95 maskelerinin üretiminin artırılması gibi pandemi ile ilgili diğer çabaları da sürdürdüğünü söyledi.

Kaynak: Twin Cities Pioneer Press

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

CDC: COVID-19 için Hastanelik olan İnsanların Neredeyse% 90'ının bir önceki hastalığı var.

En yüksek hastaneye yatış oranları 65 yaş ve üzerindedir.

Dünya, haftalardır COVID-19 salgını hakkında bilgi sahibi oldu. Vakalar artmaya devam ederken ve araştırmacılar yeni koronavirüs (SARS-CoV-2) hakkında daha fazla bilgi edinirken, çoğu veri insanların bu hastalığı ciddiye almasını sağlamak için gereken belirli bir özgüllükten yoksundu. Ancak Salı günü, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) COVID-19'dan en çok etkilenen kişilere daha yakından bakabildi ve bulguları hepimizin aldığı önleyici tedbirlerin önemini vurguladı.

CDC'nin Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporu için yayınlanan yeni bir çalışmada, araştırmacılar COVID-19 nedeniyle hastaneye yatırılanların çoğunun önceden mevcut koşullara sahip olduğunu keşfettiler - mevcut verilere sahip hastaların yaklaşık% 90'ının bir veya daha fazla altta yatan durumu vardı. CDC'ye göre en yaygın olanı hipertansiyon (% 49.7), obezite (% 48.3), kronik akciğer hastalığı (% 34.6), diabetes mellitus (% 28.3) ve kardiyovasküler hastalığı (% 27.8) içerir.

Çalışma için toplanan veriler, ABD'de teyit edilmiş tüm COVID-19 ile ilişkili hastaneye yatışlar için popülasyon tabanlı gözetim için oluşturulan COVID-19 ile İlişkili Hastane Gözetim Ağı'ndan (COVID-NET) elde edilmiştir. CDC'nin yeni çalışması, 1 Mart ve 30 Mart arasında 14 farklı eyaletten gelen 1.482 COVID-19 hastasının demografisini kullandı: Kaliforniya, Colorado, Connecticut, Gürcistan, Iowa, Maryland, Michigan, Minnesota, New Mexico, New York, Ohio , Oregon, Tennessee ve Utah. Referans olarak, bu hastaların 1.482'sinden (veya% 12'sinden) 178'i altta yatan durumlar hakkında mevcut bilgilere sahiptir.

Yaş, COVID-19 hastalarının hastaneye yatış oranlarında da rol oynamıştır - çalışma, koronavirüs nedeniyle hastaneye yatırılanların% 74.5'inin 50 yaş veya üstü olduğunu ve 65 yaş üstü hastalar arasında en yüksek oranların bulunduğunu tespit etmiştir. Erkekler de orantısız bir şekilde etkilenmiştir (% 54.4) COVID-19'dan hastaneye yatırılanların çoğu erkekti) ve tıpkı toplam nüfusun sadece% 18'ini oluşturmasına rağmen hastaneye yatışların% 33'ünü temsil eden Afrikalı Amerikalılar gibi.

Çalışma, hastaneye yatırılan COVID-19 hastalarının altında yatan koşulların çoğunun hastaneye yatırılan influenza hastalarını etkileyenlere benzer olduğunu, ancak COVID-19 hastalarının daha yüksek oranda hastaneye yatırıldığını bildirmektedir. (2014-2015 ile 2018-2019 grip mevsimlerinden elde edilen verilere göre, hastaneye yatırılan hastaların% 29-31'inde kronik akciğer hastalığı, buna karşılık akciğer hastalığı olan COVID-19 hastalarının% 34,6'sı vardı.)

Ancak bu, COVID-19 ile yatan hastalar arasında altta yatan koşulların yaygınlığına ilişkin ilk veri seti değildir. 3 Nisan'da CDC tarafından yayınlanan daha önceki Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporunda, 457 YBÜ hastaneye kabulü ve 1.037 YBÜ olmayan hastaneye yatış arasında, sırasıyla% 78 ve% 71'inin altında yatan bir veya daha fazla sağlık durumu bildirenlerde meydana geldiği bildirilmiştir. . New England Journal of Medicine'de yayınlanan bir başka Çin araştırması, hastanede yatan 1.099 hastanın birlikte varolan hastalıklarının şiddetli hastalığı (% 38.7) ile şiddetli olmayan hastalığı (% 21) arasında daha yaygın olduğunu bulmuştur.

Bu araştırma hala başlangıç aşamasında ve tüm ABD nüfusunun sadece% 10'unu oluştururken, araştırmacılar bu bulguların sosyal uzaklaşma, düzenli el yıkama ve şimdi kamu ortamlarında yüz maskeleri giymek gibi önleyici tedbirlerin önemini vurguladığını, yaşlı yetişkinlerin ve altta yatan tıbbi durumları olanların COVID-19'dan korunmasına devam etmek.

CDC ayrıca COVID-19 semptomları olan öksürük, ateş veya nefes darlığı da dahil olmak üzere altta yatan sağlık sorunları olanların derhal sağlık uzmanlarıyla iletişime geçmeleri gerektiğini söylüyor.

Bu hikâyedeki bilgiler basın zamanı itibariyle doğrudur. Bununla birlikte, COVID-19'u çevreleyen durum gelişmeye devam ettikçe, yayınlandıktan sonra bazı verilerin değişmiş olması mümkündür. Sağlık, hikayelerimizi mümkün olduğunca güncel tutmaya çalışırken, CDC, WHO ve yerel halk sağlığı departmanlarını kaynak olarak kullanarak okuyucuları kendi toplulukları hakkında haberler ve öneriler hakkında bilgilendirmeye teşvik ediyoruz.

Kaynak: Explore Health

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bir Uzman Doktorun açıklamasına göre: Amerika'daki bu şehir Çin'de Wuhan'ın 6 Ay Önce Olduğu Yerde

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca Florida, ABD'deki koronavirüs tarafından en çok etkilenen eyaletlerden biri olarak ortaya çıktı. 12 Temmuz'da devlet, 15.300 yeni vaka kaydetti: tek bir günde ulusal rekor. Florida'nın en kuşatılmış bölgeleri arasında Miami-Dade County'de bulunan Miami şehri var. Pazartesi günkü basın toplantısında, Jackson Sağlık Sistemi'nden MD bulaşıcı hastalık uzmanı Lilian Abbo, şu anki Miami koronavirüs durumunun Çin'in Wuhan ile birkaç ay önce karşılaştırılabileceğini açıkladı. CNN'ye göre Abbo, "Wuhan'da gördüğümüz - altı ay önce, beş ay önce - şimdi oradayız," dedi. "Miami artık salgının merkez üssü."

BB16JbAi.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Wuhan, küresel salgının ilk merkez üssü idi ve vakalar ilk olarak Aralık ayında teşhis edildi. Kilitleme Ocak ayında, ABD'de benzer çağrıların yapılmasından aylar önce başlatıldı, Wuhan bugüne kadar 50.000'den fazla COVID ve 3.800 ölüm vakası kaydetti. Miami-Dade County, 67.700'den fazla vaka ile ilk sayıyı zaten aştı; New York Times'ın haberine göre, ilçede 1.100'den fazla ölüm COVID'ye atfedildi.

BB16J04B.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İlçedeki hastaneler bunalmışken ölüm sayısı dik bir şekilde artabilir. Yerel yönetimlerden elde edilen veriler, son iki hafta içinde Miami-Dade'deki hastaneye yatışların yüzde 68 oranında arttığını, YBÜ'ne yatışının yüzde 69 arttığını ve ventilatördeki hasta sayısının yüzde 109 arttığını gösteriyor. Fort Meyers News Press'e göre, devlet hastanelerinin neredeyse yarısı geçen hafta yoğun bakım ünitelerinde en az yüzde 90 kapasiteye sahipti ve beş hastane yoğun bakım ünitesinden biri zaten tamamen doluydu.

Muhabirlere hitap eden Abbo, "Topluluğun aynı sorunu tekrar tekrar tekrar tekrar tekrar tekrar tekrar söylemediğimizi anlamasına yardımcı olmak için medya iletişimcileri olarak yardımınıza ihtiyacımız var, gerçekten yardımınıza ihtiyacımız var."

Artan sayılara rağmen, Florida çoğunlukla yeniden açıldı. Evde kalma emri Mayıs başında sona erdi; şimdi, vatandaşlar perakende mağazaları ziyaret edebilir, kapalı mekanda yemek yiyebilir, salon randevuları alabilir ve gruplar halinde ibadet edebilirler. Vali Ron DeSantis barların Haziran ayı sonunda yerinde içki içmek için alkol servis etmeyi durdurmalarını emretti, ancak henüz kilitlenmeyi yeniden başlatma planlarını henüz açıklamadı.

Florida'nın zorlukları hakkında daha fazla bilgi için, Bu Tek Devlet ABD COVID Davalarının Yüzde 25'inden Sorumludur.

BB15J2S2.img?h=739&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: BEST LIFE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dr. Fahrettin Koca

“Yaz gelince virüs etkisini kaybetti.” Kulaktan kulağa yayılan bu söylenti yanlıştır. İtibar eden risk alır. Salgının küreselliği, virüsün etkisinin mevsimsel olmadığını kanıtlıyor. Vakalar, farklı mevsimlerde benzer seyrediyor. Virüsün etkisini kaybetmesi şu an tedbirlere bağlı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Koronavirüs vakalarındaki küresel dalgalanma gelişmekte olan dünya ve ABD tarafından beslenmektedir.

ABD bu baharı kapatmaya başladığında, Çin eyalet başkentinde gizemli bir salgın olarak aylar önce ortaya çıkan bir virüs, dünya çapında toplam 200.000'den az insanı enfekte etmişti.

BB16K4qv.img?h=742&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu hafta şimdiye kadar, gezegenimizde her gün ortalama 200.000'den fazla vaka ekledi.

Yeni koronavirüs - bir zamanlar belirli şehirlerde veya ülkelerde yoğunlaştı - şimdi dünyanın neredeyse her köşesine sızdı ve aynı anda birden fazla büyük bölgede hasara yol açıyor.

Ancak bu etki eşit olarak hissedilmiyor. Latin Amerika, Orta Doğu, Güney Asya ve Afrika'daki yoksul ülkeler, Batı Avrupa ve Doğu Asya'daki daha zengin ülkeler, sıkı bir şekilde uygulanan kilitlenmelerle en kötü etkileri geri çektikten sonra göreceli bir soluktan yararlandıklarında bile, artan bir yük payına sahipler.

Ve sonra yeni durumlarda dünyaya öncülük eden Amerika Birleşik Devletleri var ve çok daha az kaynağa sahip olan birçok ülkede olduğu gibi, kontrolü yeniden kazanabileceğine dair bir işaret göstermedi.

Bir dalgalanma ile mücadele eden neredeyse tüm ülkeler ortak bir şey paylaşıyorlar: Virüsü bastırmaya çalıştıktan haftalar veya aylar sonra, sadece virüsün kükrediğini bulmak için ekonomilerini yeniden açtılar. Şimdi yayılımı kontrol altına almak için daha sınırlı bir cephanelik kullanıyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü şefi Tedros Adhanom Ghebreyesus bu hafta Cenevre'de “Açık konuşmama izin verin: çok fazla ülke yanlış yöne gidiyor” dedi. “Virüs bir numaralı halk düşmanı olmaya devam ediyor, ancak birçok hükümetin ve halkın eylemleri bunu yansıtmıyor.”

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ücretin şiddeti, Salı günü yayınlanan Oklahoma ve Nevada da dahil olmak üzere birden fazla eyalette rekor seviyelere ulaşan yeni enfeksiyon rakamlarında belirgindi. Florida, geçtiğimiz hafta, çoğu Avrupa ülkesinin, yeni koronavirüsün neden olduğu hastalık olan covid-19 ile olan tüm mücadelesinde sahip olduklarından daha fazla vaka bildirdi.

Bu tür patlayıcı büyüme diğer ülkelerde yansıtılsa da, Amerika Birleşik Devletleri'nin zenginliği, altyapısı ve bilimsel bilgisi ile hiçbiri yansıtılmaz. Gelişmekte olan dünyanın çoğunda, yaygın koronavirüs salgınları nispeten geç geldi. Ama şimdi virüs kök salmış olduğu için, hükümetler virüsü durdurma girişimlerinde sallanıyorlar ve vatandaşlar yaşam tarzlarındaki değişikliklere direniyorlar.

Johns Hopkins epidemiyoloğu Alain Labrique, “Kısıtlamalar kaldırıldıkça yeni bir normale dönüyoruz” dedi. “Ama bu virüs hala dolaşıyor. Hala yüksek duyarlılık oranları var. Maske takmaya ve kalabalık aktiviteleri konusunda akıllı olmaya devam etmeliyiz. Yeni normal eski normal değil.”

BB16JTcR.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

BB16JV1c.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Mücadele, özellikle ülkelerin covid-19’un vahşeti tarafından kirletildiği ve birçoğunun henüz zirvelerine ulaşmadığı Latin Amerika'da doludur. Brezilya, 74.000'den fazla ile dünyanın ikinci en çok covid-19 ölümüne sahipken, Meksika 37.000'den fazla ile dördüncü en yüksek ölüme sahiptir. (En az 133.000 ölümle Amerika Birleşik Devletleri, dünya liderlerinden çok uzaktadır.)

Yüksek yoksulluk ve eşitsizlik düzeyleri ile Latin Amerika ülkeleri pandemiye daha zengin uluslardan daha savunmasız kaldı. Latin Amerika ve Karayipler'de tahmin edilen beşte biri, virüsü yakalama riskini artıran sağlık koşullarından en az birine sahiptir.

Birçoğu uzun süre evde kalmayı göze alamazdı. Örneğin Meksika'da, işçilerin yarısından fazlası kayıt dışı ekonomide - sokak satıcıları, bahçıvanlar, inşaat işçileri olarak - büyük ölçüde günlük kazançlarında hayatta kalmaktadır. Sıkışık evlerde ve yoğun paketlenmiş mahallelerde yaşayan insanlar tecrit etmekte zorlandılar.

Meksika, 70 Mayıs kilitlemesini 30 Mayıs'ta sona erdirdi ve koşullara bağlı olarak eyaletler arası bir kısıtlama sistemini koruyarak yavaş yavaş yeniden açılmaya başladı.

ABD'de olduğu gibi, yeniden açılmanın özellikle hızlı bir şekilde hareket ettiği Meksika eyaletlerinde vakalar artıyor.

Ülkenin coronavirus çar, Hugo López- Gatell, gazetecilere verdiği demeçte.

Meksika makamları salgının ölümcül gücü karşısında şaşırdılar. Virüsün ilk haftalarında yavaşça yayıldığı ortaya çıktı ve López-Gatell'in başlangıçta toplam 6.000 kadar ölüm olabileceğini tahmin etmesine yol açtı. Ülke, hastalarını almak için hastane sistemini büyük ölçüde genişletti, 45.000 doktor, hemşire ve diğer profesyonelleri işe aldı - yatak ve sağlık personeli eksikliği nedeniyle önemli bir adım. Ekvador Guayaquil, Nisan ayında cesetlerin sokaklara döküldüğü felaketten kaçındı.

Ancak Meksika, iletim zincirlerini kırmak için DSÖ tarafından önerilen türden test ve temas takibini uygulamakta yavaş kalmıştır.

“Kapasitemiz yok,” dedi López-Gatell yakın zamanda yapılan bir röportajda. “İnsanları tecrit edebileceğimiz karantina sitelerimiz de yok.”

Solcu hükümet, pandeminin ölçeği hakkında daha fazla öne çıkmadığı için geniş ölçüde eleştirildi. Başkan Andrés Manuel López Obrador başlangıçta virüs tehlikesini ortadan kaldırdı ve işlerini ya da müşterilerini kaybeden sakinlere sınırlı ekonomik destek sağladı.

Başlangıçta pandemiye - Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'ya - atılan başka bir bölgesel lider, 1.9 milyon vatandaşının yanı sıra, bunun için de pozitif test etti. Ve Brezilya'daki hastaneler bu türün bir kısmının hafiflediğini rapor etseler de, haftalık ölümlerin ortalaması geçen hafta yüzde 7 artmaya devam ediyor.

Bolsonaro ve Başkan Trump'ın aksine, üçüncü en fazla sayıda davaya sahip ülkenin lideri - Hindistan Başbakanı Narendra Modi - virüsün ağırlığını azaltmadı.

Ancak hükümetinin yayılmasını durdurma çabaları başarılı olamadı. Mart ayı sonunda uygulanan ülke çapında sıkı bir kilitleme yavaşladı, ancak enfeksiyonlardaki büyümeyi tersine çevirmedi. Yıkıcı sonuçlarla karşı karşıya - 100 milyondan fazla insan işsiz, şehirleri yürüyerek terk eden tarihi bir göçmen işçilerin göçü - hükümet ulaşım ve ticaret üzerindeki birçok kısıtlamayı geri aldı.

O zamandan beri, enfeksiyonlar hızlı bir şekilde arttı ve 906.000'den fazla vurdu. Toplamın bu hafta içinde 1 milyon eşiğini geçmesi bekleniyor. Yine de, Hindistan'daki ölümlerin sayısı nispeten düşük, yaklaşık 24.000.

Ancak resmi istatistiklerin salgının tüm kapsamını yansıtması pek olası değildir: Hindistan, ABD'de 100.000'de 127 testle karşılaştırıldığında, her 1000 kişi için yaklaşık sekiz test gerçekleştirmiştir.

“Büyük bir ülke. Rakamlar artacak ”dedi önde gelen Hintli epidemiyolog Jayaprakash Muliyil. Muliyil, Hindistan'ın toplam vaka sayısının sonunda, özellikle enfeksiyonlar şehirlerden ülkenin sağlık sisteminin başa çıkmaya daha az hazırlıklı olduğu geniş hinterlandına taşınması nedeniyle ABD'nin tutuklanacağına inanıyor.

Hindistan'ın ekonomisi sakat kaldı ve yaşam normalden çok uzak, yerel yetkililer bireysel şehirlerde kilitleme önlemlerini eski haline getiriyor.

Hindistan'ın teknoloji merkezi Bangalore, Salı günü bir hafta süren bir kilitlenme başlattı. Hindistan'ın 100 milyondan fazla nüfusa sahip en fakir ülkelerinden Bihar, Temmuz ayının ikinci yarısına yeni bir kilitlenme getireceğini söyledi.

Sağlık uzmanları, yenilenen kilitlenmelerin sayıların giderek arttığı yerlerde faydalı olacağını söylüyor. Fakat çok az siyasi irade var.

BB16JV0W.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Orta Doğu'da, çoğu hükümet pandeminin ilk günlerinde kapanmak için nispeten hızlıydı ve Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde görülen ani ve ölümcül enfeksiyon dalgalanmalarını önledi. Ancak, kısıtlamalar ağır bir ekonomik yükü aştı ve birkaç ülke, koronavirüs oranları hızla artmasına rağmen, birkaç ay önceki katı önlemlere geri dönme eğilimi gösteriyor.

DSÖ Orta Doğu direktörü Ahmed el-Mandhari bu ay gazetecilere verdiği demeçte, sadece Haziran ayında bölgede bildirilen vakaların sayısının bir önceki dört aydan daha fazla olduğunu belirtti.

Yetkili, bölgenin 1 milyon vakayı ve 25.000 ölümü aşan “kritik bir eşiğe” girdiğini söyledi. Bunların yarısından fazlası bölgenin en kalabalık ülkelerinden üçünde: İran, Mısır ve Suudi Arabistan.

Suudi Arabistan ve Mısır'daki yeni enfeksiyonların oranı son günlerde yavaşlamaya başladı. Ancak 262.000'den fazla vakası olan İran, Mart ayında erken küresel bir merkez üssü haline geldiğinden beri sürekli mücadele etti.

Pazar günü, ülkenin önde gelen lideri Ayetullah Ali Hamaney, parlamenterlere hitap ederken yüz maskesi taktı, son yeniden dirilişe “derin trajik” dedi ve vatandaşlar ile “ülkeyi kurtarmak” için önleyici tedbirler almalarını istedi.

Washington Üniversitesi Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü Orta Doğu girişimleri direktörü Ali Mokdad'a göre daha da kötüsü devam edebilir. Enstitüsünün projeksiyonları, 1 Kasım'a kadar Orta Doğu'nun en kötü etkilenen ülkelerinde 160.000 kişinin İran'da 62.000, Suudi Arabistan'da 50.000 kişinin ölümle sonuçlanabileceğini gösteriyor.

Atlantik Konseyi'nin ev sahipliğinde çevrimiçi bir panelin anlattığı sorunun kökü basit: “İnsanlar nöbetlerini bırakıyorlar.”

Enfeksiyon oranlarının son haftalarda arttığı ülkeler açılmaya devam ediyor. Mısır turistleri piramitler de dahil olmak üzere geri dönmeye davet ediyor. Suudi Arabistan, Mekke'ye yapılan hac hac seyahatini ciddi şekilde kısıtladı, ancak daha önce vatandaşları içeride tutan kilit önlemlerin hiçbirini yeniden düzenlemedi.

BB16JTcH.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Rusya da, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in görevde iki şart daha aramasını sağlayacak bir anayasa değişikliği paketindeki oylamadan hemen önce, Haziran ayındaki kısıtlamalarının çoğunu kaldırma kararına sıkı sıkıya bağlı kaldı. Putin maske takmadan kendi oy sandığını kullandı.

Rusya günde 6.000'den fazla yeni enfeksiyon yaymaya devam ediyor ve toplamda 735.000'den fazla - dünyanın dördüncü en yüksek enfeksiyonu. Ancak bu günlük rakamlar, ülkenin Mayıs ayında günde 11.000'den fazla zirvenin çok altında.

İspanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Almanya dahil olmak üzere Batı Avrupa'daki ülkeler de sürekli düşüşler kaydetti. Bununla birlikte, uzmanların salgınların hükümetin futbol maçları gibi kitlesel olaylar da dahil olmak üzere aceleyle kısıtlamaları düşürme kararları tarafından yönlendirildiğini söylediği bazı Doğu Avrupa ülkelerinde böyle değildir.

Sırbistan, 21 Haziran seçimlerinden hemen önce kıtanın en katı kilitlenmelerinden birindeki neredeyse tüm kısıtlamaları kaldırdığından, futbol maçlarını yeniden başlatan ilk ülke oldu.

O zamandan beri, ülke kıtanın en önemli ani artışlarından birini yaşadı. Geçen hafta Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç beş şehirde kritik bir durum ilan etti ve ülke çapında enfeksiyon sayıları Nisan ayında en son görülen seviyelere döndü.

Dünyanın büyük bir kısmındaki epidemiyologlar ikinci bir dalga hakkında uyarı yaparken, erken kilitlenen Polonya, Macaristan ve Yunanistan gibi ülkeler birincisi için hazırlanıyor.

Önümüzdeki hafta, Polonya konserlere devam etmeyi ve stadyumları yeniden açmayı planlıyor ve dünyanın birçok yerinin zaten sahip olacağı endişelerini doğuruyor.

Varşova merkezli Enfeksiyonları Önleme Vakfı Başkanı Pawel Grzesiowski, "Kilitlememiz çok erken müdahale etti," dedi. "Ama şimdi kilitlenmeyi kapatıyoruz."

Kaynak: The Washingto Post

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Moderna'nın Covid-19 Aşısı Daha Büyük Çalışmaya Geçiyor

BB16Jorl.img?h=253&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

Moderna Inc.’in deneysel koronavirüs aşısının ilk insan çalışmasıyla ilgili yeni ayrıntılar Salı günü ortaya çıktı.

New England Journal of Medicine tarafından çevrimiçi olarak yayınlanan yeni sonuçlar, aşının değerlendirilen 45 kişinin tamamı için istenen bağışıklık tepkisini indüklediğini gösterdi - Moderna'nın Mayıs ayında yayınladığı ön verilerden daha büyük bir grup - ve genellikle güvenli ve iyi tolere edildi.

Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Müdürü Dr. Anthony Fauci Salı günü yaptığı röportajda “Bu gerçekten çok iyi bir haber” dedi. NIAID, Moderna aşısını birlikte geliştirdi ve çalışmaya öncülük etti. “Viral bir enfeksiyona karşı altın koruma standardı antikorları nötralize ediyor” dedi. “Ve çalışmadan elde edilen veriler, olabildiğince küçük sayılar, bu aşının oldukça iyi [nötrleştirici antikor seviyeleri] indükleyebildiği oldukça açıktır.”

Araştırmacılar, bazı katılımcıların enjeksiyon bölgesinde ağrı ve yorgunluk, baş ağrısı ve titreme gibi semptomları olmasına rağmen ciddi güvenlik riskleri bulamadıklarını söyledi.

Dr. Fauci, yaklaşmakta olan büyük çalışmanın, aşının insanları Covid-19'dan güvenli bir şekilde korumak için yeterli olan bağışıklık tepkilerine neden olup olmadığı konusunda bir cevap verebileceğini söyledi. Olumlu bir cevap, daha geniş kullanımın yolunu temizleyecek ve potansiyel olarak ölümcül salgını durdurmaya yardımcı olacaktır.

Kaynak: The Wall Street Journal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

COVID-19 (Koronavirüs), İlkbaharda Olduğundan Çok Daha Hızlı Yayılıyor

Şimdiye kadar, Arizona, Florida, Teksas ve California gibi eyaletlerden çıkan günlük COVID-19 rakamları, virüsün ABD'ye ne kadar hızlı yayıldığına dair korkunç bir hatırlatıcıdır ve bu sıcak noktalar en şaşırtıcı sayıları görse de, virüsün hızını izlerken yalnız değil. Bir USA Today araştırmasına göre, son veriler COVID-19'un tüm ABD eyaletlerinin neredeyse yarısında ilkbahardakinden daha hızlı yayıldığını gösteriyor.

BB16K9vb.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Örneğin Idaho, başlangıçta sadece aylar önce görülen durumlarda düşük ila istikrarlı artışlar gördü. Nisan ayı başlarında, Gem State, Mayıs Ayı ortasına kadar saat başı bir defadan daha azına düşmeden önce yaklaşık beş yeni vaka rapor ediyordu. Ancak son rakamlar, vakaların Mayıs ayında yeniden açılmadan önce şimdi dört kat olduğunu ve saatte yaklaşık 20 yeni koronavirüs vakasının toplandığını gösterdi.

Idaho'ya ek olarak, vakaların ilkbahardan daha hızlı arttığı diğer eyaletler ve bölgeler Alaska, Arizona, California, Florida, Georgia, Missouri, Montana, Nevada, Oklahoma, Oregon, Porto Riko, Güney Carolina, Tennessee, Teksas ABD Virjin Adaları, Utah, Batı Virginia ve Wyoming.

BB16HbAW.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Vaka oranlarının kısa bir sürede iki katına çıkarılması, ABD'nin Güneş Kemeri bölgesindeki birçok eyalet için daha rahatsız edici bir hale geliyor.

Ancak son rakamlar, COVID-19'un virüsü başarılı bir şekilde dövdüğüne inanılan durumlarda bile daha hızlı yayıldığını gösteriyor. Örneğin Rhode Island, salgını etkili bir şekilde ele aldığı için övgü kazanmıştı, ancak devlet geçen hafta yeni davalarda yüzde 109 artış gördü.

Neyse ki, hepsi kötü haber değil. Rhode Island dışında, Kuzeydoğu'nun geri kalanı ABD'nin iyileştirme işaretleri gösteren bir bölgesidir ve New York, Massachusetts ve New Jersey gibi eyaletlerde ilkbaharda gördüklerinin çok altında durum seviyeleri ile USA Today raporları . Pandeminin nereye gittiğiyle ilgili daha fazla bilgi için COVID-19'un Her Yerde Ama Burada Ağustos'ta Yükseleceğini Kontrol Edin.

Kaynak: BEST LIFE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Moderna Aşısı Test Uygulanan Bütün Deneklerde Antikor Üretti

(Bloomberg) - Moderna Inc.'in Covid-19 aşısı, bir ilk güvenlik denemesinde test edilen tüm hastalarda koronavirüse karşı antikorlar ürettiğini söyledi.

Bulguların, bir aşının hızla piyasaya sürülebileceği ümidiyle artması muhtemeldir. Bununla birlikte, denemedeki bazı hastalarda bazıları şiddetli olan yan etkiler görülmüştür. Aşı, bu ayın sonlarında ABD düzenleyicileri tarafından onaylanıp onaylanmadığını belirleyecek çok daha büyük bir geç aşama denemesine geçecek.

New England Journal of Medicine'de Salı günü yayınlanan sonuçlara göre, üretilen denemede nötralize edici antikor seviyeleri, virüs bulaşmış ve iyileşen hastalarda görülenlerin üst yarısına eşitti.

Nötralize edici antikorların üretimini teşvik etmek, bir aşının etkili olacağını kanıtlamasa da, testte önemli bir erken adım olarak kabul edilir. Bu arada, Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü'nden araştırmacıların raporuna göre, bildirilen yan etkiler hastaların çoğunda daha fazla test yapılmasını engelleyecek kadar şiddetli değildi.

Moderna’nın hisseleri pazar kapandıktan sonra ticarette% 13,3 arttı. Aşı hızlı onay alması umuduyla stok bu yıl üç katından fazla değer kazandı.

Üç dozun ortasını alanların yarısından fazlası hafif ila orta derecede yorgunluk, titreme, baş ağrısı ve kas ağrısı çekti. Ayrıca, orta doz grubundaki kişilerin% 40'ı ikinci aşılamadan sonra ateş yaşadı. En yüksek doz verilen 14 hastanın üçünde ciddi yan etkiler görülmüştür, ancak bu doz daha büyük çalışmalarda kullanılmamaktadır.

Duke Human Vaccine Enstitüsü'nden doktor ve araştırmacı Tony Moody, “Dostum, bu birçok olumsuz olay” dedi. Bir aşının bu yan etkilere sahip olmasının “olağandışı” olacağını söyledi. Artı tarafta, üretilen antikor seviyelerinin “gerçekten cesaret verici” olduğunu söyledi.

Araştırmacılar doğru olanı ölçüyorsa, aşının çalışması gerekir, bunun sadece büyük denemelerde kanıtlanabileceğini belirtti.

BB16JGWI.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Johns Hopkins Üniversitesi ve Bloomberg News tarafından toplanan verilere göre, aşı haberi pandemi ABD çapında vakalar boyunca gelişmeye devam ederken Salı günü 3,4 milyona yükseldi. 136.117'den fazla Amerikalı öldü.

Bu baharda acı çeken bazı devletler salgınlarını bastırmayı başarmış olsa da, Güneş Kemerinde şiddetli sıcak noktalar patlıyor. Salı günü, Arizona en fazla 11 gün içinde 4.273 yeni vaka bildirdi. Teksas günlük 10.745 rekor bildirdi. Florida'nın ölümleri rekor 132 oldu.

NIAID direktörü Anthony Fauci, rapor yayınlandıktan sonra Moderna verilerini bir telefon görüşmesinde “gerçekten oldukça umut verici” olarak nitelendirdi. Görülen yan etkilerin endişe verici olmadığını ve diğer aşılarla görülen etkilerin tipik olduğunu söyledi.

Fauci, “İyi haber, bu aşının neden olduğu antikorlar” dedi. “Sadece her türlü antikor değil, aynı zamanda nötralize edici antikorlar.”

45 Hasta

Moderna’nın ilk sonuçları aşı alan 45 hastanın ilk grubundan alınmıştır. İki atışlık bir rejimde verilen üç aşı dozunu değerlendirdi. Bu ilk denemeden elde edilen orta doz, 27 Temmuz'da başlaması planlanan mRNA-1273 adı verilen Moderna aşısının büyük bir son aşama denemesinde kullanılacaktır.

Denemede, katılımcılar 28 gün arayla iki aşı aşısı aldılar. İlk dozdan sonra, tüm katılımcılar koronavirüse bağlı antikorlar üretti, ancak çoğu henüz virüsü nötralize edebilen antikorlar üretmedi.

Ancak çalışma sonuçlarına göre, her iki planlı aşı dozunu alan 42 kişinin hepsi de koronavirüsü nötralize edebilen antikorlar üretti. Son aşama denemesi, koronavirüs ile inme riski yüksek olan 30.000 sağlıklı insanda aşı ile plasebo atımlarını karşılaştıracaktır.

Verilerin önemli bir sınırlaması, sadece 18 ila 55 yaşları arasında olan, sadece çalışmadaki ilk 45 hastanın verilerini içermesidir. Faz 1 çalışmasının bundan daha yaşlı insanları içeren ikinci bir kısmının sonuçları - bir anahtar yaşlı hastalarda yüksek ölüm oranı göz önüne alındığında, herhangi bir Covid-19 aşısı için demografik bilgi henüz mevcut değildir.

'Saygın' Seviyeler

Access Health International'a başkanlık eden eski bir Harvard Tıp Okulu araştırmacısı olan William Haseltine, üretilen nötralize edici antikor seviyelerinin “saygın” ve muhtemelen koruyucu olduğunu söyledi. Ancak aşının güvenliği konusunda “jüri bitti” dedi.

Bir bağışıklık tepkisini tetiklemek için zayıflatılmış veya inaktive edilmiş bir virüsü veya bir virüs parçasını enjekte eden geleneksel aşıların aksine, Moderna ürünü, hücrelerin koronavirüs başak proteini üretmesine neden olmak için haberci RNA adı verilen genetik materyal kullanır. Amaç, daha sonra biri koronavirüse maruz kaldığında, hastalığa karşı koruma sağlayan virüse karşı antikor üretmektir.

Aşı “başaklara karşı o antikorlarda açıkça işe yaradı.

virüs nötralize etme kabiliyetine sahip antikorlar da dahil olmak üzere protein üretildi, ”diyor USC Keck School of Microbiology profesörü Paula Cannon. Anahtar soru, antikorların azalmaya başlamadan önce ne kadar sürecekleri olacaktır.

Faz 1 denemesinin ilk bulguları büyük ölçüde Mayıs ayında yapılan bir basın bülteninde yayınlanan üst düzey sonuçlarla uyumludur, ancak üretilen antikor seviyeleri ve görülen yan etkiler hakkında daha fazla ayrıntı sunmaktadır.

O sırada Moderna, bazı bilim adamları tarafından şirketin hisse senedi fiyatını geçici olarak yükselten olumlu sonuçları açıklayan bir açıklama yayınladığı için eleştirildi, ancak bilim adamlarının verileri yorumlamasına izin verecek birkaç sayı içeriyordu.

NIAID, hükümet sponsorluğundaki duruşmanın Seattle'daki Kaiser Permanente Washington Sağlık Araştırma Enstitüsü'nden Lisa A.Jackson tarafından yürütüldüğünü söyledi. Atlanta'daki Emory Üniversitesi de araştırmaya katılanları kaydetti.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Koronavirüs Modeli Kasım Ayına Kadar Amerika da 224.000 Ölüm Öngörüyor.

ABD'nin ölü sayısı şu anda 136.000'den fazla, yani yeni koronavirüs modeline göre ülke önümüzdeki üç buçuk ay içinde yaklaşık 88.000 ölümle sonuçlanacak ve zaman tüneline giriyor.

Washington Üniversitesi Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü tarafından yürütülen modelin bir önceki güncellemesi, 1 Kasım'a kadar yaklaşık 16.000 daha az ölüm öngördü. En yeni tahmindeki sıçrama, yaygın yeni enfeksiyonlar ve IHME'ye göre hastaneye yatışlar.

ABD'de virüsün yeni merkez üssü olarak adlandırılan Florida'da, ölüm ücretinin Kasım ayına kadar 19.000'e ulaşması bekleniyor. Devlet şu anda virüsten yaklaşık 4.500 ölüm bildiriyor.

Ancak, ABD'deki insanların% 95'i kamusal alanlarda maske takıyorsa, IHME yaklaşık 40.000 hayatın kurtarılacağını öngörüyor.

Salı günü Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Amerikalıları Amerikan Tabipler Birliği Dergisi'nde yayınlanan bir dergide maske takmaya çağırdı.

CDC Direktörü Robert Redfield editörle birlikte yaptığı açıklamada, "COVID-19'a karşı savunmasız değiliz," dedi. "Kumaş yüz kaplamaları, virüsün yayılmasını yavaşlatmak ve durdurmak için en güçlü silahlardan biridir - özellikle de bir topluluk ortamında evrensel olarak kullanıldığında. Tüm Amerikalılar kendilerini, ailelerini ve topluluklarını koruma sorumluluğuna sahiptir."

Bazıları maske takmayı politik bir ifade olarak algılıyor. Başkan Donald Trump, bu salgının ABD'de gerçekleşmesinden bu yana bunu reddettikten sonra ilk kez halka açık bir maske taktı.

Kaynak: U.S. NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Covid-19'nin (Koronavirüs) Ciğerlerinizde olduğuna dair 5 Uyarı İşareti

BB12GXkI.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bir doktor olarak, koronavirüs, COVID-19'un kılık değiştirmiş bir usta olduğunu ortaya çıkardığını biliyorum. Bazı insanlar buna sahip olabilir ve enfekte olduklarına dair bir fikir sahibi olmasalar da, diğerleri akciğerleri hedef aldığından, nefes alamayan ve bir ventilatöre yoğun bakım ünitesine girerler. Öyleyse nelere dikkat etmeliyiz? Akciğer fonksiyonumuzun kötüleştiğine dair işaretler nelerdir?

İşte bazı ilgili noktalar - ancak, klinik durumunuzla ilgili endişeleriniz varsa, daha sonra değil, daha önce profesyonel yardım almanızı öneririm, çünkü tüm solunum yolu enfeksiyonları korkutucu hızda kötüleşebilir. İşler çok ilerlemeden önce hemen yardım almanız gerekir.

BB12eqZx.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

1. İlk olarak, Enfeksiyonunuzun Şiddetini kontrol altına alın ve kaydedin

COVID-19 ile enfekte olacak kadar şanssızsanız, atak hafif vakalarda iki haftaya kadar veya ciddi veya kritik vakalarda üç ila altı hafta sürebilir. COVID-19 enfeksiyonunun şiddeti 5 gruba ayrılmıştır:

asemptomatik

Hafif hastalık

Orta derecede hastalık

Şiddetli hastalık

Kritik — Akut Solunum Sıkıntısı Sendromu (ARDS)

Virüs kaynaklı Wuhan'ın deneyimleri, COVID-19 hastalarının% 81'inde hafif bir hastalık olduğunu, enfekte olanların% 14'ünde ciddi pnömoni geliştiğini ve yaklaşık% 5'inde kritik bakım gerektiğini gösterdi.

Akciğerlerin başarısız olup olmadığını düşündüğümüzde, özellikle hafif ve orta dereceli hastalıktan ciddi veya kritik hastalara geçen insanlarla ilgileniyoruz. Hafif ila orta şiddette hastalık evde tedavi edilebilir. Ciddi veya kritik hastalığı olan kişilerin hastaneye yatırılması gerekir.

Aşağıdakiler, enfeksiyonunuzun orta dereceden kritik şiddete geçip geçmediğine karar vermenize yardımcı olacak 5 semptom / klinik işarettir ve varsa acil yardıma ihtiyaç duyar.

BB12eqZL.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

2. Öksürüğünüz kötüye gidiyor

COVID-19 ile enfekte hastaların% 82'sinde öksürük vardır. Bu tipik olarak kuru ve tahriş edicidir. Uzmanlar, hastalığın erken evrelerindeki öksürüğü, bir saate kadar sürebilen öksürük atakları ve 24 saat içinde 3 veya daha fazla öksürük nöbeti olarak tanımlar.

Öksürük, solunum yollarınızdaki iltihaptan kaynaklanır. Öksürük, vücudunuzu bakteri ve virüsler gibi yabancı parçacıklarla istilaya karşı korumak için tasarlanmış bir reflekstir. Akciğerleriniz iltihaplanırsa, öksürük ayrıca mukus ve hücresel kalıntıları da dışarı atar.

Bir bakıma öksürük iyi bir şey! Çok fazla öksürük yorucu olsa da, ciğerlerinize oksijen verilmesini daha da kesintiye uğratır ve nadir de olsa kırık kaburgalar ve hatta beyindeki küçük kanamalar gibi ciddi sorunlara neden olabilir.

Öksürüğünüz kötüleşiyorsa, bu, enfeksiyonun daha şiddetli, tam gelişmiş bir pnömoniye neden olmak için ilerlediğine dair bir uyarı işareti olabilir.

BB12e0Sl.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

3. Nefes Almakta Zorlanıyorsunuz

Wuhan'daki ilk deneyimden hastaların% 31'inde nefes darlığı bildirildi. Nefes alamamak çok korkutucu. Nefes darlığı derecesi muhtemelen durumunuzun ciddiyetinin en önemli klinik göstergesidir.

Solunum hızı - Normalde yetişkinler dakikada 12-18 kez nefes alır ve dışarı çıkarlar.
Dakikada 20'den fazla nefes, takipne denilen daha hızlı nefes alır.

Nefes alamama normal günlük aktivitelere müdahale eder - COVID-19 enfeksiyonu ilerledikçe daha nefessiz hissedebilirsiniz. Bu, günlük aktivitelere müdahale etmeye başlıyorsa, örneğin, bir cümleyi nefes almadan bitiremezsiniz veya yemek ya da içmek zor, bu kötü bir işarettir. Buna ek olarak, dolaşmak, merdivenleri yönetmek veya günlük aktivitelerinizi yapmak daha zor ve zor olabilir.
Nefes darlığı - Şiddetli solunum güçlüğü çeken birini izlerseniz, göğsünü çekmek ve akciğerlere hava emmek ve bazen burun deliklerinin alevlenmesini sağlamak için boyun kaslarını kullandığını fark edeceksiniz. Şiddetli nefes alma güçlüğü çeken insanlar genellikle mekanik solunum zorluğu nedeniyle göğsünün, karnının veya sırtının ağrıyor olduğundan şikayet ederler.
Bu klinik belirtilere sahipseniz, COVID-19'un orta ila şiddetli bir enfeksiyona geçtiği belirtileri olduğu için acil tıbbi yardım almanız gerekir.

BB12eccO.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

4. Çok Yorgunsun

Yorgunluk, Çin'de ilk COVID-19 deneyiminden bildirilen en yaygın semptomlardan biriydi ve hastaların yaklaşık% 70'inde bildirildi. Kendinizi rahatsız olduğunuzda yorgun hissetmeniz normaldir. Bununla birlikte, yorgunluk tam bir yorgunluk haline gelirse, bir duşu yönetemezsiniz, yataktan kalkmak veya giyinmek istemez, iştahınızı kaybeder veya içmek istemezsiniz, bunlar tükenme belirtileridir.

Bu aşırı yorgunluk, vücudunuzdaki yüksek viral yükten kaynaklanır. Vücudunuz büyük bir bağışıklık tepkisi üretiyor. Bu daha sonra ateş, terleme, öksürme ve dehidrasyona neden olabilir. Yorgunluk ayrıca nefes almaya çalışmanın fiziksel eforundan kaynaklanmaktadır.

Yorgunluk kötüleştikçe, kayıtsız kalabilir, TV izleyemez, konsantre olamaz veya etkili bir şekilde iletişim kuramazsınız.

Olası ikincil bakteriyel enfeksiyon da dahil olmak üzere başka tıbbi komplikasyonlar da ortaya çıkabilir. En kritik vakalarda, sepsis ve septik şok ile ezici bir enfeksiyon olabilir.

Yorgunluğunuz ilerliyor ve aşırı hale geliyorsa, bu koronavirüs enfeksiyonunun şiddetlendiğinin ve pnömoninizin kötüleştiğinin bir işaretidir. Acil yardım almanız gerekiyor.

BB12GXkI.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

5. Dudaklarınız Mavi

Dudaklarınız, parmaklarınız ve ayak parmaklarınız mavi görünüyorsa buna siyanoz denir - bu zayıf akciğer fonksiyonunun ciddi bir işaretidir ve acil tıbbi yardım almalısınız.

Nefes aldığınızda, akciğerleriniz kalbe ve vücudun geri kalanına oksijen verir. Akciğerler ayrıca soluduğunuz havada karbondioksit salgılar.

COVID-19 enfeksiyonu gibi şiddetli pnömoniniz varsa, vücudunuz oksijen eksik olabilir ve ayrıca karbondioksitten kurtulamaz.

İyi oksijenli kan kiraz kırmızısı bir renktir, cildinize güzel bir kırmızımsı / pembe renk verir. Bununla birlikte, oksijensiz kanın koyu kırmızı bir rengi vardır ve ışık cildi yansıtırsa, şimdi koyu lacivert görünür. Bu mavimsi renk tonu dudaklarda, parmak ve ayak parmaklarının uçlarında ve tırnak yataklarında görülür.

BB12espO.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

6. Göğüs Ağrınız Var

Bu yaygın bir COVID-19 semptomu olarak bildirilmemektedir, ancak herhangi bir nedenden kaynaklanan pnömoni göğüs ağrısına neden olabilir.

Pnömoni akciğer dokusunun astarını (plevra) etkiliyorsa, plörezi neden olabilir. Pleuritik göğüs ağrısı nefes aldığınızda göğüste hissedilen tipik bir ağrıdır. Bazen karın, boyun veya omuzda da hissedilir. Zatürree ayrıca göğüste sıvı birikmesine neden olabilir - buna plevral efüzyon denir.
İnterkostal kasları (kaburgalar arasında) öksürmek ve germek ağrıya neden olabilir. Şiddetli öksürük, kırık bir kaburga veya pnömotoraks - akciğer çökmesine neden olabilir.
Hastalar, özellikle astımlı olarak bilinen veya solunum yolu enfeksiyonu geçirdiğinde hırıltılı tutma eğilimi olan kişilerde bronkospazmdan kaynaklanabilecek COVID-19 ile göğüs sıkışması olduğunu bildirmektedir.

AAGR6C8.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

7. Altta yatan Tıbbi Durumlardan dolayı Ek Tehdit Var

COVID-19 pnömonisi, altta yatan tıbbi rahatsızlıkları olan insanlar için ek bir tehdit sunar:

Kardiyovasküler hastalık - Şiddetli COVID-19 enfeksiyonu, oksijenasyona yardımcı olmak için enfeksiyon nedeniyle daha sert ve daha hızlı attığı ve dehidrasyon ve hastalıklı akciğer dokusuna kan pompalamaya çalışmanın direncinin artmasıyla kalbinizdeki gerginliği arttırır. Bu, anjina ve / veya kalp krizi olasılığını artırır.
Diyabet - Diyabetik kontrol, herhangi bir ciddi akut enfeksiyonda her zaman bozulur ve yönetilmesi zorlaşır.
Kronik solunum yolu hastalığı - Genellikle sigara içen altta yatan kronik obstrüktif solunum yolları hastalığı, solunum yollarının zaten mukus ve enkaz ile hasar görmüş ve tıkanmış olduğu anlamına gelir.
Hipertansiyon - Yüksek tansiyon, kardiyovasküler hastalık ile ilişkilidir ve kalbi daha da zorlaştırır.
Komplikasyonlar, bu koşulların herhangi biri tarafından şiddetlenen COVID-19'dan kaynaklanabilir. Örneğin, bir kalp krizi, ikincil bakteriyel pnömoni veya pulmoner emboli (kan pıhtısı). Tüm bunlar göğüs ağrısına neden olabilir, ancak sessiz de olabilirler.

BB12elZa.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

8. Doktordan Nihai Düşünceler

COVID-19 enfeksiyonu olduğunu düşünüyorsanız, tavsiye evde kalmaktır. Bununla birlikte, bu pnömoniye neden olan ciddi bir viral enfeksiyondur. Durumunuzun kötüleştiğini düşünüyorsanız, yardım almalısınız.

Akciğerlerinizin COVID-19 enfeksiyonu ile ne kadar iyi veya kötü başa çıktığını değerlendirmek zor olabilir. Hiç kimsenin zamanını boşa harcamayın! Akciğer fonksiyonu hızlı bir şekilde bozulabilir ve daha sonra değil, erken hareket etmek her zaman en iyisidir. Burada listelenen beş semptomdan herhangi biriyle özdeşleşebiliyorsanız, doktorunuzu arama zamanı gelmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Hamile bir kadın koronavirüsü fetüsüne yayabilir mi?

BB16Ohb0.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu mümkün, ancak nispeten nadir görünüyor ve bilim adamları bunun nedenini bildiklerini düşünüyorlar.

Birçok virüs plasentayı geçebilir ve rahimdeki bir fetüse bulaşabilir ve koronavirüsün bazen de yapabileceğine dair kanıtlar artmaktadır.

İtalya'daki araştırmacılar, Mart ve Nisan aylarında bebekleri teslim eden ve birkaç göbek kordon kanı, plasenta ve bir vakada anne sütü örneklerinde virüs belirtileri bulunan COVID-19'lu 31 kadını inceledi. Ancak bu tür testler sadece genetik materyal parçalarını tespit edebilir - bu, bu yerlerde enfeksiyona neden olabilecek virüs olduğu anlamına gelmez.

Bir vakada, yenidoğanın doğumda virüsü olduğunu gösteren güçlü kanıtlar vardı, çünkü göbek kordon kanında ve plasentada bulguları bulundu. Başka bir yenidoğanda plasentayı geçemeyen belirli koronavirüs antikorları vardı, bu yüzden anneden gelemezlerdi.

Fransa'dan gelen bir rahim, rahim içi enfeksiyona dair daha güçlü kanıtlar verdi ve yenidoğanın doğumda çok hastaydı.

Bu arada, Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yürütülen araştırmalar, fetüslerin neden daha sık enfekte olmamalarının olası bir nedenini vermektedir: plasentadaki hücreler nadiren koronavirüsün genellikle giriş kazanmak için kullandığı iki aracı yaparlar. Buna karşılık, Zika'nın ve başka bir virüs türünün bolca olduğunu buldular.

Şimdiye kadar yapılan araştırmaların çoğu, virüsü aldıklarında gebeliğin geç evrelerinde olan kadınlar üzerine yapılmış; Enfeksiyon hamileliğin erken döneminde ortaya çıkarsa ne olacağı konusunda daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Hamile kadınlara tavsiye aynı kalır: halka açık bir maske takın, sık sık ellerinizi yıkayın ve enfeksiyonu önlemek için diğerlerinden en az 6 metre uzakta kalın.

Kaynak: AP - Associated Press 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İnanmamanız gereken 9 Yüz Maskesi Efsanesi

Bir saniye gerçek olalım: Maskeler berbat. Özellikle sıcakta rahatsızlar ve diğer rahatsızlıkların yanı sıra, artık altı metreye ulaşmanıza izin verilmeyen insanların güzel yüzlerine bakmanızı engelliyorlar. Kimse sonsuza dek maskeli bir dünyada yaşamak istemez. Bu yüzden duymuş olabileceğiniz ortak maske efsanelerine inanmayı bırakmanız çok önemlidir - ya da böyle olacak.

Bu şekilde, başka bir şey hakkında gerçek olalım: Maskeler işe yarıyor. Son zamanlarda, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) direktörü Robert R. Redfield, MD, kalp durduran bir cümlede ne kadar etkili olduklarını açıkladı: “Hepimiz önümüzdeki 4 için şimdi bir yüz kaplama -6 hafta, bu salgını yere götürebiliriz. ”

BB16MwGY.img?h=745&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Sadece maskeleyerek hayatımızı hayal edilebilir her şekilde sonsuza dek daha iyi hale getirebilmemize (ve insanları ölmekten kurtarabilmemize) rağmen, birçoğumuz onları giymemek için nedenler bulmaya çalışıyoruz çünkü - yine - korkunçlar ve çünkü onlar hakkında hatalı bilgileri okumuş veya duymuş olabiliriz. Bu doğru değil. Bir bireyin ciddi solunum yolu hastalığından muzdarip olduğu nadir durumlar dışında, bunları giymemek için iyi bir neden yoktur.

"Ama ... [buraya maske efsanesi ekle]" demeden önce okumaya devam edin. Aşağıda, epidemiyologlar en yaygın maske efsanelerinden dokuzunu, yani hayat kurtarabilecek, çocuklarımızı okula geri alabilecek, ekonomiyi (güvenli bir şekilde) yeniden başlatabilecek ve genellikle devam eden salgın.

Yanlış maske efsaneleri

Efsane 1: Maske takmayı destekleyecek bilim yok

Ama orada. UCLA'da tıp ve epidemiyoloji profesörü olan Timothy Brewer'a göre, Haziran ayında Lancet tıp dergisinde yayınlanan bir meta analiz, konuyla ilgili yapılan çalışmaların genişliğine baktı ve maske takmanın yüzde 80-85 ile sonuçlandığı sonucuna vardı. iletimde azalma. “Başka çalışmalar da var” diyor. "Maskelerin yararlı olduğunu göstermek için sürekli olarak daha fazla veri biriktiriyoruz."

Ne düşündüğünü biliyorum: Salgının ilk günlerinde maskeler tavsiye edilmedi - bununla ne ilgisi var? Esasen, Dr.Brewer, bu yeni pandemide o aşamada (pandemiden önce bu özel virüsle hiç kimsenin deneyimi olmadığı yeni bir anlamla), asemptomatik kişilerin ( semptomlar) maske takmaktan faydalandı. Artık daha iyi biliyoruz, çünkü hem asemptomatik hem de pre semptomatik (enfekte, ancak henüz semptomatik olmayan) taşıyıcıların bulaşıcı olabileceğini öğrendik.

Efsane 2: Belirtileriniz yoksa maske takmanıza gerek yoktur

Bu amaçla, şimdi belirtileriniz olmasa bile bir maske takmanız gerektiğini biliyoruz, çünkü yine de enfekte olabilirsiniz ve yine de başkalarına bulaşabilirsiniz. "[Asemptomatik] bireyleri kolayca tanımlayamadığımızdan, insanların maske takması, enfeksiyon kaparsanız ve öksürdüğünüzde, konuştuğunuzda, hapşırdığınızda veya nefes aldığınızda, ağzınızdan çıkan solunum damlacıklarının ve burun maskeye takılır ve diğer kişilere yayılma olasılığı daha düşüktür "diyor Dr. Brewer.

Efsane 3: COVID-19'unuz varsa maske takmanız gerekmez

Ne yazık ki, yeni araştırmalar bunun böyle olmadığını gösteriyor. King's College London'da yapılan bir araştırma, bazı COVID-19 mağdurlarında, yeniden enfeksiyona karşı bir bağışıklık seviyesini temsil eden antikor seviyelerinin üç ay sonra hızla düştüğünü gösterdi. Altmış kişi, enfekte iken hemen güçlü bir antikor yanıtı geliştirdi, ancak sadece yüzde 17'si test periyodunun sonunda korudu. Bu, COVID-19'dan iyileşen kişilerin önemli bir yüzdesinin tekrar sözleşmeye açık olduğunu göstermektedir. Bu nedenle, hayatta kalanların başkalarını (ve kendilerini - aşağıdaki Mit 9'a bakınız) korumak için maskelemesi gerekir.

Efsane 4: Bez maskeler etkili değil

Aslında, maskelerin etkinliğinde bir hiyerarşi var, diyor Dr. Brewer; ancak bu, bez maskelerinin / yüz kaplamalarının etkili olmadığı anlamına gelmez. Aslında, maskelenmelerin simüle öksürük veya konuşma yoluyla dağılmış damlacıkları yakalama yeteneklerine bakan laboratuvar çalışmalarına göre yüzde 94 ile 96 arasında etkilidirler. Cerrahi maskeler o zaman yüzde 98 civarında etkilidir ve N95 solunum maskeleri yüzde 99,99 civarında etkilidir. Bu nedenle, kumaş maskeler üçten en az etkili olsa da, damlacıkları yakalama konusunda hala oldukça iyidir.

Efsane 5: Maskeler işe yararsa sosyal olarak mesafeye ihtiyacımız olmayacaktı

Çeşitli önerilen koronavirüs önlemlerinin (el yıkama, sosyal mesafe ve maske takma) arkasındaki genel fikir, enfekte olmuş her bireyin enfekte olduğu insan sayısını azaltmaktır. Brewer'a göre, yukarıdakilerin her biri yayılmış talaşları ölçer, yani her birinden bir miktar koruma elde ederiz. Geçen ay Ulusal Bilim Akademisi Bildiriler Kitabı'nda yayınlanan bir araştırma, fiziksel uzaklaşma ve zorunlu maske takmanın kombinasyonunun tek başına bir tanesinden daha etkili olduğunu gösterdi. Brewer, "Her ikisini de yapmamızın sebebi, faydaların katkısı olmasıdır."

Efsane 6: Maskeler karbondioksit zehirlenmesine neden olabilir

Delaware Üniversitesi epidemiyoloji bölümünün profesörü ve kurucu direktörü Jennifer Horney, bu efsaneyi, maskelerin aslında şeyleri dışarıda tutmak için süper etkili olduğu ve bu nedenle de içeri girmelerini (yani, korumalarını) savunan bir argüman olduğunu merak ediyor. koronavirüsten insanlar).

Bu hatalı mantık bir yana, Dr.Brewer, bunun farkında olduğunu düşündüğü hiçbir veri olmadığını söylüyor. Sızıntı olmadığından emin olmak için N95 solunum maskelerinin aslında bireye takılması gerektiğini ve bu yoğun maskeleme seviyesinin bile kullanıcıya sağlık açısından zarar vermediğini belirtiyor. "Kesinlikle cerrahi bir maske ya da bez yüz kaplaması hiç endişe etmez," diyor.

Bununla birlikte, maskelemeden önce bir doktora danışması gereken belirli kişiler vardır. "Ağız, burun veya boğazında yapısal hastalığı olan ve nefes alma yeteneklerine müdahale edebilecek kişiler, altta yatan ciddi akciğer hastalığı olan kişiler ve iki yaşın altındaki çocuklar için maske önerilmez." Ona bu uyarının astımı olan insanları içerip içermediğini sorduğumda, battaniye kılavuzu sunamayacağını söylüyor. "Altta yatan solunum yolu hastalığı olan ve maske takarken veya yüz kaplamasıyla ilgili bir sorun olup olmadığı konusunda endişe duyan herkes sağlık uzmanlarıyla temasa geçmelidir" diyor.

Efsane 7: Oksijen seviyeleri maskelendiğinde önemli ölçüde düşer

Maskeli iken soluduğunuz karbondioksit üzerinde OD'ye gitmeyeceğiniz gibi, oksijen için de soluk almayacaksınız. Bir Güney Carolina doktoru, en kısıtlayıcı (N95 solunum maskesi VE cerrahi maske) de dahil olmak üzere üç tip maske takarken oksijen doygunluk oranını (kandaki oksijen miktarı) göstermek için viral gitti. Her testte yüzde 98-99 oranında (süper sağlıklı) durdu, bu da maske takılmadığında ölçülen oranıyla tutarlıydı. Başka bir deyişle, maske takmak hiç oksijen alma yeteneğini etkilemedi. (Ayrıca, Dr. Horney'in belirttiği gibi, bir mola vermeniz gerektiğini düşünüyorsanız, her zaman güvenli bir yere gidebilir ve maskeyi çıkarabilirsiniz - yüzünüze yapıştırılmış değildir.)

Efsane 8: Maske takmak bağışıklık sistemini zayıflatır

Sosyal medyada mermi yapan bir efsane, maske takmanın mikroplara maruz kalmayı azalttığını ve bu nedenle bağışıklık sistemini zayıflattığını iddia ediyor. Brewer, bunu destekleyecek kesin bir kanıt olmadığını söylüyor. Yeni başlayanlar için, altta yatan immün yetmezliği olmayan sağlıklı yetişkin yaştaki bireylerin bağışıklık sistemlerini korumak için sürekli maruz kalmaya ihtiyaç duyduklarına dair bir kanıt olmadığını açıklıyor. Ancak bunun ötesinde, maske ile veya maske olmadan sürekli pozlamalarınız olur. “Vücudumuzun içinde, bağırsaklarımızda ve cildimizde yaşayan milyarlarca bakteri var” diyor. "Ve bu bakteriler bağışıklık sistemlerimizle simbiyotik bir ilişki içinde, bu nedenle bağışıklık sistemlerimiz sürekli olarak uyarılıyor."

Efsane 9: Maskeler sadece başkalarını korur, böylece başkaları onları giymezse sizi korumazlar

Başlangıçta, maske takmanın kendiniz için değil, başkaları için koruyucu bir önlem olduğuna inanılıyordu; diğer bir deyişle, siz faydalanmadınız, ama çevrenizdekiler faydalandı. Bununla birlikte, yeni araştırmalar maskelemenin kendinizi enfeksiyondan korumanın etkili bir yolu olduğunu göstermektedir. Esasen, bir maske takmak, enfekte olmuş bir kişiye maruz kalırsanız aldığınız virüs miktarına aracılık eder ve koronavirüs hakkında bildiklerimiz, ne kadar çok maruz kalırsanız, o kadar hasta olabilirsiniz. Bu nedenle, Costco'daki maskelenmemiş bir pislik yüzünüzde öksürürse maske takmak sizi tam olarak koruyamazken, maruz kaldığınız virüs miktarını azaltabilir ve kritik olarak hastalanmanızı önleyebilir.

Kaynak: Well + Good

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Brezilyalı Bolsonaronun Covid-19 Testi ikinci kez pozitif çıktı

Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro Çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, yeni koronavirüs için tekrar pozitif test edildiğini söyledi. İlk kez geçen hafta teşhis edildi ve ayrıca kanıtlanmamış anti-sıtma ilacı hidroksiklorokin ile ilaç kullandığını ortaya koydu.

Kaynak: Reuters 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

COVID-19 ile iki kez enfekte olabilir misiniz? Uzmanlar, olasılığın 'kesinlikle gerçek' olduğunu söylüyor

"Sürü bağışıklığının" insanların COVID-19 ile yeniden enfekte edilebileceğine dair artan endişeler karşısında inatçı küresel salgının ortaya çıkmasına yardımcı olabileceğini umut ediyor.

Uzmanlar, tekrarlayan enfeksiyon iddialarının daha fazla çalışma gerektirdiğini kabul ediyor, çünkü sağlık krizine sadece aylar kaldık ve kanıtlar anekdot oldu. Ancak iyileşmiş hastaların virüsü ikinci kez "yakalayabilecekleri" kanıtlanırsa, mevcut tıbbi araştırma - etkili aşıların Kutsal Kase'sini elde etme çabalarını zorlaştırırken kendi bağışıklıklarını da etkileyecektir.

Hastalıktan iyileşme, enfeksiyonla savaşmak için antikorlar sağlar. Bununla birlikte, bu antikorların raf ömrü, bir hastayı çok uzun süre korumak veya popülasyonlar arasında uzun süreli bağışıklığı desteklemek için yetersiz olabilir.

New York'taki Lenox Hill Hastanesinde acil doktor olan Dr. Robert Glatter, ABD'ye bu gün “Yeniden enfeksiyon olasılığı kesinlikle gerçektir” dedi. "Ve tekrar tekrar ön hatlarda gördüğüm."

Glatter, semptomların tekrarlanmasından önce sadece hafif başlangıç enfeksiyonları yaşayan, daha iyi hale gelen ve aslında virüs için negatif test eden bir "hasta" bakımını üstlendiğini söylüyor. Yoğunluk ikinci kez daha kötü olabilir diyor.

"Bu hastalar nefes almada zorluk çekiyorlar, hipoksiye, ağrılara, göğüs ağrısına, tekrarlayan ve ateş etmeyen ateş ve titreme ile başlıyorlar."

Uzmanlar, Çin ve dünyadaki ilk vaka artışından bu yana sadece birkaç ay geçtiğine dikkat çekiyor. New York ProHEALTH Care bulaşıcı hastalıkların şefi Dr. Daniel Griffin, geçen kış önemli sayıda enfeksiyonun olduğu bölgelerde vakalar ortaya çıkana kadar yeniden enfeksiyonların sıklığı ve şiddeti bilinmeyecek.

Doktorlar, ikinci kez hasta görünen insanların ilk enfeksiyonlarının yeniden canlanmasından muzdarip olup olmadıklarından emin değiller, dedi Griffin. Ancak COVID-19'a Mart ayında ayaktan tedavi ettiği bir adamın hikayesini anlatıyor. Dört ay sonra tekrar hastalandı, bu sefer ateş ve titreme ile hastaneye kaldırıldı. Hastalığını zorlukla tespit ettikten sonra sergilediği yüksek düzeydeki antikorları pozitif olarak test etti.

Griffin, diğer koronavirüsler üzerindeki çalışmaların, insanların bir yıl sonra hiçbir zaman enfekte olmamış insanlar kadar yeniden enfekte olma olasılığının olduğunu gösterdiğini belirtti. Çalışmalar, COVID-19 antikorlarının iki ay sonra tüm hastalarda azaldığını ve hastaların yüksek bir yüzdesinde negatif olduğunu gösteriyor.

 Griffin, "Bu virüsün hastalarımız için sadece bir ve bir olduğunu umanlar için." Dedi.

Kaliforniya Üniversitesi, San Francisco'da tıp profesörü ve bulaşıcı hastalık uzmanı olan Dr. Monica Gandhi o kadar emin değil.

“İkna edici tek bir yeniden enfeksiyon vakası görmedik,” dedi.

Londra'da King's College araştırmacıları, antikorların semptomların başlamasından üç hafta sonra azalmadan önce zirveye ulaştığını bulmuşlardır. 90 hastanın ve sağlık çalışanlarının çalışması medRxiv'de bir ön baskı raporunda yayınlanmıştır ve henüz titiz akran değerlendirmesine konu olmamıştır.

Ancak araştırma, COVID-19'un insanları tekrar tekrar enfekte etme olasılığını desteklemektedir. Kan testleri, insanların% 60'ının virüse karşı savaşırken "güçlü" bir antikor yanıtı sunduğunu, ancak% 17'sinin bu gücü üç ay sonra koruduğunu ortaya koydu.

Bunların hepsi, bir kerelik bir aşı veya virüsün toplulukta yayılması yoluyla sürü bağışıklığı umuduyla ölümü bildiğini kanıtlayabilir.

Güney Karolina Üniversitesi'nde bulaşıcı bir hastalık uzmanı ve profesör olan Melissa Nolan, diğer çalışmalarda enfekte olan ancak hiçbir semptom sunmayan kişilerin, yeterli antikor yanıtı üretmek için pulmoner sistemlerinde hiçbir zaman yeterli viral yük bulunmadığını gösterdiğini söylüyor.

Aksine, şiddetli semptomları olan insanlar muhtemelen akciğerlerinin derinliklerinde daha yüksek bir virüs hacmine sahipti ve bu da "immünolojik bir zincirleme reaksiyona yol açtı" ve bu da antikorların üretilmesine neden oldu. Yine de bir çalışma, semptomatik vakaların% 13'ünün bağışıklığı kaybettiğini ve enfeksiyondan iki ay sonra yeniden enfeksiyona duyarlı olduğunu gösterdi.

Nolan, "Bu yeni çalışmalardan gelen klinik yorumum, yaygın olarak bulunan bir aşı olana kadar, toplumların doğal olarak kendi sürü bağışıklıklarını geliştirmeyecekleri." Dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Bu yeni bulgular, insanların yeniden enfekte olabileceğini gösteriyor."

Butler Üniversitesi'nde halk sağlığı uzmanı ve yardımcı doçent olan Ogbonnaya Omenka, daha fazla araştırmanın gerekli olduğunu vurguluyor. Doğal bireysel bağışıklığın, aşı gelişiminin önemli bir faktörü olduğu gösterilmiştir, bu nedenle COVID-19'dan iyileştikten sonra korumanın olmaması, aşı sürecini daha karmaşık hale getirebilir.

Sürü bağışıklığının elde edilmesi, nüfusun yaklaşık% 75'inin enfekte veya aşılanmasını gerektirecektir - Glatter, tutarsız antikor tepkileri ve azalan seviyeler ışığında zor olduğu kanıtlanabilen bir hedeftir.

"Bu, nüfusu aşılamaya başladığımızda ileriye dönük önemli sorunları gündeme getiriyor." Diyerek şöyle devam etti: "Muhtemelen bağışıklığı güçlendirmek için bir güçlendiriciye ihtiyacımız olacak. Bu bulguyu doğrulamak için kesinlikle daha fazla veriye ve daha büyük çalışmalara ihtiyacımız var."

Maske takmak sadece başkalarını korumakla kalmaz, sizi enfeksiyondan da korur

Çoğu klima sistemi yardımcı olmaz: Bazıları yayılmayı gerçekten kolaylaştırabilir

Omenka, yeniden enfeksiyonların ortak bir halk sağlığı fenomenini temsil edip etmediklerinin veya "aykırı" olup olmadıklarının belirsiz olduğunu söyledi - muhtemelen yanlış test kurbanları bile.

Test doğruluğu sorun olmaya devam etmektedir. Bir grup federal milletvekili, bu hafta Gıda ve İlaç İdaresi Komiseri Stephen Hahn'a Acil Durum Kullanım Yetkisi kapsamında COVID-19 test güvenilirliği için düşürülmüş standartlarla ilgili endişelerini dile getiren bir mektup gönderdi.

Milletvekilleri, "Hiçbir teşhis testi% 100 doğru olmayacak olsa da, güvenilirliği belirlemek için bu daha düşük standartlar ... COVID-19’un bir topluluğa ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yayılması konusundaki anlayışımızı etkileyebilir." Dedi.

Bilinen yeniden bulaşma vakalarının sayısının COVID-19 için pozitif test eden milyonlarca insana kıyasla önemli veri oluşturamayacak kadar düşük olduğunu söyledi.

Diyerek şöyle devam etti: "Her iki durumda da bu yeni bulguların halk sağlığı üzerindeki etkileri nedeniyle ciddiye alınması gerekiyor." Dedi.

Pandemi sona erdirme çabaları üç yaklaşıma bağlı kalmıştır - yüz kaplamaları, el yıkama ve fiziksel uzaklaşma, iyileştirilmiş tıbbi tedaviler ve etkili bir aşı geliştirme baskısı gibi halk sağlığı stratejileri. Antikorlar ve bağışıklık ile ilgili en son bulgular, diğer etkili seçenekler ortaya çıkana kadar halk sağlığı stratejilerini birincil yaklaşım olarak sürdürme gereğini vurgulamaktadır.

Omenka, "COVID-19'dan iyileşmekten elde edilen bireysel veya sürü bağışıklığı, hastalıkla mücadelede çok yararlı bir faktör olacaktır." Dedi. "Ancak, açık, genellenebilir, destekleyici bir kanıt olmadan bu olasılıktan yararlanmak yararlı olmaz."

Kaynak: USA TODAY

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ABD koronavirüs raporu: Perşembe günü ABD'de rekor kırıldı: 77 bin yeni vaka rapor edildi.

İlk kez, Johns Hopkins Üniversitesi tarafından yapılan bir haberde ABD'de bildirilen koronavirüs vakalarının sayısı 77.000'i geçti denildi.

BB16L1o4.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Hindistan 1 Milyon Covid Vakasını Geçen Üçüncü Ülke Oldu

Hindistan, yeni patojen dünyanın ikinci en kalabalık ülkesinde hızla yayılmaya devam ettiği için koronavirüs vakalarının 1 milyonu aştığını ve bu işareti geçen üçüncü ülke olduğunu gördü.

Hindistan sağlık bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, güney Asya ülkesi Cuma günü 34.956 vaka toplamda 1.003.832'ye ulaştı. Şu anda sadece sırasıyla 3.6 milyon ve 2 milyon enfeksiyonu olan ABD ve Brezilya'yı takip ediyor ve Johns Hopkins Üniversitesi'nin verileri derledi.

1.3 milyar insanla birlikte Hindistan’ın nüfusu bu iki ülkenin iki katından fazla bir araya geldi ve daha küçük bir kara kütlesine sıkıştı. Hindistan Mart ayının sonunda 1000'den az vaka ile dünyanın en geniş kilitlenmesini dayatmasına rağmen, viral iletimi baskılayamadı. Ekonomi boğuldukça hükümet, davaların yükselmesine neden olan mesafeli tedbirleri hafifletti.

Şimdi Başbakan Narendra Modi hükümetinin kıdemli üyeleri, vatandaşlara başarının bir işareti olarak Hindistan’ın nispeten düşük ölüm oranına odaklandıklarını ve hasta insanları erken yakalayıp tedavi ettikleri için kapasite oluşturmaya çalıştıklarından “virüsle yaşamak” gerektiğini söylediler.

Sağlık bakanlığına göre Hindistan, yeni koronavirüs nedeniyle şimdiye kadar 25.602 ölüm gördü.

Kaynak: Bloomberg

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.