Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Anket: Amerikalılar koronavirüste valilere Trump'tan daha fazla güveniyor

NBC News / SurveyMonkey Haftalık İzleme Anketinden alınan yeni verilere göre, Amerikalılar koronavirüs ile ilgili olarak Başkan Donald Trump'a göre valilerine çok daha fazla güveniyorlar.

BB16qtId.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Ankete katılanların yüzde kırk üçü Trump'ın salgını ele almasını onaylarken, yüzde 55'i onaylamıyor.

Bu, valilerinin yanıtı nasıl ele aldıklarını onayladıklarını söyleyen Amerikalıların yüzde 60'ı ve onaylamadıklarını söyleyenlerin yüzde 37'siyle karşılaştırılıyor.

Ve her 10 Amerikalıdan 7'si, bölgelerindeki işleri ne zaman yeniden açacaklarına karar vermek için valilerine cumhurbaşkanına güvendiklerini söylüyor. Sadece yüzde 25'i valilerine karşı Trump'a güvendiklerini söylüyor. Cumhuriyetçiler arasında bile, yüzde 53'ten biraz fazlası, cumhurbaşkanının valilerinin yeniden açılmasına ilişkin kararına güvendiklerini söylüyor.

Veriler, önümüzdeki aylarda yayınlanacak olan sosyal ve ekonomik konularda haftalık çevrimiçi izleme anketinin ilk taksitinden geliyor.

NBC News'in analizine göre, 2,9 milyondan fazla COVID-19 vakası ve ABD'de 131.000'den fazla ölüm virüse atfedildi.

İlkbahardan bu yana vaka sayıları ve ölümler artmaya devam ettikçe, başkan yükselişini hafife aldı ve artan testten sorumlu tuttu. Başkan maskeyi takma ve diğer sosyal uzaklaştırma tekniklerini halka açık bir şekilde desteklemek için yavaş olsa da, virüsün "ortadan kaybolması" umuduyla Amerikalıların ikinci bir dalga korkusu ile aynı doğrultuda değil.

Amerikalıların yüzde yetmiş dokuzu ya ikinci bir dalga için "çok" ya da "bir şekilde" endişeli olduklarını söyledi - Cumhuriyetçilerin yüzde 62'si endişeli olduğunu bildirdi ve Demokratların yüzde 83'ü de aynı şeyi söyledi.

Ancak, cumhurbaşkanının genel iş notu pandemi boyunca tutarlılığını korudu. Trump'ın genel iş onayı Mart ayından bu yana alınan çeşitli anketlere paralel olarak yüzde 43'tür.

Devletlerin son aylarda işlerini yeniden açmaya başlamasıyla - yükselen dava sayıları tarafından hayal kırıklığına uğrayan hamleler - Trump ülkenin yeniden açılmasını teşvik etmeye ve ekonomik bir zorunluluk olarak normale dönmeyi çerçeveye koymaya çalıştı.

Amerikalıların yüzde altmış üçü işletmelerin "çok hızlı" açıldığından korktuklarını, ancak üçte biri işletmelerin "çok yavaş" yeniden açıldıklarını söyledi. Ancak Cumhuriyetçiler sorusu neredeyse bölünmüş durumda. Cumhuriyetçilerin sadece yüzde 37'si işletmelerin çok hızlı açıldığına inanırken, yüzde 61'i yeniden açılmaların çok yavaş olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, daha fazla iş açık olmasına rağmen, çoğu Amerikalı yeni açılmış işletmelere gitmedi. Önceki 24 saat içinde neden evlerini terk ettikleri sorulduğunda, sadece yüzde 16'sı barlarda veya restoranlarda yediklerini ve yüzde 22'si egzersiz yapmak için evlerini terk ettiklerini söyledi. Yüzde kırk dördü yürüyüşe çıkmak veya temiz hava almak için evden ayrıldıklarını, yüzde 55'i ise yiyecek almak için evden ayrıldıklarını söyledi.

Ve grup toplama kısıtlamaları çoğu eyalette rahatlamış olsa da, Amerikalıların sadece yüzde 27'si ankete başlamadan önceki gün evlerini arkadaşlarıyla veya aileleriyle ziyaret etmek için terk ettiklerini bildirdi.

Veriler, 29 Haziran - 5 Temmuz 2020 tarihleri arasında ABD'de 44.557 yetişkinden oluşan ulusal bir örnek arasında yapılan bir dizi SurveyMonkey çevrimiçi anketten geliyor. Bu anket için modellenen hata tahmini artı veya eksi 1.0 puandır. Yaş, ırk, cinsiyet, eğitim ve coğrafyaya ilişkin veriler, 18 yaş ve üstü Amerika Birleşik Devletleri'nin demografik yapısını yansıtacak şekilde Sayım Bürosu'nun Amerikan Topluluğu Araştırması kullanılarak ağırlıklandırılmıştır.

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Covid-19 için Çığır Açan İlaç, Hafif Vakalar İçin Riskli Olabilir

BB16qI4M.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Düzeltme: 7 Temmuz 2020

Bu makale aşağıdaki düzeltmeyi yansıtacak şekilde revize edilmiştir: Bu makalenin daha önceki bir sürümü Dr. Samuel Brown'un Utah Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki pozisyonunu yanlış yazmıştır. Yardımcı doçent değil, doçenttir. Üniversitenin web sitesi hatalıydı.

İngiltere'deki bilim adamları, kritik hasta Covid-19 hastaları arasında ölümleri azaltmak için ilk ilacı bulduklarını bildirerek geçen hafta koronavirüsle mücadelede büyük bir atılım olduğunu duyurdular.

Sonuçlar ilk olarak ayrıntılı bir haber bülteninde kamuya açıklandı. Şimdi ne akran incelendi ne de henüz yayınlandı, tüm çalışma çevrimiçi yayınlandı ve bir sürpriz var.

Veriler, ilacın - deksametazon adı verilen ucuz, yaygın olarak bulunan bir steroid olduğunu - hastalara sıkıntılı sıkıntılarda yardımcı olduğunu düşünüyor. Ancak daha hafif hastalığı olan hastalar için de riskli olabilir ve tedavinin zamanlaması kritiktir.

Salt Lake City'deki Utah Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde pulmoner ve kritik bakım tıbbı doçenti olan Dr. Samuel Brown, ilaç “bazı hastalara zarar verebilir ve hangi hastaların tamamen olduğundan emin değiliz” dedi. araştırmaya dahil değil.

Geçen hafta yapılan açıklamanın ardından, bazı Amerikan hastanelerindeki yetkililer, deksametazonlu koronavirüs hastalarını tedavi etmeye başlayacaklarını ve Dünya Sağlık Örgütü yeterli bir tedarik sağlamak için üretimi hızlandırma çağrısında bulunduklarını söyledi. İngiltere sağlık yetkilileri steroid ihracatını sınırlamak için harekete geçti.

İlaç, İngiltere'de yaklaşık 6.425 hastayı içeren bir klinik deneyde test edilmiştir. Üçte biri ilacı almak için rastgele atandı, diğerleri ise normal bakım aldı. İlk gruptaki hastalara, 10 güne kadar günlük olarak verilen çok düşük bir ilaç dozu verildi.

Deksametazon, bir haftadan uzun süredir hastalananlar için faydalıydı, mekanik ventilatör kullanan hastalar arasında ölümleri üçte bir oranında ve başka yollarla ek oksijen alan hastalar arasında beşte birini azalttı.

Bununla birlikte, solunum desteği almayan steroid verilen hastalar, fark istatistiksel olarak anlamlı olmamasına rağmen, aslında ilaç verilmeyen benzer hastalardan biraz daha yüksek bir oranda öldü.

Çalışmanın kıdemli yazarı ve tıp ve epidemiyoloji profesörü Dr. Martin J. Landray'e göre, hastalığın biyolojisi göz önüne alındığında, hastalığın farklı aşamalarında ilacın farklı etkilere sahip olabilmesi mantıklıdır.

En ağır hastalarda, bağışıklık sistemi, akciğerler de dahil olmak üzere vücuda zarar veren sitokin fırtınasını tetikleyerek zararlı bir aşırı sürüş moduna geçer.

"Neredeyse iki aşamalı bir hastalık gibi," dedi Dr. Landray bir röportajda. "Virüsün hakim olduğu bir aşama ve bağışıklık sisteminin neden olduğu hasarın baskın olduğu immünolojik aşama."

Doktorlar Covid-19 ile savaşmak için deksametazon gibi steroidleri kullanmaktan endişe duyuyorlar, çünkü steroidler vücudun koruyucu bağışıklık tepkisini azaltan anti-enflamatuar ilaçlardır. Hafif hasta hastalarda, bunun yarardan çok zarar verebileceğini söyledi Dr. Landray.

Landray, “Hastalığın erken evresinde bağışıklık sistemi arkadaşın,” dedi. “Virüsle savaşıyor ve nemlendirmek iyi bir fikir değil.”

“Daha sonraki aşamada, bağışıklık sistemi artık arkadaşınız değil - akciğerlerin başarısız olmasından sorumludur ve steroidlerle nemlendirmek duruma yardımcı olur ve hayatta kalma şansını artırır.”

Diğer uzmanlar, çalışmanın deksametazonun hafif hastalığı tedavi etmek için veya önleyici olarak kullanılamayacağını gösterdiğini kabul etti.

Dr. Brown, “Deksametazonun Covid-19 için ayaktan tedavi olarak alınması muhtemelen zararlıdır” dedi. Hafif enfeksiyonları olan hastalar “her ihtimale karşı insanlara deksametazon reçetelerini vermeye çalışmamalıdır”.

Birçok bilim adamı, başka bir çalışmada tekrarlanan deneme sonuçlarını görmek istiyor ve uzun vadeli sonuçlar ve nörolojik hasar hakkında bilgiler de dahil olmak üzere bazı soruların makalede tam olarak cevaplanmadığını belirtiyor.

Boston'daki Brigham ve Kadın Hastanesi acil servis hekimi Dr. Jeremy Faust, “Hastaların makul bir kısmı tatmin edici ve hoş bir şekilde iyileşiyorsa, sahip olduğunuz dev bir zaferdir” dedi.

Bununla birlikte, genel olarak, ventilatörlere uzun zaman harcayan hastaların “ileride zorlu bir yol var” diye ekledi, deksametazon hayatta kalma şanslarını artırsa bile.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ABD, Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) Çıkmak İçin Bir Yıllık Süreyi Başlattı/ 2021'de ayrılacaklar...

(Bloomberg) - Trump yönetimi, Birleşmiş Milletlere ABD'nin Dünya Sağlık Örgütü'nden ayrılması için bir yıllık bir bildirim göndererek, Başkan Donald Trump'ın ABD'de koronavirüs kontrolden çıksa bile ajansı terk etme kararını resmileştirdi. ve diğer birçok ülkede.

Genel sekreterin sözcüsü Stephane Dujarric'e göre, yönetim mektubu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e gönderdi ve ABD'nin geri çekilmesini 6 Temmuz 2021'de bir yıllık bildirimde bulunarak bir yıllık bildirime tabi tuttu. Demokratik rakip Joe Biden'in Kasım ayında seçilmesi durumunda Trump'ın kararını tersine çevireceği neredeyse kesin.

Mektup, Trump'ın 29 Mayıs'ta yaptığı açıklamadan bir aydan fazla bir süre sonra, Çin'in Çin'e gereksiz bir itirazı ve koronavirüs hakkında doğru bilgi verememesi nedeniyle ABD'nin DSÖ'den ayrılacağını açıkladı. Eleştirmenler, söz konusu hareketin ABD yönetiminin virüsü kontrol edememesinden alıkoymayı amaçladığını ve ajanstan ayrılmanın hayatlara mal olabileceğini söyledi.

Bu arada, koronavirüs vakaları, Çin ve Avrupa Birliği de dahil olmak üzere dünyanın diğer bölgelerinde de olsa ABD'de artış gösterdi. Salı günü, Arizona sağlık yetkilileri 117 yeni ölüm bildirdi, bu rakam toplam 1.927'ye ulaştı ve Florida ve diğer birçok eyalette davalar artmaya devam etti.

En Büyük Katılımcı

ABD, DSÖ'nün en büyük katkısı olmuştur ve zorunlu ve gönüllü katkılar için 400 milyon $ 'dan 500 milyon $' a ulaşmıştır. Trump daha önce ABD'nin bu finansmanı askıya aldığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Michael Pompeo, bazı fakir ülkelerde çocuk felci aşısı ve koronavirüs programları için bir miktar fon tutmaya çalıştı, ancak bu oyukların akıbeti hemen bilinmiyordu.

Senato Dış İlişkiler Komitesi üst demokratı New Jersey'li Senatör Robert Menendez Salı günü yaptığı açıklamada, "Kongre, POTUS'un ABD'yi bir salgının ortasında DSÖ'den resmen geri çektiğine dair bir bildirim aldı." “Trump’ın COVID kaotik ve tutarsız yanıtını aramak adalet yapmıyor. Bu Amerikan yaşamlarını veya çıkarlarını korumaz - Amerikalıları hasta ve Amerika'yı yalnız bırakır. ”

Trump yönetiminin geri çekilmesi, Senato Sağlık Komitesi Cumhuriyet başkanı Lamar Alexander tarafından da eleştirildi. “Kuşkusuz Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüs ile bağlantılı olarak yapmış olabileceği hatalara iyi ve sert bir bakış olmalı, ama bunu yapmanın tam zamanı, krizin tam ortasından değil ele alındıktan sonradır” Dedi Tennessee.

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'ne katıldığında, herhangi bir geri çekilmeden önce bir yıllık bildirim ve mali yükümlülüklerin tam olarak ödenmesi ile karar verdi. Guterres “Dünya Sağlık Örgütü ile bu tür geri çekilme koşullarının karşılanıp karşılanmadığını doğrulama sürecindedir” diye yazdı Dujarric.

BB16rTqZ.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Tedros Adhanom Ghebreyesus

Fotoğrafçı: Stefan Wermuth / Bloomberg

Trump, ABD'nin geri çekileceğini duyurduktan sonra, ABD'li yetkililer DSÖ ve genel direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'a, Cumhurbaşkanı'nın Trump'ın yapması halinde talep ettiği değişikliklerin en azından bir kısmını taahhüt etmek için baskı yapmaya devam ettiler. .

Ama bunu yapmaya isteksizdi. Washington Post'taki bir fikir parçasında Tedros, DSÖ'nün çiçek hastalığı ve çocuk felci ve Ebola, Zika ve kızamık gibi diğer hastalıklarla mücadelede “öncü rolü” gösterdi.

Tedros, “Birleşik Devletler bu salgınların ön saflarında bizimle birlikteydi” diye yazdı. ABD'nin katılımı olmadan bu ilerleme şüphesiz yavaşlayacak ve hayati programlar ortadan kalkacak. ”

Trump’ın örgütten çekilme tehdidine, şikayetlerini detaylandıran dört sayfalık bir mektup eşlik etti. İçinde, DSÖ'nü “Çin'den bağımsızlık sergilemeye” çağırdı ve Nisan ayında ABD finansmanını geçici olarak askıya almasına neden olan şikayeti yeniledi.

Trump’ın DSÖ'den çekilme kararı, Demokratlar ve Cumhuriyetçilerden ve aynı zamanda Avrupa'daki müttefiklerden ve Çin'i de içeren ve şu anda finansman almanın mantıklı olmadığını söyleyen sert eleştiriler aldı. DSÖ, özellikle hızla yayıldığı fakir ülkelerde, koronavirüsle mücadelede yoğun bir şekilde yer almaktadır.

Kaynak: Bloomberg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Covid-19 aşı denemeleri: İşte nasıl gönüllü olunur?

BB16vi25.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Covid-19 için ilk deneysel aşıyı alanlardan biri olmak istiyorsanız, şimdi şansınız var.

Çarşamba, yeni bir web sitesi - coronaviruspreventionnetwork.org - Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kişilerin aşı klinik çalışmalarına katılmak için kayıt olmalarına izin vererek yayına başladı.

Web sitesi, bu yaz başlayıp sonbaharda başlaması beklenen dört büyük aşı çalışması ve bunu takip eden diğer herkes için kayıt yapacak.

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı Çarşamba günü web sitesini, Ulusal Enstitüler tarafından finanse edilen Covid-19 Önleme Ağı tarafından yürütülen aşı klinik araştırmalarının koordinasyon merkezi olarak Seattle'daki Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi'nin atanmasıyla birlikte duyurdu. Sağlık

Çok büyük, çok karmaşık bir denemeyi çok hızlı yapmanın zorlukları
Massachusetts biyoteknoloji şirketi Moderna tarafından geliştirilen bir aşının, büyük bir denemede ilk test edilmesi bekleniyor. Bu duruşmanın bu hafta başlaması bekleniyordu, ancak Atlanta'daki Emory Üniversitesi'ndeki Moderna tesisinin baş araştırmacısı Dr. Carlos del Rio'ya göre, başlangıç tarihi Temmuz ayı sonlarına veya Ağustos başlarına taşındı.

Del Rio, "Hedef bu, ancak bu hedef tarihler yukarı ve aşağı hareket ediyor. Bir sitenin kesinlikle hazır olana kadar başlamasına izin vermeyecekler. Bazıları 27 Temmuz'da, diğerleri 8 Ağustos'ta başlayabilir." Dedi.

Gecikmeye rağmen, Covid-19 aşı denemeleri, araştırmacılar genellikle yıllar süren aylar içinde başarmaya çalıştıklarından, benzeri görülmemiş bir hızla ilerliyor.

Del Rio, tipik bir klinik araştırmaya haftada altı veya yedi çalışma deneyi kaydettiğini, ancak Covid aşı denemesi için bu sayıyı bir güne kaydetmeye çalışacağını söyledi. Sonunda, üç Atlanta bölgesinde toplam 750 çalışma dersi almayı hedefliyor.

Hâlâ, ilerlemeden önce bir zorunluluk olan Emory'nin Kurumsal İnceleme Kurulu'ndan henüz duruşmaya başlamak için onay almadığını belirtti.

"Bu şimdiye kadar yaptığım en karmaşık araştırma çalışması ve bunu rekor sürede yapmamız gerekiyor," diyen del Rio, halen personel kiraladığını ve duruşma için tesisleri güvence altına aldığını belirtti.

Kıdemli bir klinik çalışma olan Dr. Richard Novak da aynı fikirde.

"25 yıldır aşı denemesi yapıyorum, ama bu şimdiye kadar yaptığım en büyük şey ve sadece yeterli personelim yok ve yeterli alanım yok," dedi Novak, Chicago'daki Illinois Üniversitesi'nde Moderna davası.

Araştırmacılar ne arıyor

Yeni web sitesinde, bir aşı çalışmasına katılmak isteyen herkes hızlı bir anket doldurabilir.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ve yurtdışında 100'den fazla site bulunacak ve web sitesine kaydolduktan sonra bilgileriniz size en yakın çalışma sitesine gönderilecektir.

Soruların birçoğu, ırkınız, ne tür bir iş yaptığınız ve günlük olarak kaç kişiyle temas kurduğunuz da dahil olmak üzere Covid-19'a yakalanma ve hastalanma olasılığınızı değerlendirmek için tasarlanmıştır.

Bu cevaplara dayanarak reddedilebilirsiniz. Çok fazla dışarı çıkmayan ve evden ayrıldıklarında maske takan insanlar en iyi çalışma konularını yapmazlar.

Çünkü çalışmanın amacı, aşının insanları Covid-19 ile hastalanmaktan koruyup korumadığını görmek. Çoğunlukla evde kalan insanlar aşılanırlarsa ve Covid-19 ile hastalanmazlarsa, aşının onları koruduğunu veya yaşam tarzlarının ilk önce virüsten uzak tutup tutmadığını bilmek zordur.

Bu yüzden araştırmacılar, koronavirüs tarafından en çok etkilenen topluluklardaki insanları arıyorlar.

Cincinnati Sağlık Üniversitesi Moderna duruşmasının tıbbi direktörü Dr. Carl Fichtenbaum, "Siyah ve kahverengi olan ve salgın hastaların daha sert isabet eden toplulukları temsil eden insanlara ihtiyacımız var," dedi.

Doktorlar, bu topluluklardaki kiliselerde ve diğer kuruluşlarda ve ayrıca işçilerin Covid-19 ile hastalanma riski yüksek olan fabrikalar ve et paketleme tesisleri gibi işyerlerinde işe alacaklarını söylüyor.

Araştırmacılar ayrıca 65 yaş üstü veya hipertansiyon, akciğer hastalığı, diyabet ve morbid obezite gibi altta yatan rahatsızlıkları olan çalışma konularının% 40'ına sahip olmayı hedefliyorlar, çünkü Covid-19 ile hastalanma olasılıkları daha yüksek.

On binlerce gönüllüye ihtiyaç var

Moderna, 100'den fazla çalışma konulu bir güvenlik denemesini tamamladı, ancak henüz sonuçları yayınlamadı. Bu sonraki aşama denemeleri güvenliği izler ve aşının koronavirüs hastalığına karşı korunup korunmadığına odaklanır.

Novak, Moderna davası gönüllülerinin bir ay arayla iki enjeksiyon alacağını söyledi. Çalışma gönüllülerinin yaklaşık yarısı iki doz aşı alacak ve diğer yarısı plasebo alacak - terapötik değeri olmayan bir atış. Ne doktorlar ne de gönüllüler kimin hangi atışı aldığını bilemez.

Gönüllüler, çalışmanın iki yıllık süreci boyunca yedi kez randevu alacaklar, burada kan çekecekler ve burunları Covid-19 enfeksiyonunu kontrol etmek için temizlediler.

Gönüllüler semptomlarının haftalık bir günlüğünü tutacak ve nasıl hissettiklerini tartışmak için çalışma personeli ile telefonda konuşacaklar.

Novak, "Bu gerçekten titizlikle yapılmalıdır, çünkü bu klinik araştırmanın önemli bir parçasıdır." Dedi. "Verilerin kusursuz olması gerekir."

Denemeler için tam olarak kaç gönüllüye ihtiyaç duyulacağı belli değil. Haziran ayında yapılan bir röportajda, NIH direktörü Dr. Francis Collins CNN'ye her duruşmada yaklaşık 30.000 gönüllü olacağını, ancak koordinasyon merkezi Fred Hutchinson'dan Çarşamba günü yapılan basın açıklamasında duruşma başına 10.000 ila 30.000 gönüllü olacağını söyledi.

Her iki durumda da, on binlerce gönüllünün çalışmalara adım atması gerekecek.

Fichtenbaum, "İnsanlara, cevabın işe yaramamasına rağmen özel bir şeyin parçası olacağınızı vurgulamak istiyorum." Dedi. "Bu çok önemli bir bilimsel cevap çünkü neyin işe yaradığını ve neyin işe yaramayacağını bilmemiz gerekiyor."

BB16veU9.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump'ın Koronavirüs yönetiminin başarısızlığı nedeniyle Kanada da yapılan ankette: 10 Kanadalıdan 8'i ABD sınırının virüs endişeleri nedeniyle kapalı kalmasını istiyor

Kanadalıların büyük bir çoğunluğu, ABD'nin koronavirüs tarafından tahrip edilmeye devam etmesiyle hükümetlerinin ABD sınırını kapalı tutmasını istiyor.

The Globe and Mail tarafından elde edilen Nanos Research tarafından Çarşamba günü yayınlanan bir ankette, Kanadalı yetişkinlerin yüzde 81'i sınırın zorunlu olmayan seyahat için kapalı kalmasını istedi.

Katılımcıların sadece yüzde 14'ü enfeksiyon oranlarının düşük olduğu bölgelerde sınır açıklığını destekleyeceklerini ve muhtemelen ABD'nin pandemiyi ele alması için geniş bir güvensizliğe işaret edeceklerini söyledi.

BB14DnX8.img?h=213&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

Sadece yüzde 3 sınırın hemen kısıtlama olmaksızın açılmasını diledi.

Kanada'nın ABD ile sınırı, koronavirüs pandemisi Kuzey Amerika kıyılarına çarptığında baharda gereksiz yabancı gezginlere kapandı. Mevcut direktifler uyarınca, sınır kısıtlamaları en az 21 Temmuz'a kadar uzatıldı.

Diyerek şöyle devam etti: "Geçimimiz için Amerika Birleşik Devletleri'ne güvenen bir sınır ülkesi olduğumuz göz önüne alındığında, yanıt oldukça şaşırtıcıdır ... [bu] Kanadalıların Amerika Birleşik Devletleri'nde pandemide neler olduğuna dair çok yüksek bir endişeye sahip olduklarını göstermektedir." Nanos Research'ten Nik Nanos, Globe and Mail'e anlattı.

Haber, ABD'nin ülkenin Güney ve Batı bölgelerinde bir patlama olduğu için geliyor. Florida, Texas ve Arizona gibi ülkeler günde binlerce onaylanmış vaka kaydetti ve bu bölgelerdeki hastaneler sonuç olarak su basmış YBÜ bildirdiler.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından derlenen verilere göre ABD, sınırları içinde 3 milyondan fazla koronavirüs vakasını ve hastalığın 130.000'den fazla ölümünü doğruladı.

Buna karşılık, Kanadalı yetkililer Salı günü tüm ülkede 250'den az yeni vaka bildirdi.

Anket sonuçları, diğer ülkelerin COVID-19'un yaygın yayılması nedeniyle Amerikalı gezginlerin sınırlarını aşmasına izin verme endişesini dile getirmesiyle de geldi. Avrupa Birliği, bu ayın başlarında, uzun süreli vize sahipleri hariç Amerikalıların kıtaya seyahat etmelerine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Nanos Research'ün araştırması 28 Haziran - 2 Temmuz arasında 1.049 Kanadalı yetişkinle temasa geçti. Ankette yüzde 3,1 puan ölçme hatası var.

Kaynak: The HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Coronavirus güncellemeleri: ABD, tek bir günde 58.000'den fazla yeni vakayla günlük rekoru kırdı

Yeni koronavirüs salgını dünya çapında 549.000'den fazla insanı öldürdü.

Johns Hopkins Üniversitesi Sistem Bilimi ve Mühendisliği Merkezi tarafından derlenen verilere göre, dünya genelinde 12 milyondan fazla insana yeni solunum virüsünün neden olduğu COVID-19 teşhisi konuldu. Test eksiklikleri, bildirilmeyen birçok dava ve bazı hükümetlerin uluslarının salgınlarının kapsamını gizlediğine dair şüpheler nedeniyle gerçek rakamların çok daha yüksek olduğuna inanılmaktadır.

Çin'de ilk vakalar Aralık ayında tespit edildiğinden beri, Birleşik Devletler en fazla etkilenen ülke haline geldi ve 3 milyondan fazla teşhis edilmiş vaka ve en az 132.309 ölümle sonuçlandı.

Global vaka sayısı 12 milyonu aştı

ABD 58.000'den fazla yeni vaka kaydederek toplam 3 milyonu geçti

İşte haberler bugün nasıl gelişiyor. Tüm zamanlar Doğu.

06:03: Ohio State, COVID-19 testinin sonuçlarını aldıktan sonra spor antrenmanlarını duraklatıyor

Ohio State Üniversitesi atletizm departmanı Çarşamba gecesi, en son öğrenci atletlerinin koronavirüs testinin sonuçlarını takiben kampüsteki tüm gönüllü antrenmanları duraklattığını duyurdu.

Hareket, okuldaki erkek ve kadın basketbol, çim hokeyi, futbol, erkek ve kadın futbol ve kadın voleybolunu içeren yedi takımın antrenmanlarını etkiliyor.

Üniversite daha önce Çarşamba günü, kampüste gönüllü yaz antrenmanlarına başlamadan önce proaktif taramanın bir parçası olarak toplam 125 öğrenci sporcunun COVID-19 için test edildiğini açıkladı. Columbus ABC üyesi WSYX'e göre, bu test sonuçlarının en az sekizi pozitifti.

O zamandan beri kaç kişinin pozitif test ettiği bilinmiyor.

Ohio Eyalet Üniversitesi Atletizm Bölümü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Üniversite, COVID-19 kümülatif bilgilerini kamuya açık şekilde paylaşmıyor. "Öğrenci sporcularımızın sağlığı ve güvenliği her zaman birinci önceliğimizdir."

COVID-19 için pozitif test yapan bir öğrenci atlet en az 14 gün boyunca kendi kendine tecrit edecek ve atletizm bölümünün sağlık personelinden günlük kontroller alacaktır. Ohio State Üniversitesi Atletizm Bölümü'ne göre, yalnız yaşayan öğrenci sporcular ikametgahlarında tecrit edilecekken, oda arkadaşlarına sahip olanlar kampüste belirlenen bir odada tecrit edilecektir.

35 yaşındaki Shaquana Miller Garrett, Fort Lauderdale'deki bir hastanenin ön masasında çalışırken yeni coronavirüs ile sözleşme imzaladı. Ailesi WPLG'ye verdiği demeçte, diyabetikti, virüsle ciddi şekilde hasta olma riski daha yüksekti ve teşhisinden sonraki birkaç gün içinde hastaneye yatırılması gerekti.

Garrett 2 Temmuz'da bir koca ve iki küçük çocuğu geride bırakarak öldü. WPLG'ye göre, bu ay şimdiye kadar 60 yaşın altındaki bir düzineden fazla kişi Miami-Dade ve Broward ilçelerindeki COVID-19'dan öldü.

Koronavirüs hakkında bilinmesi gerekenler:
Nasıl başladı ve kendinizi nasıl koruyabilirsiniz: Coronavirus açıkladı
Semptomlarınız varsa ne yapmalısınız: Coronavirus semptomları
ABD ve dünya çapındaki yayılmayı izleme: Coronavirus haritası
3:27 am .: ABD, tek bir günde 58.000'den fazla yeni vaka kaydediyor
Johns Hopkins Üniversitesi tarafından tutulan bir sayıya göre, Çarşamba günü ABD'de 58.000'den fazla yeni COVID-19 vakası tespit edildi ve ulusal toplam 3 milyonu aştı.

En son günlük vaka yükü, ülkenin 24 saatlik bir raporlama döneminde 60.000'den fazla yeni vakanın tespit edildiği Salı günü kaydedilen rekorun altında.

ABD'de pandemi başladığından beri toplam 3.055.081 kişiye COVID-19 teşhisi konuldu ve Johns Hopkins'e göre bunların en az 132.309'u öldü. Vakalar arasında 50 ABD eyaletinden, Washington, D.C. ve diğer ABD bölgelerinden insanlar ve geri gönderilen vatandaşlar bulunmaktadır.

20 Mayıs'a kadar, tüm ABD eyaletleri yeni koronavirüsün yayılmasını engellemek için evde kalma emirlerini ve diğer kısıtlamaları kaldırmaya başlamıştı. Vakalardaki günlük artış daha sonra birkaç hafta 20.000 civarında seyretti ve Salı günü ilk kez 60.000'i geçti.

Birçok eyalet, geçtiğimiz haftalarda enfeksiyonlarda bir artış gördü, bazıları Arizona, California ve Florida da dahil olmak üzere günlük kayıtları rapor etti.

Kaynak: ABC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

COVID vakaları Test Nedeniyle mi artıyor? Uzmanlar bunu cevaplıyor...

Amerika Birleşik Devletleri'nde artan sayıda koronavirüs vakası ile ilgili olarak, kamu görevlileri de dahil olmak üzere birçok insanın COVID sayılarının artmasının gerçek nedeni olduğu için artan testlere atıfta bulunduğu konusunda geniş tartışmalar yapılmıştır. Ancak, son veriler böyle olmadığını göstermektedir. COVID İzleme Projesine göre, vaka büyümesi ABD'nin yarısından fazlasında testteki büyümeyi geride bırakmakta, bu da koronavirüs vakalarındaki endişe verici artışın tek başına test üzerine sabitlenemeyeceğini göstermektedir. Aslında, 28 eyalet, yeni koronavirüs vakalarında - hem laboratuvar onaylı hem de olası - uygulanan testlerden daha büyük bir artış görüyor.

BB16yd0b.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yeni koronavirüs vakaları ile testler arasında en büyük eşitsizliğe sahip ülkeler arasında, vakalarda son zamanlarda yüzde 1,061'lik bir artış ve testlerde sadece yüzde 141'lik bir artış gören Florida bulunmaktadır. Büyüme ve test arasında büyük bir boşluğu olan diğer eyaletler, Teksas, Güney Carolina ve Nevada koronavirüs sıcak noktalarıdır.

BB16xGnf.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu veriler koronavirüs testlerinin mevcudiyetinde ve uygulanmasında büyük bir artışa işaret ederken, aynı zamanda endişe verici bir gerçeği daha belirgin hale getirmektedir: yeni vakaların test yeteneklerinden daha hızlı artması. Peki, pandeminin uzun ömürlülüğü açısından bu ne anlama geliyor? COVID İzleme Projesinin verilerini çizen Axios'a göre, kontrol altında olan bir salgının iyi bir ölçüsü, testin yeni vakalardan daha hızlı büyüdüğü zamandır; Bu, Columbia Bölgesi ve New York'ta meydana gelirken, diğer birçok eyalette büyük ölçüde kontrol dışı bir salgına işaret ediyor.

WBAY, Prevea Health'in başkanı ve CEO'su Ashok Rai, "Bakmamız gereken sayılar, test edilen toplam insan sayısına kıyasla pozitiflerin yüzdesidir" dedi. "Bu oran artıyorsa… ve yaptığınız test miktarı artıyor, ancak aynı oranda artmıyorsa, aslında yeterince test etmediğiniz anlamına gelir."

Testlerin büyümesi, ülke genelinde vakaların büyümesiyle uyumlu olana kadar, vakalardaki ani artış iyi bir işaret olarak görülmemelidir - ancak diğer zamanların yakalanmasının ne kadar süreceğini söyleyecektir. Axios'a göre, "Gerçek şu ki Arizona, Florida ve Texas gibi devletler koronavirüs testleri talebini karşılamak için mücadele ediyorlar, yani pandemi zaten bu devletlerin buna cevap verme yeteneğini geride bırakıyor." Ve koronavirüs vakalarının nerede yükseldiğine dair daha fazla bilgi için, Dr. Fauci Gelecekteki Durum Kilitlenmeleri Hakkında Bu Alarm Mesajına Sahiptir.

Kaynak: Best Life

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

2020 Polaris Slingshot (Sapan) R İlk Sürüş

Polaris Sapanıyla ilgili her şey bir tepki veriyor. Ne olduğu, neye benzediği, kim satın alıyor ve nasıl bir aksesuara sahip oldukları, bir Twitter dünyası için yapılan sıcak çekimler üretiyor. O zaman nihayet Twitter'daki Slingshot hakkındaki duygularımı tanımlamak için kelimeler buldum.

BB16zmQx.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yazar, gazeteci ve fotoğrafçı Linda Tirado bir tavsiyede bulundu. Bir araba incelemesinden çok daha önemli bir şeyden bahsediyordu, ancak bilgelikle ilgili en iyi şey, onu her türlü duruma uygulayabilmenizdir. “Kim olmak istediğini bil ve daha sonra nasıl yaşayacağına asla karar vermen gerekmez” diye yazdı. Bu Sapan. Kendisine göre kategorizasyonu ortadan kaldırır. Ne olmak istediğini tam olarak biliyor. Bazılarının ona bakıp karışıklık bulduğu yerde, sürmek açıklığa kavuşur. Sadece bir Sapan isteyen insanlar için var. Orada oldukça fazla var.

2015'te ilk çıktığında bir tanesini gözden geçirmedik, çünkü ne yapacağımızı da bilmiyorduk. Bu bir araba değil, aynı zamanda bir motosiklet de değil. Bir tür sokak yasal yan yana veya UTV, ancak üç tekerlekli. Yasal olarak çoğu eyalette, gerçekten bisiklet veya motosiklet olmayan motorlu ve mopedli bisikletler için eski bir zamanlama kategorisi olan bir "otomobil" olarak kabul edilir. Basında yer alan meslektaşlarım bana düzgün, iyi bir ilk çaba olduğunu, ancak çalışmaya ihtiyaç duyduğunu söyledi. Çabuk, dediler, ama çok hızlı değil. Frenler yumuşak ve süngerimsi. Direksiyon yavaştı. Malzemeler ucuz hissediyordu ve kontroller tıknazdı. Polaris dinledi.

BB16zjoc.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

2020 Sapan bir araba olsaydı büyük bir yenileme dediğimiz şeydir. Eski GM kaynaklı 2.4 litrelik sıralı dört, Chevy'deyken asla ilham verici veya akılda kalıcı bir motor değildi ve Slingshot'a özel bir iyilik yapmıyordu, bu yüzden Polaris tarafından tasarlanan ve inşa edilen 2.0- litre I-4. Daha yüksek devir yapar ve eski motor gibi yüksek devirde yüzüne düşmek yerine redline'de en yüksek gücü yapar. Artı, daha fazla güç sağlar: standart SL kaplamasında 178 hp ve bu üst uç R kaplamasında 203 hp, daha önce 173'e kadar. Sırasıyla, 120 ve 144 lb-ft daha az tork yapar, ancak iddia edilen boş ağırlığı 1.700 pound'un altında olan bir araçta o kadar önemli değildir.

Polaris şimdi 4,9 saniyede sıfırdan 60'a çıkacağını, bir öncekinden altıda birinin daha hızlı olduğunu söylüyor. Bu aynı zamanda Honda Civic Type R'den onuncu daha hızlı hale getirir. Bu düpedüz hızlıdır ve gemide daha da hızlı hisseder. Tavanı, ön camı ve kapıları kaybetmek bunu yapacaktır. Kapılar da çıkarıldığında cipler daha hızlı hissediyor. Bu bilim.

Daha da büyük hikaye, otomatik şanzıman olarak adlandırılan yeni Autodrive beş vitesli otomatik düz şanzıman. Polaris, sadece beş vitesli bir manuel ile masaya bir ton satış bıraktığını çok çabuk anladı ve bu düzeltildi. Bu R modelinde kılavuzu hala alabilirsiniz, ancak bundan sonra satılan Sapanların büyük çoğunluğunun otomatik olacağını garanti ediyorum. Çoğu insan sopa kullanamaz ve öğrenemez.

BB16zgqu.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Otomatik manuel şeyin sizi ertelemesine de izin vermeyin. Biliyorum, genellikle o berbat. Her vites değiştirdiklerinde yavaş vites değiştirir ve size kırbaç verir. Bu, sürdüğüm en iyi otomatik el kitabı ve bu liste Lamborghinis ve Aston Martins'i içeriyor. Hala bu vites değişikliklerini hissediyorsun, ama bu sana biraz kafa bob veriyor. Hala modern otomatik standartlara göre yavaşça değişiyor, ancak gerçekten şikayet edecek kadar yavaş değil. Tek bir overdrive oranıyla performans için tasarlandı, bu nedenle bu günlerde arabaların 1.800'e döndüğü 65 mil / saatte 3.000 dev / dak olacaksınız, ancak sonuç olarak daha yüksek viteslerde daha sert çekildiği anlamına geliyor.

Kasabanın etrafında bombalama daha kolay olamazdı. Sadece D düğmesine basın ve gidin. Debriyaj devreye girdiğinde yola çıktığınızda küçük bir tereddüt var ve gazı daha sert itmek, debriyajı düşüreceği ve arka lastiği cıvıldayacağı anlamına geliyor. Ayrıca, eğer bir tepede olursanız, durağa geri döner çünkü gaza çarpana kadar debriyajı devreye sokmaz, bu yüzden buna dikkat edin.

Spor modu bile var. Buna Sapan modu diyorlar ve oldukça iyi çalışıyor. Direksiyon simidindeki büyük kırmızı düğmeye basın, şanzıman düzenli olarak kırmızıya ve vites küçültmek için vitesleri daha agresif bir şekilde tutacaktır. Porsche PDK değil, ama ilk çabanın cehennemi. Özellikle karıştığı uzun, süpürme köşelerinde küçük bir iş kullanabilir. Bilgisayar sabit gaz kelebeğini ve hızı görür ve geri çekildiğinizi varsayar, böylece vites büyütür. Eğrinin sonuna geldiğinizde ve gaz kelebeğinin daha derine inince, panik yapar ve bir vitesi sert düşürür.

BB16zmRx.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu, yanal g'leri ve güç aktarma organından gelen şoku idare etmek için sadece bir arka lastikle felaket için bir reçete olabilir, ama değil. Süspansiyondaki revizyonlar, kaldırıma Sapan dikti. 225 model önü ve R modelindeki 305 genişliğindeki devasa Kenda lastikleri ile 18 inçlik ön ve 20 inçlik arka tekerlekler, bu şeyi bir dağ yolunda gerçekten atlasanız bile sıkıca asılıyor. Evet, Google Kenda'ya da ihtiyacım vardı. Bu lastiği Polaris için özel yapan Tayvanlı bir şirket. Bunu sadece Polaris bayilerinden alabilirsiniz.

Geçmişte yapılan incelemeler, Sapan'ın saç tokalarında hafifçe yorulacağını ve gaz kelebeğini çıkarırsanız kuyruğu tekmeleyeceğini buldu. Artık değil. Bu şeyi bir dağ yolunda yapabildiğim kadar çırptım ve gitmesine izin vermedi. Kesinlikle bir köşeye atarsam arka uç hafifçe değişti. Otomatik şanzıman ile arka tekerleği geçmeyecekti (denedim), ancak eminim bir debriyaj vuruşu veya sadece manuel olarak kötü bir vites değiştirme yapardı.

Frenlere daha fazla güveniyor olsaydım, yanlış davranmayı başarabilirdim. Daha önce taşınan parçaların yüzde 30'una düşüyorlar ve eğer onu zorlayacaksanız daha fazla ısırmaya ihtiyaç duyuyorlar. İnsanlar bu şeyleri kişiselleştirmeyi severler ve daha agresif bir ped bileşiği ile başlardım. Onlar biraz süngerimsi ise, şehrin etrafında iyi bir takım. Onlara karşı durduğunuzda, sadece ısırıkları yok. Erken fren yapın. İyi haber şu ki, gerçekten de belirgin bir şekilde solmuyorlar, bu yüzden daha da kötüye gitmiyorlar.

BB16z40y.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Polaris direksiyonu sabitledi. Birçok kişi sportif sürüş için çok yavaş olduğundan şikayet etti; 3.5 dönüş kilidi kilitlemek için bir Miata Camry direksiyon koymak gibidir. Şimdi, kilitlemek için sadece 2,5 tur kilit ve bunun için daha sportif hissediyor. Elektrikli destek güzel ağırlıklıdır ve hatta ince çerçeveli direksiyon simidi aracılığıyla size küçük bir geri bildirim sağlar.

Bu direksiyon simidi artık şirket içi Ride Command bilgi-eğlence sistemini ve seyir kontrolünü kontrol eden düğmelerle süslenmiştir. Kutudan çıktığı gibi, 7,0 inçlik bir dokunmatik ekrana ve 100 watt'lık bir Rockford Fosgate stereoya sahip ve bir kasktan duyulacak kadar yüksek. Lütfen nazik olun ve trafikte veya mahallelerde araba kullanırken geri çevirin. O adam olma. Bir çift USB bağlantı noktası ve Bluetooth bağlantısı var ve hatta navigasyon bile alabilirsiniz. Polaris, ekranı dikey olarak yeniden monte etti, böylece parlama ile kolayca yıkanmadı ve işlemciyi güncelledi, böylece bir arabadaki herhangi bir sistem kadar hızlı çalışıyor.

Onlardayken, Polaris ekibi iç mekanın geri kalanını da elden geçirdi. Şu anda bardak tutucular ve telefonunuzu koyabileceğiniz bir yer ve kol dayamasının altında depolama alanı var. Her biri bir sırt çantası, piknik sepeti veya bir kask için yeterince büyük olan koltukların arkasındaki kilitlenebilir saklama bölmeleri gibi ferah eldiven kutusu kalır. Koltukların kendileri yerinde tutmak için büyük, şişman desteklere sahip, ancak koltuk benim üzerimde genişti, bu yüzden destekten desteğe kaydırdım. Koltuk alt yastıkları da biraz kısadır. Malzemelerin bu sefer daha iyi olduğu söylendi, ancak bana yan yana veya UTV'de alacağınız gibi görünüyorlar, bu yüzden daha önce gerçekten bir şeyler olmalılar. Emniyet kemerleri hala aracın ortasına monte edilmiştir, bu yüzden beyninize zorlayana kadar bir süre alışkanlıktan yanlış noktaya ulaşacaksınız.

BB16z9Kv.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Bu koltukların yumuşacık olması iyi bir şey, çünkü bu R modeli bir spor araba gibi sürüyor. Sert ya da dişleri gevezelik değil, ama sert ve her yumru hissedeceksiniz. Daha önce mevcut olan ayarlanabilir Bilstein şokları 2020 için gitti, bu yüzden sadece uğraşmanız gerekiyor.

Bir spor araba gibi binebilir, ama gerçekten bir tane gibi gelmiyor. Verilen eski GM motoru da kulağa hoş gelmiyordu, ama araba gibi geliyordu. Bu Polaris motoru, bir Polaris motoru gibi geliyor. Güç sporları oyuncaklarından birini daha önce sürdüyseniz, daha büyük ve Polaris'in ürettiğinden daha fazla silindire sahip olsa bile bunu biliyorsunuz. Sağ ön tekerleğin arkasına sıkışan egzoz hala yolcunun ayak boşluğuna giriyor. Temelde onu engelleyecek hiçbir vücut çalışması olmadan, motor araba standartlarına göre biraz yüksek. Kask bir kısmını engelliyor.

Kasklar hakkında konuşmalıyız çünkü yapışkan bir durum. Polaris, ne bisiklet ne de motosiklet olan üç tekerlekli, sokak yasal araçların bir sınıfı olarak tek elle canlandırılan "otomobili" sahiptir. Neden belaya gideriz? Çünkü Polaris'in lobileri sayesinde 48 eyalet, otoklavları artık standart bir sürücü belgesi (motosiklet lisansı yerine) ile sürülebilen ancak bir arabanın çarpışma ve emisyon yönetmeliklerini karşılaması gerekmeyen sokak yasal araçlar olarak tanımaktadır. (Federal hükümet, onları düzenleyici amaçlar için motosiklet olarak görmektedir, ancak Kongrede bunu değiştirmek için mevzuat çıkarılmıştır.)

Evet, Slingshot'ı otoyolda kullanabilirsiniz. Birçok insanın olduğundan şüpheliyim. Gürültülü, rüzgarlı ve iskelet çerçevesi ve bir çift rulo çemberi ile tek darbe korumanıza karşı savunmasız hissedemezsiniz. Slingshots satın alan insanlar motosiklet istemezler, çünkü nasıl sürüleceğini bilmiyorlar, çünkü birinde rahat hissetmiyorlar (okuma: güvenli) veya fiziksel bir sınırlama nedeniyle. Yine de açık hava deneyimi istiyorlar. Dışarıdan bir görüntü istiyorlar. Ve adamım, diğer insanlar bu şeye dikkat ediyor mu. İki gün sonra test ettiğim Ferrari'den çok daha fazla görünüm ve soru aldı.

Yine de işte bu. Bu incelemede Mazda Miata'dan bahsettiğimi gördün. Araba söz konusu olduğunda satın alabileceğiniz dolar başına en eğlenceli şey. Ayrıca başlamak için 27.525 $ ve 30'ların ortalarında zirveye çıkıyor. Hava yastıkları, ısıtma ve klima, bagaj, kapılar ve yağmur yağması durumunda bir çatı gibi şeylerle birlikte gelir. (Polaris size cıvatalı bir çatı satacaktır) 2020 Sapan 26.499 $ 'dan başlıyor ve bu R modeli 30.999 $' dan başlıyor. Üçüncü bir araç için çok çizik, sadece haftasonunda sürdüğünüz bir oyuncak ve belki de garip yaz gecesi. Sonra tekrar, bu aşkı satın alan insanlar onlara binlerce dolarlık aksesuar ve tadilat atıyorlar.

Hepsini bir araya getirin ve bu dar bir demografik. Bir motosikletin açık hava deneyimini ve isyancı imajını isteyen ama binemeyen ve öğrenmek istemeyen bir hafta sonu oyuncağına 30 bin dolar harcayacak paraya sahip çok insan olacağını düşünemezsiniz. emniyet kemerleri ve emniyet kemerleri. Şaka senin üstünde. Polaris, şimdiden bunların 40.000'inin kuzeyinde bir yer sattı ve bu manuel bir şanzımanla. Onları şimdi her yerde gördüğünü mü sanıyorsun? İnsanlar otomatik olarak bulabileceğinizi öğrenene kadar bekleyin. Ve bu piyasadaki tek üç tekerlekli araba değil. Harley üçlüsü, Morgan 3-Wheeler, Campagna T-Rex, Vanderhall Venedik, Can-Am Spyder ve daha fazlası var. 2020 Polaris Slingshot sizin için olmayabilir, ancak kimsenin olmadığını düşünmekle hata yapmayın. Ve insanlar için, her zamankinden daha iyi.

2020 Polaris Sapan R
TABAN FİYAT $ 30,999
LAYOUT Ön motor, RWD, 2 geçişli, 0 kapılı otomobil
MOTOR 2.0L / 203-hp / 144-lb-ft DOHC 16 valf I-4
ŞANZIMAN 5 vitesli otomatik debriyaj kılavuzu
KABİN AĞIRLIĞI 1.700 lb (MT tah.)
TEKERLEKLİ SABİT 105.0 inç
U x G x Y 149,6 x 77,9 x 51,9 inç
0-60 MPH 5,4 sn (mfr tahmini)
EPA YAKIT EKONU 35/45/39 mpg (MT tahmini)
ENERJİ TÜKETİMİ, ŞEHİR / HWY 96/75 kW-saat / 100 mil (tahmini)
CO2 EMİSYONU, TARAK 0,50 lb / mil (est)

Kaynak: MotorTrend

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

DSÖ, Koronavirüsün İç mekanlarda havadan bulaşabileceğini Kabul Etti

Dünya Sağlık Örgütü Perşembe günü, koronavirüsün havadaki küçük damlacıklar yoluyla iç mekanda bulaştığına dair kanıtları kabul eden bilimsel bir özet yayınladı.

BB16xYeK.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bilimsel özet, virüsün, aerosol adı verilen bu küçük damlacıklardan yayılmasının, "koro uygulaması sırasında, restoranlarda veya fitness derslerinde" bildirilen salgınlardan en azından kısmen sorumlu olabileceğini söyledi.

"Bu olaylarda, özellikle enfekte kişilerle uzun süre kalabalık ve yetersiz havalandırılan alanlar gibi belirli iç mekanlarda kısa mesafeli aerosol iletimi göz ardı edilemez."

Tanınma, grubun yüzlerce bilim insanından koronavirüsün iletimiyle ilgili rehberliğini güncellemesi için baskı ile karşılaşmasından sonra geliyor.

Bu haftanın başlarında, DSÖ'nün enfeksiyonun önlenmesi ve kontrolü için teknik lideri Benedetta Allegranzi, bu alanda "ortaya çıkan kanıtları" kabul etti.

Ancak özet, daha doğru bir tanıma sağlayarak, kalabalık kapalı alanlarda uzun bir süre uygun havalandırma olmadan uzun süre geçiren kişilerin virüsü alma riski taşıyabileceğini söylüyor. DSÖ daha önce sadece belirli tıbbi prosedürler sırasında aerosollerin sağlık ortamlarında yayılmasını tanıdı.

Yine de, ajans bulaşmanın öncelikle insanlar arasında "tükürük ve solunum salgıları gibi enfekte sekresyonlar yoluyla enfekte kişilerle doğrudan, dolaylı veya yakın temas yoluyla veya enfekte bir kişi öksürdüğünde, hapşırdığında atılan solunum damlacıkları yoluyla, konuşur ya da şarkı söyler. " Daha büyük solunum damlacıklarının, araştırmacıların havada oyalanabileceğine inandıkları aerosollerin aksine, hızlı bir şekilde yere düştüğü düşünülmektedir.

Kaynak: US NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mide ekşimesi ilacı daha yüksek COVID-19 riskine bağlı - ancak panik yapmayın

Yeni bir çalışmaya göre, yaygın bir mide ekşimesi ilacı almak COVID-19 riskini orta derecede artırabilir.

BB16AuZq.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

3.300'den fazla COVID-19'u yakalayan 86.600'den fazla kişinin yaptığı çevrimiçi bir ankete göre, sonuçlar proton pompası inhibitörlerini (PPI) alanların virüsü yakalama olasılığının yaklaşık olarak 2.2 ila 3.7 kat daha fazla olabileceğini göstermektedir. Bu tür mide ekşimesi ilacı almayın. Rapor 7 Temmuz Amerikan Gastroenteroloji Dergisi'nde yayınlandı.

Ancak reçetenizi atmadan önce, anketin neden sonuç yaratamayacağını bilin; sadece ÜFE'ler ile COVID-19'u yakalama şansınız arasındaki potansiyel bir bağlantıyı vurgular. ÜFE'lerin aslında COVID-19 alma olasılığınızı arttırdığını göstermek için, doktorların pozitif COVID-19 test sonuçları doğrulanmış hastaların tıbbi kayıtlarını orantısız olarak yüksek sayıların ilacı kullanıp kullanmadığını görmek ve bu hastaların Live Science'a verdiği demeçte, uzmanların enfeksiyon riskini de artırabilecek diğer özellikleri paylaşmadığını söyledi.

Los Angeles'taki kar amacı gütmeyen akademik sağlık kuruluşu olan Cedars-Sinai'de gastroenterolog ve tıp profesörü olan Dr. Christopher Almario, "Hiçbir şekilde insanların ÜFE'lerini durdurmaları gerektiğini söylemiyoruz." Dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Burada bir dernek bulduk; bunun teyit edilmesi gerekiyor." Birçok ABD sakini, şiddetli asit reflü, mide ekşimesi veya peptik ülserler için PPI alır ve bu insanlar önce bir sağlık uzmanına danışmadan dozlarını düşürmemeli veya ilaçları değiştirmemelidir.

Tennessee, Nashville, Vanderbilt Üniversitesi'nde bir gastroenterolog ve tıp profesörü olan Dr. Dhyanesh Arvind Patel, "Yapmak istediğiniz son şey gereksiz nedenlerden dolayı panik yaratmak" dedi.

Anket sonuçlarında, "Benim fikrim, PPI kullanıcıları arasında paylaşılan, ancak ilaçları ile ilgisi olmayan bazı bilinmeyen faktörlerin enfeksiyon risklerini artırmış olabileceği anlamına gelen çok sayıda ölçülmemiş çelişki olması olurdu." Dedi.

Bağışıklık savunması olarak mide asidi
PPI'lar, mide hücrelerinden pozitif yüklü molekülleri yayan proteinler olan proton pompalarını kalıcı olarak bloke ederek mideye salınan asit miktarını azaltır. Almario, hem mide hücreleri hem de yüzeylerindeki pompaların sürekli olarak değiştirildiğinden, bloke edilen proton pompalarının yerini yenileri alırken ilaçlar yıpranıyor.

"Tıbbi Farmakoloji ve Terapötikler" (Elsevier Ltd., 2018) ders kitabına göre, tek bir PPI dozu asit üretimini 24 saat boyunca yaklaşık% 90 oranında engelleyebilir. Pratik olarak, bu, PPI'ların mideyi, yemekten sonra genellikle pH 3'e düştüğünde 6 pH civarında tutabileceği anlamına gelir. (PH ölçeği 0 ila 14 arasında değişir, 0 en asidiktir ve 14 en az asidik - veya en alkalidir. 6'lık bir pH, 3'lük bir pH'dan 1000 kat daha az asidiktir.)

Patel, "Bu ilaçlar gastroözofageal reflü hastalığı (GERD) ve peptik ülseri olan insanları tedavi etmek için oyun değiştiriyor" dedi. Ancak mide asidini azaltmak faydalı olabilirken, bağırsakları bazı enfeksiyonlara karşı savunmasız bırakabilir.

Örneğin, Gastroenterology dergisindeki 2019 raporuna göre, günde bir kez PPI almak Clostridium difficile enfeksiyonuna yakalanma riskini artırabilir. PH seviyesi 3 veya daha düşük olan asitler bakterileri öldürebilir ve böylece bağırsakları zarar görmekten koruyabilir. Benzer şekilde, pH 3 veya daha düşük asitler, Virolojik Yöntemler Dergisi'nde yayınlanan 2004 tarihli bir rapora göre, ciddi akut solunum sendromuna neden olan SARS koronavirüsünün bir petri kabındaki hücreleri enfekte etme yeteneğini engeller. SARS koronavirüsü veya SARS-CoV, 2002-2003 yılındaki salgından sorumluydu.

"COVID-19'un GI sistemine bulaşabileceğini öğreniyoruz," dedi Almario. İlgili koronavirüs SARS-CoV hakkında daha önceki bulgular göz önüne alındığında, "Midede asidi azaltabilir, bu COVID yakalama olasılığını artırabilir mi?"

Büyük bir tuz tanesi

Soru, Almario ve meslektaşlarına, katılımcıların gastrointestinal durum öyküsü ve reseptörleri bloke eden histamin 2 (H2) engelleyici adı verilen bir PPI veya daha az güçlü bir mide ekşimesi ilacı alıp almadıklarının sorulduğu anketlerini yürütmelerine neden oldu. mide asidi üretimini tetikleyen çeşitli maddelerden biri olan bileşik histamin.

Anket katılımcılarına ayrıca COVID-19 için test edilip edilmedikleri ve olumluysa test ettikleri ve hangi belirtileri yaşadıkları soruldu. COVID-19 teşhisi konulduktan sonra mide ekşimesi ilacı almaya başlayan insanlar, "kullanıcı olmayan" olarak sınıflandırıldı, çünkü tedavi virüsü yakalama şanslarını etkilemeyecektir.

Yazarlar, ÜFE alan kişilerin COVID-19 için pozitif test yapma olasılıklarının hem H2 blokerleri alan hem de mide ekşimesi ilacı almayanlara göre daha yüksek olduğunu bulmuşlardır. Buna ek olarak, günde iki doz ÜFE alan kişilerin pozitif test yapma olasılıkları, sadece bir doz alanlardan daha fazlaydı.

Cedars-Sinai Sağlık Sistemi ve Tıp Profesörü Sağlık Hizmetleri Araştırmaları Direktörü Dr. Brennan Spiegel, "Paket servisi olan kişi, özellikle ortak ancak onaylanmamış günde iki kez iki kez uygulanan dozun PPI kullanımı riskini artırabileceğidir." Los Angeles, California Üniversitesi'nde Halk Sağlığı 7 Temmuz'da tweet attı. "Yaşlı insanlar veya mevcut tıbbi durumları olanlar gibi, özellikle de özellikle ağır hastalıklara karşı savunmasız olanlar için günde iki kez gerekli olup olmadığını düşünmeye değer."

Bununla birlikte, anket sonuçları PPI alan tüm hastaları temsil etmeyebilir, dedi Patel. “Hasta popülasyonlarının demografik özelliklerine bakarsanız… bu oldukça dengesiz bir kohort” dedi.

Çalışmada COVID-19 için pozitif test yapan kişilerin kabaca% 86'sı 39 yaş ve altındaydı ve bu da COVID-19 enfeksiyonlarının bir bütün olarak popülasyondaki dağılımını yansıtmıyor. PPI kullanımının neden gençleri yaşlılardan daha yüksek enfeksiyon riski altında tutacağına dair net bir açıklama yok, bu da bazı karıştırıcı faktörlerin sonuçları çarpıttığını ima ediyor. Ayrıca garip olan, bu genç hastaların çok azının genç yetişkinlerin PPI almasının ana nedeni olan GERD teşhisi olduğunu bildirmesi olduğunu söyledi. Bu, insanların anketi doğru bir şekilde doldurmadıklarını, ancak "bu bilgilerin hiçbirini doğrulayamazsınız" olduğunu belirtti.

Buna ek olarak, araştırma PPI kullanımının COVID-19'u yakalayan insanlar arasında şiddetli gastrointestinal semptomlar riski ile ilişkili olduğunu göstermedi, bu da PPI'ların virüsün bağırsakları daha kolay enfekte etmesine izin vermesi durumunda beklenebilir. ÜFE'lerin kusma, bulantı ve ishal gibi COVID-19 ile ilişkili GI semptomlarını hafifletmesi beklenmez.

PPI'lar ve COVID-19 riski arasındaki potansiyel bağlantıyı doğrulamak için Patel, araştırmacıların kafa karıştırıcı faktörlerin daha iyi kontrol edilebileceği bir hastanede veya doktor ofisinde veri toplaması gerektiğini söyledi. Örneğin, doktorlar PPI alan COVID-19 hastalarının şiddetli gastrointestinal semptomlar yaşayıp yaşamadıklarını, hastaneye yatırıldıklarını, oksijen takviyesine ihtiyaç duyup duymadıklarını veya ilaç almayanlardan daha sık virüsten öldüklerini izleyebilirler. Bu eğilimler doğru çıkarsa, takip sorusu, PPI'ların daha şiddetli solunum semptomlarına da bağlanıp bağlanamayacağıdır, ayrıca virüs öncelikle solunum sistemine saldırır.

ABD'de kabaca 10 kişiden 1'inin ÜFE kullandığını söyledi. Hem o hem de Almario, COVID-19 ile olan bağlantılarına bakılmaksızın, PPI'lerin en az yan etki ile terapötik bir etki elde etmek için mümkün olan en düşük dozda alınması gerektiğini belirtti. Günde iki PPI alan kişiler için, her ikisi de potansiyel olarak günde bir doza geçme konusunda bir sağlık uzmanı ile veya özellikle semptomları kontrol altındaysa daha zayıf bir H2 bloker ile kontrol etmeyi önerdiler.

"Bu sadece iyi bir uygulama, çalışma yüzünden değil," dedi Patel.

Kaynak: Live Science

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Koronavirüs tüm vücudu nasıl etkiler?

Koronavirüs sadece akciğerlere değil, böbreklere, karaciğere, kalbe, beyine ve sinir sistemine, deri ve gastrointestinal sisteme de zarar verir, doktorlar Cuma günü Covid-19 hastaları hakkındaki raporları gözden geçirdi.

BB15y1Ea.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İlkbaharda hastalarla dolu hastanelerden biri olan New York'taki Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi'ndeki ekip kendi deneyimlerinden geçti ve dünyadaki diğer tıbbi ekiplerden raporlar topladı.

Onların kapsamlı resmi, koronavirüsün insan vücudundaki hemen hemen tüm büyük sistemlere saldırdığını, doğrudan organlara zarar verdiğini ve kanın pıhtılaşmasına, kalbin sağlıklı ritmini kaybetmesine, böbreklerin kan ve protein dökmesine ve cildin döküntülerde patlamasına neden olduğunu göstermektedir. Baş ağrısı, baş dönmesi, kas ağrıları, mide ağrısı ve öksürük ve ateş gibi klasik solunum semptomlarına neden olan diğer semptomlara neden olur.

Columbia'da bir kardiyoloji üyesi olan Dr.Aakriti Gupta, yaptığı açıklamada, "Doktorların COVID-19'u çok sistemli bir hastalık olarak düşünmesi gerekiyor," dedi. "Pıhtılaşma hakkında birçok haber var, ancak bu hastaların önemli bir kısmının böbrek, kalp ve beyin hasarına maruz kaldığını ve doktorların bu durumları solunum hastalığı ile birlikte tedavi etmesi gerektiğini anlamak da önemli."

Virüs tarafından işlenen hasarın çoğu, ACE2 adı verilen bir reseptör - bir tür moleküler kapı - afinitesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Columbia ekibi, kan damarlarını, böbreklerde, karaciğer kanallarında, pankreasta, bağırsak sisteminde ve solunum yollarında astar oluşturan hücrelerin, virüsün hücreleri yakalamak ve enfekte etmek için kullanabileceği ACE2 reseptörleri ile kaplandığını, Dergisi, Nature Medicine dergisinde yayınlandı.

Ekip, "Bu bulgular, en azından kısmen doğrudan viral doku hasarı nedeniyle çoklu organ hasarının meydana gelebileceğini gösteriyor."

Koronavirüs enfeksiyonu da bağışıklık sistemini aktive eder. Bu cevabın bir kısmı sitokin adı verilen enflamatuar proteinlerin üretimini içerir. Bu iltihaplanma hücrelere ve organlara zarar verebilir ve sitokin fırtınası olarak adlandırılan şiddetli semptomların nedenlerinden biridir.

İncelemede çalışan başka bir kardiyoloji üyesi olan Dr. Mahesh Madhavan yaptığı açıklamada, "Bu virüs olağandışı ve geri adım atmamak ve insan vücudunda kaç tezahür ettiğinden etkilenmemek zor," dedi.

Kan pıhtılaşma etkilerinin birkaç farklı mekanizmadan kaynaklandığı görülmektedir: kan damarlarını kaplayan hücrelerin doğrudan hasar görmesi ve kanın kendisindeki çeşitli pıhtılaşma mekanizmalarına müdahale. Araştırmacılar, pnömoninin neden olduğu düşük kan oksijeni kanın pıhtılaşma olasılığını artırabilir.

Bu pıhtılar felç ve kalp krizine neden olabilir veya akciğerlerde veya bacaklarda kalabilir. Böbrekleri tıkarlar ve en hasta hastalar için gerekli diyaliz tedavilerine müdahale ederler.

Pankreasın zarar görmesi diyabeti kötüleştirebilir ve diyabetli hastaların koronavirüsten ciddi hastalık ve ölüm riski en yüksek olduğu gösterilmiştir.

Virüs doğrudan beyne zarar verebilir, ancak muhtemelen nörolojik etkilerin bir kısmı tedaviden kaynaklanır. Gupta, "COVID-19 hastaları iki ila üç hafta entübe edilebilir; dörtte biri 30 veya daha fazla gün boyunca ventilatör gerektirir." Dedi.

"Bunlar çok uzun entübasyonlardır ve hastalar çok fazla sedasyona ihtiyaç duyarlar. 'ICU deliryum' COVID'den önce iyi bilinen bir durumdu ve halüsinasyonlar virüsün etkisi ve daha uzun süreli sedasyonun etkisi olabilir."

Virüs bağışıklık sistemini etkiler, vücudun genellikle viral enfeksiyonlarla savaşmak için yaydığı T hücrelerini tüketir. Araştırmacılar, "Bozulmuş hücresel bağışıklık belirteci olan lenfopeni, COVID-19'lu hastaların% 67-90'ında rapor edilen kardinal bir laboratuvar bulgusu."

Columbia ekibi, doktorların koronavirüs hastaları hastanede ortaya çıktığında tüm bu etkileri tedavi etmeleri gerektiğini söyledi.

Bazı iyi haberler var.

Araştırmacılar, "Gastrointestinal semptomlar daha uzun bir hastalık süresi ile ilişkili olabilir, ancak artan mortalite ile ilişkili olmayabilir." Döküntüler ve morumsu, şişmiş "Covid ayak parmakları" gibi cilt etkilerinin çoğu da kendi kendine temizlenir.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bill Gates, COVID-19 ilaçlarını 'en yüksek teklif verene' değil onlara ihtiyaç duyan insanlara yöneltmek gerektiği için çağrı yaptı...

BB16BHcv.img?h=766&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

(Reuters) - Milyarder hayırsever Bill Gates, COVID-19 ilaçları ve piyasa güçlerine güvenmenin ölümcül salgını uzatacağını söyleyerek "en yüksek teklif veren" için değil, en çok ihtiyaç duyan ülkelere ve insanlara mümkün olan en sonunda aşı yapılması çağrısında bulundu.

Microsoft'un kurucusu Gates, "Uyuşturucu ve aşıların insanlar ve en çok ihtiyaç duydukları yerler yerine en yüksek teklif verenlere gitmesine izin verirsek, daha uzun, daha adaletsiz, daha ölümcül bir salgınımız olacak" dedi. Uluslararası AIDS Derneği tarafından düzenlenen sanal bir COVID-19 konferansı sırasında Cumartesi günü yayınlanan bir videoda.

"Liderlere sadece piyasa odaklı faktörlere değil, eşitliğe dayalı dağıtım konusunda bu zor kararları vermeliyiz."

Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yüzlerce aşı projesi ve araştırma, deneme ve üretime milyarlarca dolar yatırım yapan zengin ülkelerin yeni koronavirüse karşı umut verici ilaçları toplayabilmeleri ve gelişmekte olan ülkeleri boş bırakmaları endişesi var.

Avrupa Komisyonu ve Dünya Sağlık Örgütü, hayat kurtarmanın ve virüsün ektiği ekonomik kaosun çözülmesinin anahtarı olarak görülen bir ilacın karıştırılmasında sağlıksız bir rekabet olduğu konusunda uyarıda bulunurken, Washington'daki bazı yetkililer ABD sakinlerine öncelik vermeye çalışacaklarını belirtti.

Gates, yirmi yıl önce ülkelerin Afrika dahil dünyanın çoğu yerinde ilaçları kullanılabilir hale getirmek için bir araya geldiklerinde küresel HIV / AIDS kriziyle mücadele etme çabalarının başladığını, COVID-19 ilaçlarını geniş çapta erişilebilir hale getirmek için bir model olabileceğini söyledi.

Örnek olarak 2002 yılında oluşturulan AIDS, Tüberküloz ve Sıtma ile Mücadele Küresel Fonu ve ABD merkezli Başkan'ın AIDS Acil Yardım Planı, insanlara dünyanın en ölümcül hastalıklarından bazılarıyla mücadele edecek ilaçlar almasını işaret etti.

Gates, "HIV / AIDS ile mücadelede en iyi derslerden biri, uyuşturucuları herkese ulaştırmak için bu büyük, adil küresel dağıtım sisteminin oluşturulmasıdır." Dedi.

Kaynak: Reuters

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Trump hastaneye ziyaret sırasında ilk kez kamuya açık alanda maske taktı.

BB16CENr.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Başkan Donald Trump Cumartesi günü, koronavirüs pandemisi Mart ayında ciddiyetle ülkeyi vurduğundan beri halka açık bir ortamda maske taktı.
 

Trump, Bethesda, Maryland'deki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'ni ziyareti sırasında siyah bir maske takıyordu. Kurum maske gerektirir

- COVID-19'un yayılmasını önlemenin bir yolu olarak giymek, ancak başkan her zaman bu tür gereksinimlere uymamıştır. 21 Mayıs'ta Michigan, Ypsilanti'deki bir Ford araç üretim tesisini ziyaret eden şirket, zorunlu maske politikasını Beyaz Saray'a açık hale getirdiğini, ancak Trump kameraların önünde değil, turun sadece bir bölümünü giydiğini söyledi. "Basına bunu görmekten zevk vermek istemedim," dedi.

Maske takmak, cumhurbaşkanının bazı takipçilerinden birini giymeyi liberal muhalefete boyun eğme işareti haline getirdiği için siyasi bir mesele haline geldi.

Trump, yönetimin Dr. Anthony Fauci de dahil olmak üzere kendi tıp uzmanlarından bazılarının, maske takmanın virüsün yayılmasını önlemek için anahtar olduğunu öne sürdüğü için ulusal bir maske görevlendirmesi çağrısında bulunmadı.

NBC News'in bildirisine göre ABD Cumartesi gününe kadar yaklaşık 3.250.000 vaka ve 135.000'den fazla ölüm gördü.

Maske takan insanlar, Japonya ve Güney Kore gibi yerlerde virüse karşı başarının önemli bir bileşeni olarak gösterildi.

Ancak Trump, koruyucu ekipmanın ona nasıl baktığına odaklandı.

Geçen hafta Fox News'e, "Demek istediğim, hiçbir sorunum yoktu. Aslında bir maskem vardı, görünüşümden hoşlandığımı söyledim. Tamam? Bunun iyi olduğunu düşündüm. Koyu siyah bir maskeydi. Ve iyi göründüğünü düşündüm. Yalnız Ranger'a benziyordu. Ama hayır, bununla bir sorunum yok. Ve eğer insanlar bu konuda iyi hissediyorlarsa bunu yapmalılar. "

Cumartesi günü askeri liderler ve ardından maske takan personel eşlik etti.

Walter Reed'e seyahat için Marine One'a binmeden önce, Trump, "Sanırım bir hastanedeyken, özellikle belirli bir ortamda, bazı durumlarda, sadece bazı askerler ve insanlarla konuştuğunuz ameliyat masalarından indi, bence maske takmak harika bir şey. Maskelere hiç karşı gelmedim, ama zamanları ve yerleri olduğuna inanıyorum. "

Kaynak: NBC NEWS

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

King's College araştırması: 'Koronavirüste antikor birkaç ay içinde kayboluyor, hastalığa grip gibi sürekli yakalanabiliriz'

İngiltere'de yapılan bir çalışma, koronavirüse yakalanıp iyileşenlerin birkaç ay içinde bağışıklığını yitirebileceğine ve gripte olduğu gibi her yıl yeniden hastalanabileceğine işaret ediyor.

Türünün ilk örneği olduğu belirtilen araştırma kapsamında Londra Guy's and St Thomas Hastanesi'ndeki 90'dan hasta ve sağlık çalışanının bağışıklık sistemi tepkileri incelendi.

Virüse karşı savaşan antikorların seviyesinin ilk belirtiler göründüğü andan itibaren yükselerek üç hafta içinde zirveye çıktığı ve sonra hızla azalmaya başladığı görüldü.

Bağışıklık seviyesi 23'te bire düştü

Kan testlerine göre, hastaların yüzde 60'ı virüsle savaşlarının doruk noktasında güçlü bir antikor tepkisi geliştirdi.

Üç ay sonra bu hastaların sadece 17'sinde bağışıklık seviyesinin korunduğu ortaya çıktı. Aynı dönem içinde bağışıklık seviyesi 23'te bire düştü. Bazı vakalarda ise hiç antikor bulunamadı.

Kaynak: BBC

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fauci Trump'ı virüs konusunda hemfikir olmadığından Beyaz Saray Fauci'yi hedef almaya başladı

BB16Fsz3.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Birleşik Devletler'de koronavirüs vakaları arttıkça, Beyaz Saray ülkenin en bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Anthony Fauci'yi hedef alıyor.

Cumartesi günü yaptığı açıklamada, bir Beyaz Saray yetkilisi CNN'e "birkaç Beyaz Saray yetkilisinin Dr.Fauci'nin olaylarda kaç kez yanlış olduğu konusunda endişeli olduğunu" söyledi. Yetkili, Fauci'nin salgının erken dönemlerinde yaptığı açıklamaları ve geçmiş röportajları birleştirerek uzun bir örnek listesi sunmaya devam etti.

Siyasi bir rakibe karşı muhalefet araştırmalarına benzeyen bu mermi noktaları arasında, Fauci'nin virüsü erken gözden kaçırması ve Fauci'nin "İnsanlar maskelerle dolaşmamalı" diyen Mart ayından bir alıntı yer aldı.

Beyaz Saray'ın hareketi Başkan Donald Trump ve Fauci'nin konuşmadığı için geliyor. İkisi birbirine röportajlar ve ifadelerle yanıt verdikçe, iki adam arasındaki gerilim halka açık bir şekilde büyüdü.

Fauci, CNN tarafından yapılan yorum talebinde bulunmadı.

Son zamanlarda yayınlanan bir dizi gazete ve radyo röportajında, her iki tarafın altı ABD başkanında çalışan Fauci, zaman zaman Trump'a açıkça karşı çıktı.

Fauci bir röportajda "Bir ülke olarak, bizi diğer ülkelerle karşılaştırdığınızda, harika olduğumuzu söyleyebileceğinizi sanmıyorum. Yani, biz değiliz." Dedi. Bir diğeri, Fauci, Başkan'ın ABD'deki koronavirüs vakalarının "% 99" unun "tamamen zararsız" olduğu iddiasına yanıt verdi, Başkanın numarayı nereden aldığını bilmediğini ve Trump'ın yorumunun "açık bir şekilde olmadığını" ileri sürdü ."

Trump, ulusal televizyonda Fauci'yi açıkça eleştirmeye başladı.

"Dr. Fauci iyi bir adam, ama çok fazla hata yaptı," dedi Trump geçen hafta Amerikalıların sandıklarda Başkan'dan daha fazla güvendikleri anketlerde söylediği halk sağlığı uzmanını baltaladı.

Son görüşmelerde, salgının başlangıcında Fauci'den aldığı tavsiyeleri açıkça sorguladı.

"Sanırım iyi bir yerdeyiz. Onunla aynı fikirde değilim," dedi Trump, Fauci'nin ABD'nin hala "salgının ilk dalgasında diz boyu" olduğunu iddia ettiği bir röportajda yaptığı röportajda.

Üst düzey bir yönetim yetkilisi CNN'e Beyaz Saray'daki bazı yetkililerin Fauci'ye güvenmediğini söyledi. Kaynağa göre, bu yetkililer Fauci'nin Başkan'ın çıkarlarına en iyi şekilde sahip olmadığını ve Trump'ın söylediklerine açıkça katılmadığı görüşmelere işaret ettiğini düşünüyor.

Diğer yönetim yetkilileri CNN'ye Fauci'nin yöntemleriyle anlaşmazlıkları olsa da, nedenlerinden şüphe etmediklerini ve tek endişesinin halk sağlığı olduğunu söyledi.

Kaliforniya İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff, Kaliforniya Demokrat Pazar akşamı, Beyaz Saray'ın Fauci'yi yan yana ya da itibarsızlaştırma çabalarının "sadece iğrenç" olduğunu söyledi.

Schiff, CNN'den Wolf Blitzer'e "Durum Odası" nda böyle bir hareketin Donald Trump'ın çok karakteristik olduğunu söyledi.Amerikan halkının Dr.Fauci'ye güvendiği ve Donald Trump'a güvenmedikleri gerçeğine dayanamıyor - ve bu yüzden onu parçalamak zorunda. "

Schiff, “İnsanlara iktidarda gerçeği söylemek, Amerikan salgınlarıyla bu salgınla karşı karşıya olduğumuz, nasıl kontrol altına alınabileceği, kendimizi ve ailelerimizi nasıl koruyacağımız hakkında seviye atlayabilmek için her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. . Diyerek şöyle devam etti: "Dr.Fauci bunu yapmaya çalışıyor ve onu yanaştırmakla birlikte Başkan bir kez daha bu salgına etkili bir müdahaleye müdahale ediyor."

Eski Başkan Barack Obama altında Sağlık ve İnsan Hizmetleri sekreteri olarak görev yapan Kathleen Sebelius, CNN'e Fauci'yi ve diğer bilim adamlarını itibarsızlaştırma çabalarının ABD ve diğer ülkeler bir koronavirüs aşısı için çalışırken "potansiyel olarak çok, çok tehlikeli" olduğunu söyledi.

Blitzer'e "Durum Odası" nda yaptığı açıklamada, "İnsanların bilim insanlarından aşının güvenli olduğunu, etkili olduğunu, yarardan daha fazla zarar vermeyeceğini bilmek istediğini düşünüyorum." Dedi.

Diyerek şöyle devam etti: "Ve eğer kamu bilimcileri gözden düşmüşlerse, eğer Başkan 'onlara inanmayın, onları dinleyemezsiniz, genellikle yanlıştır' diyorsa, o zaman önemli bir adım olan ulusal bir aşı kampanyasını baltaladık bu korkunç dönemi sona erdirmek. "

Beyaz Saray hakkında Sağlık ve İnsan Hizmetleri Kamu İşleri Bakan Yardımcısı Fauci'yi aktif olarak itibarsızlaştırdığı anlaşılan sorulara yanıt olarak, Beyaz Saray'a karşı bilim adamlarının anlatımı yoktu ve bir açıklama yaptı.

"Tüm bilim adamlarımızın ve doktorlarımızın koronavirüs görev gücüne gerekli halk sağlığı bilgilerini verme kapasitelerine büyük inancımız var. Amiral (Brett) Giroir, Cerrah General (Jerome) Adams ve diğerleri gibi insanlar bu mesajları çok etkili bir şekilde taşıyorlar." Dedi Caputo, Fauci ile ilgili soruları doğrudan cevaplamamasına rağmen.

Bu hikaye Sayın Adam Schiff ve Kathleen Sebelius'un yorumlarıyla güncellendi.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

DSÖ Başkanı: Salgın gittikçe daha da kötüleşecek, kötüleşecek ve kötüleşecek dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, koronavirüs pandemisinin Kuzey ve Güney Amerika'da kontrolden çıktığını ve hükümetler ve bireyler bulaşmasını bastırmak için gerekli adımları atmadıkça virüsün engelsiz yayılmaya devam edeceği konusunda uyardı.

Dünya genelinde 12,5 milyondan fazla insan COVID-19 için pozitif test etti ve bu vakaların yaklaşık yarısı - 6,5 milyon - Amerika'da. Cumartesi günü, dünyadaki 230.000 yeni vakanın yaklaşık 143.000'i Kuzey ve Güney Amerika'daydı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus Pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, "Virüs merkez üssü, dünya vakalarının yüzde 50'sinden fazlasının kaydedildiği Amerika'da kaldı." Dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Birçok ülkenin riski azaltmak için kanıtlanmış önlemler uygulanmadığı veya takip edilmediği için kazançlarını kaybettiği görülüyor."
 

BB14mfGX.img?h=253&w=378&m=6&q=60&o=f&l=

Avrupa ülkeleri Cumartesi günü sadece 18.804 yeni vakayı doğruladı. Afrika ülkeleri 17.884 yeni vaka bildirdiler ve Güneydoğu Asya ülkeleri 33.173 yeni vaka bildirdiler - bunların büyük çoğunluğu Hindistan'da doğrulandı ve kendi büyük salgınıyla mücadele ediyor.

Küresel sağlık yetkilileri, virüsün etkili bir aşı olana kadar yayılmaya devam edeceğini sürekli vurguladılar. Virüsü, enfekte olmuş veya virüse maruz kalanları test etme, izleme ve izole etme gibi sağlam, temel uygulamalarla kontrol altında tutan ülkelere işaret ediyorlar.

Tedros, bu adımlar olmadan, yakında hayatın normale dönmeyeceği konusunda uyardı.

Tedros, "Temel bilgiler takip edilmezse, bu salgının gideceği tek bir yol var: Daha da kötüleşecek ve kötüleşecek." Dedi. "Öngörülebilir gelecek için eski normale geri dönüş olmayacak. Ama hastalığı kontrol edebileceğimiz ve hayatlarımıza devam edebileceğimiz bir durum için bir yol haritası var."

Washington eyaletinde ilk tespit edilen davanın onaylanmasından altı ay sonra, Birleşik Devletler şu anda dünyadaki herhangi bir ülkenin en büyük darbesi haline geldi. Ülke Cumartesi günü 66.281, Pazar günü 57.789 yeni vaka bildirdi.

ABD'de yaklaşık 135.000 kişi COVID-19'dan öldü.

Bir sonraki en zor durumdaki ülke olan Brezilya, Cumartesi günü 45.000 yeni vaka bildirdi. Brezilya'da 70.000'den fazla insan hastalıktan öldü.

"Köreleyim: Çok fazla ülke yanlış yöne gidiyor. Virüs bir numaralı halk düşmanı olmaya devam ediyor, ancak birçok hükümetin ve insanın eylemleri bunu yansıtmıyor," dedi Tedros. "Kararlı bir eylemde bulunmak için asla geç değildir."

Kaynak: THE HILL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.