Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 'corona' virüsünün belirtileri neler, virüsten nasıl korunulur?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

DSÖ’den maske kullanmanın beş kuralı

Uzmanlar maskeyi kullanırken dikkat edilmesi gereken kuralların olduğunun altını çiziyor. İşte Dünya Sağlık Örgütü’nün sitesinde yayınlanan, maske kullanırken dikkat edilmesi gereken 5 kural... 
 
Türkiye'de kapalı mekanlarda ve toplu ulaşımda maske takmak zorunlu hale geldi. Uzmanlar maskeyi kullanırken dikkat edilmesi gereken kuralların olduğunun altını çiziyor.

Maske kullanımına dair, Dünya Sağlık Örgütü’nün sitesinde yayınlanan kurallar şöyle sıralanıyor:
1- Maske takmadan önce ellerinizi sabunlu suyla yıkayarak veya alkol içeren el temizleme jeli sürerek temizleyin. Maskede delik veya yırtık olup olmadığını kontrol edin. Genelde beyaz kısmı içte kalan kısımdır.
2- Ağzınızı ve burnunuzu tamamen kapayacak şekilde maskeyi takın. Yüzünüz ve maske arasında aralık kalmamasına, çenenizin altına inmesine iyice yüzünüze oturmasına özen gösterin.
3- Kullandığınız süre zarfında maskeyi ellemekten kaçının. Eğer boş bulunup ellerseniz ellerinizi yine sabunlu suyla yıkayarak veya alkollü el temizleme jeliyle temizleyin.
4- Maskeniz nemlendiğinde değiştirin. Kullanılmış maskeleri asla tekrar kullanmayın. Tek kullanımlık olduklarını unutmayın.
5- Maskeyi çıkarırken ön kısmını ellemeden, arkadan öne doğru, lastikli kısmından tutarak çıkarın. Maskeyi hemen çöpe atın ve ellerinizi yine jelle veya sabunlu suyla yıkayarak temizleyin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerikalıların kendi ülkelerinde yaptığı araştırmada koronavirüs Su Yüzüne Çıkmasından Bu Yana 430 bin kişi Çin'den ABD'ye Yolculuk Yapmış.

BB12aljd.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dünya ölümleri önlemek için ventilatör alıyor peki Türkiye ne yapıyor bu konuda merak ediyorum. Anlaşıldığı üzere ventilatörler ölümlerle doğru orantılı bir durum oluşturuyor....

Alıntı

New York Valisi Cuomo: Çin New York'a 1.000 ventilatör gönderiyor

Gördüğünüz gibi New York valisi Çin'de ventilatör satın alıyor.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

ABD Başkanı Donald Trump canlı yayında herkesi korkutan bir açıklama yaptı

Virus Toll Climbs as Trump Sees 'A Lot of Death' Ahead

Çevirisi

'Çok Ölüm Olacak'

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Amerika da restoran derneğinin yaptığı yeni açıklama göre: Amerika'daki her 5 restorandan biri, koronavirüs pandemisi nedeniyle kalıcı olarak kapanabilir ve milyonlarca işçi işten çıkarabilir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Corona virüsünün zaafını buldular: Corona aşısı yolda

Bilim insanları dünya çapında 1.2 milyon insanda tespit edilen ve 64 binden fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsünün zayıf noktasını bulduklarını duyurdu. Uzmanlar, "Virüsün belirli bir bölgesinde çalışıyoruz ve bu bölgeyi hedefleyen aşı ve ilaçlar hastalığı yenmemizi sağlar" dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ankara Üniversitesi'nin Twitter hesabından, ''Üniversitemiz Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aykut Özkul, koronavirüse karşı (Covid-19) serum, aşı ve ilaç üretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virüsünü izole etmeyi başardı" paylaşımı yapıldı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Koronavirüs vakalarındaki artış kesintiye uğrayınca veya azalınca Güney Kore normale dönmeye başladı...

Güney Kore, eğrisini başarılı bir şekilde düzleştirmek için dünya tarafından övülen koronavirüsü içerdiği için bir paragon olarak tutuldu, şimdi olası bir ikinci dalga için endişeleniyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İşte başka bir iddia: CNN'de yayınlanan bir programda şu soru soruldu: Covid-19 yıllardır insanlarda var mıydı?

Önde gelen bilim adamları CNN'ye, virüsün son aylarda sadece yarasalardan gelmemesinin mümkün olduğunu, ancak aylarca, belki de yıllar önce insanlara sıçrayabildiğini ve daha sonra insanlar arasında olduğu gibi ölümcül olabileceğini söyledi. . CNN'den Nick Paton Walsh rapor ediyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Koronavirüsteki gizli tehlike: 5 kişiden 4’ünde hiç belirti yok

Dünyayı sarsan koronavirüs ile ilgili yapılan bir araştırma, gizli bir tehlikeye dikkat çekti. Çin'deki son vakalara yönelik araştırmada, virüse yakalanan her beş kişiden dördünde hiçbir semptom görülmediği ortaya çıktı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Japonya milli gelirinin 5’te 1’ini corona ile mücadele için harcayacak

Corona virüsünün ekonomik etkilerine karşı gayri safi milli hasılaya göre en büyük kurtarma paketini Japonya açıkladı. Japonya milli gelirinin yüzde 20'sini corona virüsünün ekonomik etkilerini azaltmak için harcayacak. Hane halkına doğrudan para verilecek. ABD'de corona'ya karşı mali teşviklerin milli gelire oranı yüzde 10, Türkiye'de ise yüzde 1.5 civarında. Japonya'nın corona paketinin büyüklüğü 989 milyar dolar (6.67 trilyon TL) olarak açıklandı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dünya karşılaştırması: Test sayılarında Türkiye hangi noktada?

Koronavirüs pandemisinde vaka sayıları her geçen gün daha da artan bir ivmeyle yükselirken Covid-19 testleri de giderek yaygınlık kazanıyor. Peki Çin haricinde dünyanın en çok vaka sayısına sahip ilk 20 ülkesinde test sayılarındaki durum ne? Türkiye, dünyanın neresinde?

dunya-karsilastirmasi-test-sayilarinda-t

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

COVID-19 Nasıl Yayılır

Alıntı

COVID-19 yeni bir hastalıktır ve hala nasıl yayıldığını ve neden olduğu hastalığın şiddetini öğreniyoruz.

Kişiden kişiye yayılma

Virüsün esas olarak kişiden kişiye yayıldığı düşünülmektedir.

Birbirleriyle yakın temas halinde olan kişiler arasında (yaklaşık 6 fit içinde).

Enfekte bir kişi öksürdüğünde, hapşırdığında veya konuştuğunda üretilen solunum damlacıkları ile.

Bu damlacıklar, yakınlarda bulunan veya muhtemelen akciğerlere solunan insanların ağızlarına veya burunlarına inebilir.

Son zamanlarda yapılan bazı çalışmalar COVID-19'un semptom göstermeyen kişiler tarafından yayılabileceğini düşündürmektedir.

COVID-19'un yayılmasını önlemede iyi sosyal mesafeyi (yaklaşık 6 feet) korumak çok önemlidir.

Kontamine yüzeyler veya nesnelerle temastan bulaşma

Bir kişinin üzerinde virüs bulunan bir yüzeye veya nesneye ve sonra kendi ağzına, burnuna veya muhtemelen gözlerine dokunarak COVID-19'u elde etmesi mümkün olabilir. Bu virüsün yayılmasının ana yolu olduğu düşünülmüyor, ancak hala bu virüs hakkında daha fazla bilgi ediniyoruz. CDC, insanlara elleri sabun veya su ile yıkayan veya alkol bazlı el ovma kullanan sık sık “el hijyeni” uygulamalarını önerir. CDC ayrıca sık temas edilen yüzeylerin rutin olarak temizlenmesini önerir.

Virüs ne kadar kolay yayılır

Bir virüsün kişiden kişiye ne kadar kolay yayıldığı değişebilir. Bazı virüsler, kızamık gibi oldukça bulaşıcıdır, diğer virüsler de kolayca yayılmaz. Başka bir faktör, yayılmanın devam edip etmediğidir, yani durmadan kişiden kişiye gider.

COVID-19'a neden olan virüs insanlar arasında çok kolay ve sürdürülebilir bir şekilde yayılmaktadır.

Devam eden COVID-19 pandemisinden elde edilen bilgiler, bu virüsün enflüanzadan daha etkili bir şekilde yayıldığını ancak oldukça bulaşıcı olan kızamık kadar etkili olmadığını göstermektedir.

Alıntı

COVID-19'un esas olarak enfekte olan birinin solunum damlacıklarında kişiden kişiye yakın temas yoluyla yayıldığı düşünülmektedir. Enfekte olan kişilerde sıklıkla hastalık belirtileri görülür. Semptomları olmayan bazı insanlar virüsü yayabilir.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

COVID-19 Yayılımını Yavaşlatmaya Yardımcı Olmak için Bez Yüz Kaplamalarının (Bez Maske) Kullanımı

Bez Yüz Kaplaması Nasıl Giyilir

Kumaş yüz kaplamaları 

facemask-instructions-01.png

- yüzün kenarına rahatça ama rahatça oturun
- bağlarla veya kulak halkalarıyla sabitlenmelidir
- birden fazla kumaş katmanı dahil et
- kısıtlama olmadan nefes almaya izin ver
- hasar görmeden veya şekil değiştirmeden yıkanabilir ve makinede kurutulabilir

Ev yapımı kumaş yüz kaplamaları üzerie

CDC, diğer sosyal mesafelendirme önlemlerinin (örneğin bakkallar ve eczaneler) bakımının zor olduğu kamusal ortamlarda, özellikle de toplum temelli bulaşma alanlarında bez yüz kaplamalarının kullanılmasını önerir.

CDC ayrıca, virüsün yayılmasını yavaşlatmak ve virüsü olan ve virüsün başkalarına bulaşmasını bilmeyen insanlara yardımcı olmak için basit kumaş yüz kaplamalarının kullanılmasını tavsiye eder. Ev eşyalarından şekillendirilmiş veya evde düşük maliyetle ortak malzemelerden yapılmış kumaş yüz kaplamaları, ek bir gönüllü halk sağlığı önlemi olarak kullanılabilir.

Kumaş yüz kaplamaları, 2 yaşın altındaki küçük çocuklara, nefes almada zorluk çeken veya bilinçsiz, aciz veya başka bir şekilde maskeyi yardım almadan çıkaramayan kişilere yerleştirilmemelidir.

Tavsiye edilen bez yüz kaplamaları cerrahi maske veya N-95 solunum cihazı değildir. Bunlar, mevcut CDC kılavuzluğunda önerildiği gibi, sağlık çalışanları ve diğer tıbbi müdahale ekipleri için ayrılmaya devam etmesi gereken kritik malzemelerdir.

facemask-instructions-02.png

Bez yüz kaplamaları düzenli olarak yıkanmalı mı yoksa başka bir şekilde temizlenmeli mi? Ne kadar düzenli?

Evet. Kullanım sıklığına bağlı olarak rutin olarak yıkanmalıdırlar.

Kumaş yüzey kaplaması nasıl güvenli bir şekilde sterilize edilir / temizlenir?

Bir çamaşır makinesi, bir yüz kaplamasının uygun şekilde yıkanması için yeterli olmalıdır.

Kullanılmış bir bez yüz kaplaması nasıl güvenli bir şekilde kaldırılır?

Bireyler yüz kaplamalarını çıkarırken gözlerine, burnuna ve ağzına dokunmamaya ve çıkarıldıktan hemen sonra ellerini yıkamamaya dikkat etmelidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Dikiş veya Dikişsiz Maske Talimatı

Dikişli Bez Yüz Kaplama (Yüz Maskesi)

Malzemeler

     İki adet 25 cm X 15 cm dikdörtgen pamuklu kumaş
     İki adet 15 cm elastik parça (veya lastik bantlar, ip, kumaş şeritler veya saç bağları)
     İğne ve iplik (veya bobby pin)
     Makas
     Dikiş makinesi

facemask-instructions-sewn-01.png

Yapılışı

1. İki adet 25 x 15 cm pamuklu kumaş dikdörtgeni kesin. Kapitone kumaş veya pamuklu çarşaf gibi sıkı dokunmuş pamuk kullanın. T-shirt kumaş bir çimdik içinde çalışacaktır. İki dikdörtgeni yığınlayın; maskeyi sanki tek bir kumaş parçası gibi dikeceksiniz.

facemask-instructions-sewn-02.png

2. Uzun kenarları yarım cm katlayın. Ardından, çift kumaş tabakasını kısa kenarlar boyunca 1.25 cm üzerine katlayın ve dikiş yapın.

facemask-instructions-sewn-03.png

3. Maskenin her iki tarafındaki geniş kenar boyunca 15 cm uzunluğunda 0.33 cm genişliğinde elastik bir şerit geçirin. Bunlar kulak halkaları olacak. İçine iplik geçirmek için büyük bir iğne veya bobby pin kullanın. Uçları sıkıca bağlayın.

Esnekliğiniz yok mu? Saç bağları veya elastik kafa bantları kullanın. Yalnızca dizeniz varsa, bağları daha uzun hale getirebilir ve maskeyi başınızın arkasına bağlayabilirsiniz.

facemask-instructions-sewn-04.png

4. Elastiki hafifçe çekin, böylece düğümler eteklerin içine sıkışır. Maskenin kenarlarını elastik üzerinde toplayın ve maske yüzünüze uyacak şekilde ayarlayın. Sonra kaymasını önlemek için elastiki yerine sağlam bir şekilde dikin.

facemask-instructions-sewn-05.png

Çabuk Kesim T-shirt Yüz Kaplaması (dikişsiz)

Malzemeler

     Bandana (veya yaklaşık 50 X 50 cm kare pamuklu kumaş)
     Kahve filtresi
     Lastik bantlar (veya saç bağları)
     Makas (kendi kumaşınızı kesiyorsanız)

Yapılışı

facemask-instructions-bandanna-01.png facemask-instructions-bandanna-02.png 

Kahve filtresini kes

facemask-instructions-bandanna-03.pngfacemask-instructions-bandanna-04.png

Yarısından ikiye katla

Üst kısmı aşağı alt kısmı üste katla

facemask-instructions-bandanna-05.png facemask-instructions-bandanna-06.png

yanları merkeze katla ve sıkıştır

facemask-instructions-bandanna-07.png

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Coronavirüsün Belirtileri Nelerdir?

BB12dLwS.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Dünyada böyle bir duruma getiren virüs, koronavirüs olarak bilinen bir tiptir. Hayvanlarda ve insanlarda hastalığa neden olabilecek çok sayıda benzer virüsten sadece biridir.

Solunum yolu enfeksiyonlarına neden olan çoğu insan koronavirüs, sadece hafif ila orta şiddette semptomlar üretir.

Ancak bu, SARS-CoV-2 olarak bilinen ve COVID-19 ile sonuçlanan hastalık, bazen ölümcül sonuçlarla çok daha ciddi semptomlara yol açabilir.

BB12dLx1.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Ateş, yorgunluk ve kuru öksürük

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, COVID-19'un en yaygın semptomları ateştir, aşırı yorgun ve kuru öksürük hisseder. Bunlar alt solunum yolu semptomları olarak kabul edilir. Bazı hastalar ayrıca vücut ağrıları ve ağrıları hissedebilirler.

BB12dLxa.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı

Virüs ayrıca, boğaz ağrısı, burun akıntısı veya burun pasajlarında tıkanıklık gibi üst solunum yolu semptomlarına da neden olabilir, ancak bu, “hastaların küçük bir yüzdesi” gibi görünmektedir, ancak bulaşıcı hastalıkların ve aşıların klinik profesörü olan Dr. John Swartzberg Kaliforniya Üniversitesi

BB12dIZ2.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

İshal

“Sadece küçük bir yüzde ishali var,” diyor Swartzberg. İshal ve daha önce bahsedilen tüm semptomlar, insanların büyük çoğunluğunda, hafif ila orta şiddette. İnsanların yaklaşık% 80'i bir veya iki hafta içinde iyileşir ve ateş düşürücüler, öksürük baskılayıcılar ve yeterli hidrasyon gibi tipik semptom kontrolü dışında özel bir tedaviye ihtiyaç duymaz.

BB12dEbj.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Nefes darlığı

Dünya Sağlık Örgütü, COVID-19 alan her 6 kişiden 1'inde ağır hastalanıyor ve yüksek ateş ve nefes almada zorluk çekiyor. Bu bir zatürree belirtisi olabilir. Ciddi şekilde hasta olma olasılığı daha yüksek olanlar arasında 65 yaşın üzerindeki kişiler ve yüksek tansiyon, kalp hastalığı veya diyabet gibi altta yatan tıbbi sorunları olanlar yer alır. WHO, ateş, öksürük ve nefes almada zorluk çeken herkesin şüpheli COVID-19 için tıbbi yardım almasını tavsiye ediyor. Ateş veya öksürüğe eşlik etmeden nefes darlığı hissetmek muhtemelen başka bir şeyden kaynaklanıyor - ancak yine de izlenmesi gerekiyor, bu yüzden doktorunuzu arayın.

BB12dgqC.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Tad Alma Duyusu ve Koku Alma Hissini Kaybetmek

COVID-19 ile gelen birçok insan anosmi olarak bilinen koku duyusunda ve kokuya oldukça bağımlı olan tat kaybında bir kayıp bildirmektedir. Bugüne kadar sadece anekdot olmasına rağmen, bu şaşırtıcı değil. "Koku kaybının daha yaygın nedenlerinden biri, soğuk algınlığına neden olan diğer koronavirüsler de dahil olmak üzere bir virüstür," diyor Florida Üniversitesi Koku ve Tat Merkezi Merkezi Müdürü Steven Munger.

Virüs için pozitif test eden bazı insanlarda aslında koku kaybı tek semptomdur. 22 Mart'ta Amerikan Kulak Burun Boğaz-Baş ve Boyun Cerrahisi Akademisi, insanları olası test veya kendi kendine izolasyon için taramak için kullanılan semptomlar listesine anosminin dahil edilmesini önerdi.

BB12dLxy.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Nörolojik semptomlar

New York Times geçtiğimiz günlerde dünya çapında koronavirüs hastalarının "küçük bir alt kümesinin" nöbet, konfüzyon, beyin şişmesi ve diğer nörolojik bozukluklar geliştirdiğini bildirdi. Şu andan itibaren bu semptomlar hakkında çok az şey bilinmektedir ve koronavirüs hastalarının büyük çoğunluğunda nörolojik semptom yoktur.

BB12dNOP.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Hiç semptom yok

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri direktörü Dr. Robert Redfield 30 Mart'ta Ulusal Halk Radyosu'na koronavirüs bulaşmış olanların% 25 kadarının hiçbir zaman hiçbir belirti göstermediğini söyledi. Redfield bunun nasıl olduğunu açıklamaya yardımcı olduğunu söyledi. koronavirüs şimdiye kadar ve hızlı bir şekilde yayıldı ve iyi hissedenler bile neden evde kalmalı.

BB12dLxS.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Semptomların gelişmesi 2 hafta kadar sürebilir.

CDC'ye göre, bir kişinin koronavirüse maruz kalmasından semptom gösterdiği zamana kadar ortalama beş veya altı gün sürer; buna kuluçka dönemi denir. Ancak semptomlar, iki ila üç gün kadar erken veya maruziyetten 13 gün sonra - veya daha önce belirtildiği gibi, hiç görülmeyebilir.

Bu nedenle CDC, virüse maruz kalan herkese 14 gün boyunca karantinada kalmasını önerir. Unutmayın, hiçbir belirtiniz olmasa bile virüsü başkalarına yayabilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İngiltere Başbakanı Johnson, yoğun bakıma alındı

Yeni tip koronavirüs tedavisi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yoğun bakıma alındığı bildirildi. Öte yandan Johnson'a Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın vekalet edeceği aktarıldı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Fransa geçtiğimiz gün salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük kayıp 833 yeni koronavirüs ölümü bildirdi.

BB12eGIQ.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Covid-19 için pozitif test ettikten sonra ölen toplam insan sayısı 8,911 iken, enfeksiyon sayısı 98,010'dur.

Sağlık Bakanı Olivier Véran, "Bu salgının yükselişinin sona ermesinin sonuna gelmedik."

İtalya'nın günlük ölüm bilançosu birkaç gün yavaşladıktan sonra Pazartesi günü yükseldi, ancak İspanya'nın dördüncü günü düştü.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Japonya'dan koronavirüs için ekonomiye 1 trilyon dolarlık destek

Tüm dünyayı sarsan koronavirüse karşı, ülkelerin aldığı ekonomik önlem paketlerine bir yenisi eklendi. Dünya ekonomisi devlerinin, yüzlerce milyar dolarlık bütçe ayırdığı koronavirüs paketlerine Japonya'da 1 trilyon dolar bütçe ayırdığını duyurdu. Türkiye ise, 100 milyar TL'lik bir paket hazırlamış ve tüm yurttaşların katılımını amaçlayan Milli Dayanışma Paketi'ni açıklamıştı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.