Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Japonya Silahla İşlenen Suçları Neredeyse Tamamen Ortadan Kaldırdı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Japonya Silahla İşlenen Suçları Neredeyse Tamamen Ortadan Kaldırdı

Japonya, dünyadaki en düşük silah suç oranlarından birine sahip. 2014'te ABD'de 33.599'a kıyasla sadece altı silahlı ölüm meydana geldi. Bunun sırrı nedir?

5dbc5e14d87c5.jpg

Av tüfeği ve havalı tüfekler, Japonya'da yasal olarak satın alabileceğiniz tek ateşli silahlardır.

Japonya'da bir silah satın almak istiyorsanız sabır ve kararlılığa ihtiyacınız var. Tüm gün süren bir sınıfa katılmak, yazılı bir sınava girmek ve en az yüzde 95 puan alan bir atış menzili sınavını geçmek zorundasınız.

Ayrıca zihinsel sağlık ve uyuşturucu testleri de vardır. Adli sicil kaydınız kontrol edilir ve polis aşırılık yanlısı gruplara bağlantılar arar. Sonra akrabalarınızı ve hatta çalışma arkadaşlarınızı da kontrol ediyorlar. Polis, silah ruhsatlarını reddetme gücüne sahip olmasının yanı sıra, silah arama ve ele geçirme konusunda da güçlü yetkilere sahiptir.

Hepsi bu değil. Tabancalar açıkça yasaklanmıştır. Sadece av tüfeğine ve havalı tüfeklere izin verilir.

Yasa, silah dükkanlarının sayısını kısıtlıyor. Japonya'nın 40 veya daha fazla bölgesinde çoğundan fazla olamaz ve yeni kartuşları yalnızca son ziyaretinizde satın aldığınız kullanılmış kartuşları iade ederek satın alabilirsiniz.

Silah ve mühimmatın depolandığı yere polis bildirilmelidir - bunlar kilit ve anahtar altında ayrı olarak saklanmalıdır. Polis ayrıca silahları yılda bir kez denetleyecek. Ve üç yıl sonra lisansınız tükenir, bu noktada kursa katılmanız ve testleri tekrar geçmeniz gerekir.

Bu, Japonya'daki kitlesel atışların neden son derece nadir olduğunu açıklamaya yardımcı olur. Toplu katliamlar meydana geldiğinde, katil çoğunlukla bir bıçak kullanır.
Mükemmel Ülkem

Bir çok şeyin yanlış gittiği bir dünyada da bir çok şey var. Peki ya gerçekten başarılı politikalarla bir ülke inşa edebilseydiniz, dünya çapında gerçekten başarılı olan fikirlere dikkat ederek?

Mevcut silah kontrol yasası 1958'de yürürlüğe girdi, ancak politikanın arkasındaki fikir yüzyıllar öncesine dayanıyor.

Silahlı Şiddet Eylemi icra direktörü ve Gun Baby Gun'un yazarı Iain Overton, "Silahlar ülkeye girdiğinden beri, Japonya'nın her zaman katı silah yasaları vardı" diyor.

"Onlar tüm dünyada silah yasaları uygulayan ilk millet ve sanırım silahların sivil toplumda gerçekten bir rol oynamadığını söyleyen bir ana kaya oluşturdu."

İnsanlar 1685'e kadar ateşli silahlardan vazgeçtikleri için ödüllendirildiler, Overton'ın "belki de ilk silah geri alım girişimi" olarak nitelendirdiği bir politika.

5e1f88484b491.png

Sonuç, İngiltere ve Galler'deki 6.2 ve ABD'deki 88.8 ile karşılaştırıldığında, Small Arms Anketine göre, çok düşük bir silah sahipliği seviyesidir - 2007'de 100 kişi başına 0.6 silah.

"Toplumda silahınız olduğu anda, silah şiddetiniz olacak ama bence bu miktarla ilgili," diyor Overton. “Toplumda çok az silahınız varsa, neredeyse kaçınılmaz olarak düşük düzeyde şiddetiniz olacaktır.”

Japon polis memurları nadiren silah kullanıyor ve dövüş sanatlarına çok daha fazla önem veriyor - hepsinin judoda siyah kuşak olması bekleniyor. Ateşli silah kullanmayı öğrenmekten daha çok kendo (bambu kılıçlarıyla savaşarak) yapmak için daha fazla zaman harcarlar.

Gazeteci Anthony Berteaux, "Şiddete verilen tepki hiçbir zaman şiddet değildir, her zaman onu tırmandırmaktır. [2015'te] ülke çapında Japon polisi tarafından yalnızca altı ateş açıldı. "Çoğu Japon polisinin yapacağı şey büyük şilteler almak ve aslında şiddet gören ya da sarhoş bir kişiyi küçük bir börek haline getirmek ve onları sakinleştirmek için onları karakola geri götürmek."

Overton bunu "polisi militarize etmek" olduğunu söylediği Amerikan modeliyle karşılaştırıyor.

"Suçun ilk örneğinde çok fazla polisin silahı çekmesi durumunda, polis ve suçlular arasında minyatür bir silahlanma yarışına yol açarsınız" diyor.

5e1f887e8d902.jpg

Uygunsuz silah kullanımına bağlı tabunun altını çizmek için, silahını kendisini öldürmek için kullanan bir subay ölümünden sonra bir suçla suçlandı. Hareket halindeyken eylemi gerçekleştirdi - polisler asla görev dışı silah taşımazlar, vardiyalarını bitirdikleri zaman onları karakolda bırakırlar.

Polisin ateşli silahlarla tuttuğu bakım, kendini savunma güçlerine yansıtılır.

Gazeteci Jake Adelstein bir zamanlar mermi kovanlarının toplanmasıyla sona eren bir atış pratiğine katıldı - ve birinin kayıp olduğu ortaya çıktığında büyük endişe vardı.

"Bir mermi mermisi hesaba katılmamıştı - bir mermi hedeflerden birinin arkasına düşmüştü - ve hiç kimse mermiyi bulana kadar tesisleri terk etmesine izin verilmedi" diyor.

Berteaux, Japonya'da silah düzenlemelerinin gevşetilmesi için herhangi bir istiridye olmadığını söylüyor. “Birçoğu savaş sonrası bu pasifizm hissinden kaynaklanıyor ve savaşın korkunç olduğunu ve bir daha asla sahip olamayacağımızı” açıklıyor.

5e1f889d0b3f5.jpg

“İnsanlar barışın her zaman var olacağını ve böyle bir kültüre sahip olduğunuzda, kendinizi silahlandırmaya ya da bu barışı bozan bir nesneye sahip olmanıza gerçekten gerek olmadığını düşünürler.”

Aslında, Japonya'nın kendini savunma güçlerinin yabancı barışı koruma operasyonlarındaki rolünü genişletme yönündeki adımlar bazı bölgelerde endişe yarattı.

Siyaset bilimi profesörü Koichi Nakano, "Bilinmeyen bir bölge" diyor. "Belki hükümet zaman zaman kendini savunma gücünde ölümü normalleştirmeye ve hatta silah kullanımını yüceltmeye çalışacaktır?"

Iain Overton'a göre, Japonya'daki silahların "neredeyse tabu reddetme seviyesi" ülkenin "mükemmel bir yere doğru ilerlediği" anlamına geliyor - ancak İzlanda'nın çok daha yüksek olmasına rağmen çok düşük bir silah suçu oranı elde ettiğine dikkat çekiyor silah sahipliği düzeyi.

University College London'daki Global Refah Enstitüsü'nden Henrietta Moore, Japonları silah sahipliğini "sivil özgürlük" olarak görmediği ve ateşli silah fikrini "mülkünüzü başkalarına karşı savunmak için kullandığınız bir şey" olarak reddettiği için alkışlıyor.

Ancak Japon gangsterler için sıkı silah kontrol yasaları bir sorundur. Yakuza silah suçu son 15 yılda keskin bir şekilde düştü, ancak ateşli silah taşımaya devam edenler, onları ülkeye kaçakçılık için ustaca yollar bulmak zorunda.

Emekli polis memuru Tahei Ogawa, "Suçlular bir orkinosun içindeki silahları paketliyor, bu yüzden donmuş bir orkinos gibi görünüyor" diyor. "Ama içeride bir silah gizledikleri vakaları keşfettik."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.