Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Etkili İnsanların Sahip Olduğu 12 Olumlu Kişilik Özellikleri


Önerilen İletiler

  • Admin

Etkili İnsanların Sahip Olduğu 12 Olumlu Kişilik Özellikleri

ocean-2203720.jpg

Kişiliğiniz, söylediklerinizle değil, yaptığınız şeyle tanımlanır. Son derece etkili insanlar, onları oldukları gibi yapan belirli kişilik özelliklerine sahiptir.

Bazen harika bir insana bakarız ve “Asla böyle olamam!” Diye düşünüyoruz. Hepimizin DNA'mızın bir parçası gibi görünen kişilik özellikleri olsa da, benim deneyimim kişiliğinizin düşündüğünüzden daha fazla şekillenebileceğidir. Doğa ve kültürüme aykırı kişilik özelliklerini benimsedim.

Hollanda'da büyüdüm. Benim deneyimim, buradaki insanların genellikle gereksiz yere aykırı ve kötümser olmalarıdır. Bu yüzden kitlemin% 3'ünden azı Hollandalı. Kişisel gelişimden hoşlanmazlar. Ben de böyleydim.

Ama mezun olduktan sonra çok seyahat etmeye başladığımda görüşlerimi değiştirdim. Kişisel gelişime maruz kaldım ve çok etkili insanların, iş ve yaşam boyunca tanıştığım birçok özelliği benimsedim. Ama aynı zamanda ilham veren insanları okudum.

Aşağıda 12 olumlu kişilik özelliğinin bir listesi bulunmaktadır. Yaşamın her kesiminden etkili insanları çalışarak bu özellikleri öğrendim. Bu özellikleri kendimiz için benimseyerek ve buna göre hareket ederek, kendi özgün kişiliğimizi kasten oluşturabiliriz.

Yetenekli / Etkili - Bu özelliğin bir istisnası yoktur. Hiç yetenekli olmayan etkili, mutlu veya başarılı bir insanla tanışmadım. Hayatlarını alırlar ve ciddiye çalışırlar. Bir amaçla bir şeyler yaparlar. Ve en önemlisi, ne hakkında konuştuklarını biliyorlar.     

Meraklı - Etkili insanlar varsayımlardan kaçınırlar. Bu benim en büyük tuzağımdı. Her şey hakkında varsayımlarda bulundum. İş arkadaşlarımdan biri bana bir keresinde doğrudan söyledi: Çok fazla varsayım yapmayı bırak! Ben de öyle yaptım. Merak etmeye karar verdim. Etkili insanlar birçok soru sorar. Varsayımları bu şekilde önlersiniz.     

İddialı - İnsanlar iyi olmanız gerektiğini düşünüyor. Bu yanlış. Kibar olmak güzel, ama her zaman iyi olmak için yolundan çıkmak zorunda değilsin. Etkili insanlar kendilerini düşünürler. Ama başkalarını feda etmezler. Girişkenlik bununla ilgilidir.     

Affedebilen - kin tutmak, yapabileceğiniz en az etkili şeydir. Pek çok insan kin yüzünden ilişkileri ve grup dinamiklerini yok etti. “Bu kişi bunu bana nasıl yapabilirdi!” Belki de belki o kişi nedenini bile bilmiyor! İnsanlar aptalca şeyler yapar. Devam et.     

Bağımsız — Etkili insanlar başkalarından kolayca etkilenmez. Başkalarını dinliyorlar. Fakat bağımsız düşünürler. Dış etkinlikler tarafından kolayca sallanamazlar.     

Saygılı — İnsanların size veya diğer insanlara ne kadar güvensiz kazmalar yaptığını biliyor musunuz? "Çok yorgun görünüyorsun. Neler oluyor? ”Sizi kötü hissettirmek için yapılan bu kirli sözlerden biri. Sizi bırakmak isteyen birçok kişi var, bu da onları otomatik olarak sizden daha iyi hissettiriyor. Saygılı insanlar bunu asla yapmazlar. Ayrıca insanlara katılmıyorum ve yine de saygılı olabilirsiniz. Temel olarak, etkili insanlar internet trollerinin tersidir.

Doğru / Doğrucu: Düzenli olarak yalan söylediğinizde (ne kadar küçük olursa olsun), sonunda kendi webiniz tarafından yakalanırsınız. Bana batıl inançlı (ya da Michael Scott'ın söylediği gibi biraz garip) de, ama yalanların sonunda seni yakalayacağını düşünüyorum. Bu yüzden gerçeği söylemek daha iyidir. Her zaman hoş değil, ama en azından yalan değil.     

Kesin — Bir şeyler birkaç kelimeyle açıklamak zor. Kesin olmak için düşünce ve çaba gerektirir. Bu yüzden birçok insanın sonsuz konuştuğunu görüyorsunuz. Ne söyleyeceklerini bilmiyorlar, bu yüzden bir av tüfeği yaklaşımı kullanıyorlar. Kelimeleri püskürttüler ve umarım birkaç kişi işarete ulaşır. Kesin olmak gerekirse, nişancı gibi olmak istersiniz. Her cümle ve eylem bir amaca hizmet eder.     

Adil - Adil olmanın imkansız bir kavram olduğunu söyleyen insanlar genellikle adil insanlar değildir. Evrensel adalet ilkeleri vardır. Özetle, insanlarla doğrudan olun ve iyilik yapmayın. İnsanlara davranış biçiminizde tutarlı olun. Yapabileceğimiz en adil şey bu. Ve evet, bu pratikte imkansız görünüyor çünkü bazen doğamıza aykırı. Ancak etkili insanlar doğaya karşı birçok şey yaparlar. Başkalarının yapmadığı şeyleri yapıyorlar.     

Esnek - Hayat karmaşık ve değişimle doludur. Hayatta kalmak ve gelişmek için her zaman adapte olmak gerekir. Bu yüzden etkili insanlar son derece esnek ve akıcıdır. Onlara eskilerinden daha iyi çalışan yeni bir fikir verirseniz, yenisiyle birlikte giderler. Nefslerini ya da zeki görünümlerini umursamıyorlar. Neyin işe yaradığını önemsiyorlar.

Kişisel farkındalık — Neleri yapabileceğinizi ve yapamayacağınızı bilmek hayatınızı çok daha kolaylaştıracaktır. Çok sık, kim olduğumuzun farkında değiliz. Ancak etkili olabilmek için kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı bilmelisiniz. Zayıflıklarınız varsa veya hatalar yaparsanız, öz-farkındalık bu konuda dürüst olmanıza yardımcı olacaktır. Kusurla ilgili yanlış bir şey yok. Aslında, kusurlu değilseniz, muhtemelen bir robotsunuzdur.    

İyimser - Etkili insanlara bir meydan okuma verin, onlar bir çözüm düşüneceklerdir. Onlara kasvetli bir görünüm verin, minnettar olacak şeyler bulacaklar. Aksine, karamsar olmak dünyadaki en kolay şeydir. Herkes şikayet edebilir ve “bunu yapamayız” diyebilir. Ama “bunu gerçekleştirmenin bir yolunu bulalım” demek güç olur.

Kişiliğiniz taş değil. Bazı doğal eğilimleriniz olabilir. Ancak doğru zihniyetle, yukarıdaki kişilik özelliklerinden herhangi birini benimseyebilirsiniz. Hangisini benimsemek istediğiniz, doğanıza bağlıdır.

Ancak olumlu özelliklerle yanlış gidemezsiniz. Belirli bir kişi olmanın bir seçim olduğunu unutmayın. Kendinizi değiştirmek sadece zaman meselesidir. Çünkü kişiliğinizi belirledikten ve ona göre hareket ettikten sonra, artık belli bir şekilde olmayacaksınız; sen sadece o taraftasın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.