Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çocuklarımız SUÇA KARIŞMAKTA REKOR kırdılar


marti_name

Önerilen İletiler

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Polis Dergisi'nin Eylül 2006 sayısında yapılan açıklamada Türkiye'de yaşayan çocukların 2005 yılında suç rekoru kırdığı bildirildi. Açıklamada 2005 yılı polis kayıtlarından elde edilen verilere göre 56 bin 675 çocuğun suç işlediği, 35 bin 309 çocuğun ise işlenen suçların mağduru olduğu tespit edildi.

(2 Ekim 2006 Pazartesi)

 

İHA - Polis Dergisinin Eylül 2006 sayısında 'Türkiye'de çocuklar suç rekoru kırdı' başlığı ile yayınlanan yazıda "Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan suç istatistiklerine göre, 2005 yılında meydana gelen 487 bin 762 suçun 56 bin 675'i çocuklar tarafından işlenmiş. 35 bin 309 çocuk da işlenen suçların mağduru olmuş.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2005 yılında işlenen asayiş suçlarını, suçu işleyen ve suçtan mağdur olanların yaşlarına göre tasnif etti. Bu verilere göre, 2005 yılında şahsa karşı işlenen 197 bin 997 suçtan 25 bin 821'i 18 yaşından küçük çocuklar tarafından işlenmiş.

 

Cinayet, adam öldürmeye teşebbüs, adam yaralama ve darp gibi şahsa karşı suç işleyen çocuklardan 3 bin 275'i kız, 21 bin 72'si ise erkek olmak üzere 24 bin 347 çocuk yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş. Mala karşı işlenen 289 bin 765 suçtan 30 bin 854'ünü 18 yaşından küçük çocuklar işlemiş. Hırsızlık ve gasp gibi mala karşı suç işleyen çocuklardan 3 bin 391'i kız ve 25 bin 691'i erkek olmak üzere 29 bin 86 çocuk da yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş" ifadelerine yer verildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ağir ekonomik şartlarda toplumumuzun 1 kismi ni mecburen bozdu..Yokluk bir çok suçların mecburen nedeni oldu...Bir zaman bir gazate başlık atmişti ''Türk halkının %11''i sabıkalı '' diye...nasıl sabıkalı olmasın ki??bence Bu sabıkaların %60'ının nedeni ekonomik çaresizlik V yokluk..

 

Buda demek oluyor ki suçun büyük çoğunluğu Ülkeyi yöneten siyasilerde yakın akrabalarına V göbeklerine hizmet edeceklerine birazda ekonomik krizlerde boğulmamak için kulaç atan halkına hizmet etse ya bu Müptezeller...

 

SayGıLar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

enseyi karartmayalım derim ama..oda zırvalık olur..

malum..gümbür gümbür gelen bir gençlik..bir insan seli var gerilerde..amma nolacaktır..hal..yerken birbirini şimdikiler..zor günler geliyor bence..yaşamak için insanın dahada acımasız olacağı günler....üzücü.. :excl:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.