Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2020'de Herkesin Dilediği Tek Bir Şey Var: Daha Çok Su İçmek


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

2020'de Herkesin Dilediği Tek Bir Şey Var: Daha Çok Su İçmek

Su kaybına neden bu kadar takıntılıyız?

00PEAKHYDRATIONSUB2art-superJumbo.jpg?qu

İçecekler içinde su en sıkıcısı. Gerçekten akılda kalıcı bir yanı vey gizli bir etkisi veya tadı yok. Ancak insanlar bundan yeterince yararlanamıyor gibi görünüyor.

New York'ta bir beslenme uzmanı olan Lauren Antonucci, İnsanları her gün, her hafta ofisime geliyor ve Yeterince su içmediklerinden dolayı endişeli olduklarını belirten şeyler söylüyor dedi.

Endişeleri geleneksel bilgeliğe dayanabilir. İyi bilinen bir tavsiye, günde sekiz bardak su içmenizi önerir; Başka bir öneri ise eğer susamışsanız halihazırda hidrasyon durumuna gelmiş olursunuz.

Ancak su tüketimi ile ilgili kaygı aynı zamanda farklı, daha felsefi bir kaynaktan da kaynaklanabilir: Hidrasyon şimdi yaşamın neredeyse tüm sıkıntılarının tedavisi için pazarlanmaktadır.

Her Şeyin Cevabı

Su, son zamanlarda her şeyin ilacıymış gibi pazarlanmaktadır. Oh, sadece su. Halsiz mi hissediyorsun? Muhtemelen daha fazla suya ihtiyacın var. Kariyeriniz ve romantik beklentilerinizden ilham almadınız ve tamamen ümitsiz misiniz? Bugün hiç su içtiniz mi?

İnsanlar sanki itibarları ona (suya) bağlıymış gibi davranırlar. Su şişelerini gittikleri her yerde yanlarında taşıyorlar, boşaltıp tekrar dolduruyorlar.

Bazıları tüketimini bir dergide veya bir mobil uygulama ile takip edecek kadar ileri gider. (Bir bitkiyi kullanıcının iyiliği için bir metafor olarak kullanan bir tane vardır. Bir kişinin tükettiği su hacmine bağlı olarak, gelişen veya solgun görünebilir.)

Hidrasyon iyi ayarlanmış, başarılı bir insanın işaretidir. 1 Ocak'ta Twitter, Twitter’ın marka hesabı da dahil olmak üzere daha fazla su içme reklamları yapmaya karar verdiler.

Fakat daha bilinçli hidrasyon gerçekten daha üretken bir 2020 mi yapacak?

Virginia Üniversitesi'nde sporcularda aşırı hidrasyonu inceleyen bir böbrek uzmanı Dr. Mitchell Rosner bir telefon görüşmesinde “Biraz dehidrasyonun gerçekten kimsenin performansını etkilediğine dair kanıt yok” dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.