Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Antarktika'ya Gitmek İçin Mükemmel Kılavuz


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Antarktika'ya Gitmek İçin Mükemmel Kılavuz

Kuzey Kutbu'na veya Antarktika'ya ve Lindblad Keşif Gezileri'ne veya Hurtigruten'e gitmeli misiniz? Kutupsal paketleme şartları nelerdir? Hadi açalım.

original_LEDE_Anactica_penguins_Anton_20

Yapılması gereken yolculuk söz konusu olduğunda, Dünya'nın kutup bölgelerinin mistik ve övünme haklarına sahip birkaç destinasyon var. İster vahşi yaşam fotoğraflarını çekin, ister gezegenin en ekstrem manzaralarını görmek isteyin, gittikçe artan sayıda seçenek sizi oraya götürecektir.

En popüler olanlar arasında, yolcuların yüzde 98'i buzla kaplı olan -60 Fahrenheit kadar soğuk olabilen sıcaklıklarda penguenleri görebileceği Antarktika kıtasına geziler var. Diğerleri, ortalama sıcaklığın 32 ila -40 Fahrenhayt arasında değiştiği manzaralarda yaşayan kutup ayılarını görmek için Kuzey Kutbu'na gitmeyi tercih edebilir.

İlgi alanlarınıza ve seyahat bütçenize bağlı olarak, hayatınızı değiştirecek bu yolculuklara dair bazı ipuçları.

original_Svalbard_Alexey_Seafarer_Shutte

Ne zaman ve nereye gitmeli?

Antarktika yazları, Kasım ve Nisan ayları arasında sıcaklıkların en düşük olmadığı zamanlarda gerçekleşir ve Weddell mühürlerine ve penguenlerine aşırı hava şartlarından biraz soluk verir. Antarktika'ya gitmek, kıtayı görmenin en popüler yoludur, en azından gemi hem ulaşım hem de konaklama olarak hizmet ettiği için. Ve çoğu yolculuk kıtanın yaz aylarında gerçekleşir, çünkü buz parçalanır, bu sayede etrafta ve etrafında yelken açmayı kolaylaştırır.

Daha nadir olan Güney Işıkları'nı görmeyi planlıyorsanız, en iyi seçenek bir Mart yelkenidir. En büyük buzdağlarını görmek ister misiniz? Kasım en iyi zamandır çünkü sıcaklık hala en yüksek noktasında değildir.

Punta Arenas, Şili ve Ushuaia, Arjantin, Antarktika'nın ana kalkış noktalarıdır. Güney Amerika'nın ötesinde, Antarktika'ya Güney Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda'dan da yolculuklar var.

Kuzey Amerika'ya yakınlığı göz önüne alındığında Kuzey Kutbu'na ulaşmak daha kolaydır ve Haziran'dan Ağustos'a kadar olan yaz aylarında ziyaret etmek popülerdir.

Kuzey Işıkları'nı yakalamak, bölgedeki gezginlerin ana hedefleri arasındadır. Bir başka büyük çekiliş, köpekli bir yolculuğa tanık olma veya deneyimleme fırsatıdır.

Birçok gezgin Norveç gezisine başlar. Diğerleri İngiltere'den ayrılır ve Grönland'a veya Kanada'nın kuzey bölgelerine doğru yola çıkarlar. Bu yolculukları ziyaret etmek için en popüler yerler arasında Norveç'te ve Grönland kıyılarında Svalbard vardır. Rusya, Kuzey Kutup Dairesi'ne ulaşmak için bir başka potansiyel çıkış noktasıdır.

Hala emin değilseniz, neden görmek istediğiniz hayvanların etrafına seyahatinizi planlamıyorsunuz? Penguen kolonileri arıyorsanız güneye gidin. (Antarktika'da 20 milyon üreme pengueni var, bu yüzden birkaç bin bulmak zorundasınız.) Kıtanın Macquarie Adası kraliyet penguenleriyle tanınırken, Güney Georgia Adası yüz binlerce kral penguenine ev sahipliği yapıyor. Gentoo penguenleri de bol miktarda bulunur ve Falkland Adaları'na yapılacak her ziyaret muhteşem bir kuş gözlem deneyimi yaşatacaktır.

Ayrıca, Antarktika'nın doğu kesiminde üreyen çok sayıda albatros kuşu türü bulacaksınız. Weddell mührü fotoğrafçılar için bir başka favoridir çünkü bu uysal hayvanlar kutup paparazzilerini ağırlıyor gibi görünmektedir. Balina izlemek reçelinizse, Şubat en iyi bahistir. Balya balinaları da dahil olmak üzere bu hayvanları bu alana çeken şey, kril (karides benzeri küçük bir kabuklu hayvan) olup, onu en iyi lekelenme deneyimi haline getirir.

original_Arctic_Svalbard_walrus_Inge_Jan

Kutup ayıları mı arıyorsunuz? En çok Kuzey Kutbu'ndaki Wrangel Adası'nda, onları görmek için en iyi bahsin buzun parçalandığı Temmuz ve Ağustos aylarında olduğu yaygındır. Mors sevgilisi mi? Yaz aylarında Svalbard'a gidin. Norveç de ren geyiği tespit etmek için en iyi yerdir.
Seni oraya kim götürecek?

Kutup yolculukları genellikle eğitim ve korumaya güçlü bir şekilde odaklanmaktadır. Bu bölgelere giden çoğu gemi, günlük dersler ve eğitici filmler lehine kumarhaneler ve akşam eğlenceleri yaşar. Bilgili keşif ekipleri, yolculara sunulan seminerleri ve kıyı gezilerini yönetme eğilimindedir.

Hurtigruten, bu ortamlar için özel olarak tasarlanmış bir gemi filosu sayesinde kutup turizmi konusunda pazar lideridir. Şirket, Kuzey Kutup yolcularına “Kuzey Işıkları Sözü” bile sunuyor. Ekim ve Mart ayları arasındaki her yelken, aurora borealis'i görmeyi garanti eder veya yolcular, gelecek sezon tekrar denemek için altı ila yedi gece ücretsiz bir yelken alırlar.

Diğerleri gibi, Hurtigruten, konuklara Antarktika yarımadasında yüksek sesle ve sürekli kundaklama ile sağlam çadırlarda geceleme için eşsiz bir fırsat sunuyor (pahalı, uykusuz ama büyülü bir gece).

original_Arctic_Hurtigrutin_NorthernLigh

Hurtigruten, Antarktika'da iki gemi işletiyor. Bu yılın ilerleyen saatlerinde, kruvaziyer hattı bölgede üçüncü bir gemi, MS Roald Amundsen'i ekleyecek, bu da özellikle hibrit motorları daha çevre dostu ve neredeyse sessiz olduğu için dikkat çekiyor.

Buna ek olarak, Quark Expeditions, önümüzdeki sezon için planlanan 29 gidişinde sürdürülebilirliğe odaklanarak Antarktika'ya yolcu almanın 30. yılını kutluyor. Lindblad Sergileri, 50 yıllık kutup tecrübesi ile bu uç bölgelerde bir öncü olmuştur. Bu yelkenler artık şirketin imzalı seferleri.

Dikkate alınması gereken önemli bir nokta, 500'den fazla yolcusu olan herhangi bir geminin, peyzaj ve vahşi yaşamı olumsuz etkilememek için yolcuların karaya çıkmasına izin verilmemesidir. Celebrity ve Holland America gemilerinde daha büyük kruvaziyer yelkenleri, daha fazla gemi içi aktivite ve aktivite sunmasına rağmen bu gereksinimlere tabidir.

Lüks çok önemliyse, Ponant ve Seabourn gibi operatörler sizi oraya şık bir şekilde götürür. Ponant, 2021'de bir buz kırıcı olarak hizmet eden ve aşırı hava hedeflerine seyahat edebilecek özel bir kutup gemisi inşa ediyor. Scenic Eclipse, bu sonbaharda ve kış aylarında imzalayan uşaklar artı Antarktika yelkenlerinde bir denizaltı ve iki helikopter içeren 12 ila 30 günlük yelkenler sunuyor.

Antarktika 21, Punta Arenas, Şili'den King George Adası'ndaki Frei Araştırma İstasyonu'na, yolcuların Drake Passage'dan kaçınmasına yardımcı olabilecek bir uçuş sunuyor (aşağıdaki paragrafa bakın).
Onsuz seyahat etmeyin. . .

Demir karnınız olsa bile, hareket hastalığı hapları ile seyahat ettiğinizden emin olun. Drake Passage hakkında söyledikleri doğrudur. Güney Amerika'nın ucu ile Antarktika'nın Güney Shetland Adaları arasındaki su kütlesi, sakin suları olan “Drake Gölü” olabilir, ancak büyük olasılıkla geçişi oldukça engebeli hale getiren büyük kabarıklara sahip “Drake Shake” olacaktır. En soğuk kıtaya ulaşmak için gerekli bir geçittir. Basınç noktası bilezikler, iki günlük geçişi daha rahat hale getirebilir.

Uzaktan yaban hayatı tespit etmek istiyorsanız dürbün bir zorunluluktur. Penguenlerin kıyıya yürüdüğünü veya uzaktan yüzme balinalarını izlemek günlük bir aktivitedir. Fotoğrafçılar büyük bir zum objektifin deneyimlerini geliştireceğini görecekler.

Hacimli kışlık botlara gelince, seyir hattınıza danışın, çünkü çoğu hat kıyıdayken bir çift giyecektir. Bu, her türlü zarar verici maddenin, bu unsurlara maruz kalmayan vahşi doğaya zarar verebileceği yerel ortama verilmesini önlemeye yardımcı olur.

Bagajınızda şapkalar, eldivenler, eşarplar ve bir taban katmanı için istediğiniz her şey için ekstra alana sahip olmaktan memnuniyet duyacaksınız. Ekstremitelerinizin en soğuk olacağını unutmayın. Hiç yeterli çift eldiveniniz olmayacak (özellikle iç astarlı bir çift). Ayak parmaklarınız da soğuk olabilir ve genellikle kayak dükkanlarında satılan ısınma ısıtıcıları eller ve ayaklar için harikadır.

Gezginlerin en sık unuttuğu iki şey: Birincisi, Güney Yarımküre'nin yaz aylarında, Buenos Aires, Cape Town ve Santiago gibi geçiş noktalarının çoğu sıcak olabilir (kutup bölgesindeki soğuk sıcaklıklara rağmen). Potansiyel bir konaklama sırasında sizi rahat ettirecek bir şey paketleyin. İkincisi, seyahat ederken telefonunuzu veya kameranızın bellek kartını hızlı bir şekilde doldurabilirsiniz. En sevdiğiniz olası resimleri silmenize engel olmak için gerekli kabloları ve depolama aygıtlarını getirin.

Son olarak, bir seyahat hatıra ipucu: Arkadaşlarınızı ve ailenizi etkilemek istiyorsanız, Güney Antarktika'daki Port Lockroy'daki postane, posta kartını posta kartınıza ekleyecek ve uzun posta yolculuğuna gönderecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.