Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ankara’da ‘İlkbahar Tangosu’


marti_name

Önerilen İletiler

Ankara’da ‘İlkbahar Tangosu’

Ankara Devlet Opera ve Balesi, yeni sanat sezonunda iddialı bale yapıtlarıyla seyircisini selamlayacak. Bale topluluğu, yeni sezonu 9 Ekim’de üç bölümlük “İlkbahar Tangosu” adlı yapıtla karşılıyor.

 

 

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

Güncelleme: 17:43 TSİ 01 Ekim 2006 PazarANKARA - Yeni sanat sezonu öncesinde Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Başkoreograflığı’na getirilen tecrübeli dansçı Zeynep Odabaşı önderliğindeki bale topluluğu, sezon boyunca ilgi çekici eserlerle sahnede olacak.

 

 

Sezonun ilk eseri üç perdelik “İlkbahar Tangosu” isimli bale olacak. Mauro Bigonzetti’nin “Kasimir’s Colours”, Marco Cantalopo’nun “Concerto” ve Robert North’un “Entre Dos Aguas” adlı koreografilerinden oluşan eser, 14 ve 28 Ekim’de izleyiciyle buluşacak.

 

Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eserinden bale sahnesine aktarılan “Çalıkuşu” yeni sezonda da izleyici karşısında olacak. Merih Çimenciler’in sahneye koyduğu ve Türk Sanat Müziği ile bezenen eserin dekor ve kostümleri Alexandre Vassiliev’in imzasını taşıyor.

 

“Çalıkuşu” Feride’yi Arzu Dirin’in, Kamran’ı Armağan Davran’ın canlandırdığı eserde, iki sanatçıya diğer rollerde Almula Özlem, Volkan Ersoy, Gamze Toper, Ayşegül Aydemir, Zeren Topçu, Ertuğrul Bolat, Müge Göktan, Hakan Odabaşı, Oliver Spence, Mine Örsçekiç ile Sevim Başol eşlik ediyor.

 

MERİÇ SÜMEN’İN KRALİÇELİĞİNDE BİR ‘KUĞU GÖLÜ’

Yeni sezonun iddialı yapıtları arasında ilk sırayı “Kuğu Gölü” balesi alıyor. Çaykovski’nin ölümsüz eseri, 16 yıl aradan sonra Başkent sahnelerine dönecek.

 

Bünyesinde bir çok sürpriz barındıran eserde, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve 45 yıllık bale sanatçısı Meriç Sümen de “kraliçe” rolünü üstlenecek.

 

Mauro Bigonzetti’nin “Turnpike”, Marius Petipa’nın “Paquita” ve Robert North’un “Troy Game” adlı koreografilerinden oluşan “Dans Zamanı” da yeni sezonda seyirciyle beraberliğini sürdürecek. Üç perdelik yapıt, 9 Kasım’dan itibaren sahnelerde olacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.