Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Reklamlardaki Hatalar


marti_name

Önerilen İletiler

Art arda 5 kez o **** müzigiyle yayinlanan Muya reklamiyla insanlarin

sabri mi test edilmektedir?

 

Mavi-Yesil kraker yiyen kadin neden yürüyen merdivenden tersine çikmaktadir? Bu ürün insani mantiksizlastirmakta midir? Yoksa gizliden

"bu ürünle zayiflayamazsiniz, bari iki üç egzersizle bir iki kilo verin" mesaji mi verilmektedir?

 

Petit Danone reklaminda ürünü yiyen çocuklar neden aradan yillar geçmesine ragmen hala sari kusaktadirlar? Ürün çocuklarda zeka geriligine mi yol acar? Bir çocuk büyürken neden digeri büyümez? Danone yemeyen çocuk büyüyemez mi?

 

Sil-Oxi reklaminda masayi enkaza çeviren adama gelecekten Sil-Oxi getiren kadinin beyaz elbisesinin önünü neden lekelerle kaplidir? Gelecekten günümüze deterjani getiren kadin neden kendisi kullanmamaktadir?

 

Neden gazetelerin promosyon amaçli dagittigi hediyelerin reklamlarinda "Bayinizden israrla isteyin!" yazmaktadir? Bayideki kisilik ilk isteyiste hediyeyi vermeyip kendine mi saklamaktadir? Bu uyari reklamcilarin bu olaya karsi gelistirmis oldugu bir çözüm yöntemi midir?

 

Yapi Kredi reklaminda manav, Mehmet Aslantug'a erik koyarken niye kese kagidini tutturamamaktadir? Bu durumda o sahnenin tekrarinin çekilmesi gerekmez mi? Vakit mi dardir yoksa "amaaan bosver salla, kimse çakmaz, yayinda yer" bakis açisi mi benimsenmistir? Mehmet Aslantug manavina nasil bir güven duymaktadir ki ikram edilen (beles) eriklerden yikamadan yer?

 

Maggi reklaminda Çinli bir çocugu evine davet etmis olan aile neden Çinlilere özgü bir yemek ikram etmektedir? Çocuk pilavi Çin'de yeterince yememis midir? Baska bir ülkeye degisik bir kültürü tanimaya gelen çocuga yemekten sonra da Çin müzigi dinletilip, kendisiyle Çin damasi da oynanmis midir?

 

Prima çocuk bezi reklaminda "islak kakali" bebegin çikarttigi ses kimseyi rahatsiz etmemekte midir? Ayni ajans tuvalet kagida veya ped reklami yapsa nasil bir ses ve görüntü yayinlamayi düsünür?

 

Avea reklamlarinda olimpiyat stadinin yakinindan faul atisi kullanan adamin önüne baraj kuran Fenerbahçe'li, Galatasaray'li, Besiktas'li ve Trabzonspor'lu oyuncularin gol olunca sevinmelerinin nedeni nedir? Madem gol olmasini istiyordunuz neden baraj kurdunuz ?

 

Neden Casper reklaminda, ortalama bir bilgisayarda bulunan müzik dinleme, fotograf görüntüleme, TV izleme ve messenger gibi özellikler "MultimedyaCenter" olarak tanitilir?

 

Cif reklamlarinda, "Tasmayan kahve" , "Kirilmayan yumurta" dedikten sonra, dis ses "Maalesef hayat bu kadar mükemmel degil" demektedir. Bu adamlar hayatin mükemmelligini bu tarz seylerle mi ölçmektedir? Yani kahveyi tasirmayan bir cezve olsa, hayat mükemmel mi olacaktir? Kirilmayan yumurta bulsak hayat tadindan yenmeyecek midir? Nedir?

 

Biskrem reklamlarinda, neden hatun kisi her "Bi biskrem versem" dediginde istedigi her seyi yaptirabilmektedir. Bu adamlarin cebinde bir paket bisküvi alacak parasi yok mudur?

 

Arzum Kahve Makinesi reklamlarinda geçen "Bunun farki, bunda kahveyi kendin pisiriyorsun." cümlesinin anlami nedir? Kahveyi kendimiz pisireceksek kahve makinesi almanin mantigi nedir?

 

Neden Alpella reklaminda çocugun kulaklik boynundayken çamura atlamasi ve akabinde kulakligin yok olmasi sadece 1 ay sonra fark edilmistir?

 

Tefal Clipso reklaminin hedef kitlesi kolsuz insanlar midir? Eger öyleyse neden daha net anlatilmamistir? Kolsuz kizi olan anneler de mi kolsuzlar için olan tencereleri kullanmalidir?

 

Maslak'ta yapilan son derece lüks bir siteye bulunabilen en orjinal isim "Mashattan" midir? Yaraticilikta sinir bu mudur yoksa yatirimcilar Manhattan'li midir?

 

Ford-transit reklamindaki hanimefendi neden tünelin ortasindan geçerken müsait bir yerde inebilir miyim demektedir? Tünelin en müsait yeri neresidir?

 

Hakan Plastik ürünü olan "Silenta" borularinin yanmaz ve kirilmaz oldugu sonradan mi anlasilmistir ki bir süre sonra çekilen ikinci reklam filminde "Ha pardon bir de yanmaz ve kirilmaz." denilmektedir.

 

"Tutmasi kolay, birakmasi zor" sloganli Pepsi reklaminda tutundugu demiri biraksa %99.9 ihtimalle ölecek olan adamin Pepsi`yi kolay tutusu bu mudur? Eger öyleyse Pepsi'nin zor tutusu nasildir?

 

Türkün basrolde oldugu diger milletlerle soslandirilan fikralardan esinlenerek yapilan, cep telefonuyla kredi verilen reklamda; Japon arkadasimiz “Siz cep telefonuyla krediyi buldunuz, biz onu ev kredisine çevirdik.” dedikten sonra verilen hizmeti tanitirken (uygularken) niçin nüfus cüzdanini çikartir ve vatandaslik numarasini cep telefonuna girer? Madem bu Japon kardesimiz Türk vatandasidir niçin hala siz-biz yapmaktadir? Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdani'na sahip Japon kardesimizde artik bizden biri degil midir? Üstelik vatandasin cebindeki kredi karti tartisilirken, cep telefonuyla ev kredisi vermek hangi sivri zekalinin eseridir? Ev kredisi almak bu kadar basit bir is olarak mi görülmektedir? “Hanim su telefonu ver de bir ev alalim” diyecek müsterilerin varligina inanilmakta midir? Bu kadar ciddi bir isi, vatandasa kolaylik olarak yutturmaya çalisan zihniyete yazik günah degil midir?

 

Dardanel Ton reklaminin pack shot'inda konserve kutusu, "balik" yazisinin ortasindaki 3 harfi kapatacak sekilde ekrana gelmektedir. B ve K harflerinin arasina gelen dairesel bir obje, bilinçaltina nasil bir mesaj vermektedir? Görsel tuzaklarin en büyük reklam olduguinu bilen reklam yazari ve yönetmeni buna nasil dikkat etmezler? Gencecik dimaglar balik kisvesi altinda b.k yemeye mi yönlendirilmektedir? Bu nasil bir b.k yemektir?

 

Ariel'in son reklaminda gizli dünyalarda ve reklamlarda oynamis bir kisi neden Mudo City'nin ürün müdürü olarak tanitilmistir? Neden reklamda Mudo City'nin gerçek ürün müdürü oynatilmamistir? Mudo City'nin gerçek ürün müdürü bu ise ne demektedir? Eger reklamda oynayan adam Mudo City'nin gerçek ürün müdürü ise neden reklamlarda ve Gizli Dünyalar'da oynamaktadir? Aldigi para yetmemekte midir?

 

Çatlaklara karsi etkili dis macununun reklamindaki çocuk neden Ay'a daha yakindan bakmak için teleskopun odaklama dürbününü kullanmaktadir? Odaklama dürbünü o kadar yaklastirip Ay üzerindeki çatlaklari gösterdigine göre, teleskopun kendisini kullanarak Ay üzerindeki kumlari sayabilir miyiz?

 

Boliç'in isminin 10 kez Ayraniç'in isminin ise dis sesle beraber 8 kez söylendigi Sütas reklaminda kimin reklami yapilmaktadir?

 

Denizbank reklamlarinda anlatildigina göre, "3 tarafi denizlerle çevrili ülkede herkesi çok sevindiren bir sey olmus ve ülkenin 4 bir yanina deniz gelmis..." Eger durum böyle ise Dünyada büyük bir felaket olmus ve muhtemelen bu felaket bize komsu ülkeleri sular altinda birakmamis midir ? Bu olay herkesi neden sevindirmistir? Ülkenin 4 bir yanina deniz geldi diye elinde fanus akvaryum ile kosan çocugun amaci nedir? Eger balik denize atilacaksa o güne kadarki 3 taraf yeteli bulunamamis midir? Balik 4. taraf baligi midir? Yok hayir hikayede ülkenin dört bir yanina Denizbank'in yayilmasi anlatiliyor ise balik bir mevduat araci midir? Ayrica o balik bir Japon baligi degil midir, tatli su baligi denizde yasar mi?

 

Digiturk reklaminda "soruuu" diyen adam (Kaya Akarsu), neden "al sana boruuu!" der gibi tavir içerisindedir?

 

Zaman gazetesi reklaminda neden kisi sadece pazar ekini alir da gazetenin kendisini kapinin önünde birakir? Pazar eki iyidir de gazetenin kendisi kötü müdür? Burada verilmek istenen mesaj "boynuz kulagi geçer" midir?

 

Hazirkart reklaminda motor üzerindeki kaskin durumu nedir? Her planda ayri bir sekilde duran kaski, filmin yönetmeni, montajcisi, yapimcisi, asistani, ya da ekip içerisinden herhangi birileri fark etmemis midir? Günümüzdeki filmlerde "devamlilik" önemli bir ayrinti olmaktan çikmis midir?

 

Orangina reklaminda, ne yapacagini bile bilmeyen bir adama portakal veya Orangina kostümü giydirip onunla tilt oynamanin mantigi nedir? Adama yazik degil midir? Adam Orangina'ya benzemis olsa bile, Orangina'yla tilt oynamanin anlami nedir? Tilt oynanan ve oradan oraya yuvarlanan Orangina'dan medet umulur mu? Bu kadar eziyet edilen Orangina'yi kim, niye içmek istesin? Reklamin geri kalaniyla tiltin ne alakasi vardir? Eger amaç Orangina'yi çalkalayip portakal parçaciklarini yakalamaksa, daha ilginç ve zararsiz bir "Orangina çalkalama yöntemi" bulunamamis midir? Tilt bugünlerde gündemde midir?

 

Neden Ipana mikro çürük reklaminda 6 ay sonra yazmaktadir, ürün çikali 6 ay olmus mudur?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.