Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İrlandalı - The Irishman 2019


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

İrlandalı - The Irishman 2019

The-Irishman-Trailer-2-Netflix.jpg

Yönetmen: Martin Scorsese
Yazarlar: Charles Brandt (kitap), Steven Zaillian (senaryo)
Yıldızları: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci

Ne diyelim nasıl başlayalım bilemiyorum. Kusursuz bir film değil yenilikçi kesinlikle hayır şaheser hiç değil. Ama en iyi gangster filmlerinden biri diyebiliriz.

Farklı bir açıdan bakınca Godfather 2'ye (Baba 2) çok benziyor ama hepsi bu kadar. Goodfellas'la karşılaştırdığınızda oldukça hareketsiz görünür. Başrol oyuncularının yaşı dikkate alındığında bu filmin oldukça yaşlı oyuncular tarafından oynandığı bir aşikardır.

Sinematografi, alışkın olduğumuz modern filmlerden oldukça farklı. Wes Anderson simetrik atışlarının veya Geniş açı çekimleri gibi Roger Deakins'in fazlalık sınırı yoktur.

Benim için ana odak kesinlikle oyunculuktu. Al Pacino ve Robert De Niro, Heat'dan bu yana ekranda ilk kez birlikte. Joe Pesci ve De Niro, Goodfellas'tan beri. Joe Pesci emeklilikten dönüyor ve Martin Scorsese tüm bu efsaneleri ekranda topluyor! Eğer bu film sizi heyecanlandırmazsa, korkarım hiçbir şey yapmaz. Oyunculuktan bahsetmişken Robert De Niro bu yaşta en iyi performansını veriyor.

En son ne zaman Al Pacino'nun gerçekten iyi bir performans verdiğini gördünüz? İşte tam olarak burada yaptığı şey ve onun zafer günlerini bulması çok iyi hissettiriyor. Her zamanki gibi kendi bencil kimliğini oluşturuyor ancak sesi azalttığında ve ifadelerin konuşmasına izin verdiğinde daha iyi parlıyor.

Ve yıllar boyunca Joe Pesci'yi özledim ve hala her zamanki gibi yoğun olduğu için endişelenmeyin. Ve bu filmde son derece tonda olduğunu düşünmek garip. Goodfellas'ta olduğu gibi şiddetli bir Joe Pesci arıyorsanız, hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Ama büyük bir varlığı olan korkutucu bir Pesci arıyorsanız, o zaman doğru yerdesiniz.

Harvey Keitel çok kısa bir süredir filmde ama fevkalade işini yaptı. Ray Romano şaşırtıcı bir seçimdi ve bu endüstri efsanelerinin bazılarıyla aynı uçakta nasıl devam ettiğine inanamıyorum. Gerçekten daha büyük bir rolü yok ve film ilerledikçe temelde kayboluyor, ancak gösterinin çoğunu o kullandı.

Film 3 saat ve 30 dakika sürüyor ancak bu kadar dürüst olmamıştı. İlk 2 saat bir esinti gitti, ancak 3. saat yavaş oldu. Son bir saat boyunca biraz sürüklendiğini ve aynı zamanda ileriye atladığını hissetti. hiçbir şekilde sıkıcı değildi ama daha iyi ele alınabileceğini hissettim. CGI yaşlanma o kadar iyi ki bir süre sonra başrol oyuncularının gerçekte kaç yaşında olduklarını karıştırıyorsunuz. Bu dürüstçe gördüğüm en iyi yaşlanma karşıtı teknoloji.

Sonunda yavaş olmasına rağmen hala harika bir film. Scorsese elinden gelenin en iyisini yaptı ve yapmak istediği filmi yaptı. Büyük olasılıkla kendi türünün sonuncusu ve aynı zamanda Scorsese'nin bu oyunculuk efsaneleriyle son işbirliği olacak. Bu filmde geçirdiğimiz zaman göz önüne alındığında, en son Scorsese filmi olabilir, kesinlikle bir filmdeki son Joe Pesci'nin ortaya çıkması ve Al Pacino ve De Niro gibi tür efsanelerinden etkilenen son iyi gangster filmi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aksiyonu neredeyse yok denecek kadar az, süresi de 3 saatle çok uzun gelebilir bazılarına ama ben keyifle izledim. Misler gibi koltuğuma oturdum, kahvemi yaptım ve Robert De Niro'nun, Al Pacino'nun Joe Pesci'nin ve Martin Scorsese'in keyfini çıkardım. Zaten aksiyonu çok olan, aşırı hareketli filmleri izlerken ben hep uyuyakalıyorum çünkü o filmler beni ve kafamı çok yoruyor. Ama bu film tam istediğim dozdaydı, yorulmadığım gibi onu izlerken resmen dinlendim. Böyle dinlendiren filmlerin hastasıyım. 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.