Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kendinizi Devamlı Aç Hissetmenize Yola Açan 4 Neden


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Kendinizi Devamlı Aç Hissetmenize Yola Açan 4 Neden - Ve bunun hakkında ne yapmalı ... yemekten başka.

Sahne: 10: 45 ÖÖ, hafifçe aydınlatılmış bir masada pantolonunuzun biraz daha büyük olmasını dilediğiniz bir durumdasınız. Günün altıncı e-postasında “gönder” e tıkladıktan sonra, karnınız homurdanıyor. Önce bir elma daha sonra öğle yemeği ve bir sonra ise bir atıştırmalık hala kendinizi aç hissediyorsunuz.

MPH kayıtlı diyetisyen Rebecca Ditkoff, “Diyet kültürü“ kötü bir şey ”olarak ortaya çıkmaya başladı, sıklıkla göz ardı edilmesi veya bastırılması gereken bir şey” dedi. “Ortalama bir insanın her üç ila dört saatte bir yiyeceklerle yakıt ikmali yapması gerekiyor, ancak bu süre, etkinlik seviyelerine ve önceki öğün veya atıştırmada ne kadar tüketildiğine bağlı olarak iki ila beş saat arasında değişebilir.”

Peki ya 30 dakikada bir acıkırsan ne olur? Burada, uzmanlar sabah ortasındaki (ve öğleden sonra ve akşam…) munchilerin olası nedenlerini tartıyorlar.

1. Daha iyi bir uykuya ihtiyacınız var:

Uyku, uyanma saatleriniz boyunca yaptığınız her şey için önemlidir; bu, sabah koşusu sırasında ne kadar uyanık olduğunuzu etkiler; seks sürüşünüzü etkiliyor - bu yüzden açlığınızı da etkilemesi şaşırtıcı değil.

RDE, CDE ve For The Love of Yaratıcısı Lori Zanini, “Yeterince uyuyamadığımız zaman açlık hormonumuzu artırıyor, grelin, iştahımızı artırabilir ve bizi her zamankinden daha aç olduğumuzu düşündürüyor” diyor. Şeker hastalığı.

Bir çalışmada, Chicago Üniversitesi araştırmacıları, uykusuz kalan katılımcıların, iki saat önce bir yemek yemiş olsalar bile, “ödüllendirici atıştırmalıklara” (düşünce şekeri, cips, kurabiye) karşı koyamadıklarını buldular. Ortalama olarak, tüketildiklerinde (4.2 saat sekiz saate kadar uyku) iyi dinlenmelerine kıyasla neredeyse iki kat daha fazla yağ yediler.
Beyaz bir gürültü makinesi kullanarak ve TV'yi uzak tutarak serin bir odada (70 derecenin altında) vurarak daha iyi bir uyku kalitesi elde etmeyi öneren Zanini, “Uykunuzu öncelikli hale getirmek, tüm gün iştahınızı düzenlemeye yardımcı olabilir” diyor. .

2. Yeterince su içmiyorsunuz:

Ditkoff'a göre susuzluğu açlıkla karıştırmak normaldir. “Yeterli derecede hidrate kaldığınızdan emin olmak için, vücut ağırlığınızın yaklaşık yarısını günde bir ons ons kadar içmelisiniz” diyor. Örneğin, 180 pound ağırlığınız varsa, 90 ons veya 11 bardak içmeyi deneyin.

Büyük kahve tiryakisi? MS RD CDN'si olan Isabel K. Smith, günlük sıvı alımınızı düşündüğünüzde bunu göz önünde bulundurmanız gerektiğini söyledi. “Kafein bir idrar söktürücüdür, bu da vücudunuzun daha fazla idrara çıkmanıza neden olarak ekstra tuz ve sudan kurtulmasına yardımcı olduğu anlamına gelir” diyor. “Çok fazla kafein içiyorsanız, düzenli olarak ne kadar su içtiğinizden emin olmak istersiniz.”

3. Doğru yiyecekleri beslemiyorsunuz:

Keto dostu kalmaya çalışıyor olabilirsiniz (hey, John Wall bunu yapar), bütün gün buğulanmış tavuk göğsü ile sınırlandırabilirsiniz, ancak vücudunuzun tam hissetmek için bir dizi gıdaya ihtiyacı vardır .

Ditkoff, “Vücudumuza ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak için birlikte çalışan üç protein var - protein, karbonhidrat ve yağ - birlikte. Mayo Clinic'e göre, erkekler .8 gram protein / kilogram vücut ağırlığı, günlük kalorilerin yüzde 45 ila 65'i karbonhidratlardan ve kabaca günlük kalorilerin yaklaşık yüzde 20 ila 35'ini hedeflemelidir. “Ayrıca daha uzun süre daha iyi hissetmenize yardımcı olan lif alımınızın bilincinde olmak istiyorsunuz.”

Mayo Clinic, erkeklerin günlük 30 ila 38 gram lif almayı hedeflediğini öne sürüyor. Ditkoff, müşterilerine, tipik makro-besleyici durumlarına (ve sağlıksız beslenme düzenlerine) odaklanmak için birkaç günlüğüne bir yiyecek günlüğü tutmalarını önerir. “Bu üç şeyden herhangi birinin üzerindeki işareti eksik” - protein, karbonhidratlar ve yağlar - “kesinlikle doygunluk ve dolgunluk seviyeleri üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir.”

4. Yeterince yemiyorsunuz:

Gün boyunca vücudumuzu besleyecek kadar yememizi engelleyen bir sürü faktör var. Belki de yeni bir diyet deniyorsun ya da belki öğlen yemeğini kaçırdın çünkü hesaptaki Matthew bu raporu 2'ye kadar vermişti.

Ancak, bütün gün tam öğün yemek yerseniz ve hala çılgıncaysanız, sadece duygusal olarak aç olabilirsiniz - bu özellikle, fırından çıkan fıstık ezmesi cevizli çikolatalı kurabiye gibi süper özel bir şey istemeniz durumunda olabilir. sokak. Ditkoff, otomatik satış makinesini parçalamadan önce bir adım geriye atıp ne hissettiğini değerlendir. “Belki de stres. Belki can sıkıntısıdır. Bazen duygusal açlığın fiziksel açlık için kafası karışabilir ”dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.