Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Limonlu Su İçmenin Sağlığımıza Yararları Var mı?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Limonlu Su İçmenin Sağlığımıza Yararları Var mı?

Adam her gün iki bardak limonlu su içmiş ve işte sonuçları:

AAzcD82.img?h=545&w=799&m=6&q=60&o=f&l=f

İnsanlar, zamanın başından beri toniklerle deney yapıyorlar. Gençlik çeşmesinden alkali suya, lahana suyuna, sağlık ve zindeliği yeniden sağlayacak, hastalıkları önleyecek ve 10 yıl daha genç görünmemizi ve hissetmemizi sağlayacak sihirli iksiri arıyoruz. Peki ya bu iksir gizemli değilse? Ya sadece… limon suyu ise?

Limon suyu, bazı MD'ler, temiz yaşam savunucuları ve elbette Gwyneth Paltrow gibi ünlüler tarafından yıllardır sağlık ve sağlıklı yaşam yardımı olarak lanse edilmiştir. Cildinizi aydınlatan ve geriye doğru yaşlandığınız söylenen paketlenmiş meyve suyu suyunun aksine, limon suyu bankayı kıramaz. Ucuz, kolay ve güvenli gözüküyor (yalnız limon suyunda varolmaya çalışmadığınız sürece) -Ama harikalar yaratıyor mu?
Limon suyunun bazı savunucuları sindirime yardımcı olduğunu, karaciğeri detoksifiye ettiğini, yaşlılık lekelerini sildiğini, metabolizmanızı hızlandırdığını, depresyon ve kaygıya yardımcı olduğunu, mide ekşimesini hafiflettiğini, kanseri ortadan kaldırdığını ve iltihabı azalttığını iddia ediyor. Bütün bunları yapabildiğine kuşkuluydum, ama bir kaçını yapsa bile çok güzel olacağını düşündüm.

Elbette burada ve orada limon suyu içiyordum, ama göze çarpan bir etkisi olup olmadığını görmek için iki hafta boyunca günde iki bardak içmeye karar verdim. İşte limon suyu içmenin sağlığa yararları hakkında öğrendiklerim.

Limon suyu yararı # 1: Cildimi daha az donuklaştırdı

Limonlar, hücresel hasarı önlemeye yardımcı olan ve yaşlanma ile ilgili kırışıklıklar ve diğer cilt sorunlarına yol açanlar da dahil olmak üzere serbest radikalleri engelleyen antioksidanlar bakımından yüksektir. (Bu yüzden pek çok cilt serumu, C vitamini gibi antioksidanlar içerir ve dermatologlar neden daha fazla antioksidan bakımından zengin yiyecekler yemenin iyi bir fikir olduğunu söylerler.) Mucizeler beklemiyordum ve onları bulamadım. Ancak iki haftada cildimde hafif bir iyileşme fark etmeye başladım. Birkaç sorunlu nokta çözüldü ve aynaya baktığımda tenim daha az donuk ve daha canlı görünüyordu.

Limon suyunun yararı # 2: Karnımı ağrıyor

Sağlık bilincine sahip arkadaşlarım her zaman limon suyunun, özellikle ılık veya sıcak limon suyunun, sindirime yardımcı olabileceğini ve şişkinliği azaltabileceğini iddia ediyorlar. Uzmanlar, limonlardaki sitrik asidin, gıdalarınızı parçalamanıza yardımcı olmak için doğal mide asitlerinizi destekleyebileceğini söylüyorlar. Ayrıca limon suyunun şaşırtıcı derecede iyi bir potasyum kaynağı olduğunu, sodyum seviyelerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olan bir mineral olduğunu öğrendim. (Düz içtiğimden değil, ama yarım bardak limon suyunun muzda yaklaşık 211 miligrama kıyasla yaklaşık 125 miligram potasyum var.) Yani belki de tuzla ilgili sıvı tutması ile mücadele eder? İlk başta, limon suyu alışkanlığımın bel bölgeme fayda sağlayıp sağlamadığından emin değildim, ancak birkaç gün sonra daha az şişirilmiş olduğumu fark ettim.

Limon suyu parası # 3: Beni hapşırmadan koruyabilirdi

Limon gibi narenciye meyveleri C vitamini bakımından yüksektir, araştırmanın soğuk algınlığına karşı koyabileceği ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltabileceği konusunda bir antioksidandır. Muhtemelen iltihaplanma farkını fark etmek için uzun süre limonlu su içmek zorunda kalacaksınız ve limon suyunun bağışıklık sisteminizdeki etkisini kısa bir süre içinde ölçmek zordur. İki haftalık denemem sırasında hastalanmadığımı söyledi.

Limon suyunun yararı # 4: Yarım kilo düşürmeme yardım etti

İki hafta içinde limon suyundan kaynaklanabilecek ya da olmayacak tek bir kilo verdim. Benim durumumda, çoğunlukla motivasyona yardımcı olduğundan şüpheleniyorum. Günüme limon suyu kadar sağlıklı bir şeyle başladıktan sonra, antrenmanlara bağlı kalmaya, temiz yiyecekler yemeye ve portakal suyu ve soda gibi kalorili içeceklere geçmeye daha meyilli oldum.

Limon suyu parası # 5: Ruhlarımı kaldırdı - biraz, en azından

Fiziksel faydaların yanı sıra, iç su kuşağımın ortaya çıkmasına neden olan bir iddia olan limon suyunun ruhlarınızı kaldırmak için bir merhem olarak lanse edildiği anlaşıldı. Eğer limon suyu sizi gerçekten bir korkaktan çekebilseydi, onu şişeleyip fiyatının yaklaşık 200 katı satarlardı. Bu, belki de kaybettiğim pound ya da sadece iki hafta boyunca sağlık odaklı bir plana bağlı kalmanın güveniydi, ama zihinsel olarak biraz daha hafif hissettim, dedi.

Limon suyu çok güzel ama ...

... sözde faydaların bazıları hala bir gizemdir. İç organlarıma gelince, bu biraz gizemli. Karaciğerimin "detoksifiye" olup olmadığını veya sindirim sistemimin gerçekten geliştiğini ölçmem mümkün değil. Fakat burada vücudumda meydana gelen herhangi bir değişikliğin olumlu olacağını ümit ediyorum.

AArYBSs.img?h=820&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.