Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AH!Yine bir yasak...!


politika

Önerilen İletiler

Bir baktik ki,yandaki otomobilin icinde sürücü sigara iciyor,arkada cocuklar var,"Bu böyle olmaz,derhal özel araclarda sigara yasaklansin,icenlere ceza kesilsin,saraya daha cok para gelsin"

Ilk bakildiginda "aa ne güzel vatandasin sagligi korunuyor"denilecek bir YASAK!

Kimbilir belki de yarin yeni bir KHK cikartilir ve her evin icine bir kamera yerlestirilmesi emredilir.Kac defa musluklar aciliyor kac defa hacet gideriliyor takibi de baslayabilir.

Hersey kontrol altinda,YASASIN SADDAM diyesi geliyor insanin;Hani Esad halkini katlediyor diyerek savas cigliklari atanlarin Esad'tan veya Saddam'dan ne farklari var diyebiliriz.

Yasaklarla yönetilen bir ülke,ama bazi sanatci ayaginda gezinenlere bakilirsa ülkede alabildigine özgürlük var.Herkes konusuyor,yaziyor ciziyor,icerde olanlar zaten terörist !Hayat pahali diyen terörist,benzin pahali diyen hain,baris istemek ihanettir,ülke ucuyor batiyor diyenler dis güclerin ajanlaridir.Hindistan ay'a uydu gönderen 4.Ülke olmus ha ha bizim S400'lerimiz ve saray gibi ucaklarimiz ve saraylarimiz var,Ay'a uydu niye gönderelim ki,Milli ucagimizda ucuyor KATAR'dan geldi.

Valla onu bunu bilmem ama demokrasinin ayaklar altina alindigi,demokrasi olmadigi icin insan haklarinin da olmadigi,dayatma ile islamlastirilmanin son hizla  uygulandigi,tecavüzlerin tahrik nedeniyle yasandigi zihniyeti,kadinlari öldürme cenneti olan ülkelerde eger halk herseye eyvallah diyorsa o halklardan bir cacik olmaz ama olsa olsa sürü olur.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Elazig,6,8'le sallandi,41 yurttas hayatini kaybetti.Ahlar vahlar,yaralar sarilacak hikayeleri ve enkaz altindan elini buradayim diye cikaran bir depremzede.Insanin ici parcalaniyor ancak Tek Adam ne diyor:Depremleri önleme imkanimiz var mi?

Insanligin sükut ettigi an Tek Adam'in Depremleri önleme imkanimiz var mi diyerek topu Tanriya atmasina bir tek medeni cesaret sahibi cikipta;17 yilda topladiginiz 36 Milyar dolarlik deprem paralarini ne yaptiniz diye soramadigi andir.

Insanligin sükut ettigi an:Tek Adam'in: Kader, elimizden birsey gelmez demesine kimsenin sesini cikaramadigi andir.

Insanligin sükut ettigi an:Herseyi devletten beklemeyin diyen Bakan'a "Devlet sadece  milleti soymak icin mi var"denilemedigi andir.

Insanligin sükut ettigi an:Elazig Valisi'nin Ic isleri Bakanina "Algi iyi gidiyor"dedigi andir.

Insanligin sükut ettigi an,felaket aninda bile koltugunu düsünen basiretsiz siyasilere kimsenin "buradan defolun gidin"diyemedigi andir.

Ve Insanligin sükut ettigi an:Deprem Paralarini ne yaptiniz,17 yildir ne önlem aldiniz diye sormanin suc oldugunu ve savcilarin bunlara sorusturma acma hazirligina girdigi andir.

Yani:sormayacaksiniz;Neden toplanan deprem paralarini Genel Bütceye aktardiniz.O paralar genel bütce icin mi toplandi yoksa depremlere karsi önlem alinsin diye mi?

Elazigda yikilan apartman bu depremden önceki iki depremde hasar görmüs bir binaydi ve o binanin enkazindan ölüler cikartildi.

Sabah Gazetesi'nin yalakalari;O binayi Tayyib mi yiktirdi diyecek kadar onur ve haysiyetlerini kaybetmis olan zavallilar.

Tayyibi savunmak köselerinden olmamak icin felaketlere karsi tedbir alinmamasini bile elestirmekten kacan bu kisiler yarin Tayyib olmayinca acaba kimin tasmasi ile gezecekler.

Insanlarimiz ölüyor,cünkü tedbir alinmiyor.paralar toplaniyor baska amaclara harcaniyor.Kizilay'in toplamis oldugu yardimlarin vakiflara verilmis olmasi halkimizin hakli tepkilerine neden olurken Kizilay simdi yine yardim kampanyasi aciyor tepki üzerine bundan vazgeciyor ve görevi AFAD denilen AKP kurulusuna devrediyor.Yardimlar yine toplanacak ancak ihtiyaclar icin degil bir takim siyasi amaclar icin harcanacak belki baska bir yörede meydanagelecek olan deprem yine canimizi yakacak yurttaslarimizi öldürecek ve yine yardim toplanacak ve insanlarin ölümü üzerinden oy hesaplari yapilacak.

Depremi önleme imkanimiz var mi demis hükümdar!

Depremi önleme imkanin tabi ki yoktur ancak yikimlarin ve hayatlarin yok olmasini en aza indirecek tedbirler alinmalidir,Eger toplanan vergileri ve yardimlari yandaslarina dagitirsan ne yikimlarin önüne gecebilirsin ne de ölümlerin.

Sen sarayinda yan gelip yatacaksin ancak Elazigda Malatyada yurttaslar ölüm korkusu kaybettiklerinin acisi ile yasayacaklar.

Ileri demokrasi 17 yildir ne yaptiniz demeyi yasakliyor.Rtük medyada bu anlamda yapilacak yayinlari inceleme karari almis.Sevsinler sizin Ileri Demokrasinizi,Iler demokrasi degil yasaklar cehennemi yaptiniz ülkeyi.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP Grup Baskani Naci Bostanci ;"Deprem vergileri depreme harcanacak diye bir sart yok"diyerek nihayet baklayi agzindan cikardi.Günlerdir ne cevap verelim diye evrildiler kivrildilar ve sonunda itiraf ettiler ki deprem vergileri ITIBAR icin harcanmistir.

Evet vatandas ölebilir Kader!

Evler yikilabilir Kader !

Yani ölene bir mezar yetiyor,parsayi iktidar götürüyor.

Eskiden cambazlar vardi,herhangi bir meydan da ipi gerer üstüne cikip gösteriler yapar birileride ellerinde taslar parsa yani para toplardilar.E bedava cambazlik olmazdi tabiiki.18 yildir bu ülkedene cambazliklar yapildi hala yapiliyor.Deprem vergisiymis hadi canim sende cambazin parasi ne olacak?

Elazigda yikilan Mavi göl adli bina,Van depereminde hasar görmüs,2010 yilindaki depremde yine hasar görmüs üzerine bircila alsana yeni bina.Arayan yok soran yok.alan razi satan razi hesabi sonunda bina yikildi ve birkac vatandasida bu yikimda beraber götürdü.

Kader dedi hükümdar.

Deprem paralari depreme harcanacak diye birsey yok dedi Hükümdarin meclisteki vekili.

Deprem paralari ne oldu diye soranlar suclu belki de vatana ihanetten yargilanacaklar.Cünkü hükümdara soru soruyorlar kimin haddine soru sormak.Ilahlara soru sorulamiyacagini bunlarin uydurduklari dinin sözcüleri söylemiyor mu?

SGK'yi batirdilar ama hükümdar hala Kilicdaroglu'nun SSK günlerini konusuyor ve bunlar SSK'yi batirdi diyor.Halbuki o olaydan cok seneler gecti batma filanda yok buda hükümdarin yalani.Velevki öyle de olsa peki sen SGK'yi batirdin bu ne demek simdi?

18 yildir bu milletin kanini emdiler itibar diyerek milleti acliga mahkum ederken kendilerini sarayda saltanat sürüyorlar,yetmiyor deprem paralarinida yiyorlar.

Tevfik Fikret'i bu dinciler hic sevmezler,cünkü Tevfik Fikret:

"Yiyin Efendiler yiyin"demistir.

 

saygilarla  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Yasaklar cenneti Türkiye,

Bu yasaklara simdi bir yenisi daha eklendi.

CHP'li Belediyeler Bagis toplayamaz,AKP'liler toplayabilir.

Cumhurbaskani CHP'li Belediyelerin Bagis toplamasini "devlet icinde devlet"diye tanimlarken AKP'li Belediyelerin ayni isi yapmasini devlet icinde devlet olarak kabul.etmedi.

CHP düsmanligi artik bu Cumhuriyet ve Atatürk düsmanlarinin kanina islemistir.Bu nasil bir kin bu nasil bir nefrettir bunun anlasilmasi gercekten tam bir uzmanlik isidir.Yani siradan insanlar bunu anlayamaz.

CHP düsmanligi Sag kesimin Cumhuriyetin kuruldugu tarihten beri sistemli bir sekilde yaptigi calismalarla devam ediyor ve herhalde devamda edecektir.

CHP düsmanligi cemaatlerin görev alanina girmektedir.Cünkü CHP demek gericilige karsi olmak demektir.Cemaatler ise gericiligin öncüleridir.Siyasi iktidarin unsurlari cemaat üyesidirler.Yani cemaatlerden icazet alirlar ve bu icazetler dogrultusunda siyaseti düzenlerler.Bu düzenleme CHP'ye yani Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisine karsi bir düzenlemedir.

Laiklik ilkesi cemaatleri n düsmanca tavirlarinin nedenlerinden biridir.Laikligi din olarak kabul ettikleri icin Laikligi Islam karsiti olarak görürler.Aslinda Islamin düsmani Laiklik degil cemaatlerdir.Cünkü bu cemaatler Islamin yaninda bir paralel cemaat dini uydurmuslardir.Islam bir yana itilmis cemaat dinine tapilmaktadir.Cemaatlerde ALLAH sadece bir kamuflajdir.Allahin kamuflaji ile kendi dinlerini yayarlar.Aydin Ilahiyatcilarimizin yazmis oldugu ALLAH ile aldatmak,Kuran ile Aldatmak cemaatlerin kirli yüzlerini ifsa eder.Okunmasini öneririm.

CHP'li Belediyelerin bagis toplamalarina getirilen yasagin ayri bir nedeni daha vardir.CHP'li Belediyelerinin yaptigi yardimlarda ayirim yoktur.Yani AKP'li CHP'li Mhp'liveya baska bir partiye aitmi degilmi bunlara bakilmadan vatandas olarak ihtiyaci olan herkese yardim dagitilir.Cumhurbaskaninin baslattigi vergi görünümündeki bu yardim kampanyasi sadece AKP'li ve MHP'li kisilere dagitilacaktir.Ve böylece Erdogan kendi oy oranini koruyacaktir.Tamamen siyasi amacli bu yasaklama milletin cikarina degil Erdoganin siyasi cikarina yani Koltuk sevdasina yarayacaktir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CHP'li Belediyelere konulan bu bagis toplama yasagi acaba,baska  bir amaca mi yöneliktir?

Simdi,Belediyelerin yasal olarak bagis toplama yetkileri var,bu yetki icin kimseden izin almalari gerekmiyor.Ancak Ic Isleri Bakani bu bagis gercegini saptirarak YARDIM toplaniyor,validen izin alinmadi diyor.Cünkü yardim toplamak icin validen izin alinmasi gerekiyor.Halbuki CHP'li Belediyeler yardim degil bagis topluyorlar.Yani yardim toplamak icin validen izin alinmasi gerektigini herhalde biliyordurlar.

Peki bu amac ne olabilir?Bu aslinda cok tehlikeli bir oyun.Cünkü yandas medya bu bagis toplama olayini carpitarak bundan cok farkli sonuclara varmaya calisiyorlar.Ayni amaci CHP'li Istanbul Belediyesinin "Sokaga cikma yasagi"istemesiylede dile getiriyorlar.Ve diyorlar ki" bu sokaga cikma yasaginin istenmesinin altinda halkin isyan etmesi ve askerin müdahale etmesi amaci yatiyor."Bu iddia cok tehlikeli bir oyun,Cünkü böyle birseyi istemek" iktidari yikma yani darbe sucu" olarak görülebilir.

Hepimiz biliyoruz ki;CHP'nin AKP'den kazandigi Büyüksehir Belediyeleri Türkiye ortaminda en cok maddi gelirin oldugu sehirlerdir.AKP ise bu zenginligi kaybetmistir.En önemlisi Payitaht olarak gördükleri ve 25 yil ellerinde tuttuklari Istanbul'u kaybetmislerdir ki Istanbul AKP icin tam bir sagmaldi.Kimlere para akitilmiyorduki.Cumhuriyeti yikmak icin ugrasan ne kadar Kurulus, Cemiyet,Cemaat varsa Istanbul Büyük Sehir Belediyesinden maddi destek aliyordu.Bu destekler artik yok.Ankara yine ayni sekilde Fetullah Gülen'e peskes cekilirken artik yok.Digerleride ayni.O zaman bu büyük kayip bir sekilde telafi edilmelidir!

Peki nasil?

Bu sehirler secim olamayacagina göre ancak KAYYUM'la tekrar ele gecirilebilir,aynen Güneydogudaki Belediyelerin bu yöntemle ele gecirilmesi gibi.Kayyum atanmasi icin bir gerekce gerekiyor.Iste bu gerekce Bagis Toplama olabilir.Suclama nedir:Devlet icinde Devlet!

Simdi,Konya,Sanli Urfa,Gaziantep Belediyeleri acik acik bagis topluyorlar ancak onlara bir yasak gelmedi.Demekki hedef CHP'dir.

AKP yani Erdogan artik secimle is basina gelemeyecegini cok iyi biliyor.Koltuktan gitmemek icin baski rejimine yönelmistir.Para lazim yandaslara,bu para ancak kaybedilen belediyelerden tekrar elde edilebilir o nedenle o belediyelerin yine AKP'ye gecmesi gerekiyor bunun yoluda Kayyum'dur.

Umarim yaniliyorumdur.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Türkiye'de yasaklar bitmiyor.Bir de olaylara baktigimizda;sanki Allah ile Erdogan arasinda bir anlasma var gibi!

Bunu neden söylüyorum.Bakin Türkiye'de birsey yasaklanmadan önce,yasaklanmasi icin sanki birileri gerekce üretiyor.Deprem'de böyle,Covid-19'da böyle,Ne alaka diyenler olabilir.Ama seytanin sözcülügünü yaparsak ortaya cikan gercek,evet sanki birileri yasaklar gelsin diye gerekceler yaratiyor.

Bu ülkede yasaklanmayan tek sey "Dini Bayramlardir"Milli Bayramlar yillardan beri herhangi bir gerekce ile yasaklandi.Adina ister terör deyin,ister güvenlik sorunu deyin yani ne  derseniz deyin Milli Bayramlar yasaklandi.Dini bayramlar yasaklanmiyor.Ne dedi Erdogan birkacgün önce:Ramazandan sonra CIFTE BAYRAM yapacagiz.

Covid-19 tam da Milli Bayramlarin kutlanacagi döneme denk geldi.23 Nisan kutlanamadi,gece balkonlarda insanlar Istiklal Marsi söylediler.1 Mayis gerci Milli Bir bayram degil,emekcilerin bayramidir.Gel gör ki o da yasaklandi.Gerekce COVID-19,önümüzde 19 Mayis var.Ve büyük olasilikla 19 Mayis'ta kutlanmayacak.Yani tavlada zar atipta 2 altili tutturmus gibi AKP hükümeti Milli Bayramlari yasaklayacak bir gerekce elde etmistir.Düsündügümüzde normal bu ortamda tabii ki Milli Bayram kutlanmaz,yani disarda kutlanmaz.

Gelelim 1 Mayis'a! 1Mayis emekcilerin bayramidir.O gün emekciler calismaz,meydanlara cikar,iktidardan haklarini isterler,sosyal haklarin günün sartlarina göre ayarlanmasini isterler,türküler marslar söyler ve dagilirlar.Ancak bizim ülkemizde 1 Mayislar devletin emekcileri öldürdügü öldürttügü bir konuma getirilmistir.Devlet derken devlet icersinde yuvalanmis olan fasist gücler demek istedim.

Calisanlar bir hafta boyunca disari cikmis is yerlerine gitmek mecburiyetinde kalmislardir.Bir hafta boyunca disari cikmalari yasak olmayan calisanlar,özellikle 1 Mayis emekci bayraminda sokaga cikma yasagi ile engelleniyorlar.Amac,COVID-19 degil,dinci yani sagci ideolojiye ters düsen 1MAYIS'i kutlatmamaktir.

1 Mayis'in calisanlarin bayrami olmasi icin yüz yil önce verilen kanli savaslar sonucu 1 Mayis'in isci bayrami olmasi kabul edilmis,dünyadaki tüm demokratik ülkelerde 1 Mayislar cosku ile kutlanirken Türkiye gibi fasizmin boyasina boyanmis ülkelerde yasak veya kisitli.

Milli Bayramlarin yasaklanmasini bir gerekceye baglayanlarin gercekten bu Milli Bayramlara ideolojik olarak karsi olduklari biliniyor.Cünkü Milli Bayramlar Türk Milleti'nin devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin savaslarla ve zaferlerle kurtarilisinin ve de kurulusunun bayramlaridir.Iste her firsatta bu bayramlari engelleyenler veya kendilerinde hastalik icad edenler bu bayramlari hazmedemeyen cevrelerdir.Bugün Recep Tayyib Erdogan'in tüm gücüyle basarmaya calistigi ve de büyük oranda basardigi hakikat;Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurulus felsefesinden uzaklastirmis,temellerini oymus,kendini Baskan ilan ederek bir tür Monarsi  rejimini kurmustur.Zaten 137 ülke üzerinde yapilan incelemelerde Türkiye 70.siraya düserek demokrasiden ILIMLI OTOKRASI rejimi ile yönetilen bir ülke konumunda gösterilmistir.

Monarsi bilindigi gibi babadan ogula gecen hükümdarlik degildir,Monarsi ,kendini kral ilan ederek ülkenin tüm yönetimini kendi sorumluluk alanina alan,Anayasal olarak hicbir sorumlulugu olmayan yani "astigim astik kestigim kestik "bir rejimdir ki biz bugün böyle bir rejimle yönetiliyoruz.Yani DIKTATÖRLÜK.

 

Ne varki bunca zulme bunca baskiya ragmen bugün icin Recep Tayyibin yapilan anketlerde aldigi sonuc hala yüzde 35'lerdedir ki bu cok vahim bir durumdur.Bunun anlami bu millet ya olanlarin bilincinde degil ya da böyle bir rejimin gelmesini istemektedir yani kölelik,kulluk yani Biat etme rejimi.

Yukarida Allahtan bahsettim.Sanki Allah, Recep Tayyib Erdogan'a  Milli Bayramlari yasaklasin diye hep bir sebep yaratiyor.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fasizm artik saklanmiyor.Artik doludizgin gidiyor.DISK Genel Baskani gözaltina aliniyor.MHP ise Sosyal Medya'ya girisler KIMLIK NUMARASI ILE OLSUN önerisi veriyor.Hani birisi ciksada Türkiye de fasizm yok derse ona fasizmi anlat diyecegim.

Türkiyede kelimenin tam anlamiyla bir ISLAMI FASIZM var.Bu islami fasizm,Dinci fasistler ve MHP Fasizmi  isbirligi ile kendini gösteriyor..

Sosyal Medya'ya kimlik numarasi ile girilsin diyenler fasistlerdir.Kimlik numarasi kisiyi ele veren bir uygulamadir.Yani kim despota "despot "diyorsa kimlik numarasi hazir hemen iceri tikin demektir bu.

"Basin alanindaki kisitlamalar ve sansür,Sultan,II Abdülhamid ile birlikte artarak devam etti,hatta bu dönemin önemli bir özelligi haline geldi.Öyle ki siyasi hicbir yani olmayan sözcükleredahi bircok anlam yüklenerek,bunlarin ne sekilde olursa olsun kullanilmasi,özellikle suikast,ihtilal v.b. iktidar karsiti olaylara iliskin yayinlar yapilmasi yasaklandi,dizgi yanlislari yüzünden gazeteler kapatildi."

 

Türk Edebiyatci Cevdet Kudret,II,Abdülhamid ile ilgili su degerlendirmeyi yapmaktadir:

"II Sultan Abdülhamid o konuda epey zengin bir birikime mirasci olmus,gecmisteki denemeleri göz önünde bulundurarak,sistem üzerinde heryil biraz daha oynamis,onu bir kuyumcu gibi islemis,gelistirmis;kanun ve tüzüklerde ki bütün bosluklari doldurmus acik kapilari tikamis;kurdugu düzeni tam 33 yil hic aksatmadan uygulamisti:"

"Ciraklik devri bitti,kalfalik devri de bitti,artik ustalik devrindeyiz"diyen kim di?

Bilmiyorum bu benzerligi bugün yasiyor olmamiz acaba bir tesadüf mü yoksa  o günlere bir geri dönüs mü?Hani derler ya "Tarih eger ibret alinmazsa tekrarlanir"Evet tarih tekerrür ediyor.Ve Türkiye yine bir zorbaligin pencesinde ve  mücadele gücü kalmamis, cellada teslim olmus, kutsallik verilerek biat edilen bir zorbanin pesinde omurgasi alinmis,mankurtlastirilmis bir  toplumun ihaneti ile karsi karsiyadir.

Hafta boyu  birilerinin ceplerinin dolmasi icin bogaz tokluguna  calistirilmak zorunda birakilan calisanlarin 1 Mayis'ta; o günü kutlamasinlar diye sokaga cikmalari yasaklaniyor.Buna fasizm denmezde ne denir?

Halkina maske vermekten aciz bir yönetim,reklam icin baska ülkelere maske gönderiyorsa bu yönetim HALK DÜSMANIDIR:Yani fasisttir.

Halkin oylariyla secilmis belediyelerin sadece muhalif partinin belediyesi diye;Ekmek dagitmasini yasaklayan,ekmek dagitmayi cumhurbaskani veya valinin talimati ile olacak diyen,Belediyelerin Asevlerine kilit vuran o asevleri icin yapilan bagislari gaspeden devlete FASIST DEVLET denir.

Türkiye de ve tüm dünyada emekcilerin,1 Mayis Isci Bayrami kutlu olsun.

saygilarla

 

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.