Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bayram Namazının Adabı


hasanuygar

Önerilen İletiler

Ramazan Bayramı , bayram namazından önce iftar etmek. Yani ramazan ayı boyunca alışıla gelen usulü bozarak ramazan bayramı sabahı , imsaktan sonra bir şeyler yiyip öylece namaza gitmek . Kurban bayramında ise bayram namazından sonraya kadar hiç bir şey yemeyip , mümkünse kesilecek kurban eti ile ö günün yiyeceğine başlamak.
Ramazan bayramı namazından önce fitre vermek . İmkan oranında bolca sadaka vermek , fakirlere yardim etmek , öksüzleri kollamak.

Gusletmek , ağız ve diş temizliğini yapmak , güzel koku sürünmek. En güzel ve en temiz elbiseyi giyinmek. Bayram namazına , mümkünse yürüyerek gitmek ve dönmek . Namaza gidiş ve dönüş yollarını değiştirmek.
Bayram günü erkence uyanıp , erkence namaza gitmek .Yolda karşılaşılan kimselere güler yüz göstermek. Namaz kılınacak yere ulaşıncaya kadar gizlice tekbir getirmek.

Teşrik Tekbirleri:

Kurban bayramının arefe günü sabah namazından itibaren , bayramın dördüncü günün ikindi namazına kadar , yirmi üç vakit farz namazından sonra bir kere ” Alalhu Ekber , la ilahe illallahu vallahu ekber Allahu ekber ve lillahilhamd” diyerek tekbir getirilmesine teşrik tekbirleri denir ve vaciptir. Toplam yirmi üç vakit eder , ister cemaatle kılınsın , ister yalnız kılınsın , ister seferi olunsun , ister mukim olunsun , erkek veya kadın her müslüman için teşrik tekbiri vaciptir.


Selamdan sonra unutarak konuşan veya yerinden ayrılıveren biri teşrik tekbiri söylemez. Teşrik günlerinde kazaya bırakılan namaz , teşrik tekbiri günlerinde kaza edilse teşrik tekbiri getirilir. Fakat teşrik tekbiri günlerinden sonra kaza edilecek olsa teşrik tekbiri getirmek gerekmez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.