Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Amerika Birleşik Devletleri Ekonomik Krize mi Giriyor?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amerika Birleşik Devletleri Ekonomik Krize mi Giriyor?

Öncelikle En Son Haberlerle Başlayalım

Alıntı

Bazı ABD ekonomistler Başkan Trump’ın yaptığı bazı hatalardan dolayı 2021’in sonunda ABD’de durgunluk beklediklerini açıkladılar. Fakat bu açıklamalara rağmen trump pembe tablo çizmeye devam etti

Associated Press

 

Alıntı

Ekonomik uzmanlar, yaklaşmakta olan durgunluğa neden olabilecek veya işaret edebilecek birkaç potansiyel olay olduğunu düşünüyor. En belirgin olanı, ABD’nin Çin’le olan ticaret savaşı. Artan hane halkı ve şirket borcu aynı zamanda endişe konusudur.

Vox.com

 

Alıntı

Araştırmaya katılan ekonomistlerin üçte biri 2021’de durgunluk bekliyor. Bazı ABD ekonomistleri, Başkan Donald Trump’ın 2021’nin sonunda ABD’de durgunluk bekledikleri bazı ekonomik politikalarının riskleri konusunda yeterince endişeli görünüyorlar.

Survery

 

Alıntı

Durgunluk: Ne anlama geliyor ve nasıl bir şey?

ABD ekonomisi bir durgunluk yaşadığından bu yana 10 yıldan uzun bir süredir - uzun bir süredir rekor bir süre geçti -. Ufukta bir tane daha olabileceğine dair daha fazla işaret var.

Başta, ekonomistlerin birçoğu, her ne zaman olursa olsun, bu gerilemeyi, uzunluğun ve ciddiyet için rekorlar kıran Büyük Durgunluk gibi bir şey olmasını beklemiyor. Ancak tipik gerileme de piknik değildir.

Birinde tipik olarak olan şey budur ve bir sonrakinin neden Büyük Durgunluk gibi olması beklenmiyor.
Durgunluk, tanımlı
Durgunluğun gevşek tanımı ABD'deki büyümenin en geniş göstergesi olan gerçek gayri safi yurtiçi hasıladaki düşüşün iki çeyreğidir.
Ancak resmi beyan, “birkaç aydan daha uzun” süren “ekonomik faaliyette önemli bir düşüş” olduğunda durgunluğu belirleyen özel bir ekonomist örgütü olan Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu'ndan geliyor.
Kuruluş, resesyon belirlemek için aşağıdaki ekonomik önlemleri göz önünde bulundurur:
Tarım dışı bordrolarda çalışanlar
Kişisel gelir eksi transfer ödemeleri
Endüstriyel üretim
İmalat ve ticaret satışları

NBER, gerisinde geriye dönük bir durgunluk ilan etti. Örneğin, Büyük Durgunluğu başladıktan 11 ay sonra Kasım 2008'e kadar onaylamamıştır.
Durgunluk öngörücüleri
Ekonomistler durgunluğun ne zaman olacağını tahmin etmek için önde gelen ekonomik göstergelere bakarlar. Bunlardan biri, ters çevrilmiş verim eğrisi, bu hafta bono piyasasında meydana gelen sinyal ve hisse senedini tizzy'ye gönderdi. Bu, 10 yıllık Hazine bonosunun getirisinin iki yıllık tahvilin getirisinin altına düştüğü zamandır.
Ancak inversiyon sadece durgunluğun geldiğini gösteriyor. Oxford Economics’te ABD’nin finans ekonomisti Başhekim Kathy Bostjancic'in ne zaman varacağını öngörmüyor.
“İnversiyondan durgunluğun başlangıcına kadar geçen süre uzun ve değişken” diyor. “Yaklaşık 10,5 ay ila 36 ay arasında değişiyor.”

Ekonomistlerin izlediği diğer öncü göstergeler, ilk işsiz taleplerindeki artış, tüketicilerin tüketici güven anketleri ve yeni imalat siparişleri ile ölçülen işletme ekonomik faaliyetlerini nasıl gördüklerini gösteriyor. Konut izinleri bir kez iyi bir gösterge olarak kabul edildi, ancak bu sefer değil.
Bostjanciç, "Son durgunluktan kalan yapısal zorluklar nedeniyle norm dışı." Diyor.
Durgunlukta ne olur?
Moody’nin Baş Ekonomisti Mark Zandi’nin 50 veya 100 yıllık bir etkinlikte bir kez aradığı Büyük Durgunluk’u soymak - II. Büyük Durgunluk 18 ayda uzundu.
İşler: Bir durgunluk sırasında, işler kaybolur. Son 10 durgunlukta istihdamdaki en büyük aylık düşüş - büyük olan hariç - ortalama% 2.6 idi.
Zandi, genel olarak, en büyük kayıpların imalat ve ilgili sanayilerde olduğunu söylüyor. Boş zaman, misafirperverlik ve perakende satış gibi daha fazla harcamaya dayanan sektörlerin tümü işlerini kaybedecek.
İşletmelerde ve bireyler daha az borç aldıklarından, finansal sektörlerde istihdam da daralacak. İnşaat, teknoloji, medya ve eğlence alanındaki işler de geri çekilme eğilimindedir.
Ancak, Zandi, sağlık hizmetlerinde olduğu gibi, hukuk ve muhasebe, hükümet ve eğitim gibi profesyonel hizmetler gibi, çok fazla kayıpsız hava koşullarının azaldığı bazı işler olduğunu söylüyor.
Bir durgunluk döneminde işinizi sürdürseniz bile, zam veya bonus alamayabilirsiniz. Zandi, çalışma saatleriniz ve ücretlerinizin de düşebileceğini söylüyor.

Stoklar: Bir durgunluk sırasında stoklar yükselirken, daha hızlı geri dönüyorlar. Tipik olarak, borsa gerçek durgunluk başlamadan en yoğun aylarından itibaren düşmeye başlar. Ayrıca durgunluk teknik olarak sona ermeden önce iyileşmeye başlar.
Dot-com dönemi al.
Bu durgunluk Mart 2001'de başladı, ancak hisse senetleri çoktan 14 ay önce zirve yapmıştı. Dow, durgunluk başlamadan önce% 11 düştü, Eylül 2001'de dibe vurduğunda en kötüsü% 30'a düştü. Durgunluk, Dow'ın% 20 toplandığı bir döneme iki ay sonra sona ermedi. .
Resmi düşüş döneminde - Mart ile Kasım 2001 arasında - Dow% 5.7 düştü. Dow, 1980 ve 1981-82 durgunluklarında sırasıyla% 6.8 ve% 7.4 arttı.
Bir sonraki durgunluk?
Bankacılık sistemi çok daha sağlam bir temele dayandığından ve hane halkının borcu makul kaldığından, bir sonraki durgunluk daha fazla “bahçe çeşitliliği” olacak ”diyor Zandi,“ ve Büyük Durgunluk gibi bir şey yok ”diyor. işsizlik oranı yüzde iki ile üç arasında bir puan alacaktır.
Bunu daha da kötüleştirebilecek olan şey, bir gerilemeye karşı koyacak ateş gücü olmaması. Federal Reserve, borç vermeyi artırmak için durgunluk sırasında federal fonların oranından yüzde 5 puan keser. Ancak Bostjanciç, bu oranın yarısından az olduğunu söyledi.
Bostjanciç, “Dolayısıyla, para politikası mühimmatını sınırlı tutuyorlar ve bu büyük endişe kaynağı” dedi.
Son raporlar ayrıca, Trump yönetiminin henüz olası bir resesyona bir cevap vermeyi düşünmediğini gösteriyor.
Zandi, “Trump yönetimini ve Kongresini anlamlı bir fark yaratacak kadar hızlı bir şekilde bir araya getirmeyi hayal etmek zor” diyor. “Bu, 10 yılda bir durgunluk olabilir, ancak 25'te bir gidebilir.”

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.