Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin

Doğduğunuz Yılın En Önemli Olayı

Son 100 yılda, insanlık tarihinin en köklü değişikliklerinden bazılarına tanık olduk.

Savaşlar, teknolojik gelişmeler, medeni haklardaki ilerleme ve bilim ve tıp alanındaki gelişmeler, yüz milyonlarca insanı baskı altına alan eski düzen ortadan kalktı, bazen daha basit yönetim biçimlerine yol açıyor ve bazen de değil.

Asırlık imparatorluklar, yeni komünizmden faşizme kadar yeni ideolojiler olarak çöktü, dünyanın birçok yerinde kök saldı. 20. yüzyıl, sömürgeci dünyanın sona ermesine neden olan ve yeni ulusların doğmasına neden olan iki dünya savaşında kargaşaya başladı. Bu savaşlar ayrıca milyonlarca hayata ve trilyonlarca dolara mal oldu. Bunlar A.S.'deki en pahalı savaşlar. tarih.

Geçen yüzyıl boyunca, teknoloji hayatımızı asla hayal bile edemediğimiz şekilde geliştirdi, değiştirdi ve yeniledi. İlerici fikirler aynı zamanda dünyayı kadınlar, Afrika kökenli Amerikalılar ve LGBTQ topluluğu olarak da değiştirdi ve değiştirdi ve çoğu kez eşit haklar talep etti - 19. Değişikliğin onaylanmasından eşcinsel evliliğin yasallaştırılmasına kadar.

Dünya kesinlikle ilerleme kaydetti, ancak savaşlar şiddetlendi ve iklimimizdeki yıkıcı değişiklikler şimdi gezegenimizin ekosistemini tehlikeye atıyor. Gelecek yıllarda, doğal afetler tarihin seyri üzerinde artan bir etkiye sahip olabilir. İşte iklim değişikliğinin neden olduğu 26 felaket senaryosu.

Doğduğunuz yılın en önemli olayı belirlemek için 24/7 Wall St. Listesini derlemek için araştırma materyallerini ve medya kaynaklarını kullandı. Belirli bir yılda en önemli olayı doğası gereği karara bağlamak öznel bir egzersizdir. Kararlarımıza ulaşırken, belirli bir yılda en ünlü olay olmasa bile, en geniş kapsamlı etkiyi belirleyen olayı seçtik.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 102
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

  • Admin

    103

Popüler Olduğu Günler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Popüler Olduğu Günler

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.