Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyanın En Zenginlerinden Warren Buffettın Şirketi Berkshire Hathaway 122 milyar dolarla Nakit Rekoru Kırdı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyanın En Zenginlerinden Warren Buffettın Şirketi Berkshire Hathaway 122 milyar dolarla Nakit Rekoru Kırdı.

media:27eac7eaade54baa9ebdb7a90a3c875fBe

Warren Buffett'in Berkshire Hathaway'i haziran ayı sonuna kadar 122 milyar dolar tutarında nakit rekor kırdı, satıldığından daha fazla hisse satın aldı, hisse geri alımlarını azalttı ve değerli kazanımlar arayışına girdi.

Bir milyarder yatırımcı gurusu olan Buffett, Omaha'nın Oracle'ı olarak adlandırılan ABD haziranının sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan hisse senetleri tarafından cazip değildi. Bunun yerine, holdingi, Bloomberg'e göre, 2017 yılının sonundan bu yana en büyük net satışını işaret eden geçen çeyrekte satın aldığından 1 milyar dolar fazla hisse sattı. İlk çeyrekte 1,7 milyar dolar olan 400 milyon dolarlık hisse aldı.

Berkshire Hathaway'in nakit yığını da yıllarca büyük bir kazanımın olmadığı durumlarda şişmiştir.

Buffett, son mektubunda paydaşlarına "Fazla likiditesimizin çoğunu Berkshire’ın kalıcı olarak sahip olacağı işletmelere taşımayı umut ediyoruz" dedi. “Ancak bunun için acil beklentiler iyi değil: Uzun vadede iyi beklentileri olan işletmeler için fiyatlar oldukça yüksek.”

Bu "hayal kırıklığı yaratan gerçeklik", Berkshire Hathaway'in bu yıl hisselerini satın almaya harcayacağı anlamına geldiğini, "fil boyutunda bir satın alma" yapmaya istekli olduğunu eklediğini yazdı.

Hisse senedi mitingi Buffett'e bazı alımların fiyatını veriyor olabilir, ancak Berkshire Hathaway için olumlu oldu. Hisse senedi portföyünün değeri yılın ilk altı ayında% 16 artarak 200 milyar doların üzerine çıktı. Ayrıca, yarı yarıya hisse senedi endekslerine bağlı seçeneklerden kazanılan 1 milyar dolarlık kazanç sağladı. Ayrıca, yüksek yatırım kazancı net gelirini% 17 artışla geçen çeyrekte 14,1 milyar dolara çıkardı.

Berkshire Hathaway biraz nefes aldı.

Geçtiğimiz yıl Apple'da, geçen çeyreğin sonunda 50 milyar doların üzerinde bir değere sahipti. Kısa süre önce Bank of America'daki holdingini% 6 artırarak şu anda yaklaşık 28 milyar dolar değerinde 950 milyon hisseye çıkardı. Dahası, petrol grubunun Anadarko Petroleum'u devralmasına yardım etmek için Occidental Petroleum'da tercih edilen öz kaynaklara 10 milyar dolar enjekte etmeyi kabul etti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.