Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Facebook kendi para birimini yaratma planını duyurdu


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Facebook kendi para birimini yaratma planını duyurdu ve adı da Libra.

facebook-para-birimi-kripto.jpg

Salı günkü sosyal ağ dvi Facebook kendi kripto para birimini oluşturacağını kullanıcılarına duyurdu. Libra kripto para birimini İstikrarlı ve erişilebilir hale getirerek kripto para biriminde devrim yaratacağını iddia etti. Libra'nın dijital bir para birimi ve finansal sistem olduğunu açıkladı (Libra).

Facebook Libra'nın banka hesapları olmayan kişileri bile kapsayacağını belirti. Dünyanın herhangi bir yerinde hiç bir şey ödemeden kolayca kullanılabilecek bir para birimi olduğunu belirtti.

Kullanıcılar, Facebook hesapları dahil, dijital para birimini kabul edecek herhangi bir yerde bu birimi kullanabilecekler. Arkadaşlarına, ailelerine veya aldıkları bir malı bu yöntemle ödeyebilecekler. Ayrıca istedikleri zaman bu sistemden para çekebilecekler.

Bankaları, ulusal para birimlerini, kullanıcıların gizliliğini ve hükümetlerin yasa dışı işlemleri takip etme kabiliyetlerini tehlikeli biçimde tehdit edebilecek olan dünya çapında bir para birimi oluşturmak, düzenleyicilerin sosyal ağa ilgisini artırabilir.

Facebook zaten gizlilik uygulamaları konusunda federal soruşturma altında ve Kongre'de tekrar yeni bir antitröst probu ile karşı karşıya kalabilir.

Belki de bu endişelerin bir kısmını bastırmak için Salı günkü sosyal paylaşım ağı kurmakta olduğu para birimini kontrol etmeyeceğini söyledi.

Facebook bunun yerine Uber, PayPal ve Visa'nın yanı sıra blockchain, telekom ve kar amacı gütmeyen alanlardan ortakların bulunduğu bir yönetim kurulunda bir oy hakkına sahip olacak.

Facebook ve ortakları, Cenevre'de bulunan ve yeni para birimini ve kullanımını denetleyecek olan Libra Birliği adı verilen kar amacı gütmeyen kuruluşlar oluşturuyor.

Facebook, derneğin İsviçre mali makamları tarafından düzenleneceğini söyledi.Facebook ayrıca, kullanıcıların dijital cüzdanlarından elde ettikleri finansal bilgilerin, Facebook platformlarında reklam hedeflemesi için kullanılmayacağında ısrar etti, çünkü iki bölüm tamamen ayrı tutulacak.

Facebook, Libra'yı bankasızlar için bir nimet olarak görüyor, çünkü maaş günü kredi faiz oranlarıyla gelmeyecek, ancak kullanıcıların Libra'yı nakit olarak satın alabilecekleri belirsiz.

CNBC’ye verdiği röportajda, Facebook’un kripto bölümünün başkanı David Marcus, şirketin Libra'ya yönelik umutlarının Bitcoin gibi bir yatırım varlığı yerine her yerde dijital bir para birimi haline geldiğini söyledi.

Marcus, “[Libra] gerçekten sıfırdan büyük bir değişim ortamı, çok kaliteli bir dijital para türü olan günlük ödemeler için kullanılabilecek şekilde tasarlandı” dedi.

Facebook hisseleri kısa bir süre önce Salı sabahı Libra açıklamasında yüzde 2,6 artış göstermesine rağmen, Salı günü öğleden sonra% 0,8 düşüşle 188,21 seviyesinden işlem görüyorlardı.

Organizasyon web sitesi:  https://libra.org

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mark Zuckerburg'ın Facebook sayfasından alıntı

Alıntı

Bugün Facebook, kar amacı gütmeyen Terazi Derneği'ni başlatmak ve Terazi olarak adlandırılan yeni bir para birimi oluşturmak için dünya çapında 27 kuruluşla bir araya geliyor.
Terazi'nin misyonu, dünyadaki milyarlarca insana güç veren basit bir küresel finansal altyapı oluşturmaktır. Blockchain teknolojisi ile destekleniyor ve plan 2020'de başlatılması. Dernek hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz: https://libra.org

Mobil parayı kullanabilmek insanların yaşamları üzerinde önemli bir olumlu etkiye sahip olabilir, çünkü her zaman nakit taşımak zorunda kalmazsınız, bu da güvensiz olabilir veya transferler için ekstra ücret ödemeniz gerekmez. Bu, özellikle geleneksel bankalara veya finansal hizmetlere erişimi olmayan insanlar için önemlidir. Şu anda, banka hesabı olmayan ancak cep telefonu olan yaklaşık bir milyar insan var.

Mesajlarınızı ve fotoğraflarınızı anında paylaşmak için uygulamalarımızı kullandığınız gibi herkesin para gönderip almasını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Bunu etkinleştirmek için, Facebook ayrıca Calibra adlı, Libra’yı göndermenize, harcama yapmanıza ve kurtarmanıza olanak tanıyan ve gelecek yıl WhatsApp ve Messenger’da kullanılabilecek dijital bir cüzdanla başlayacak, bağımsız bir şirket kuruyor.

Calibra, diğer ödeme servis sağlayıcıları gibi düzenlenecektir. Calibra ile paylaştığınız bilgiler Facebook'ta paylaştığınız bilgilerden ayrı tutulacaktır. Calibra, en başından itibaren Terazi'yi akıllı telefon kullanan herkese ücretsiz olarak ücretsiz olarak göndermenizi sağlayacak. Zaman geçtikçe, insanlar ve işletmeler için daha fazla hizmet sunmayı umuyoruz - bir düğmeye basarak faturaları ödemek, bir kod taramasıyla kahve satın almak veya nakit ya da metro geçişi yapmak zorunda kalmadan yerel toplu taşıma araçlarını kullanmak gibi.
Çabalarımıza ek olarak, pek çok şirket de Mastercard, PayPal, PayU, Stripe ve Visa gibi ödeme şirketlerinden, Booking, eBay, Farfetch, Lyft, Spotify ve Uber gibi popüler hizmetlere kadar Terazi kullanarak kendi hizmetlerini oluşturacak. -kiva, Coinbase, Xapo ve Bison Trails gibi kripto alanındaki şirketlere Kiva, Mercy Corps ve Kadınlar Dünya Bankacılığı gibi finansal dahil olma konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Terazi ağında yenilikçiliği teşvik etmek için önde gelen bir dizi Girişim firması da katılıyor. Ağın gelecek yıl açılışında Terazi Birliği'nin 100'den fazla kurucu üyesine sahip olmayı umuyoruz.

Bunların hepsi blockchain teknolojisi üzerine inşa edilmiştir. Merkezileşmemiş - sistem sadece daha adil bir hale getirmek için tek bir yerine birçok farklı kuruluş tarafından yönetiliyor. İnternet bağlantısı olan herkesin kullanımına açık ve düşük ücret ve maliyete sahip. Ve paranızı güvende tutmanıza yardımcı olan kriptografi ile güvence altına alınmıştır.
Bu, mesajlaşmadan güvenli ödemelere kadar özel olarak istediğiniz şekilde etkileşimde bulunabileceğiniz gizlilik odaklı bir sosyal platform için vizyonumuzun önemli bir parçasıdır.
Her adımda gizlilik ve güvenlik sağlanacaktır. Örneğin, Calibra'nın risk yönetimi konusunda, insanların Calibra'yı hileli amaçlar için kullanmalarını engellemeye odaklanmış özel bir uzman ekibi olacaktır. Dolandırıcılığa karşı koruma sağlayacağız, böylece Terazi jetonlarınızı kaybederseniz, geri ödeme yapacağız. Ayrıca insanların seçim yapmasının önemli olduğuna inanıyoruz, bu yüzden Terazi ağında üçüncü şahıslara ait daha fazla cüzdan kullanma seçeneğiniz olacak.

Terazi resmen başlatılmaya hazır hale gelmeden önce daha öğrenecek ve yapacak daha çok şey var. Bunun büyük bir taahhüt ve sorumluluk olduğunu biliyoruz - ve bunu doğru yapmaya kendimizi adadık. Finansal katılım, ekonomi, güvenlik, gizlilik ve blok zinciri gibi alanlarda politika yapıcılar ve uzmanlarla çalışıyoruz ve ilerlemenin en iyi yolunu buldukça geri bildirimlerini dinlemeye devam edeceğiz. Ortaklıkları için ve Terazi Derneğinin bir parçası olan tüm işletmeler, kuruluşlar ve akademik kurumlar için teşekkür ediyoruz.
Bu heyecan verici bir yolculuğun başlangıcı ve yakında daha fazla paylaşım için sabırsızlanıyorum.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.