Jump to content
Sign in to follow this  
Admin

Evde Patlamış Mısır Yaparken Çok Yapılan 12 Hata

Recommended Posts

Evde Patlamış Mısır Yaparken Çok Yapılan 12 Hata

patlamis-misir.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mısır Taneleri Bayatlamış

Eğer mısır taneleri bayatsa istediğiniz tadı alamazsınız. 

AACvmwF.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yanlış Yağ Kullanıyorsunuz

Mısır taneleri yüksek sıcakta patlar, bu yüzden ısı alabilen bir yağa ihtiyacınız vardır. Zeytinyağı veya tereyağı yerine kanola, mısır veya ayçiçeği gibi yağları tercih edin. Bu yağlar, lezzet vermeden mikrodalga veya ocaktaki yüksek ısıya dayanabilir. Tereyağı lezzetini seviyorsanız, haşladıktan sonra patlamış mısırın üzerine serpin.

AACvfkZ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok Fazla Yağ Kullanıyorsunuz

Kilo almaktan endişelenmiyor olabilirsiniz, ancak tavaya çok fazla yağ dökerseniz, mısır tadı ve yağ tadı arasında bir karmaşa olabilir. Yağa doymuş olan çekirdekler düzgün şekilde çıkmaz. Ve patladıkları zaman, doğrudan bir yağ havuzuna patlayacaklar, bu da onları ıslak bırakacak. Yağ eklerken sadece tavanın dibini kaplayacak kadar ekleyin. Yarım bardak başına iki yemek kaşığı yağ genellikle yeterlidir.

AACvfl6.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katılan Yağı Azaltarak Kilo Almayı Durdurabileceğinizi Düşünüyorsunuz

Patlamış mısır, hemen hemen her diyet için en sağlıklı atıştırmalıklar arasındadır. Tamamen tahıl, lifle dolu ve bir porsiyon için birkaç bardak alabilirsin. Yağ eklemek kalorileri ve yağları artırabilir, ancak çekirdekleri patlatmak için biraz yağ gerekir. Çekirdeğin patlamasına yetecek kadar yağ kullanın ama fazla kilo almak istemiyorsanız lütfen porsiyona dikkat edin ve bölüşün.

AABHoeu.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok verimli olmaya çalışıyorsun

Mısırların hepsini patlatmaya çalışın eğer patlamıyorlarsa deneme yaparak nasıl patlatacağınızın yolunu bulun ve bu size daha fazla patlamış mısır sunacaktır. 

AACvnOH.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tencereyi veya Mısır Patlatıcısınız yeterince sallamıyorsun

Eğer ocağınızın üstünde patlatıyorsanız, kabı, tencereyi sallamayı unutmayınız. Eğer çekirdekler bir tavanın tabanının sıcak yüzeyine oturursa, yanabilirler.

AACvjUr.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tencereyi izlemiyorsun

Unutmayın tencereye bakmıyorsanız mısırları yakmanız an meselesi olabilir. Bu nedenle patlamış mısır yaparken en önemli şey tencereyi gözünüzün önünden ayırmamalısınız.

AACvflo.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kronometreye çok güveniyorsun

Mikrodalga fırındaki patlamış mısır düğmesi güvenilir bir düğme değildir. Mikrodalga belleği ayarlarının çoğu, uzun süre çalışacak şekilde programlanmıştır; bu işlem sizi yanmış bir mısıra veya tatsız bir patlamış mısıra itebilir. Bunun yerine, paket üzerinde önerilen süreyi takip edin ve çekirdeklerin patlamasını gözden kaçırmayın diyoruz. Her pop arasında iki ila üç saniye duyduğunuzda, atıştırmanız hazırdır.

AACuXxa.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Çok fazla malzeme eklediniz

Patlamış Mısıra çok fazla ek eklemeyin yani abartmaktan kaçının sağlığınızı düşünerek en aza kanaat getirin. Uzmanlar "Hiçbir şey taze patlamış mısırın kabarıklığını çok fazla tuz, tereyağı veya başka baharatlar ekleyerek o kadar yok etmeyiniz" diyor. "Yüksek kaliteli patlamış mısır aslında hassas bir dokuya ve tada sahiptir. Mısırın doğal lezzetini güçlendirmek için değil sadece tamamlayacak kadar tepecik katacaktır."

AACvjUw.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Patlamış mısır sıcak tavadayken sosları ekliyorsunuz

Sıcak tavada veya tencerede mısırların üzerine soslarınızı eklerseniz soslar tavanın dibine yapışabilir veya bütün mısır tanelerine eşiş şekilde dağılmayabilir. Bunun yerine mısır tanelerini bir kaba alın ve soslarınız o kapta bütün mısır tanelerine yapışacak şekilde karıştırarak ekleyin ve böylece soslar patlamış mısıra eşit şekilde tat verecektir. 

AACvc94.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuz taneleri çok büyük

Patlamış mısır tuzu, market raflarında bir nedenle ayrı satılır. Patlamış mısır yaparken yapılan en büyük hatalardan birisi büyük taneli tuz kullanmaktır. Bu tuzun mısır tanelerine yapışmaması demektir. Buda tencerenin veya tavanın dibinde bir tuz gölü oluşturacaktır. 

AACvflu.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mısır taneleri patlamaya hazır olmalıdır. 

Mısır taneleri oda sıcaklığında veya nemli ortamlarda bekletilmemelidir. Ayrıca patlamış mısır kesinlikle bekletilmemelidir. Eğer mısır patlatıyorsanız onu hemen yemelisiniz. 

AACvnOP.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.