Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Evde Patlamış Mısır Yaparken Çok Yapılan 12 Hata


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Yanlış Yağ Kullanıyorsunuz

Mısır taneleri yüksek sıcakta patlar, bu yüzden ısı alabilen bir yağa ihtiyacınız vardır. Zeytinyağı veya tereyağı yerine kanola, mısır veya ayçiçeği gibi yağları tercih edin. Bu yağlar, lezzet vermeden mikrodalga veya ocaktaki yüksek ısıya dayanabilir. Tereyağı lezzetini seviyorsanız, haşladıktan sonra patlamış mısırın üzerine serpin.

AACvfkZ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çok Fazla Yağ Kullanıyorsunuz

Kilo almaktan endişelenmiyor olabilirsiniz, ancak tavaya çok fazla yağ dökerseniz, mısır tadı ve yağ tadı arasında bir karmaşa olabilir. Yağa doymuş olan çekirdekler düzgün şekilde çıkmaz. Ve patladıkları zaman, doğrudan bir yağ havuzuna patlayacaklar, bu da onları ıslak bırakacak. Yağ eklerken sadece tavanın dibini kaplayacak kadar ekleyin. Yarım bardak başına iki yemek kaşığı yağ genellikle yeterlidir.

AACvfl6.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Katılan Yağı Azaltarak Kilo Almayı Durdurabileceğinizi Düşünüyorsunuz

Patlamış mısır, hemen hemen her diyet için en sağlıklı atıştırmalıklar arasındadır. Tamamen tahıl, lifle dolu ve bir porsiyon için birkaç bardak alabilirsin. Yağ eklemek kalorileri ve yağları artırabilir, ancak çekirdekleri patlatmak için biraz yağ gerekir. Çekirdeğin patlamasına yetecek kadar yağ kullanın ama fazla kilo almak istemiyorsanız lütfen porsiyona dikkat edin ve bölüşün.

AABHoeu.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çok verimli olmaya çalışıyorsun

Mısırların hepsini patlatmaya çalışın eğer patlamıyorlarsa deneme yaparak nasıl patlatacağınızın yolunu bulun ve bu size daha fazla patlamış mısır sunacaktır. 

AACvnOH.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Tencereyi veya Mısır Patlatıcısınız yeterince sallamıyorsun

Eğer ocağınızın üstünde patlatıyorsanız, kabı, tencereyi sallamayı unutmayınız. Eğer çekirdekler bir tavanın tabanının sıcak yüzeyine oturursa, yanabilirler.

AACvjUr.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Tencereyi izlemiyorsun

Unutmayın tencereye bakmıyorsanız mısırları yakmanız an meselesi olabilir. Bu nedenle patlamış mısır yaparken en önemli şey tencereyi gözünüzün önünden ayırmamalısınız.

AACvflo.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kronometreye çok güveniyorsun

Mikrodalga fırındaki patlamış mısır düğmesi güvenilir bir düğme değildir. Mikrodalga belleği ayarlarının çoğu, uzun süre çalışacak şekilde programlanmıştır; bu işlem sizi yanmış bir mısıra veya tatsız bir patlamış mısıra itebilir. Bunun yerine, paket üzerinde önerilen süreyi takip edin ve çekirdeklerin patlamasını gözden kaçırmayın diyoruz. Her pop arasında iki ila üç saniye duyduğunuzda, atıştırmanız hazırdır.

AACuXxa.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Çok fazla malzeme eklediniz

Patlamış Mısıra çok fazla ek eklemeyin yani abartmaktan kaçının sağlığınızı düşünerek en aza kanaat getirin. Uzmanlar "Hiçbir şey taze patlamış mısırın kabarıklığını çok fazla tuz, tereyağı veya başka baharatlar ekleyerek o kadar yok etmeyiniz" diyor. "Yüksek kaliteli patlamış mısır aslında hassas bir dokuya ve tada sahiptir. Mısırın doğal lezzetini güçlendirmek için değil sadece tamamlayacak kadar tepecik katacaktır."

AACvjUw.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Patlamış mısır sıcak tavadayken sosları ekliyorsunuz

Sıcak tavada veya tencerede mısırların üzerine soslarınızı eklerseniz soslar tavanın dibine yapışabilir veya bütün mısır tanelerine eşiş şekilde dağılmayabilir. Bunun yerine mısır tanelerini bir kaba alın ve soslarınız o kapta bütün mısır tanelerine yapışacak şekilde karıştırarak ekleyin ve böylece soslar patlamış mısıra eşit şekilde tat verecektir. 

AACvc94.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Tuz taneleri çok büyük

Patlamış mısır tuzu, market raflarında bir nedenle ayrı satılır. Patlamış mısır yaparken yapılan en büyük hatalardan birisi büyük taneli tuz kullanmaktır. Bu tuzun mısır tanelerine yapışmaması demektir. Buda tencerenin veya tavanın dibinde bir tuz gölü oluşturacaktır. 

AACvflu.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mısır taneleri patlamaya hazır olmalıdır. 

Mısır taneleri oda sıcaklığında veya nemli ortamlarda bekletilmemelidir. Ayrıca patlamış mısır kesinlikle bekletilmemelidir. Eğer mısır patlatıyorsanız onu hemen yemelisiniz. 

AACvnOP.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.