Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sonunda Etsiz (Sebze) Hamburgerler Piyasada Ama Bunlar Sağlıklı mı Değil mi?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Sonunda Etsiz (Sebze) Hamburgerler Piyasada Ama Bunlar Sağlıklı mı Değil mi?

impossible-burger-2-0-1200x630.jpg

Sebzeli burgerler için yeni bir dönem. Bitkileri etli, dumanlı ve hatta biraz “kanama” yapan araştırma laboratuarlarından titizlikle tasarlanan köfteler ortaya çıkmıştır. Sebzeli burgerin dondurulmuş yiyecek bölümünden çıkması açıkça vejeteryanlar ve çevre için bir nimettir (şirketler sürekli tekrarlanmayı severler), ancak sağlık söz konusu olduğunda, bu hala bir tartışma konusudur.

Ayrıca: UFC'nin En Zorlu Savaşçıları Neden Vegan Oluyor?
Bir yiyeceğin “bitki bazında” olduğunu söylemek, bütün sebzelerle yapıldığı ve bu nedenle sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Bu etsiz burgerler, birçok vegan gıda ürünü gibi, bitkilerden izole edilen protein gibi türev bileşenlerle doludur. Dahası, beyaz ekmek gibi, bu et olmayan burgerler de diyetisyen Sharon Palmer'a göre besinleri yitiriyorlar. “Mesele, yüksek oranda işlenmiş yiyeceklerin çoğu zaman yüksek oranda emilebilir karbonhidratlar ve lif, vitaminler, mineraller ve fitokimyasallar gibi önemli besinlerden az kalması” diyor.

Proteinin yanı sıra doymuş yağlar, et dışı formülasyonların hindistancevizi yağından elde ettiği burgerlerin bir başka önemli bileşenidir. “Hindistan cevizi yağı, kıymadaki yağın çoğaltılması için idealdir. Biliyoruz, hepsini denedik ”diyor Impossible Foods'dan bir temsilci. “Sığır yağı gibi erir ve burgerimize incelik verir.” İmkansız Burger daha sonra sığır eti burgerine benzer doymuş yağla sonuçlanır.


Burger’in köftesi ızgaradan sonra kanar ve normal sığır eti gibi erir.

beyond-meat-trifecta-05.jpg

DAHA: Kırmızı Et Sizin İçin Kötü mü?

Hem İmkansız Burger hem de Beyond Burger, iki ana nedenden ötürü beklenmedik bir sığır köftesi kadar beş kat daha fazla sodyum içeriyor: koruma ve lezzet. Orta derecede tuz alımı sağlıklı olmakla birlikte, çok fazla sodyum, yüksek tansiyona neden olabilir ve bu, kalp hastalığı ve felç risklerini artırır.

Bitki bazlı burgerler, birkaç beslenme önleminde sığır etinden daha iyi puan alıyor. Hem Beyond Burger hem de Impossible Burger, yüzde 85 yağsız sığır eti burgerindeki 100 miligram kolesterolün aksine sıfır kolesterole sahip. Kolesterolün kendisi sadece hayvansal ürünlerde bulunur ve tıpkı doymuş yağ gibi, çoğunu yemek kalp hastalığına bağlı LDL seviyelerini yükseltir. Beyond Burger da bir sığır burgerinden daha temel mineral demire sahiptir.

Ancak, et olmayan burgerlerin sığır eti burgerlerine göre sağladığı en büyük sağlık avantajı, kırmızı et tüketmeyle ilgili özel riskleri atlamaktır. Pek çok iyi pişmiş veya mangalda et yemek, kolorektal ve diğer kanserler için artan riskle ilişkilendirilmiştir. Dünyanın sağlığına bakıldığında, sınai olarak yetiştirilen ineklerin sıklıkla antibiyotikle beslendiklerini, buna antibiyotiğe dirençli bakterilerin yükselmesine katkıda bulunan bir uygulama olduğunu da belirtmekte fayda var.

cascade_8oz.jpg

Alt çizgi? Hem sağlıksız hem de et ve et olmayan burgerler hiç kimse için normal bir gıda maddesi olmamalıdır. Arada sırada olduğu gibi, sonunda hem siz hem de vejeteryan arkadaşlarınızın tadını çıkarabileceğiniz bir hamburger olduğunu bilmek güzel.
Sayılarla Burgerleriniz


Hamburgerin Ötesinden (Beyond Burger - 4 oz. Köftesi)


Kalori: 290
Toplam yağ (g): 22
Doymuş yağ (g): 5
Kolesterol (mg): 0
Sodyum (mg): 450
Protein (g): 20
Demir (Günlük Değer%): 25%


İmkansız Burger (Impossible Burger - 3 oz. Köftesi)


Kalori: 220
Toplam yağ (g): 13
Doymuş yağ (g): 11
Kolesterol (mg): 0
Sodyum (mg): 470
Protein (g): 21
Demir (Günlük Değer%):% 10

Yüzde 85 yağsız sığır eti (Lean Beef - USDA Ulusal Besin Veri Tabanına göre 4 oz.)


Kalori: 283
Toplam yağ (g): 17.5
Doymuş yağ (g): 6,7
Kolesterol (mg): 100
Sodyum (mg): 82
Protein (g): 29,4
Demir (Günlük Değer%): 16%

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bugün evde kendime etsiz (sebze) hamburger yaptım....

20190611_190110.jpg

Etsiz (Sebze) hamburger olduğu için hamburger ekmeği kullanmak istemedim yerine marul olsun dedim.

Hamburgeri pişirmek için bir tavaya azcık zeytinyağı koydum ve orta ateşte her tarafı 3 dakika yani toplam 6 dakika pişirdim. NOT: Orta ateşte sakın yüksek harlı ateşte pişirmeyin dışını yakar içini pişiremezsiniz. Ayrıca etsiz hamburgerin her zaman içinde yani ortasında kırmızı bir bölge kalıyor onun için endişelenmenize gerek yok. 

Çeşniler ve Soslar

  1. Vegan mayonez
  2. Dijon hardalı
  3. Organik Ketçap
  4. Organik salatalık turşusu
  5. Organik turp
  6. Organik avokado
  7. Organik kırmızı lahana
  8. Organik Kırmızı Soğan

Fotoğrafta gördüğünüz gibi marulu yayıyorsunuz ve üstünde kırmızı lahanayı daha sonra mayonez, hardal, ve ketçap sevdiğiniz oranda döküyorsunuz. Etsiz hamburgerinizi üstüne koyduktan sonra avokado, turp ve soğanı ekliyorsunuz tabi görünüşü göz önünde bulundurarak. Sonra bir güzel afiyetle yiyorsunuz.

Afiyet olsun.... :)

https://www.turkish-media.com/yemektarifleri/tarifler/kebaplar-izgaralar/etsiz-sebze-hamburger/4862/index.html

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kırmızı Et Sevenlere Kötü Haber

24 yıllık araştırma: Fazla kırmızı et tüketenlerin ölüm riski...

Kırmızı et tüketmek ölüm riskini arttırırken, bitkisel beslenmenin ömrü uzattığı görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan ve British Medecin Journal’da (BMJ) yayımlanan araştırmaya göre, kırmızı et tüketimi ölüm riskini arttırıyor.

Araştırmacılar, protein ihtiyacını kırmızı et yerine tam tahıllar, yağsız beyaz et, balık ve yumurta gibi besinlerden karşılamanın ve bitkisel ağırlıklı beslenmenin ömrü uzattığını söylüyor.

Kırmızı etin tip-2 diyabet, kalp hastalıkları ve bazı kanser türleri ile ilişkisi biliniyordu fakat et tüketimi alışkınlığının ölüm riskine etkisini ortaya koyan bir araştırma yoktu.

1986 yılında başlayıp 2010 yılına kadar takip edilen araştırmaya, kardiyovasküler bir rahatsızlığı olmayan ve kansere yakalanmamış 30-55 yaş arası 53 bin 553 kadın ve 40-75 yaş arasında 27 bin 916 erkek katıldı. 4 yıllık periyotlarla güncel beslenme alışkanlıkları kayıt altına alınan katılımcılar, et tüketimlerine göre 5 gruba ayrıldı.

Sonuçlar, haftada 3,5 porsiyondan fazla kırmızı et tüketiminin ölüm riskini yüzde 10 oranında arttırdığını ortaya koydu. İşlenmiş et tüketimi ise, bu riski yüzde 13’e kadar yükseltiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.