Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bu Çalışmaya Göre Her Gün Bu Kadar Kahve İçerseniz Kalp Hastalığı Riskiniz Artıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bu Çalışmaya Göre Her Gün Bu Kadar Kahve İçerseniz Kalp Hastalığı Riskiniz Artıyor 

kahve-icmek.jpg

Günde bir bardak kahve doktoru uzak tutabilir, ancak yarım düzine veya daha fazla kalbinize zarar verebiliyor. Amerikan Klinik Beslenme Dergisi'nde yayınlanan son bir araştırma, sağlık için kahve içmek için tonlarca meşru sebep olsa da, günde altı ya da daha fazla fincan içmenin bir insanın kalp hastalığına yakalanma riskini yüzde 22'ye kadar artırdığını gösteriyor.

Araştırmalarında, Güney Avustralya Üniversitesi Ang Zhou ve Elina Hyppönen kalp hastalığı ile kafein metabolize eden gen CYP1A2 arasında bir bağlantı aradılar. Bunu, ABD'deki 37-73 yaşlarındaki 347.077 kahve tiryakisi hakkındaki verileri analiz ederek yaptılar.
Gen ve kalp hastalığı arasında bir bağlantı bulamamasına rağmen, ağır kahve içenlerin genelinde daha yüksek risk altında olduğunu bulmuşlardır;

Olası nedeni? Yüksek miktarda kafein, kalp hastalığının önde gelen bir nedeni olan yüksek tansiyona neden olabilir. Ortalama bir fincan kahve 95 miligram kafein içerir.

Hyppönen, “Dünyada her gün yaklaşık 3 milyar fincan kahvenin tadı çıkarılıyor,” dedi. Pek çok şeyde olduğu gibi, hepsi ılımlılıkla ilgilidir; fazla düşkünlük sağlığınız için zararlı olacaktır.

Amerikan Kalp Birliği'ne göre kalp hastalığı, çoğu ateroskleroz ile ilgili olan ve atardamar duvarlarında plakların biriktiği bir durum olan hastalıkları açıklar. Bu, kan akışını tamamen engelleyebilecek ve kalp krizi veya felce neden olabilecek kan pıhtılaşması riskini artırır. Kalp hastalığı (kardiyovasküler hastalık olarak da bilinir), dünya genelinde 1 numaralı ölüm nedenidir ve aşırı miktarda kahve, kalbiniz için yapabileceğiniz en kötü şey olabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim bazen üç bazen dört fincan oluyor. Hedefim iki ile günü kapatmak..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.