Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Toplantılarda Akıllı Görünmenin 10 Püf Noktası


Önerilen İletiler

  • Admin

Toplantılarda Akıllı Görünmenin 10 Püf Noktası

İşte toplantılar sırasında akıllı görünmek için en sevilen 10 püf noktası.

Herkes gibi, toplantılar sırasında da akıllı görünmek sizin de önceliğiniz olmalı. Bazen bir sonraki tatilinizi, bir sonraki uykunuzu veya pastırmayı hayal etmeye başlarsanız bu zor olabilir. Bu olduğunda, geri dönüş için bazı geri çekilme püf noktalarına sahip olmak iyidir.

1. Bir Venn şeması çizin

toplanti-akilli.jpg

Bir Venn şeması hazırlamak ve çizmek akıllı görünmek için harika bir yoldur. Venn şemanızın veya çılgınca yanlış olup olmaması önemli değil, aslında, ne kadar yanlış olursa o kadar iyi. Bu işaretleyiciyi bırakmadan önce bile, meslektaşlarınız etiketlerin tam olarak ne olması gerektiği ve dairelerin ne kadar büyük olması gerektiği konusunda savaşmaya başlayacaksınız.

2. Yüzde metrikleri kesirlere çevirin

Birisi “Tüm kullanıcıların yaklaşık% 25'i bu düğmeyi tıklıyor” diyorsa, hızlı bir şekilde “Yani yaklaşık 4'te 1” diye karşılık verin. Herkes başını onaylayarak başını sallayacak, hızlı matematik becerilerinizi gizlice göstererek grubu etkileyeceksiniz.

3. Herkesi “geri adım atmaya” teşvik edin

Toplantıların çoğunda siz hariç herkes katılıyor. Görüşler, sizinle ilgilenen herkesin katıldığı bir nokta var. Görüşler ve veriler ve kilometre taşları atılıyor ve OTA'nızdan CTA'nızı bilmiyorsunuz. Bu nokta 3. numarayı kullanmanız için bulunmaz bir fırsattır. “Beyler, beyler, beyler, burada bir adım  geri atabilir miyiz?” bu durumda herkes kafalarını size doğru çevirecek, size bakacaklardır. Grubu kontrol etme yeteneğinize hayran kalacaklardır. Bunu hızlı bir şekilde yapın ve, “Gerçekten hangi sorunu çözmeye çalışıyoruz?” deyiverin ve izleyin kendinizi daha da akıllı gösterdiğinizin göstergesidir.

4. Etrafınıza not aldığınızı göstermeye çalışırken devamlı başınızı sallayın

toplanti-akilli-2.jpg

Daima yanında bir not defteri getir. Teknolojiyi reddetmene saygı duyulur. Duyduğun her cümlenin sadece bir kelimesini yazarak not al. Bunu yaparken sürekli başını salla. Birisi size not alıp almadığınızı sorarsa, hızlı bir şekilde bunların kişisel notlarınız olduğunu ve başka birinin toplantının kaydını tutması gerektiğini söyleyin. Bravo Compadre. Kendini kurtardın ve fazladan bir iş yapmaktan kurtuldun. Ya da gerçekten başarılı olursanız, herhangi bir iş.

5. Mühendisin söylediği son şeyi tekrarlayın ama çok yavaşça

Odadaki mühendisi zihinsel olarak not alın. Adını hatırla. Toplantının çoğu boyunca sessiz olacak, ancak anı geldiğinde ağzından çıkan her şey bilinmeyen bir parlaklıktan doğacak. Bu ilahi kelimeleri dile getirdikten sonra, “Bunu tekrar etmeme izin verin” ile seslenin ve söylediklerini aynen tekrarlayın, ama çok yavaşça. Şimdi, onun parlaklığı sana transfer edildi. İnsanlar toplantıya tekrar bakacaklar ve akıllı ifadeyi yanlışlıkla size bağlayacaklar.

6. Ne olursa olsun “Bu ölçekte mi olacak?” Diye sorun.

Tartışmakta olduğunuz konu ne olursa olsun, işlerin ölçeklenip ölçeklenmeyeceğini bilmek önemlidir. Kimse bunun ne anlama geldiğini bile bilmiyor, ancak genel olarak mühendislere sorduğunuzda konu sizin açıklığa kavuşturduğunuz izlenimi verecek.

7. Odanın etrafında dolanın

toplanti-akilli-3.jpg

Ne zaman birisi masadan kalkıp etrafta dolaşırsa, onlara hemen saygı duymuyor musunuz? Biliyorum. çok fazla değil, ama bir kez yaparsan, hemen akıllı görünürsün. Kollarını aç. Etrafta yürümek. Köşeye git ve duvara yaslan. Derin ve düşünceli bir iç çek. Güven bana, herkes ne düşündüğünü merak ederek sana bakacak. Keşke bilselerdi.

8. Sunum yapan kişiden bir slayta geri dönmesini isteyin

“Üzgünüm, slayta geri dönebilir misin?” Sunum yapanların duymak istemediği dört kelime. Sunumda bunu nasıl bağırdığınız önemli değil, sizi hemen diğer herkesten daha fazla dikkat ediyormuş gibi görünmenize neden olacak, çünkü açıkça dikkat çekici bir şekilde dikkat çekmek üzere olduğunuz şeyi kaçırdılar. Gösterecek bir şey yok mu? “Bu sayıların ne anlama geldiğinden emin değilim” gibi bir şey söyle ve arkanıza yaslanın. Neredeyse akıllı görünmek için yapılan bütün bir toplantıyı kendiniz satın aldınız.

9. Bir telefon görüşmesi için dışarı çıkın

Muhtemelen odadan çıkmaktan korkuyorsunuz, çünkü insanların toplantıyı öncelik haline getirmediğini düşünmesinden korkuyorsunuz. İlginçtir, ancak, “önemli” bir telefon görüşmesi için bir toplantıdan ayrılırsanız, hepsi sizin ne kadar meşgul ve önemli olduğunuzu fark eder. “Vay, bu toplantı önemli, eğer bundan daha önemli bir şey varsa, onu rahatsız etmesek iyi olur” derler.

10. Kendinle dalga geç

Birisi ne düşündüğünüzü sorarsa ve dürüst bir şekilde, son bir saat boyunca kimsenin söylediği tek bir kelimeyi duymadıysanız, “Dürüst olmak gerekirse, dürüst olmak gerekirse, son bir saat için birinin söylediği tek bir kelimeyi duymadım.” Mizah. “Belki de avukatları boşanmamdan kullanabiliriz” veya “Tanrı'nın ölmesini diliyorum” gibi şeyler söyleyin. Gülerler, dürüstlüğünüze değer verir, İK (İnsan Kaynakları) ile iletişim kurmayı düşünürler, ama en önemlisi en zeki olduğunuzu düşünüyorum odada görünen kişi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.