Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Şafak Duvarı Belgeseli - The Dawn Wall - 2017


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Şafak Duvarı Belgeseli - The Dawn Wall - 2017

Ocak 2015'te Amerikan kaya tırmanışçıları Tommy Caldwell ve Kevin Jorgeson, Kaliforniya Yosemite Ulusal Parkı'ndaki 3.000 fit kayalık yüzü görünüşte imkansız olan Şafak Duvarı'na tırmanarak dünyayı büyüledi. Haftalarca havada asılı kalarak yaşadılar ve bununla da yetinmeyen ikili hiç malzeme kullanmadan dik şafak duvarına tırmanmayı başardılar. Fakat Tommy Caldwell için Şafak Duvarı bir tırmanıştan çok daha fazlasıydı. Bu engellerin en diki ve en zoruydu onun için. 22 yaşındayken Kırgızistan'da asiler tarafından rehin alındı. Kısa süre sonra, bir kazada işaret parmağını kaybetti, ancak daha da güçlenerek geri dönmeye başardı. İlk evliliği boşanmayla sonuçlansa da ikinci evliliğinde aşkı buldu. Daha önce hiç böyle bir şeyi hayal bile edemeyen ben bir buçuk saatlik belgesel de gözümü bile kırpmadım. Çok güzel bir belgesel. Kaçırmayın diyorum. 

Oyuncular: John Branch, Tommy Caldwell, Kevin Jorgeson (Hepsi gerçek hayatta kendileridir)

Yönetmenler: Josh Lowell, Peter Mortimer

the_dawn_wall-382232552-large.jpg

TheDawnWall_AboutPic_01.jpg TheDawnWall_AboutPic_02.jpg

TheDawnWall_AboutPic_03.jpg TheDawnWall_AboutPic_04.jpg

In January, 2015, American rock climbers Tommy Caldwell and Kevin Jorgeson captivated the world with their effort to climb the Dawn Wall, a seemingly impossible 3,000 foot rock face in Yosemite National Park, California. The pair lived on the sheer vertical cliff for weeks, igniting a frenzy of global media attention. But for Tommy Caldwell, the Dawn Wall was much more than just a climb. It was the culmination of a lifetime defined by overcoming obstacles. At the age of 22, the climbing prodigy was taken hostage by rebels in Kyrgyzstan. Shortly after, he lost his index finger in an accident, but resolved to come back stronger. When his marriage fell apart, he escaped the pain by fixating on the extraordinary goal of free climbing the Dawn Wall. Blurring the line between dedication and obsession, Caldwell and his partner Jorgeson spend six years meticulously plotting and practicing their route. On the final attempt, with the world watching, Caldwell is faced with a moment of truth. ...

Stars: John Branch, Tommy Caldwell, Kevin Jorgeson (Themselves)

Directors: Josh Lowell, Peter Mortimer

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.