Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çok Sayıda Katılımcı Üzerinde Yapılan Taramalar Gösteriyor Ki Kadın Beyni Genç Kalabiliyor fakat Erkek Beyni Bunu Başaramıyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çok Sayıda Katılımcı Üzerinde Yapılan Taramalar Gösteriyor Ki Kadın Beyni Genç Kalabiliyor fakat Erkek Beyni Bunu Başaramıyor

brainscan-2_custom-d29fbebf52a0e35783b1d

Kadınlar, en azından metabolizma söz konusu olduğunda, erkek emsallerinden daha genç beyinlere sahip olma eğilimindedir.

Araştırmacılar, Pazartesi günü, Ulusal Bilimler Akademisi Bildiriler Dergisi'nde, kadınların beynin metabolizmasını azalttığını, kadınların ise yaşamları boyunca daha yüksek bir oranda kaldıklarını bildirdi.

Washington'daki St. Louis Üniversitesi'nde radyoloji ve nöroloji profesörü olan Dr. Manu Goyal, “Kadınların erkeklere göre daha genç bir beyin yaşı vardı” diyor. Ve bu, kadınların daha sonraki yaşamlarda öğrenmek ve yaratıcı olmak için daha donanımlı olmaları anlamına gelebileceğini söylüyor.

Bulgu "birçok kadın için harika bir haber" diyor, çalışma ile bağlantılı olmayan ve Arizona Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ndeki Beyin Biliminde Yenilik Merkezi'ni yöneten Roberta Diaz Brinton. Ancak, kadınların beyin metabolizmasının genel olarak daha yüksek olmasına rağmen, bazı kadın beyinlerinin, menopoz etrafında dramatik bir metabolik düşüş yaşayarak Alzheimer'a karşı savunmasız kaldığını söylüyor.

Araştırma, Goyal ve araştırmacılardan oluşan bir ekibin yaşları 20 ila 82 arasında değişen 205 kişinin beyin taramalarını inceledikten sonra geldi. Pozitron emisyon tomografi taramaları, bu kişilerin metabolik değerlendirmesini, bu bölgede birçok farklı bölgede ne kadar oksijen ve glikoz kullanıldığını ölçerek değerlendirdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.