Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Buzdolabında Saklamanız Gereken 10 Alkol Çeşidi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Buzdolabında saklamanız gereken 10 Alkol Çeşidi

BBTcGTJ.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

İçecek uzmanı Anthony Caporale'ye göre, votka, tekila, rom, cin, brendi ve viski gibi alkollü içkiler oda sıcaklığında bırakılabilir veya kişisel tercihlere göre soğutulabilir.

Beyaz şarap, şampanya, bira ve elma şarabı, tüketilmeden önce Caporale'a göre buzdolabında soğutulmalıdır.

İki ana içecek alkol kategorisi vardır: Caporale'a göre mayalanmış ve damıtılmış.

Alkol endüstrisi ABD'de milyar dolarlık bir iştir. Distil Spirits Council'in Şubat 2018'de yayımlanan satış raporuna göre, tedarikçi satışları 2017'de 26,2 milyar dolar olarak gerçekleşti - bu bir önceki yıla göre 1 milyar dolara kadar çıktı. İnsanların bu kadar cömertçe içki içmeye harcadıkları göz önüne alındığında, "İnsanlar alkollerini uygun bir şekilde saklıyor mu?"

Bazı alkollü içeceklerin, likör kabininizde bırakılması, diğer alkol türlerinin buzdolabında soğuması için bırakılması daha iyidir. İçecek uzmanı ve Mutfak Eğitimi Enstitüsü New York kampüsündeki Spirits Education yöneticisi Anthony Caporale, INSIDER'e, içki dükkanına bir sonraki seyahatinizden önce fermente içecekler ile damıtılmış içecekler arasındaki farkı anlamanın önemli olduğunu söyledi.

"İki ana içecek alkol kategorisi vardır: fermente ve damıtılmış. Şarap, elma şarabı, bira ve bal gibi fermente içecekler - bal şarabı olarak da bilinir - tek adımlı bir işlemdir. ve genellikle düşük alkol içerikli fermente bir içecek elde edin, "dedi Caporale. "Eğer fermente bir içecek alıp onu sabit bir yere koyarsanız, bu size damıtılmış bir içecek olan ve genellikle daha yüksek alkol içeriğine sahip olan bir ruh veya likör verecektir."

Fermente içecekler en iyi şekilde buzdolabında saklanırken, damıtılmış içecekler dışarıda bırakılabilir. Kuralların bir kaç istisnası var.

Bir sonraki içeceğinizi dökmeden önce buzdolabında saklamanız gereken alkol türleri için yukarıdaki slayt gösterisini tıklayın.

BBTcFnY.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Porto şarabı fermente edilmiştir.

Porto şarabı, Portekiz'den gelen tatlı, koyu kırmızı bir şaraptır. Zengin lezzeti nedeniyle genellikle tatlı bir şarap olarak düşünülür. Caporale INSIDER'a, bira, elma suyu ve diğer şaraplar gibi, bu içeceğin, mayalı bir içecek olduğunu söyledi. Fermente içeceklerin alkol içeriği, Caporale başına genellikle düşük uçta% 3 ila 5, yüksek uçta% 10 ila 15 arasındadır.

"Fermente olmuş herhangi bir şey, çünkü düşük alkol içeriğine sahip olduğu için rafta stabil olmayacaktır. Oda sıcaklığında likörü ve alkollü içecekleri sabit yapan şey alkol içeriğidir. Alkol bir koruyucudur ve aroma verebilecek mikroorganizmaların herhangi birini öldürür veya ek fermantasyon gibi gerçekleşecek başka işlemler de olabilir, "dedi Caporale. "Bu nedenle, şaraplar, Limanlar ve Sherries - bu tür şeylerin soğutulması gerekiyor."

BBTcABN.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=

Bira genellikle 5 santigrat derecede servis edilir.
Bira içenlere genellikle soğuk bir tane açmak ve geri tepmek ister. Bu buzun üzerine dökeceğiniz bir içecek değil, bu yüzden buzdolabına koymak önemlidir. Bu işlem, bira - fermente bir içecek - arzu edilen içme sıcaklığına soğumaya izin verir.
 
Caporale, "Açmadan önce ilk hizmetten bahsettiğinizde, barışın bira neredeyse her zaman, özellikle de ABD'de soğutuluyor" dedi. “5 derece civarında tutmayı seviyoruz. Bira için standart servis sıcaklığı.”
BBTcFoa.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=
Birçoğu votkaların soğuk servis edilmesini tercih eder.
 
Caporale, bunun insanların buzdolabına koyma eğilimindeki en popüler ruh olduğunu söyledi. Votka'nın oda sıcaklığında bırakılabileceğini, ancak birçok kişinin soğutulmasını tercih ettiğini belirtti.

Caporale “Çoğu insanın buzdolabına koyduğu ruh votka” dedi. “Votka da çoğu zaman dondurucuda saklanıyor. Alkol seviyesi% 35'in üzerinde olan herhangi bir şey dondurucuda saklanabilir ve alkol içeriği nedeniyle donmaz. ve onu sulandırmak için buz eklemek zorundasınız. "
BBTcQx5.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=
Jägermeister tatlıdır.
 
Caporale, insanların, soğutulmak üzere genellikle tatlı likörleri tercih ettiklerini not eder. Jägermeister bu kategoriye giriyor.

Caporale, "İnsanların soğutmayı tercih ettiği bazı likörler var. Bunlar genellikle biraz tatlı olanlardır. Jägermeister'e soğuk servis edilir," dedi. "Bazı barlarda, Jägermeister'in bir bar üstü soğutma grubundan geçmesini sağladığını göreceksiniz, böylece bir bardak Jager'ı daha fazla buzla inceltmek zorunda kalmadan soğutulmuş olarak yapabilirsiniz.
BBTcJL2.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=
Beyaz şarap en iyi 10 derecede servis edilir.
 
Popüler beyaz şaraplar arasında Pinot Grigio, Riesling, Chardonnay ve Sauvignon Blanc bulunur. Bir restoran ya da bara hiç çıktınız ve bir kadeh beyaz şarap sipariş ettiyseniz, muhtemelen soğuk geldi. Caporale'a göre, bu her zaman buzdolabında.

Caporale, “Dışarıda beyaz şarabı buzdolabında saklamak ve servis yapmadan 15 dakika önce çıkarmak için harika bir kural var” dedi. “Bu ısınmasına izin verecek, ancak çok fazla olmayacak. Beyaz şarap en iyi 10 derece seviyesinde servis edilir, ancak sıcaklık konusunda fazla teknik bilgi almak zorunda değilsiniz.”
BBTcOgm.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=
Kırmızı şarap 13 derece Fahrenheit'te servis edilir.

Bu biraz sürpriz olabilir, çünkü kırmızı şarap genellikle oda sıcaklığında servis edilir. Caporale servis yapmadan önce buzdolabına kırmızı bir şişe yapıştırılmasını önerir.

Caporale, “Oda sıcaklığında ılıman bir şişe kırmızı şarabınız varsa, servis yapmadan 15 dakika önce buzdolabına koyun” diyor. "Hizmet etmeden önce biraz soğumasını sağlayacak. Oda sıcaklığı 20, ben de 13 derece veya 14 derecede kırmızı şarap servis etmeyi seviyorum."
BBTcLQM.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=
Baileys Irish Cream genellikle doğruca servis yapılır.

Jagermeister gibi, Baileys Irish Cream ve diğer şekerli likörler buzdolabında saklanır.

Caporale, “Bailey'ler ve diğer benzer likörler genellikle soğutulmaya ihtiyaç duymaz, ancak kesinlikle olabilir. Birçok insan bu tatlı ruh stilini daha soğuk bir sıcaklıkta tercih eder” dedi. “Bunun nedeni genellikle hiçbir şeyle karıştırmadığınızdır. Bu sayede sıcak ve soğuk olması için sıcak bir barda servis edebilirsiniz. Bunu yudumlayabilirsiniz ve çok hoş.”
 
BBTcLQR.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=
 
Şampanya en iyi 5 derece seviyesinde servis edilir.

Kutlama içeceği tipik olarak servis yapmadan önce soğutulmalıdır. Caporale, şampanya için ideal sıcaklığın 5 derece olduğunu söyledi. Gıda ve İlaç İdaresi, buzdolabınızın 5 derece veya altında tutulmasını önerir. Eğer bu kurallara uyursanız, kabarcıklıyı kırabilecek ve hemen sunabileceksiniz.

Caporale "Açtıktan sonra, taze kalması için buzdolabının soğutulması genellikle önemlidir. Genel olarak, gerçek alkol içeriğinin ne olduğuna bağlı olarak genellikle yaklaşık bir veya iki hafta sürer." Bu durumda, açtıktan sonra korumak için onları soğutuyorsunuz. ”
 
BBTcGVR.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=
Limoncello yüksek alkol içeriğine sahip değildir.
 
Bu çok yüksek bir alkol içeriğine sahip değildir, ancak birçok kişi Baileys Irish Cream veya diğer tatlandırılmış likörler gibi bu tür bir likörün tadını çıkarmayı tercih eder.
 
Caporale, "Bunu bir buzdolabına koyabilirsiniz, servis yapmadan iki ila üç saat önce veya gece boyunca herhangi bir yerde olabilir, böylece buzun üzerine koymak zorunda kalmazsınız." Dedi. “Herhangi bir ruhu serinletebilirsin - karışık içeceklerin% 95'ini böyle yaparız. Ama bunu yaparken buz ekleriz ve sulandırmayı ekleriz, ki bu aslında iyi bir şeydir, ancak bazı insanlar sulandırılmamış bazı ruhları tercih eder. servis etmeden önce likörü soğutmaktan kaçının. "
BBTcFsc.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o=
Schnapps bazen özenli tüketilir.

Caporale, insanların bunu bir buzdolabına koyma eğiliminde olduklarını, çünkü genellikle küçük bir ısınma camında tüketildiklerini belirtiyor.

Caporale, "Buzdolabına schnapps ve benzeri alkollü içecekler koyabilirsiniz. Bu, onlara düzgün bir şekilde servis yapmanıza olanak sağlar, bu da onu doğrudan şişeden cama almanızı sağlar - hiçbir şeyle karıştırmazsınız." “Hiçbir şey yapmıyorsun. Soğuk servis edilmesini istiyorsan, bunu yapmanın tek yolu buzdolabında saklamak.”
 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.