Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bazı Japon Emekliler Neden Hapse Girmek İstiyorlar?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Bazı Japon Emekliler Neden Hapse Girmek İstiyorlar?

_105376157_bars_976.jpg

Japonya da son 20 yıl içinde Japon emeklilerin hapse girmek için yaptıkları suçlarda artış görüldüğü ortaya çıktı. BBC’en Ed Butler nedenini soruyor.

69 yaşındaki Tokio Tashata Hiroşima'daki hapishaneden salıveriliyor fakat tekrar suç işleyerek içeri giriyor. Kendini bunu neden yaptığı sorulduğunda hapinsenin bedava olduğunu ve parmaklıklar arkasında bile olsa böylesinin daha iyi olduğunu söylüyor.

“Emekli olduktan bir süre sonra param bitti. Sonra düşündüm taşındım ve hapishanede yaşadığımda hiç bir masrafım olmayacağını anladım ve suç işledim” diyor.

"Daha sonra bir bisiklet çaldım ve bu bisikletle karakola giderek teslim oldum."

Plan işe yaradı. Bu Toshio'nun Japon mahkemelerine vermiş olduğu ilk suçtur.

Küçük, narin ve kıkırdama eğilimi gösteren Toshio, alışılmış bir suçlu gibi görünmüyor. 

1 Yıl sonra salıverilince "Bir parka gittim ve onları tehdit ettim. Sadece zarar vermek istemedim. onlara bir bıçak gösterdim ve aralarından birinin polisi aramasını umdum" ve o birisi aramış ve şikayette bulunmuş. 

_105373830_toshio_comp976.jpg

Toplamda, Toshio son sekiz yılın yarısını hapiste geçirdi.

Ona hapishanede olmayı sevip sevmediğini soruyorum ve ek bir finansal desteğe işaret ediyor - emekli maaşı içinde iken bile ödenmeye devam ediyor.

“Hoşuma gitmedi ama orada ücretsiz kalabilirim” diyor. “Ve dışarı çıktığımda biraz para biriktirdim. Bu o kadar acı verici değil.”

Toshio, Japon suçunda dikkat çekici bir eğilimi temsil ediyor. Dikkat çekici derecede yasalara saygılı bir toplumda, hızla artan bir oranda suç, 65 yaş üstü tarafından gerçekleştirilir. 1997 yılında, bu yaş grubu 20 mahkumiyetten birini oluşturuyordu, ancak 20 yıl sonra bu rakam, beşte birden fazlasına yükseldi - 65 yaş üstü nüfusun bir oranı olarak büyümesini geride bırakan bir oran toplamın dörtte birinden fazla).

_105376154_japan_crime_full_edit-nc.png

Ve Toshio gibi, bu yaşlı milletvekillerinin birçoğu tekrar eden suçlulardır. 2016 yılında hüküm giymiş 6500'den fazla kişiden üçte birinden fazlasının önceki beş mahkumiyetten fazlası vardı.

Başka bir örnek Keiko'dur (gerçek adı değil). Yetmiş yaşında, küçük ve özenle sunulmuş, aynı zamanda geri aldığının yoksulluk olduğunu söyledi.

“Kocamla anlaşamadım. Yaşayacak hiçbir yerim ve kalacak yerim yoktu. Bu yüzden tek seçeneğim oldu: çalmak” dedi. “80'li yaşlarda bile düzgün yürüyemeyen kadınlar bile suç işliyor. Bunun nedeni yiyecek, para bulamaması.”

Birkaç ay önce eski bir suçlunun yurdunda konuştuk. Bana o zamandan beri tutuklandığını ve şimdi hırsızlık için başka bir hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.