Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sosyal Medya'nın 'Formda annesi' Sosyal Medyadaki Beden İmajı Sorununa Dikkat Çekmek İstiyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Sosyal Medya'nın 'Formda annesi' (Sia Cooper) Sosyal Medyadaki Beden İmajı Sorununa Dikkat Çekmek İstiyor

Instagram'ın Formda Annelerinden biri olan @diaryofafitmommyofficial az önce sosyal medyanın beden imajı sorununa dikkat çekmek için takipçilerinden ve diğer üyelerden 'çok mükemmel' olan kişileri takip etmemelerini istedi. 

BBN27cr.img?h=788&w=1050&m=6&q=60&o=f&l=

  1. Sosyal medya, en iyi yaşamlarını yaşayan insanların resimleriyle doludur.
  2. Fakat bu her zaman birinin tam olarak onların yaşamını yansıtmıyor.
  3. Sürekli onların mükemmel imajlarına bakmak bizim zihin sağlığımıza zarar verebilir.
  4.  1.2 milyon takipçi takipçisi olan Instagram spor yıldızı Sia Cooper'a göre, çok iyi düzenlenmiş fotoğraflara göz atmak bize yeterince iyi olmadığımızı hissettiriyor.
  5.  Takipçilerine kusurların normal olduğunu bilmelerini istiyor - hala formda olabilir ve selülite sahip olabilirsiniz buda çok normaldir.

Instagram, en iyi yaşamlarını yaşayan insanların resimleriyle doludur. Zaten düşünmeni istedikleri şey bu. Sosyal medya, olanları en iyi şekilde paylaştığımız ve çoğu zaman daha az çekici olanları kesen bir yer.

Mükemmelliğe ulaşmaya çalışmak tuzağına düşmekten kaçınmak zor olabilir. Instagram fitness star ve kişisel antrenör 1.2 milyon takipçi ile hesap günlüğüne sahip Sia Cooper, sosyal medyanın insanların kendilerini yeterince iyi hissetmediklerini hissettirdiğini söyledi.

“Bir plastik cerrahın ofisine gittiğinde, yaptığın şeye bağlı olarak vücudunu bu şekilde işaretlerle ayırırlar. Bunlar onlara göre ihtiyacınız olarak operasyonları gösterir:

blogger-photo-realities-plastic-surgery-

Biliyorum. Bir zamanlar oradaydım” diyor. .

“Tüm işaretler göğüsler, burun, vücut yağları ve hatta tüm karın olup olmadığını kendi bedenlerimizde kabul etmemiz için“ mükemmel ”olanı temsil ediyor. Cerrahın ofisinde oturduğumu hatırlıyorum. "kendim hakkında daha iyi hissediyorum."

Ancak estetik cerrahi sizi daha iyi hissetmemenizi sağladı, diye yazdı, Aslında, sadece ilk başta değişmemesi gereken şeyleri kabul etmeye başladığınızda daha iyi hissedersiniz. Geri dönüp 21 yaşında kendine bir meme büyütme ihtiyacı olmadığını söyleyebilseydi, yapardı.

“Buna değmeyeceğini ona söylerdim. Ona sarılırdım. Ona ağla. Ona güzel olduğunu ve bunu yapmak zorunda olmadığını söylerdim” diye yazdı.

sia-and-children.jpg

Cooper, INSIDER'a kusursuzluk saplantısının sosyal medyanın kendisinden ve takip etmeyi seçtiğimiz kişilerden geldiğini düşündüğünü söyledi.

Görüntülerini Photoshop yapan insanların resimlerinde sürekli geziniyorsanız, kendinizi daima erişilmez bir şeyle karşılaştıracaksınız.

“Gördüğün tek şey kusursuz bir yüz ve vücut ise, 'Neden bu kadar zayıf değilim?' Gibi sorular sorup kendine bakacaksın. veya 'Neden bu kadar çok selülitim var?' "Cooper INSIDER'a söyledi. "Karşılaştırma sevinç hırsızıdır, ancak her gün kendimize yapıyoruz."

Instagram yıldızları, fotoğraflarının mümkün olduğunca kusursuz görünmesini sağlamak için Photoshop, Facetune, özel aydınlatma ve pozlar kullanır. Uygulamalar ve akıllıca hileler sayesinde belinizi, kalçalarınızı ve uyluklarınızı zayıflatırken, çatlaklardan, izlerden, sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

Cooper, “Oğlumun doğumundan sonra görüntüleri düzenlerdim” dedi. “Özellikle selülitimi hava ile temizleyecektim çünkü takip etmeyi seçtiğim insanlar çok mükemmel görünüyordu ve aynı şekilde olması gerektiğini hissettim.”

Spot ışığında olmak da zordu, dedi. Kişisel bir antrenör olduğu için Cooper, en iyi şekilde görünme baskısını hissetti.

“Kızımın doğuşuna kadar kadın ve erkek nüfusa ne tür bir kötülük yaptığımı fark etmedim” dedi. "Düzenlemeyi bıraktım. Eskiden rakiplerine karşı kullandığım püf noktalarını göstermek için IG canlı fotoğrafları göndermeye başladım. Şimdi göndermeden önce kendime soruyorum: 'Everly (2 yaşındaki çocuğum ne düşünürdü?")

Böylesine büyük bir takip ile Cooper, diğer sosyal medya ünlüleri gibi vücut imajı ile mücadele eden insanlara karşı sorumluluk hissettiğini söyledi. İnsanların karnlarını yüksek tozluklarla nasıl gizledikleri ve aklına göre sabahları ilk şeylerinin nasıl göründüğü hakkında yayınladığı resimlerin amacı budur.

“Kişisel bir eğitmen olarak, ruh sağlığının önemini ve sosyal medyanın bunu nasıl çarpıcı bir şekilde etkileyebileceğini anladım” dedi. “İzleyicilerimin ve her kadının hala formda olup selülit olabileceğinizi bilmesini istiyorum. Kusur olarak kabul edilen bu özellikler aslında oldukça normal.”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.