Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Optometri deki Yeni Gelişmeler Neden Önemli?


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Optometri deki Yeni Gelişmeler Neden Önemli?

jcr:6f715f83-ec6f-4f99-b318-434f9350e6f3

Çığır açan teknolojiler, göz bakımını derin şekillerde değiştiriyor, muayeneleri ve tedavileri her zamankinden daha etkili ve verimli hale getiriyor. Optometristin ofisinde bulunan yeni araçlardan ve günlük göz damlası ihtiyacını ortadan kaldıran prosedürlerden etkinlikleri takip eden akıllı gözlüklere kadar her gün yeni gelişmeler ortaya çıkıyor.

Vizör endüstrisindeki bu kadar çok gelişmeyle birlikte, vizyon planlarının çalışanlarınıza göz bakımında en son teknolojileri kullanan ve en iyi tedavileri sunan profesyonellere erişim sağlamaları önemlidir.

Değerlendirmek ve tanı koymak için yeni ekipman

Doktorların teşhis ve ölçüm almak için daha az zaman harcadıkları ve sonuçlara odaklanan daha fazla zaman geçirebilecekleri yeni bir bakım çağına giriyoruz. Onlarca yıldır göz doktorları gözlerini incelemek için grafikler ve ilkel araçlar kullandılar. Ancak şimdi son teknoloji ürünü dijital göz muayeneleri, hastaları daha hassas ve sağlıklarını daha iyi anlayarak daha iyi muayene etmenin kolay ve rahatsız edici bir yolunu sunuyor.

header-research.jpg

Bu dijital sınavlar, hastanın görsel sistemi ile ilgili geleneksel muayenelerden beş kat daha fazla optik özellik ölçebilir. Bu, optometristlerin en iyi reçeteyi daha doğru bir şekilde belirleyebilmelerini sağlayarak ileri geri miktarını (“daha iyi, # 2 veya # 3?” Dürtü) azaltır. Daha iyi teknoloji, maküler dejenerasyon, katarakt ve diyabet gibi durumların erken teşhisinde de yardımcı olabilir. Özellikle retinal görüntüleme teknolojileri, gözlerin iç kısımlarının yüksek çözünürlüklü görüntülerini üretebilir ve optometristlerin değişiklikleri keşfetmek için yıldan yıla sonuçları karşılaştırmasını sağlayabilir.

Yeni tedaviler, prosedürler ve ilaçlar

Pek çok gizli veya ihmal edilen görme probleminin ciddi sonuçları olabileceğinden, görme terapisi hastaların gözlerini daha iyi kontrol etmelerine ve bilgileri algılamaya yardımcı olabilir. Modern optometri, tüm görsel sisteme yeni tedaviler, prosedürler ve ilaçlar ile hitap etmek için basitçe vizyonu işlemenin ötesine geçiyor.

RightEye’nin göz izleme testleri ve terapileri, örneğin, devrim niteliğinde yeni bir araçtır. Hakemli araştırmalar, RightEye’nin EyeQ testleri ve Vizyon Eğitim Oyunları’nın beyin sarsıntısı, otizm, Parkinson hastalığı, okuma sorunları, spor görüşü ve günlük görme sorunları dahil olmak üzere çok çeşitli sağlık, görme ve performans koşulları için bakım ve sonuçları iyileştirdiğini gösteriyor.

Optometristlerin korneanın kalınlığını hızlı ve acısız bir şekilde ölçmek için ultrason kullanmasına izin veren el aletleri, pakimetreler yeni uygulamalarda benzer şekilde daha da gelişiyor. Bu cihazlar artık daha fazla bilgi toplayabilir ve göz doktorlarına göz problemlerini teşhis etmeleri için daha fazla veri sunabilir.

Üreticiler ayrıca göz bakımını önemli ölçüde artıran yeni damlalar, çözümler ve prosedürler geliştiriyorlar. Bunlar arasında presbiyopi için topikal tedaviler (yaşla birlikte ortaya çıkan neredeyse odaklanma yeteneğinin kaybı) ve hatta doktorlar tarafından enjekte edilebilecek ve günlük göz damlası ihtiyacını ortadan kaldırabilen bir “damlasız” tedavi sayılabilir.

Vizyon düzeltici teknolojide öncü olan Refocus Group, yakın zamanda VisAbility Micro-Insert Sisteminin, II. Gözü görüş alanı dışında yapılan presbiyop bir prosedür olan bir Faz II klinik çalışmasını da tamamladı. Araştırmacılar, uzaktan görme veya derinlik algısından ödün vermeden görme problemlerinin düzeltilmesine yardımcı olabileceğini söylüyor.

LASIK ameliyatları on yıldan fazla bir süredir kullanılmaya devam ederken, çığır açan teknolojiler lazerli göz ameliyatlarını daha etkili, doğru ve daha fazla göz koşullarında kullanışlıdır. Örneğin iDesign, doktorların, doktorların özel bir ameliyat yaratabilecekleri 1.200'den fazla veri noktasıyla gözlerin ve tüm düzensizliklerinin yüksek çözünürlüklü bir 3B haritasını oluşturmalarını sağlar. Bir klinik çalışmada, iDesign kullanan hastaların yüzde 92'si en az 20-20 görüş elde edebildi.

Geleceğin Gözlükleri

IOB-Auge-1024x576.jpg

Gözlükler 14. yüzyıldan bu yana çevrilmiş olsa da, yeni teknolojiler onları sürekli daha güçlü ve daha rahat hale getiriyor. Bilim kurgudan kesinlikle ilham alan bir hareketle, firmalar sensörler, özel kaplamalar ekliyor ve AI tasarım tekniklerini gözlük ve çerçevelere uyguluyorlar.

Level ™ akıllı gözlükler, gözlük alanına giyilebilir teknoloji sunar. Bu şık, tasarımcı çerçeveleri, hareket verilerini akıllı telefon tabanlı bir uygulama ile senkronize eden kesintisiz bir şekilde entegre etkinlik izleyiciye sahiptir. Gözlükler orijinal giyilebilir teknoloji olduğundan, ek bir cihaz giymekten endişe duymanıza gerek yoktur. Seviye, en önemli bilgileri (adım sayısı, yakılan kaloriler ve kat edilen mesafe) bilgileri yakalarken, teknolojiyi üç çağdaş çerçeve stiline sorunsuzca sokuyor.

Dijital cihazlardan gelen mavi ışığa maruz kalmak göz yorgunluğuna ve halsizliğe neden olabilir. TechShield ™ Blue, dijital ekranlardan, enerji tasarruflu aydınlatmadan ve güneşten gelen mavi ışığa maruz kalmayı azaltan birinci sınıf yansıtıcı olmayan bir kaplamadır. Bu yeni nesil geliştirme, reçeteli veya reçetesiz bir merceğe uygulanabilir.

Unity® Via Progressive Lensler bir başka üstün teknoloji ürünü ve şu anda en yüksek dereceli ilerici uzunluktur.

Unity® Via Progressive Lensler, en ileri teknolojinin bir başka şeklidir ve şu anda pazardaki en yüksek dereceli ilerici lenslerdir. Her çift, kullanıcıların mümkün olan en iyi vizyonunu tecrübe etmelerini sağlayan özel ölçümler kullanılarak üretilmiştir.

VSP neden fark yaratıyor?

eye.jpg

Birkaçı, gözlerin vücutta dolaşım sistemini engelsiz olarak görebileceği tek yer olduğunu fark eder. Bu nedenle, göz doktorlarının çoğu zaman temel sağlık sorunlarını ilk tespit eden kişiler olduklarını ve iyi görseniz bile, göz muayenelerinin bu kadar önemli olmalarının nedeni budur. Yeni teknolojinin bu sınavları daha az müdahaleci, daha bilgilendirici ve daha etkili hale getirmesi, çalışanlarınız için hepsini daha önemli kılmaktadır.

İşverenler, çalışanlarının sevecekleri ve kullanmaya uygun çığır açan avantajlara erişmelerini sağlayan bir vizyon planına sahip olmasını sağlamalıdır. Ayrıca, kronik hastalıkların ve verimliliğin erken tespiti sayesinde büyük yatırım getirisine sahip olmanın faydasıdır.

VSP® Vision Care tasarıya uyar ve kar amacı gütmeyen tek ulusal vizyon şirketidir. Doktorlar tarafından yönlendirilen VSP, çalışanların geniş bir sağlayıcı yelpazesine erişmesini sağlamak gibi mümkün olan en iyi hasta deneyimini yaratmaya odaklanır. Çalışanlar, bağımsız doktorlar, perakende zincirleri ve çalışanların gözlük, kontak ve güneş gözlüğü satın almak için VSP sigortalarını kullanmalarına izin veren tek çevrimiçi optik perakendeci olan Eyeconic.com dahil 95.000 erişim noktasından birini seçme özgürlüğüne sahiptir.

VSP Vision Care ve Vision Critical tarafından yapılan bir çalışmada, VSP'den vizyon yararı sağlayan işverenlerin, diğer vizyon planlarından yüzde 23 daha yüksek bir kayıt oranına sahip olduğunu ve bu da onları her yerdeki işverenler için mükemmel bir seçim haline getirdiğini tespit etti.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.