Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Zengin Listesindeki 26 Kişi Dünya Nüfusunun Yarısından Daha Zengin


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

En Zengin Listesindeki 26 Kişi Dünya Nüfusunun Yarısından Daha Zengin

logo.6c793c14.png

Dünya en zengin listesindeki 26 milyarder, dünya nüfusunun en yoksul yüzde 50'sini oluşturan 3,8 milyar insanın toplam mal varlığına eşit servete sahip.

Yoksulluğa karşı çalışan kuruluş Oxfam, Davos'ta yarın başlayacak olan Dünya Ekonomik Forumu öncesinde yıllık raporunu yayınladı.

1920-s-rich-man-holding-money-bags_u-l-p

2018'de zenginlerin daha zengin, yoksulların daha yoksul olduğu raporda açık bir şekilde ortaya konuldu.

Aradaki uçurumun giderek artması yoksulluğa karşı mücadeleyi zorlaştırdığını belirten Oxfam, en zenginlere %1 oranındaki bir varlık vergisi ile 418 milyar dolar gelir elde edilebileceğini ve bununla, dünyada okula gitmeyen tüm çocukların eğitim alamaya tüm çocukların eğitim masraflarının yanı sıra sağlık hizmetlerinin de karşılanabileceğini vurguladı.

Servet yoğunlaşması

Raporda, dünya çapında 2200 milyarderin serveti 2018 yılında 900 milyar dolar, yani günde 2,5 milyar dolar artış gösterdi. Bu dengesizlik böyle giderse daha da artacak gibi gözüküyor. 

46632942.cms

Dünyadaki en zenginlerin serveti yüzde 12 oranında artarken, dünya nüfusunun en yoksul yarısının varlığı yüzde 11 azaldı. Bu dengesizlik yoksullaşmayı daha da derinleştirdi ve yakın gelecekte de düzeleceğe benzemiyor. 

Servetin giderek daha az elde birikmesinin göstergesi olarak, nüfusun en yoksul yüzde 50'sinin sahip olduğu servet miktarına eş değer servete sahip olan milyarderlerin sayısı 2016'da 61 iken 2017'de 43'e ve 2018'de 26'ya düştü.

Raporda dikkat çekilen diğer bulgular şunlar:

2008 krizinden bu yana geçen 10 yılda milyarderlerin sayısı neredeyse iki katına çıktı.

Dünyanın en zengin insanı, Amazon'un sahibi Jeff Bezos'un serveti 112 milyar dolara çıktı. Bezos'un servetinin sadece yüzde 1'i, 105 milyon nüfuslu Etiyopya'nın yıllık sağlık bütçesine eş değer.

Dünyada kadınların yaptığı ücretsiz bakım işlerini bir şirket yapıyor olsaydı bu şirketin yıllık cirosu 10 trilyon dolar olurdu - Apple'ın cirosunun 43 katı.

Erkeklerin toplam zenginlikten aldığı pay kadınlardan yüzde 50 daha fazla.

Hükümetler eşitsizliği derinleştiriyor

1*ZFcJs7Hy4HqMzlsfGOZHPQ.jpeg

Oxfam'ın kampanyalar sorumlusu Matthew Spencer, "Bu şekilde olmak zorunda değil. Dünyada herkese hayatta şans verecek yeterince varlık var. Hükümetler servete ve işletmelere gereken vergiyi uygulayarak insanların canını kurtaracak ve yaşam koşullarını geliştirecek ücretsiz ve kaliteli kamu hizmetlerine kaynak sağlamak için harekete geçmeli" diyor.

Raporda, birçok hükümetin kamu hizmetlerine yatırım yapmayarak var olan eşitsizliği daha da ağırlaştırdığı ifade edildi.

En zenginlerden yeterince vergi alınmadığını vurgulayan rapor, hükümetlerin vergi kaçırmanın üstüne giderek ve daha adil bir vergilendirme sistemi ile kamu hizmetlerini finanse etmesi gerektiğini belirtiyor.

Oxfam, aşırı yoksulluktaki düşüşte Çin'deki hızlı ekonomik gelişmenin etkili olduğunu, ancak dünyadaki yoksulluk seviyesinde azalmanın 2013'ten bu yana yarı yarıya düştüğünü, Sahra altı Afrika'da aşırı yoksulluğun artmakta olduğunu vurguladı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dünyanin servetini ellerinde bulunduran zenginler!

Acliktan ve tedavi görememezlikten bebekligini,cocuklugunu,gencligini yasayamadan sefalet icinde yasamini kaybedenlerin,vebalini nasil tasiyorlar?

Islam dünyasi bu sefaletin yasandigi dünya cografyasinda yer aliyor.

Afrika, acliktan hayatini kaybeden binlerce yavrunun anavatani.Batililarin ne varsa alip götürdükleri,soyduklari toplumlarin acik mezari halinde.

Yemen'de acliktan gidasizliktan,ilacsizliktan anlamayan ama cektikleri acinin gözlerinden okunan yüzbinlerce yavrunun acik mezari halinde,

Islam,günde 5 vakit namaz kilmayi,senede bir ay oruc tutmayi,bayramdan bayrama üc bes kurus fitre vermeyi,Suud Kralini daha zengin etmek icin kafileler halinde Kabeye giderek Haci olmayi,Cehennemde her görünen sac teli icin 50 sene yanmamak icin türban takmayi,yerleri süpüren kiyafetler giymeyi,Ezanin arapca okunmasini Müslümanlik sananlarin dinidir.

Her yil Kurban Bayraminda hayvan bogazlamayi Alllahin emri sanarak Allah icin canlilari bogazlamayi müslümanlik sananlar,arap gibi giyinmeyide en iyi müslümanlik olarak görürler.

Halbuki!

Islamiyet PAYLASMA dinidir.Yani Tanri Kuran'da "EY INANANLAR.PAYLASIN;IHTIYACINIZDAN FAZLASINI MUHTACLARA DAGITIN"diyor.Insanlari sevin diyor.Bir insani öldüren tüm insanligi öldürmüs saylilir diyor.

Bugün ülkemizde,müslüman kesime söyle bir bakalim;Altlarinda tank gibi jipler,son müdel arabalar,pahali giysiler icersinde bir yasam tarzi icindeler.Ülke yönetimi ellerinde oldugu icin ayrica kendilerinden olmayanlara yukardan bakarlar.Ülkemizde 6 milyonun üzerinde issiz var.15 milyon insan aclik sinirinda yasiyor.Birakin Afrikayi Yemeni ülkemizde acliktan ölenler var.Ancak televizyon kanallarini mekan haline getirmis olan dinci cephe,"NAMAZ DININ DIREGIDIR"diyor,halbuki Allah namaz kilmadi diye degil muhtaclara yardim etmedi diye hesap soracaktir.

Peygamber döneminde CAMI yoktu Cem evi tarzinda mescitler vardi bugünkü gibi tapinaklar yoktu.O mescitlerde minarede yoktu.Minare  bir kibir emaresidir yani Allah katina ulasabilmeyi temsil ediyorki Allaha minare ile degil ihtiyaci olanla paylasmak ulastirir insani.

Islam Ülkeleri Kuran yolundan ciktiklari ve insanlarin özel yasami ile ilgilenerek gercek Islami rafa kaldirdiklari sürece sürünmeye devam edeceklerdir.Allahin vermis oldugu servete ragmen bugün Islam ülkeleri yoksulluk icersindedir cünkü o bir avuc zengin ülkenin kaymagini yiyerek halki yoksullastirmislardir.Bunun aynisi ülkemizde yasaniyor.

Herkese tasarruf edin diyenlere baktigimizd Karun gibi yasadiklarini görüyoruz.

Allah fakiri fakirlikle zengini zenginlikle imtihan eder.Bugün halkini fakirlestirerek kendine muhtac duruma getirenler yarin bunun hesabini herhalde vereceklerdir.Belki bu dünyada belki öbür dünyada.Ama tüyü bitmemis yetimin hakkini ITIBARDAN TASARRUF OLMAZ diyerek yiyenler o yetimlerin ahinda bogulacaklardir.

 

saygilarla

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ve bugün açıklanan dünyanın en zengin 10 listesi (Teknoloji devleri zirvede) 

Teknoloji sadece hayatımızı değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda bu sektöre evlerinin garajında adım atanlara da bir servet kazandırıyor. Bu durum Oxfam’ın yayınladı 'en zengin isimler' listesi ile bir kez daha kanıtlandı. Teknoloji dünyasının ünlü isimleri listenin tepesindeki yerlerini aldı. İşte Google, Microsoft, Amazon ve Facebook'u yaratanların da aralarında bulunduğu dünyanın en zengin isimler...

Dünyanın en zengin 26 kişisi en fakir yüzde 50’nin tüm varlığına denk servete sahip.
Bu sonuç Oxfam’ın araltırması ile ortaya çıktı. İşte teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinin zirvede yer aldığı en zenginler listesi... 

10- Larry Ellison (Oracle) Serveti: 45.3 milyar sterlin 

9 ve 8- CHARLES ve DAVID KOCH (Koch Industries) Serveti: 46.5 milyar sterlin

7- CARLOS SLIM HELU (America Movil) Serveti: 52 milyar sterlin

6- AMANCIO ORTEGA (Zara) Serveti: 54.3 milyar sterlin 

5- MARK ZUCKERBERG (Facebook) Serveti: 55 milyar sterlin 

4- BERNARD ARNAULT (LVMH) Serveti: 55.8 milyar sterlin 

3- WARREN BUFFETT (Berkshire Hathaway holding) Serveti: 65.1 milyar sterlin 

2- BILL GATES (Microsoft) Serveti: 69.8 milyar sterlin 

1- JEFF BEZOS (Amazon) Serveti: 86.8 milyar sterlin 

JEFF BEZOS KİMDİR?
 
Jeff Bezos kuşkusuz teknoloji dünyasının son yıllarda en çok konuştuğu isimlerden biri.
Peki Bezos'un ticarete internetten kitap satarak başladığını biliyor muydunuz? İşte dünyanın en zengin ismi hakkında bilmeniz gerekenler...


ABD'nin New Mexico eyaletinin Albuquerque şehrinde dünyaya gelen Jeff Bezos 1986 ABD'nin en prestijli eğitim kurumlarından birisi olan Princeton Üniversitesi'nden mezun oldu. 

Princeton Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi'nden sınıf birincisi olarak mezun olduktan sonra ilk işine Fitel firmasında başladı. Şubat 1987’de teknoloji ve iş geliştirme müdür yardımcılığına terfi etti. 

WALL STREET YILLARI
 
Buradaki kariyerine New York ve Londra ofislerinde çalışarak devam eden Bezos daha sonra başkan yardımcısı asistanı olarak Wall Street‘de bir yatırım bankası olan Bankers Trust Company’e geçti. 

AMAZON FİKRİ BEĞENİLMEYİNCE İSTİFA ETTİ
 
Amazon'un fikrini şirkete sunan Bezos bu projesi kabul edilmeyince istifa etti ve milyarderliğe giden yolda ilk adımını attı. 

İNTERNETTEN KİTAP SATMAK İÇİN KURDU
 
16 Temmuz 1995 tarihinde kurulan “amazon”un kurucusu ve sahibi olan Bezos siteyi internet üzerinden kitap satmak amacı için kurdu. 

AMAZON ADINI SÖZLÜKTEN BULDU
 
Sitenin adını sözlükten bulduğunu daha önce açıklayan Bezos aynı zamanda Amazon Ormanları nedeniyle ismin akılda kalacağı fikrine de güvendiğini sıklıkla dile getirmişti. 

Jeff Bezos daha sonra Amazon'u sadece kitap satan bir platform olmaktan kurtarıp küresel bir alışveriş platformuna çevirdi. 

PARASINI UZAYA YATIRIYOR
 
Son yıllarda yatırımlarını uzay turizmine yapan Bezos Blue Origin isimli bir uzay turizmi şirketinin de sahibi. 

Jeff Bezos kendi kurduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin'e ciddi miktarda bütçe ayırmış durumda. 

Bezos geçtiğimiz dönemde, her yıl 1 milyar dolarlık Amazon hissesi satarak, bu miktarı Blue Origin’e aktaracağını belirterek bu şirkete ne kadar önem verdiğin gözler önüne sermişti.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.