Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Admin

Apple Ürettikleri En İyi iPhone Cebi Yaptı Ama Satamıyor

BBNgRpn.img?h=533&w=799&m=6&q=60&o=f&l=f

Bugünün 749 dolarlık sorusu: iPhone XR'deki “R” nedir?

A. Revizyon. Telefon piyasaya sürüldükten sonra, Apple ilk mali çeyrek gelirini, şirketin önceki tahminlerinin en az 5 milyar dolar altına revize etmesi gerekti.
B. Azaltma. Arkadaşlarımın yakın tarihli raporuna göre, Apple satışlardaki gecikmeden dolayı telefon üretimini azaltmak zorunda kaldı.
C. Güvenilirlik. Üç ay kullanıldıktan sonra, üstün pil ömrü onu yıllardır sahip olduğum en güvenilir iPhone yapıyor.

Cevap: Yukarıdakilerin tümü.

Apple’ın Eylül ayında 999 $ XS ve 1.099 $ XS Max’a daha ucuz bir alternatif olarak sunulan 749 dolarlık iPhone XR, özellikle Çin müşterileri arasında, şirketin umduğu gibi satmıyor. Analistler F kelimesini kullanmakta tereddütlü olabilirler (flop, duh) ancak Apple üretim tahminini kesti ve daha fazla satmak için dik takas indirimleri sunuyor. Ancak bunların hiçbiri telefonun kalitesini etkilemiyor.

Haklı Goldilocks telefonu hala Apple müşterilerinin çoğunluğu için en iyi iPhone. Bilmeliyim. XR Ekim ayında piyasaya sürüldüğünde ve geriye bakmadığımda, daha pahalı, teknik açıdan daha iyi iPhone X'i bir kenara koydum. Daha parlak olan OLED ekranını kaçırmıyorum, eksik telefoto objektifi nadiren düşünüyorum ve biraz daha kalın, daha büyük bir yapıyı umursamıyorum. Ve renkli camı geri seviyorum - kırmızı olanla gittim.

Yıllardır bir sebepten bu içeriğe sahip olmamıştım bir nedenden dolayı: pil ömrü. Gece vakti yatmadan önce şarj olurken, şimdi saat 10'a kadar ulaşabilirim. kırmızı girmeden. Birkaç pazar önce, telefonumu şarj etmeden yatağa gittim. Ertesi sabah ofise giden trende olana kadar fark etmedim. Pil oranım hala% 15 civarındaydı.

iphonexr.jpg

Öyleyse, benim gibi insanlar bu telefonu çok seviyorlarsa ve şiddetle tavsiye ediyorlarsa, neden daha iyi satmıyor?

Teori 1: İnsanların zaten harika telefonları var.

Apple’ın en büyük rekabeti başka yeni iPhone'lar değil, hatta yeni Android telefonlar değil, insanların elinde zaten var olan iPhone'lar.
Ben erken bir evlat edinmek ve teknik eleştirmenim. Eski telefonum harika ayak masajları yaptıysa da, en son ve en iyi şeyler için onu hala hendekte tutardım. iPhone duyuruları Super Bowl'um. Ancak daha fazla insan yeni telefon sezonunu görmezden geliyor ve yalnızca bir şeyler yanlış olduğunda yükseltme yapmayı düşünüyor. Telefonlarının zaten çok iyi olan kameralarından, işlemcilerinden ve ekranlarından memnunlar.

Tüketici takip hizmeti NPD'sine göre, ortalama bir Amerikalı akıllı telefon sahibi, bir önceki yıla göre 25 aydan bu yana 32 ay boyunca telefon tutuyor. Çin iPhone sahipleri arasında da benzer modeller bildirildi.

Ve 2018'de, Apple eski iPhone'ları daha iyi hale getirdi. Birincisi, Apple’ın pil yükseltme programı geldi; bu, eski telefon pilleri, 79 dolardan 29 dolara indiriyor. (Bu derin indirim yeni yılla sona erdi.) Tim Cook, geçen hafta CNBC röportajında bundan bahsettiğinde, onun ima ettiği bu kadar çok insanın bundan faydalandığı, şirketin yeni telefon satışlarında kaybolduğu anlamına geldi.

Sonra eski model iPhone'ları daha çevik yapan iOS 12 geldi. İnsanlar bir spa merkezinde bir hafta geçirmiş ve işe geri dönmeye hazır gibi telefonlarını uyanık ve duyarlı bir şekilde bulmak için uyandılar.

Teori 2: İnsanlar daha ucuz seçeneklere sahipler.

Arkadaşım Dave eski mavi iPhone 5c’den yükseltme zamanı olduğuna karar verdi, ancak fiyatlandırmaları nedeniyle X modellerinden kaçınmak istediler ve artık sevdikleri ev düğmesine sahip değillerdi. 599 dolarlık bir iPhone 8 aldı.

s-l1600.jpg

Apple, eski telefonların her zamankinden daha uzun süre raflarda kalmasına izin veriyor. Heck, kayınvalidem daha yeni bir iPhone 6S aldı. Hey, onun kulaklık jakını kıskanma. (Boost Mobile’dan satın aldı, ancak Apple yalnızca yakın zamanda doğrudan satışını durdurdu.) Daha küçük, çok sevilen, ancak şimdi iPhone SE’yi keserek, fiyat kararını verdi.

Apple şu anda depolama varyasyonları dahil değil, yedi farklı iPhone modeli sunuyor. Kayınvalidem bana kafasını inciten tüm seçenekleri söyledi.
Çin'de tüketiciler daha uygun fiyatlı Android telefonlar seçiyorlar. Huawei, Xiaomi, Oppo ve Vivo gibi Çinli markalar, çok daha az parayla benzer görünümlü tüm ekranlı telefonlar sunuyor. Ayrıca, Çinli kullanıcılar, Apple’ın özel iMessage’ının aksine, WeChat gibi platform-agnostik mesajlaşma ve ödeme hizmetlerine büyük ölçüde bağlı kalıyorlar. Bir iPhone arasında bir Android telefona atlamak büyük bir şey değil.

Teori 3: XR harika fakat o kadar da değil.

En ucuz değil ve en iyi özelliklere sahip değil - XS ve mega boyutlu XS Max. XR hem maliyet düşürücüleri hem de statü arayanları kapatıyor. Bu yüzden Apple'ın 449 $ 'lık bir alım satım anlaşmasıyla alıcıları XR'ye çekmeye çalıştığını düşünüyor. (Sadece içindeki baskıya dikkat edin.)

Son düşüncem: Apple’ın iyi olmayan, çok kötü bir çeyrekliği, Apple müşterileri için mükemmeldi. Elimizde daha uzun süre çalışan iyi telefonlarımız var, yükseltme zamanı geldiğinde daha fazla seçenek (şimdi indirimli) var ve en iyi iPhone Apple'ın en iyi modelinden 250 $ daha düşük bir fiyatla başlıyor .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.