Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Da Vinci Sifresi Gercek mi?


AsiMeLek

Önerilen İletiler

Da Vinci Sifresi

 

Gercek mi Yoksa Iyi Dusunulmus, Iyi Kurgulanmis Bir Komplo Teorileri Kolaji mi?

 

Da Vinci sifresini okuyan ve kitapla, kitapta bahsedilen belgeleri tartışmak isteyen arkadaslar... Buyrun bu platforma!

 

OKUMAYANLAR ICIN KITABI TANITAN YASANMIS BIR HIKAYE

 

Aslinda cok satan(best seller) ve reklam-promosyon destegi sayesinde genis bir okuyucu kitlesine ulasan kitaplara her zaman kusku ve onyargiyla yaklasmisimdir. Dan Brown adli Amerikali gerilim-macera romanlari yazarinin Da Vinci Sifresi adindaki tartismali romanina da ayni dusuncelerle biraz uzak kalmayi tercih etmistim. Ama Hiristiyan-Misyoner Universitesinde okuyan Hint kokenli bir arkadasimin gonderdigi maillerde yaptigi "mutlaka okumam gerektigi" yonundeki baskilara dayanamayarak gecen hafta siparis verdim.

 

Kitap onceki gun geldi.

 

Ayni gunun aksami uzun zamandir uzerinde ugrastigim bir yazilim projesinden bir sure icin basimi kaldirmaya karar verdigimde biraz zihnimi dinlendirmek ve kafami bosaltmak icin baska seylerle ilgilenmem gerektigini de biliyordum. Mozart'in Jupiter'ini dinlerken bir yandan da ne yapacagima(ne izleyecegime, ne icecegime ya da ne okuyacagima) karar verecektim.

 

Daha once bir yerlerde okudugum kadariyla Mozart "Sion" adindaki eski ve karanlik bir tarikatin uyesiydi. Sion tarikati Kubrick'in olmeden once cektigi Eyes Wide Shut filminden tanidik gelebilir. Bu filmde, tam olarak karsiligini bulmasa da, tarikatin ayinlerine benzer bir ayin yansitilmisti. Once gozum CDlikte duran filme ilisti; izlesemiydim? Filmi daha once 4 kez izledigimi hatirlayinca 5. kez izlemek pek parlak bir fikirmis gibi gorunmedi. O anda henuz paketini bile tam olarak acmadigim kitap aklima geldi. Bu kitap ne ile ilgiliydi? Mail arkadasim bana kitabi anlatirken kitabin Sion tarikatiyla yakindan iliskili oldugundan bahsetmisti.

 

Sonunda bir kac saatimi bu kitabi okuyarak degerlendirmeye karar verdim.

 

Sabah oldugunda kitap hala elimdeydi ve bitirmistim. Bir solukta. Kitap benim icin cok onemli olan yazilim projesini bile unutturmustu bana.

 

***

 

Yuzaysel bir bakisla Da Vinci Sifresi surukleyici bir macera-gerilim romani. Gercek: Ortalama bir gerilim romaninda karsilasamayacaginiz belge ve bilgilerle basiniz donecek!

 

Oykuyu kitabin suprizlerini bozmamak icin ayrintilara girmeden anlatmam gerekiyor. Oncelikle kapak icindeki tanitim yazisini okuyun:

 

 

"Harvard Üniversitesi simgebilim profesörü Robert Langdon, Paris'te iş gezisindeyken bir gece yarısı, Louvre'nin yaşlı müdürünün müzede ölü bulunduğu haberini alır. Langdon ve yetenekli Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu cesedin yanına ulaştıklarında anlaşılmaz birtakım izlerin varlığını tespit ederler.

Söz konusu izlerin ne anlama geldiğini araştırırlarken garip bir esrar perdesinin aralandığını ve ipuçlarının onları Da Vinci'nin tablosuna götürdüğünü keşfedip şaşkına dönerler. Büyük usta sırrını herkesin görebileceği bir yere, ünlü bir eserinin içine gizlemiştir.

 

Langdon bu garip bağlantıyı çözdüğünde kendini tehlikeli bir sırrın içinde bulur. Aydınlatmaya çalıştıkları bu sırrın yüzyıllardır tarihin karanlık satırlarında gizlendiğinden şüphelenirler. Ancak, Langdon ile Neveu, Londra ve Paris sokaklarında atacakları her adımı önceden bilen zeki ve esrarengiz bir adamla karşı karşıyadırlar. Eğer bu karmaşık bilmeceyi çözemezlerse pek çok sır gibi bu da sonsuza dek ortadan kaybolacaktır."

 

 

Kitap kimlere hitap ediyor? Genel olarak gerilim romanlarini seven butun sIkI okuyuculara.

Kimlerin ilgisini cekecek? Matematik ve kriptoloji meraklilarinin, dinler tarihiyle ilgilenenlerin, Isa Mesih ve Kutsal Kase hakkindaki komplo teorilerini merak uyandirici bulanlarin, uzak donem sanat calismalarinin ve bu calismalari ortaya cikan dahi sanatcilarin gizemini ogrenmek isteyenlerin, kilise karsitlarinin, hiristiyanlik tarihinin gizli gerceklerini bilmek isteyenlerin ve kadinin neden ustun bir varlik oldugu sorusuna cevap bulmak isteyenlerin. :)

 

Buyuk suprizleri bozmamak icin kitabin en buyuk suprizi hakkinda ipucu verecek birkac soru yonelteyim sadece: Asil Kan efsanesi gercek olabilir mi? Kurtarici Isa, gercekten tanrisal bir varlik miydi yoksa torunlari bugune kadar soyunu devam ettirmis olan olumlu bir insan miydi?!

 

Onemli olan su: Da Vinci'nin sifresi sizi nereye goturebilir, merak ediyorsaniz bu kitabi okuyun!

 

Da Vinci Sifresi'ne 'çalıntı' suçlaması

http://www.milliyet.com.tr/2004/03/16/yasam/yas01.html

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kitabı okumadım ama filmine gittim güzel ve sürükleyiciydi ama filmin altında verilmek istenen mesajlar vardı.

Bir kayanakta masonalrın bunu dan brown a yazdırığı anlatılıyordu.Masonlara yazılan bir kitaba karsılık şimdi kitabın adını hatırlamıyorum ama böyle bişey duydum .

Herseye rağmen kafa çalıştırıcı ve heyecan vericiydi!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 2 ay sonra...
  • 5 yıl sonra...
  • 3 yıl sonra...
  • 5 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.