Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İlikli Kemik Suyu


Radya

Önerilen İletiler

27880588_853274044874381_285196481691280

Kemik suyu, güçlü bağışıklık ve sağlıklı sindirim için minerallerce zengindir📌Tendonları, bağları, kemiği ve cildi esnekleştirip güçlendiren "kollajen" içerir📌Kollajen, mide ekşimesi, reflü, bağırsak iltihaplanmalarını gidermek için bağırsak duvarını iyileştirmeye yardımcıdır📌Kollajen iki önemli amino asidi içerir: prolin ve glisin. Prolin kollajen oluşumu için gereklidir. Glisin gastrik asit salgılanmasını arttırarak sindirimi geliştirir📌Glisin sayesinde, zararlı kimyasaldan vücudu arındırabilir, uyku problemleri, bellek/performans arttırmaya da destek olabilir📌Kemik suyunda bulunan glutamin, ince bağırsaktaki hücreler için önemli metabolik yakıttır📌Kollajen yanında, kıkırdakta glikosaminoglikanlar (GAG) bulunur📌Çok yağlı yedim eyvah selülütlerim olacak diyenler ise şunu bilmelidir ki selülit; fazla yağlı yemekten kaynaklanmaz, bağ dokusu eksikliği ve yüksek dozlarda şeker tüketmekten dolayı oluşmaktadır. Derinin pürüzsüzlüğü bol miktarda bağ bezinden kaynaklanmaktadır🍖Kemik seçerken ne kadar çeşitli olursa o kadar iyidir. Kemikdeki ilik ya sarı ya da kırmızı kemik iliği olmaktadır. Sarı kemik iliği yağların depolandığı yer olan uzun kemiklerin orta kısmıdır. Çok degerli olan ve kan kök hücrelerinin bulunduğu yer olan düz kemiklerde ise kırmızı kemik iliği bulunur🍖İyi bir kırmızı kemik ilikli suyu içtiğinizde, sonunda vücudunuzun gücünü arttıran ve kendi bağışıklık işlevinizi destekleyen tüm kök hücre faktörlerini içmiş olursunuz🍖Kemikler, özellikle büyük kemiklerin küçük parçalara bölündüğünden emin olun. Bu daha fazla maddenin etin bir parçası haline gelmesine izin verir🍖Kemikteki kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, sülfat ve florür gibi değerli minerallerin suya geçmesi için mutlaka 1-2 çorba kaşığı doğal fermente elma sirkesi ilave etmeyi unutmayın🍖Önce 15 saat elma sirkesi eklenmiş kemikleri 4 litre suyla kısık ateşte (fokurdatmadan) kaynatın., yüzeydeki kirli birikimleri atın. Sonra 1 saat baharat hariç diğer malzemelerle kaynatıp son 15 dakika baharlarla kaynatıp ılıyınca süzün ve buzdolabında bekletin. Üzerindeki yağ tabakasını ayırın, ayrıca kullanırsınız🍖Şifa dolu kemik suyunuz hazır 

Erdem Öner  (Gıda Mühendisi)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

İçelim içmesine ama neden: Kemik suyunun faydaları


Kemik suyu uzun uzun pişirilirken kemiğin içinde yer alan ve adı bize çok uzak olsa da faydalarına hayran kaldığımız kolajen, glutamin, prolin gibi birçok yararlı madde açığa çıkıyor. E içinde kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller olduğunu da bildiğimizden kemik suyu, başlı başına bir şifa kaynağı oluveriyor. Faydalarıysa vücudumuzu neredeyse tepeden tırnağa etkiliyor. Kemik suyu ne işlere yarıyor, buyurun bir bir öğrenelim:

Özellikle gelişim çağındaki çocuklar ve gençler olmak üzere hepimizin bağışıklık sistemini güçlendiriyor, bu sayede soğuk algınlığı gibi birçok hastalığa karşı vücudun yanında yer alıyor.
Yine özellikle gelişim çağındaki çocuklar ve gençler için büyük önem taşıyan büyüme hormonunun düzgün bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.
İlerleyen yaşlarda görülen kemik erimesi, eklem hastalıkları gibi rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltıyor.
Hafızayı güçlendirmede ve beynin sağlıkla işlemeye devam etmesinde önemli etkileri olduğu biliniyor.
Antioksidan özelliği sayesinde uykusuzluk ve sinire bağlı stresin azalmasına destek oluyor.
Sindirim sisteminin, özellikle midenin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor.
Kasların güçlenmesine de yardımcı olduğundan özellikle sporcular tarafından çokça tercih ediliyor.
Kemik suyu, ameliyat ve ciddi kazalar sonucu oluşan yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesine destek oluyor.
Geçirgen bağırsak sendromu gibi ciddi bağırsak rahatsızlıklarının iyileşme sürecine de katkıda bulunuyor. (Elbette böyle ciddi bir durum için faydalanmadan önce konunun uzmanı doktorunuza danışmanız gerekiyor)
İçindeki mineraller ve aminoasitler sayesinde cilt sağlığında da etkilerini konuşturuyor, erken yaşlanma etkilerini, kırışıklıkları, lekelenmeleri en aza indiriyor.
Kemik suyunun kolajen yapısı selülitlerin oluşumunu engellemede ve var olan selülitlerinin görünümünü iyileştirmede oldukça etkili oluyor.
 

kaynak: 

https://sorcev.com/kemik-suyu-nasil-yapilir

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.