Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Birlikte Yenildiğinde Daha Sağlıklı Olan Besinler


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Birlikte Yenildiğinde Daha Sağlıklı Olan Besinler - Birlikte Yenildiğinde Daha Sağlıklı Olan 22 Gıda
Belirli yiyecekleri aynı zamanda yemek, vücudunuzun besin maddelerini emmesini etkiler.

kale-strawberry-salad-640x468.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...
  • Co-Admin

Zerdeçal+Karabiber

Altın değerinde baharat olarak da bilinen "zerdeçal" için son yıllarda araştırma alanındaki ilgi arttıkça önemi daha çok ön plana çıkmıştır;
Kurkumin etken madde zerdeçalde bulununan çok önemli bir bileşiktir.
Zerdeçalden ekstraksiyon yöntemleri ile laboratuvar ortamında elde edilmiş formdaki etken madde son derece yüksek ve tam faydalanılabilir olanlardır.
Ekstraktlara her zaman ulaşmak kolay olamayacağı için kendimiz toz veya çiğ tohum halini yemeklerde, salatalarda, kefirde, sade yağda ve mümkünse yağlı bir gıdayla birlikte kullanmamız gerekir.
Eğer, zerdeçali suya karıştırıp içersek veya bitki çayında kullanırsak doğrudan karaciğerde parçalanıp çoğu emilmeden direkt atılır, istenilen fayda görülemez.
Balın içerisinde de bir miktar geçiş mümkündür...
Eğer zerdeçali karabiber (etken maddesi piperin) ile birlikte aynı anda kullanırsak etki gücü her ikisinde de kat kat artar.
Kullanım kolaylığı açısından zerdeçal ve karabiberi zeytinyağında veya başka bir yağda çözdürüp minik bir kavanozda oda sıcaklığında, ısı ve nemden uzakta muhafaza edebilirsiniz
Sağlıklı bir yetişkinde günde 12 gram kadar kurkumin etken madde, klinik çalışmalarda insanda yan etki yaratmadan güvenli kabul edilmiştir. Bu da toz formda kullanımda çok fazla miktarda zerdeçala tekabül eder.
Sağlıklı, ilaç kullanmayan bir yetişkin için günlük 1-2 tatlı kaşığı tüketmek zararsızdır. Çocuklarda da alerjik bir durum yoksa 1 çay kaşığı kafidir.
Yağda karışım hazırlayacaklarsa 3 birim zerdeçal, 1 birim karabiber ve 100-150 ml iyi kalite sızma zeytinyağı kullanabilir.
Toz haldeki baharatlarınızın rutubet almadan muhafazası ise en önemli noktadır! Kuru kabuk zerdeçal alırken de nem almamış olduğuna dikkat!
Tavada yumurta pişirecekler yağ ile birlikte zerdeçal ve karabiberi kısa süre ısıl işleme tabii tutup pişirebilirler
Tencere yemeklerinde de en fazla 5 dakika ısıl işleme maruz kalacak şekilde sona doğru zerdeçal ilave edilebilir. Uzun süre ve basınç altında işlem görürse etken maddeler azalmaktadır.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.