Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Doğanın Sadece% 0.01'ini Oluşturuyoruz (İnsanlar), Ancak Vahşi Memelilerin% 83'ünü Yok Etmişiz - Araştırma Böyle Söylüyor


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Doğanın Sadece% 0.01'ini Oluşturuyoruz (İnsanlar), Ancak Vahşi Memelilerin% 83'ünü Yok Etmişiz - Araştırma Böyle Söylüyor

Sayımız az olmasına rağmen dünyaya verdiğimiz zarar inanılmaz derecede büyük...

3069.jpg?w=1920&q=55&auto=format&usm=12&

İnsanoğlu, dünyadaki tüm yaşamın çığır açan yeni bir değerlendirmesiyle, yeryüzündeki yaşamın büyük planında eşzamanlı olarak önemsiz ve tamamen baskındır.

Çalışmaya göre, dünyadaki 7.6 milyar insan tüm canlıların sadece% 0.01'ini temsil ediyor. Oysa medeniyetin doğuşundan beri, insanlık tüm insanların beslediği hayvanların beslenmesinde, tüm yabani memelilerin ve bitkilerin yarısının% 83'ünün kaybına neden olmuştur.

Yeni çalışma, her canlı sınıfın ağırlığının ilk kapsamlı tahmini ve uzun süredir devam eden varsayımları tersine çeviriyor. Bakteriler gerçekten de önemli bir yaşam biçimidir - her şeyin% 13'ü - fakat bitkiler, tüm canlı maddelerinin% 82'sini temsil eden her şeyi gölgelemektedir. Böceklerden mantarlara, balıklara ve hayvanlara kadar tüm diğer canlılar, dünyadaki biyokütlenin sadece% 5'ini oluşturur.
Gezegenin en önemli hikayelerini almak için Yeşil Işık e-postasına kaydolun
Daha fazla oku

Bir diğer sürpriz ise, son BBC televizyon dizisi Blue Planet II tarafından okyanuslarda ortaya çıkan telaş yaşamının, tüm biyokütlenin sadece% 1'ini temsil ettiği ortaya çıkıyor. Yaşamın büyük çoğunluğu karada bulunur ve büyük bir parça - sekizinci - yüzeyin derinliklerinde gömülü olan bakterilerdir.

“Biyokütlenin tüm farklı bileşenlerinin kapsamlı, bütünsel bir tahmininin bulunmadığını bulmak için şok olmuştum” diyen İsrail’deki Weizmann Bilim Enstitüsü’nde Prof. Dr. Ron Milo’nun; Ulusal Bilimler Akademisi.

“Bu, insanlığın şimdi Dünya'da oynadığı en baskın rol hakkında bir perspektif kazandıracağını ümit ediyorum” diyerek, hayvancılığın büyük çevresel etkisi nedeniyle artık daha az et yemeyi seçtiğini ekledi.

İnsan ırkının toplam biyokütlesi, Dünyadaki yaşamın sadece% 0.01'ini oluşturur.

Dünyadaki tüm yaşam ...

% 1 Okyanuslarda
% 13 Derin Alt Yüzey Bakterilerinde
% 86 Kıtalarda

Canlılar Şundan oluşuyor
% 82 Bitki
% 13 Bakteri
% 5 Diğer Canlılar

İnsanlar% 0,01 oranında
Guardian grafiği.

Picture3.jpg

Gezegenin insan faaliyeti tarafından dönüşümü, bilim insanlarını yeni bir jeolojik dönem olan Antroposen ilan etmenin eşiğine getirdi. Bu değişiklik için önerilen bir işaret, şu anda dünya çapında her yerde bulunan evcil tavuğun kemikleridir.

Yeni çalışma, çiftlik tavukçuluğunun gezegendeki tüm kuşların% 70'ini oluşturduğunu ve sadece% 30'unun vahşi olduğunu gösteriyor. Resim, memeliler için daha da belirgindir - Dünyadaki tüm memelilerin% 60'ı hayvancılıktır, çoğunlukla sığırlar ve domuzlar,% 36'sı insan ve sadece% 4'ü vahşi hayvanlardır.

Milo, “Oldukça şaşırtıcı” dedi. “Yaban hayatı filmlerinde, kuşların sürülerini, her türden, çok miktarda görüyoruz, ve analiz yaptığımızda, daha çok evcilleştirilmiş kuşlar olduğunu gördük.”

Yeryüzündeki tüm memelilerin% 96'sı hayvan ve insan, sadece% 4'ü yabani memelilerdir.

% 60 Besi Hayvanları

% 36 İnsan

% 4 Vahşi Hayvanlar

Kuşların

%70 Kümes Hayvanları

%30 Vahşi Kuşlar

Çiftçilik, ağaçlandırma ve gelişme için yabani habitatın yok edilmesi, birçok bilim insanının, Dünya'nın dört milyar yıllık tarihinde meydana gelen altıncı kitlesel yok oluşu düşündüklerinin başlangıcına yol açmıştır. Dünyadaki hayvanların yaklaşık yarısının son 50 yılda kaybolduğu düşünülmektedir.

Ancak, yeni tahminlerin insanlarla çiftleşmeden önceki zamanlarla karşılaştırılması ve sanayi devrimi, büyük düşüşün tüm boyutlarını ortaya çıkarmaya başladı. Yabani memelilerin sadece altıda biri, farelerden fillere kadar, bilim adamlarını bile şaşırtıyor. Okyanuslarda, üç yüzyıl süren balina avcılığı, okyanuslarda deniz memelilerinin beşte birini bırakmıştır.

İnsan uygarlığının yükselişinden beri vahşi memelilerin% 83'ü kaybolmuştur. Kaybolma oranları:

% 83 Vahşi Memeliler

% 80 Deniz Memelileri

% 50 Bitki

% 15 Balık

Milo, “Kesinlikle çok çarpıcı, yeryüzündeki orantısız yerimiz” dedi. “Kızlarımla bir bulmaca yaptığımda, genellikle bir gergedanın yanında bir zürafanın yanında bir fil vardır. Ama eğer onlara daha gerçekçi bir dünya hissi vermeye çalışıyor olsaydım, bir ineğin yanında bir ineğin yanında bir inek ve bir tavuk olurdu. ”

İnsanlığın üstünlüğüne rağmen, ağırlık anlamında Homo sapiens zayıftır. Tek başına virüsler, solucanların yaptığı gibi, insanlardan üç kez birleşik ağırlığa sahiptir. Balıklar insanlardan 12 kat daha büyük ve 200 kat daha büyüktür.

Fakat doğal dünya üzerindeki etkimiz muazzam kalıyor, özellikle de yemeyi tercih ettiğimiz şeylerde Milo dedi: “Diyet seçimlerimiz hayvanların, bitkilerin ve diğer organizmaların habitatları üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.”
reklâm

“İnsanların bu [çalışmayı] nasıl tüketeceklerine dair dünya görüşlerinin bir parçası olarak alacağını ümit ediyorum” dedi. “Ben vejeteryan olmadım, ama çevresel etkiyi karar verme sürecine alıyorum, bu yüzden düşünmeme yardımcı oluyor, sığır eti veya kümes hayvanı seçmek mi yoksa tofu mu kullanmalıyım?”

Araştırmacılar biyokütle tahminlerini, büyük alanları tarayabilen uydu uzaktan algılama ve mikroskobik dünyada sayısız organizmaları çözebilen gen dizilemesi gibi modern teknikleri sıklıkla kullanan yüzlerce çalışmanın verilerini kullanarak hesapladılar.

Bir organizma sınıfının biyokütlesini değerlendirerek başladılar ve daha sonra dünya çapında yaşamın hangi ortamlarda yaşayabileceğini küresel bir toplam oluşturmak için belirlediler. Karbonu anahtar ölçü olarak kullandılar ve tüm yaşamın 550 milyar ton element içerdiğini buldular. Araştırmacılar, özellikle belirsiz derinlikteki bakteriler için, önemli belirsizliklerin özellikle tahminlerde olduğunu, ancak çalışmanın yararlı bir genel bakış sunduğunu kabul ediyorlar.

ABD'deki Rutgers Üniversitesi'nde ve araştırma ekibinin bir parçası olmayan Paul Falkowski şunları söyledi: “Bu çalışma benim bildiğim kadarıyla, virüsler dahil olmak üzere tüm organizmaların biyokütle dağılımının ilk kapsamlı analizidir.”

“Bu yazıda iki büyük paket var” dedi. “İlk olarak, insanlar doğal kaynakları sömürmede son derece verimlidir. İnsanlar neredeyse tüm kıtalarda yiyecek ve keyif için vahşi memelileri yok etti ve bazı durumlarda yok oldu. İkincisi, karasal bitkilerin biyokütlesi ezici bir biçimde küresel ölçekte baskındır - ve bu biyokütlenin çoğu ağaç biçimindedir. ”
Burada olduğun için…

… Sormak için küçük bir iyiliğimiz var. Daha çok insan Guardian'ı her zamankinden daha çok okuyor, ancak medyadaki reklam gelirleri hızla düşüyor. Birçok haber kuruluşundan farklı olarak, bir ödeme duvarı koymadık - gazeteciliğimizi elimizden geldiğince açık tutmak istiyoruz. Böylece yardımınızı neden sormamız gerektiğini anlayabilirsiniz. Guardian’ın bağımsız, araştırmacı gazeteciliği, üretmek için çok fazla zaman, para ve sıkı çalışma gerektirir. Ama yapıyoruz çünkü bakış açımızın önemli olduğuna inanıyoruz - çünkü bu sizin bakış açınız olabilir.

    Bir ödeme duvarı olmadığına minnettarım: medyanın herkes için uygun olması ve bir kaç mal satın alınması için değil, daha demokratiktir. Katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyorum, böylece daha az vasıflı başkalarının bilgiye erişimi var.
    Thomasine, İsveç

Raporlarımızı okuyan, bunu seven herkes, fon sağlamaya yardımcı olursa, geleceğimiz çok daha güvenli olur. 1 $ gibi az bir miktar için, Guardian'ı destekleyebilirsiniz - ve sadece bir dakika alır.

Kaynak: Guardian

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.