Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Sanal Dünyada İnternetten Alışveriş Yapmak Ne Kadar Güvenlidir ?


Önerilen İletiler

İnternetten bir sürü alışveriş yapılmaktadır.Ancak günümüzdeki Hacker'lar anında haber aldığı için birazcık şüpheleniriz.Tam bu yüzden İnternetten alışveriş yapmak ne kadar faydalı bunu merak ediyorum.Ayrıca forumdakilere de katkısı olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İnternette Alışveriş Yapma İstiyorsanız Aşağıdaki Önerileri Dikkatle Okumanızı ve Uygulamanızı Tavsiye Ederim

1. Tanıdık Web Sitelerini Kullanın

Güvenilir bir sitede başlayın. Arama sonuçları, özellikle de bağlantıların ilk birkaç sayfasını geçtiğinizde sizi yönlendirecek şekilde yönlendirilebilir. Siteyi biliyorsanız, şansın bir kopma olasılığı daha azdır. Hepimiz Amazon.com'u biliyoruz ve güviniyoruz; Bunu beğendim, hemen her büyük perakende satış mağazasının bir online mağazası var. Farklı bir üst düzey etki alanı (örneğin, .com yerine .net) kullanarak yazım hatalarını kullanarak sizi yanlış yönlendiren sitelere dikkat edin. Bunlar, kitaptaki en eski numaralardır. Evet, bu sitelerdeki satışlar cazip görünebilir, ancak bu, sizi bilgi vermeniz için sizi kandırır.

2. Güvenlik İçin Olmazsa Olmaz

Asla, eğer web sitesi sekmesi veya linki SSL (Güvenli Bağlantı) sağlamıyorsa asla kredi kartınızı kullanarak çevrimiçi bir şey satın almayın, en azından SSL (güvenli yuva katmanı) şifrelemesine sahip değil. Sitenin SSL'ye sahip olup olmadığını bileceksiniz, çünkü URL HTTPS: // (sadece HTTP: // yerine) ile başlayacaktır. Kilitli bir asma kilit simgesi, genellikle web tarayıcınızın alt kısmındaki çubukta veya adres çubuğundaki URL'nin hemen yanında görünür. Tarayıcınıza göre değişir. Asla, kredi kartı bilgilerinizi e-postayla göndermeyin.

3. Bütün Bilgilerinizi Vermeyin

Çevrimiçi alışveriş mağazanızın iş yapmak için sosyal güvenlik numaranıza / Kimlik Numaranıza veya doğum gününüze ihtiyacı yoktur. Ancak, dolandırıcıların bunları alması durumunda, satın alımlar için kredi kartı numaranızla birleştirildiğinde, çok fazla hasar verebilirler. Ne kadar çok şey bilirlerse, kimliğinizi çalmak o kadar kolay olur. Mümkün olduğunda, en az miktarda bilgi vermeyi düşünün ve uygulayın.

4. Faturalarınızı veya Belgeleri Dikkatle Kontrol Edin veya İnceleyin

Faturanızın ayın sonuna gelmesini beklemeyin. Tatil sezonu boyunca düzenli olarak çevrimiçi olun ve elektronik kredi kartlarını, banka kartlarını ve çek hesaplarını arayın veya kontrol edin. PayPal gibi sitelerden kaynaklanan hileli bir masraf görmediğinizden emin olun. (Sonuçta, paranıza ulaşmak için birden fazla yol var.) Yanlış bir şey görürseniz, konuyu hızla ele almak için telefonu açın. Kredi kartı durumunda, tüm masraflarınızın doğru olduğunu bildikten sonra faturayı ödeyin. Bununla birlikte, bankayı veya kart ihraç edenleri bilgilendirmek için 30 gününüz var; Bundan sonra, yine de ücretlerden sorumlu olabilirsiniz.

5. PC'nizi İnoküle Edin

Dolandırıcılar sadece veri vermenizi beklemekle kalmazlar; Bazen sana küçük bir şey verirler. Virüsten koruma programınızı kötü amaçlı yazılımlarla korumanız gerekir. Bilgisayarınızı en yeni güncellemelerle yenileyin. 

6. Güçlü Şifreler Kullanın

Kırılması çok güç olan şifreler kullanın. Benzersiz bir şifre oluşturmaya yönelik ipuçlarımız alışveriş döneminde kullanışlı olabilir.

7. Mobil düşünün

Ulusal Perakendecilik Federasyonu, yetişkinlerin yüzde 5,7'sinin mobil cihazlarını, satın almadan önce karşılaştırmalı alışveriş yapmak için kullanacağını söylüyor. (Ve yüzde 32,1'i de bilgisayarla online olarak karşılaştırmalı olarak alışveriş yapacaktır.) Bir mobil cihazda alışveriş yapmaktan daha fazla gergin olmanın gerçek bir gerekçesi yok. 

8. Herkese Açık Terminallerinden / Bilgisayarlardan Uzak Durun (Kaçının)

Umarım, kamuya (herkese açık) açık bir bilgisayarı satın alma için kullanmanın kötü bir fikir olduğunu söylemek zorunda değiliz, ama yine de yapacağız. Herkese açık bilgisayarları alışveriş yaparken kullanıyorsanız bu bilgisayarlar herkese açık olduğu için kötü amaçlı yazılımlar yüklenmiş olabileceğinden bütün bilgileriniz kötü amaçlı insanların eline geçebilir. Bu nedenle bu bilgisayarlardan uzak durun diyoruz. 

9. Wi-Fi'nizi Özelleştirin

Alışveriş yapmak için dizüstü bilgisayarları kullanmaya karar verirseniz, bir Wi-Fi bağlantısına ihtiyacınız olacaktır. Web'e sanal özel ağ (VPN) bağlantısı üzerinden erişiyorsanız, yalnızca kablosuz bağlantıyı kullanın.

10. Hediye Kartlarına Dikkat

Sitelerde satılan hediye kartlarının gerçek olup olmadığını araştırın. Unutmayın kötü amaçlı kişiler size hediye kartı satarken kartın içinde hiç bir şey olmayabilir. 

11. Gerçek Olmayacak Kadar İyi - Eğer böyleyse uzak durun - Kesinlikle Dolandırılırsınız

Gerçek Olmayacak Kadar İyi - Eğer böyleyse uzak durun - Kesinlikle Dolandırılırsınız. "Kupon aldatmacası" satın alma ile birlikte ücretsiz bir ürün sunuyor, özellikle bir iPad (herhangi bir tatilde çok sevilen bir gadget) veya hatta tatil işi sunuyor. Bu "tekliflerin" çoğu sosyal medya aracılığıyla gelecek. Böyle bir şeyi masum bir şekilde ileri sürecek arkadaşlarından bile sakının. Arkadaşınızın kendisinin veya şahsen konuşarak kesinlikle onaylayamadığınız sürece, özellikle de yurt dışından bir arkadaşının, havale için para aramak için para aldığını iddia eden bir mesaj alsanız bile çok dikkatli olun. Çoğu durumda şüphecilik, çalınan kart numarasından sizi kurtarmaya yönelik uzun bir yol kat edebilir.

Alıntı: PCMAG

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
2 saat önce, Kemal_6C_İBB dedi:

Cevabın için çok teşekkür ederim ancak cevap alıntı olunca fikir önerisi gerçekleşemiyor Admin

İşine yaramadı mı? Hangi bölümü anlamadığını belirtirsen o bölümü daha da açabilirim?

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.