Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çin'in Çöp Yasağı Küresel Geri Dönüşüm Endüstrisine Bir Uyarı Gibi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Çin'in Çöp Yasağı Küresel Geri Dönüşüm Endüstrisine Bir Uyarı Gibi

AAw6P7n.img?h=574&w=1019&m=6&q=60&o=f&l=

Çin'in çöp ithalat yasağı, küresel geri dönüşüm endüstrisine büyük bir baş ağrısı veriyor.

Başka Bir Açıdan: Dünya nihayet atık konusundaki yaklaşımını yeniden düşünmeye başlıyor.

Pekin geçen yıl, plastik ve ithal olmayan kağıt türleri de dahil olmak üzere 24 çeşit katı atık ithalatını yasakladı. Cuma günü, yasağı çelik atık, kullanılmış otomobil parçaları ve eski gemiler de dahil olmak üzere düzinelerce daha fazla geri dönüştürülebilir malzemeye uzattı.

Yasağın bazı yerler için korkunç sonuçları var. Avustralya'daki bir kasaba, geri dönüştürülebilir atıkları çok pahalı olduğu için geri dönüştürmek yerine çöpe gönderiyor.

İngiltere'de, düşük dereceli plastikten yapılmış istifler depoda asılı duruyor ve sonunda yakmaya başlıyorlar.
ABD Hurda Geri Dönüşüm Endüstrisi Enstitüsü, yasağın küresel tedarik zincirlerini bozduğunu ve üreticilerin geri dönüştürülmüş olanlardan ziyade yeni malzemeler kullanmasına yol açabileceği konusunda uyardı.

Ancak uzmanlar, yasağın Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Japonya gibi ülkeler için büyük bir uyandırma çağrısı olduğunu ve Çin'den onlara çöplerini satın almak ve işlemek için kullandıkları diğer kişiler olduğunu söyledi.

Hurda Geri Dönüşüm Endüstrisi Enstitüsü, Amerika'nın hurda mal ihracatının% 31'inin 2017'de Çin'e gönderildiğini söyledi. İngiltere'de, geri dönüştürülmüş plastiklerin neredeyse tamamı, işleme için Çin ve Hong Kong'a gönderildi.

Çin'in yabancı çöp kapısını kapatmasıyla birlikte, İngiltere de dahil olmak üzere birçok ülke, insanların daha az malzeme kullanmasını sağlamak için bazı plastik ürünlere vergi uygulamaktan söz etmeye başladı.

Avustralya gibi diğerleri de yerel krizlere atık kriziyle yardım etmek için on milyonlarca dolar harcadılar.

Birleşik Krallık'taki Geri Dönüşüm Derneği'nin CEO'su Simon Ellin, yasağın geri dönüşüm teknolojilerine daha fazla yatırım yapılmasını istediğini söyledi.

Çünkü Çin ve Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere diğer ülkeler, yeni ürünlere dönüştürülebilecek yüksek kaliteli hurda malzeme almaya devam edecekler. Çin'in istemediği düşük dereceli, daha kirletici şeyler.

AAw6Dn0.img?h=574&w=1019&m=6&q=60&o=f&l=

Hindistan, Endonezya, Vietnam, Almanya ve Hollanda da dahil olmak üzere diğer ülkeler, daha düşük fiyatlarla olsa da, İngiltere'nin çöpünü satın almak için adım attılar.

“İngiltere'deki kaldırımda toplanan bazı düşük dereceli malzemelerin, plastiklerin taşınması daha zor olduğunu ispatladı, çünkü bu malzemeyi taşımak için bir pazar yok” dedi. Depolama tesisleri, bazıları geri dönüşümlü olmak yerine yanabilir.

Ülkenin artık kalitesiz geri dönüşüm malzemelerini Çin'e gönderemediğini bilmenin, en büyük alıcısı olan Çin'in geri dönüşüm endüstrisinin değişmeye başlaması gerektiği anlamına geldiğini söyledi. Diğerleri takip edecek.

"Gelecekte, diğer ülkelerin benzer kalite standartlarını getirerek Çin'i takip edeceğini, dolayısıyla malzememizin kalitesinin daha iyi olması kaçınılmaz." Dedi.

"Geri dönüşüm sürecini yavaşlatmak, daha kaliteli malzemeler üretmemizi sağlıyor. Şirketler daha yüksek standartlar benimsiyorlar ve çok daha sıkı süreçler var. Teknolojide daha fazla yatırım var" diye ekledi.

Ellin'in zihninde, yasak iyi bir şeydir, bu da tüm tedarik zincirinin, ürünün ilk tasarımından, yerel atık toplama yetkililerine, çöpleri ayıran ve geri dönüştüren şirketlere değişmesini zorunlu kılacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.