Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Sonunda: Bilim İnsanları, Yaşlanmayı Yavaşlatan Panzehiri Keşfetti


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

En Sonunda: Bilim İnsanları, Yaşlanmayı Yavaşlatan Panzehiri Keşfetti

AAvwF8n.img?h=680&w=1019&m=6&q=60&o=f&l=

Yaşla bilgelik gelir… ve bir sürü ağrı, acılar ve kayıp canlılık. Yaşlandıkça, dayanıklılığınız azalır ve kas kütlesi azalacaktır ve bu sizi her zaman yorgun hissetmenize neden olabilir. Bununla birlikte, yeni araştırmalar vücudunuzu çok daha genç bir insan gibi kan damarları ve kasları oluşturmaya teşvik edebilecek bir madde bulmuş olabilir.

NAD rad.

Birkaç yıl önce, bilim adamları, NAD (nikotinamid adenin dinükleotidi anlamına gelen) olarak bilinen ko-enzim düzeylerimizdeki kademeli bir düşüşün sirtuinler olarak bilinen anahtar proteinlerin kaybına yol açtığını keşfettiler. Bu proteinler, kan damarlarının ve kasların büyümesinin anahtarıdır. Araştırmacıların fareleri NAD verdiğinde, sirtuin seviyeleri cevap vermediği tek sorun.

NMN NAD'yi artırdı

Uzun zaman önce, St. Louis'deki Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki bilim adamları, en azından farelerde, NAD-nikotinamid mononükleotit ya da NMN'ye doğal bir öncünün, dakikalar içinde NAD'ye dönüştüğünü gösterdi. Şüphelendikleri gibi, NAD artışı enerji yanmasını artırır, potansiyel olarak yaşlanmanın, kilo artışı, insülin duyarlılığının azalması ve fiziksel aktivitede düşüş gibi bazı kaçınılmaz etkilerini ortadan kaldırır.

Son zamanlarda Massachusetts Institute of Technology'den (MIT) bilim adamları, NMN ile yaşlanan farelerin iki ay kadar az bir süre tedavi edilmesinin, farelerin kan damarlarının sağlığını iyileştirdiğini keşfettiler. Bu yaşlı fareler, yüzde 80 daha fazla egzersiz dayanıklılığı kazanmış ve kas kütlesini daha genç farelerinki haline getirmeye yardımcı olmuştur. Bu çalışmanın sonuçları Journal dergisinde yayınlandı.

“Bu yazının önerdiği şey, bu tarz bir müdahalede yaşlanan bir popülasyonda kas kütlesini gerçekten kurtarabilmenizdir”, MIT'de Novartis Biyoloji Profesörü ve çalışmanın kıdemli yazarlarından biri olan Leonard Guarente, Bir basın açıklamasında söyledi. “Kas ve kemik arasında çok fazla karışma vardır, bu yüzden kas kütlesini kaybetmek eninde sonunda kemik kaybına, osteoporoz ve kırılganlığa yol açabilir ki bu da yaşlanmanın önemli bir problemidir.”

İnsan testleri devam ediyor

İnsanlarda NMN sonuçlarını elde edinceye kadar, Dr. Guarente, NMN takviyeleri üzerinde kendiniz için beklemek isteyebilirsiniz. Ancak, maddeyi içeren yiyeceklerden daha fazla yiyerek vücudunuza büyük bir iyilik yapabilirsiniz: avokado, brokoli, lahana, salatalık ve soya. Hayatınıza yıllar katacak daha yaşlanma karşıtı gıdalara göz atın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.